Se mixeaza ouale cu sarea si zaharul. Se adauga esenta de vanilie, untul topit, laptele, faina (treptat) si amouniul stins cu otet si se mixeaza in continuare pana cand se obtine un aluat mai gros decat cel de clatite.
Se incinge o forma speciala cu ursuleti la flacara aragazului, se unge...
Se pun apa si sarea la foc si, cand dau in clocote, se adauga pastele. Se fierb "al dente", apoi se clatesc cu apa rece.
Ceapa se curata, se spala, se toaca si se prajeste in ulei cu putina sare pana cand devine aurie.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Intr-un castron...
Se freaca drojdia cu zaharul pana cand drojdia devine lichida.
Se adauga laptele cald, faina (treptat, cat cuprinde) si o lingurita de sare si se framanta totul pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se ung mainile cu ulei, se unge si castronul, iar aluatul se modeleaza (ungandu-l cu ulei)...
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul. Se adauga galbenusurile, untul topit, apa minerala si esenta de rom si se omogenizeaza. Se incorporeaza cacaua, faina (se adauga treptat)...
Se prajeste carnea in ulei, data cu putina sare si piper, pana cand scade zeama pe care o lasa. Se adauga vinul si 100 ml apa si se lasa sa fiarba.
Dupa ce scad vinul si apa, se adauga ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), morcovul (curatat de coaja, spalat si dat pe razatoarea cea...
Intr-un castron se pun iaurtul, faina cernuta, praful de copt si putina sare si se framanta pana cand se obtine un aluat nelipicios.
Se intinde aluatul pe masa de lucru infainata si se decupeaza forme rotunde cu paharul. Se asaza formele intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt....
Oul, untul taiat bucatele, untura solida, laptele, zaharul, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea, cacaua, esenta de rom si faina cernuta se amesteca si se framanta pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se pune aluatul intr-o folie si se introduce la frigider pentru 30 de minute....
Carnea tocata de porc se amesteca cu ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), oul, putina sare, putin piper, boiaua de ardei dulce, orezul (spalat) si putin cimbru uscat.
Se pun circa 1,5 l apa la fiert cu o lingurita de sare si cand dau in clocote se formeaza perisoarele si se scufunda in...
Intr-un castron drojdia se freaca cu zaharul pana cand devine lichida.
Apa si sana se incalzesc putin (nu prea mult pentru ca sana se va branzi) si se pun peste drojdie. Se adauga o parte din faina cernuta si sarea si se framanta totul pana cand se obtine un aluat nelipicios, adaugand faina...
Castravetele se curata de coaja, se spala si se taie marunt.
Ardeiul curatat de seminte se spala si se taie marunt.
Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.
Aceste legume se freaca cu putina sare si se lasa sa iasa apa din ele.
Rosiile se spala, se taie un capac la baza lor, dupa...
Dulceata de capsuni:
Capsunile se spala si li se indeparteaza coditele, apoi se taie in sferturi si se fierb cu sase linguri de zahar pana cand incep sa se prinda de vas. Se lasa sa se raceasca.
Clatite:
Ouale, sarea, zaharul si esenta de vanilie se mixeaza pana cand ouale capata...
Se spala carnea, se taie in bucati mari si se da prin masina de tocat.
Painea prajita se rupe si se marunteste prin robotul de bucatarie. Se adauga ceapa tocata peste ea si se marunteste si aceasta.
Intr-un castron se pune carnea, painea si ceapa maruntite, sarea, boiaua de ardei si oul. Se...
Se spala cartofii si se pun la fiert in apa cu sarea, cimbrul si piperul.
Dupa ce s-au fiert de tot, se scot din apa si se lasa sa se raceasca.
Se incinge gratarul. Se pun cartofii unsi cu putin ulei pe gratar si se rumenesc pe toate partile.
Orezul se spala si se fierbe pana cand se umfla in 1,2 l de apa cu o lingurita de sare, dupa care se clateste cu apa rece.
Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.
Tija de apio se spala si se toaca.
Ceapa si tija de apio se calesc in ulei cu putina sare, dupa care se adauga mazarea,...
Capsunile se spala si li se indeparteaza coditele, apoi se fierb cu trei linguri de zahar pana cand incep sa se prinda de vas. Se lasa sa se raceasca.
Se umezeste o tava lata de cozonac si se pune o folie peste ea.
Se desface conserva de compot. Se scot piersicile, iar compotul...
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Cu ajutorul unui ciocan pentru bucatarie se bate carnea, apoi se spala, se da cu sare si se presara boiaua peste ea.
