publicat la 08.05.2019
publicat la 08.05.2019
Daca ai nevoie de ajutorul unei persoane specializate, fa tot posibilul si obtine-l. Depinde numai de tine daca vei incalca sau nu anumite reguli, pentru a obtine ceea ce-ti doresti.
Bucataras.ro
[email protected]
Cum se face sucul de rosii pentru iarna
Cum se face sucul de rosii pentru iarna. Am folosit rosii mari si coapte de gradina. Dintr-un kg de rosii am obtinut cam 800 ml suc de rosii cu pulpa cu tot, fara seminte si fara pielite. Cu ajutorul storcatorului Kuvings am obtinut un suc dens si tare gustos, care nu se separa. Sucul...
Ulei de masline aromatizat
Am pus ulei de masline extravirgin in doua sticlute de 200-250 ml, ulei de calitate, luat din Corfu :) Intr-una din sticle am pus frunzele de busuioc si cateii de usturoi zdrobiti putin cu cutitul, cat sa plesneasca putin, cu tot cu coaja. Am pus si o lingurita de boabe de piper colorat. In...
Salata de ardei bulgaresti
Gogosarii se curata de seminte si cotoare, se spala, se taie fasii de doua degete si apoi fideluta. Ceapa se curata, se spala, se taie in patru si apoi fideluta. Ardeiul bulgaresc se spala si se taie rondele de 1 cm sau mai grosute, dupa preferinte. Frunzele si tijele de telina se spala...
Gogosari umpluti cu struguri
Se scot cotoarele de la gogosari, se spala bine si se curata de seminte si nervuri. Se lasa apoi la scurs. Strugurii se spala. Se umplu gogosarii cu boabele de struguri, apoi se pune cate un capacel din rondele de mar. Se aseaza gogosarii intr-un borcan mare, pe frunze de telina. Printre ei se...
Gogosari umpluti cu varza rosie, morcovi si telina
Se scot cotoarele de la gogosari cu atentie, se curata bine in interior de seminte si nervuri si se spala, apoi se pun cu gura in jos sa se scurga. Se curata morcovul, telina si varza, apoi se baga la robot, varza se taie fideluta, iar morcovul si telina ca pe razatoarea mare. Se amesteca apoi...
Cum se face sucul de rosii
Cum se face sucul de rosii. Rosiile se spala bine si se dau prin masina de tocat cu sita, sa ramana sucul pur de rosii, cu pulpa, fara nici o samanta sau coaja. Daca nu aveti o masina speciala de facut suc, le puteti da prin masina normala si apoi date prin sita, dar dureaza mai mult...
Gogonele asortate
Se spala gogonelele, conopida se desface in buchetele si se spala, morcovii si telina se curata si se taie rondele, iar varza se spala si se taie felii mai groase. De asemenea frunzele de telina se spala si hreanul se curata si se taie bucati de marimea unui deget. Se aseaza pe fundul...
Gogosari in otet
Se fierbe mai inati saramura se se face in cantitate dubla pentru 10 kg de gogosari. Intre timp se curata gogosarii si se taie pe jumatate, se scot cotoarele si se spala bine. Se lasa la scurs. Daca sunt prea mari se pot taia in patru. Telina si morcovul se curata, se spala si se taie rondele....
Castraveti in otet
Castravetii se spala, ceapa se curata si se taie feliute mai groase, usturoiul se curata, hreanul se curata si se taie betisoare de marimea unui deget. Se aseaza intr-un borcan cateva flori de marar uscat, apoi castravetii si intercalam printre ei feliute de ceapa, cativa catei de usturoi si...
Gogosari in sos
Gogosarii se spala, se taie pe jumatate si se scot cotoarele, apoi se taie in fasii de grosimea unui deget. Se prepara sosul amestecand ingredientele de mai sus si se fierbe 20 de minute, amestecand din cand in cand. Va recomand o oala mai inalta si incapatoare, sa nu sara sosul. Se...
Zarzavat pentru ciorba
Rosiile se spala, se curata de piele, se scot cotoarele (toata partea verde) si se maruntesc la robot (sau se dau prin masina de tocat). Ardeiul gras se spala, se curata si se taie cubulete cat mai mici. Verdeata se spala si se toaca marunt. Se amesteca toate ingredientele intr-o oala inalta si...
Ardei bulgaresc la borcan
Este bine sa cumparati ardei verde si rosu, sa arate bine borcanele :) Se spala ardeiul. Se prepara saramura amestecand toate ingredientele intr-o oala mare si se pune la foc. Cand clocoteste se stinge si se opareste ardeiul 1-2 minute. Se pune pe rand, nu tot odata. Daca saramura se raceste se...
Zacusca
Avem nevoie de o oala mare si adanca. Ceapa se caleste in ulei pana se inmoaie, se adauga morcovul si se mai lasa pe foc pana se inmoaie si el. Apoi se adauga ardeiul si vinetele si se lasa la fiert. Se adauga bulionul, ciupercile, se condimenteaza si se baga la cuptor pana scade zeama. Se pune...