Intr-o farfurie se pune faina, intr-alta se pun fulgii de porumb, care se maruntesc putin cu mana, iar intr-un castron se...
Briose:
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana cand se intaresc.
Intr-un alt vas, se freaca untul cu zaharul. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, si se mixeaza dupa fiecare. Se adauga faina, praful de copt si...
Se spala capsunile si li se indeparteaza coditele. Se taie in jumatati si se fierb cu 200 g de zahar pana cand incep sa se prinda de vas, apoi se lasa sa se raceasca.
Dupa ce s-au racit, capsunile se dau prin robotul de bucatarie impreuna cu branza, apoi se transfera intr-o caserola rotunda si...
Ceapa se curata de foi si se spala.
Morcovul se curata de coaja si se spala.
Ardeiul se da pe jumatate, se curata de seminte si se spala.
Aceste 3 legume se pun la fiert in 2 l apa cu un pic de sare. Se lasa sa clocoteasca timp de 10-15 minute, apoi se pune dovlecelul curatat de coaja si...
Se pune laptele la fiert impreuna cu un praf de sare si cu zaharul. Cand da in clocote, se adauga pastele si se mai fierb la foc mic circa 10 minute, amestecand din cand in cand. Se adauga esenta de rom si se ia de pe foc, acoperindu-se vasul cu un capac.
Se pun apa, sarea si uleiul intr-un tuci si, inainte de a clocoti apa, se adauga malaiul, amestecandu-se in acelasi timp. Se lasa la foc mic sa se coaca, amestecandu-se din cand in cand. La final se toarna intr-un/o castron/farfurie umezit/a cu apa rece sau se rastoarna pe un carpator.
Se...
Se spala carnea si se da cu sare.
Intr-un castron se pune oul cu un praf de sare si se bate, apoi se mixeaza cu faina si apa.
Se incinge ulei intr-o tigaie, se da muschiuletul de pui prin compozitia preparata si se pune in tigaie la prajit.
Ursuleti cu aroma de vanilie
Se mixeaza ouale cu sarea si zaharul. Se adauga esenta de vanilie, untul topit, laptele, faina (treptat) si amouniul stins cu otet si se mixeaza in continuare pana cand se obtine un aluat mai gros decat cel de clatite. Se incinge o forma speciala cu ursuleti la flacara aragazului, se unge...
Fusilli cu muschi file si mozzarella, la cuptor
Se pun apa si sarea la foc si, cand dau in clocote, se adauga pastele. Se fierb "al dente", apoi se clatesc cu apa rece. Ceapa se curata, se spala, se toaca si se prajeste in ulei cu putina sare pana cand devine aurie. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Intr-un castron...
Placintele cu sunca de Praga si Emmental
Se freaca drojdia cu zaharul pana cand drojdia devine lichida. Se adauga laptele cald, faina (treptat, cat cuprinde) si o lingurita de sare si se framanta totul pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se ung mainile cu ulei, se unge si castronul, iar aluatul se modeleaza (ungandu-l cu ulei)...
Musuroi de cartita cu zmeura
Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul. Se adauga galbenusurile, untul topit, apa minerala si esenta de rom si se omogenizeaza. Se incorporeaza cacaua, faina (se adauga treptat)...
Spaghete cu carne tocata si sos de rosii
Se prajeste carnea in ulei, data cu putina sare si piper, pana cand scade zeama pe care o lasa. Se adauga vinul si 100 ml apa si se lasa sa fiarba. Dupa ce scad vinul si apa, se adauga ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), morcovul (curatat de coaja, spalat si dat pe razatoarea cea...
Mini-pizza cu iaurt in aluat
Intr-un castron se pun iaurtul, faina cernuta, praful de copt si putina sare si se framanta pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se intinde aluatul pe masa de lucru infainata si se decupeaza forme rotunde cu paharul. Se asaza formele intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt....
Mini-tarte cu ciocolata
Oul, untul taiat bucatele, untura solida, laptele, zaharul, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea, cacaua, esenta de rom si faina cernuta se amesteca si se framanta pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se pune aluatul intr-o folie si se introduce la frigider pentru 30 de minute....
Perisoare din carne de porc cu tortellini in sos de legume
Carnea tocata de porc se amesteca cu ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), oul, putina sare, putin piper, boiaua de ardei dulce, orezul (spalat) si putin cimbru uscat. Se pun circa 1,5 l apa la fiert cu o lingurita de sare si cand dau in clocote se formeaza perisoarele si se scufunda in...
Cornuri cu umplutura de pizza
Intr-un castron drojdia se freaca cu zaharul pana cand devine lichida. Apa si sana se incalzesc putin (nu prea mult pentru ca sana se va branzi) si se pun peste drojdie. Se adauga o parte din faina cernuta si sarea si se framanta totul pana cand se obtine un aluat nelipicios, adaugand faina...
Cuib de bufnite
Castravetele se curata de coaja, se spala si se taie marunt. Ardeiul curatat de seminte se spala si se taie marunt. Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Aceste legume se freaca cu putina sare si se lasa sa iasa apa din ele. Rosiile se spala, se taie un capac la baza lor, dupa...
Clatite cu capsuni
Dulceata de capsuni: Capsunile se spala si li se indeparteaza coditele, apoi se taie in sferturi si se fierb cu sase linguri de zahar pana cand incep sa se prinda de vas. Se lasa sa se raceasca. Clatite: Ouale, sarea, zaharul si esenta de vanilie se mixeaza pana cand ouale capata...
Burgeri cu carne de porc
Se spala carnea, se taie in bucati mari si se da prin masina de tocat. Painea prajita se rupe si se marunteste prin robotul de bucatarie. Se adauga ceapa tocata peste ea si se marunteste si aceasta. Intr-un castron se pune carnea, painea si ceapa maruntite, sarea, boiaua de ardei si oul. Se...
Cartofi la gratar
Se spala cartofii si se pun la fiert in apa cu sarea, cimbrul si piperul. Dupa ce s-au fiert de tot, se scot din apa si se lasa sa se raceasca. Se incinge gratarul. Se pun cartofii unsi cu putin ulei pe gratar si se rumenesc pe toate partile.
Risotto cu legume
Orezul se spala si se fierbe pana cand se umfla in 1,2 l de apa cu o lingurita de sare, dupa care se clateste cu apa rece. Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Tija de apio se spala si se toaca. Ceapa si tija de apio se calesc in ulei cu putina sare, dupa care se adauga mazarea,...
Tort cu piersici si capsuni
Capsunile se spala si li se indeparteaza coditele, apoi se fierb cu trei linguri de zahar pana cand incep sa se prinda de vas. Se lasa sa se raceasca. Se umezeste o tava lata de cozonac si se pune o folie peste ea. Se desface conserva de compot. Se scot piersicile, iar compotul...
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Cu ajutorul unui ciocan pentru bucatarie se bate carnea, apoi se spala, se da cu sare si se presara boiaua peste ea. Intr-o farfurie se pune faina, intr-alta se pun fulgii de porumb, care se maruntesc putin cu mana, iar intr-un castron se...
Briose cu capsuni si arahide
Briose: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana cand se intaresc. Intr-un alt vas, se freaca untul cu zaharul. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, si se mixeaza dupa fiecare. Se adauga faina, praful de copt si...
Inghetata cu branza si capsuni
Se spala capsunile si li se indeparteaza coditele. Se taie in jumatati si se fierb cu 200 g de zahar pana cand incep sa se prinda de vas, apoi se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-au racit, capsunile se dau prin robotul de bucatarie impreuna cu branza, apoi se transfera intr-o caserola rotunda si...
Supa-crema de dovlecel
Ceapa se curata de foi si se spala. Morcovul se curata de coaja si se spala. Ardeiul se da pe jumatate, se curata de seminte si se spala. Aceste 3 legume se pun la fiert in 2 l apa cu un pic de sare. Se lasa sa clocoteasca timp de 10-15 minute, apoi se pune dovlecelul curatat de coaja si...
Litere cu lapte
Se pune laptele la fiert impreuna cu un praf de sare si cu zaharul. Cand da in clocote, se adauga pastele si se mai fierb la foc mic circa 10 minute, amestecand din cand in cand. Se adauga esenta de rom si se ia de pe foc, acoperindu-se vasul cu un capac.
Lapte cu mamaliguta
Se pun apa, sarea si uleiul intr-un tuci si, inainte de a clocoti apa, se adauga malaiul, amestecandu-se in acelasi timp. Se lasa la foc mic sa se coaca, amestecandu-se din cand in cand. La final se toarna intr-un/o castron/farfurie umezit/a cu apa rece sau se rastoarna pe un carpator. Se...
Snitele de pui
Se spala carnea si se da cu sare. Intr-un castron se pune oul cu un praf de sare si se bate, apoi se mixeaza cu faina si apa. Se incinge ulei intr-o tigaie, se da muschiuletul de pui prin compozitia preparata si se pune in tigaie la prajit.