Rosiile cherry se taie in jumatati.
Varza rosie se rade pe razatoare.
Ceapa rosie se taie rondele.
Intr-un castron se aseaza rucola,rosiile,boabele de porumb,ceapa,branza mozzarella si se toarna vinegreta preparata din ulei de masline,otet balsamic si sare.
Se presara cu...
Sfecla se spala si se pune la fiert cca 45 de minute.
Se curata se coaja si se rade pe razatoarea mare.
Se pune intr-un bol si se amesteca cu restul ingredientelor.
Se serveste imediat sau se poate pastra la frigider.
Se pot pune toate ingredientele in...
Cartofii noi se spala si se usuca;se cresteaza cu cutitul si se pun in cuptorul cu microunde la programul de cartofi in coaja”jacket potatoes”.Se invelesc in folie de aluminiu si se lasa sa stea 5 minute.
Ceapa verde si frunza de menta verde se taie marunt.
Maslinelor li...
Vinetele se curata de coaja , se taie in felii de cca 2cm si se sareaza; se lasa 10 minute , apoi se storc bine de apa.
Se incinge intr-o tigaie mai adanca( de tip wok) uleiul de masline si se calesc vinetele pana iau o culoare aurie.
Se scot pe hartie absorbanta de bucatarie .
Se...
Se taie marunt ceapa si usturoiul si se calesc in uleiul de masline 4-5 minute.
Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie marunt.
Se adauga bamele la ceapa si se calesc inca 5 minute.
Se adauga rosiile taiate marunt si se fierb la foc mic pana se inmoaie( cca 20 de minute)....
Cartofii se fierb in coaja 20 de minute sau 5 minute in cuptorul cu microunde. Ouale se fierb tari. Frunzele de laptuca se indeparteaza de pe tulpini si se spala bine. Se paseaza cartofii cu ajutorul presei pentru cartofi , se sareaza dupa gust si se aseaza pe un platou. Se taie ouale marunt....
Laptucile se spala , se taie cozile si se pun intr-un bol de salata.
Nucile se zdrobesc si se adauga laptucilor.
Ceapa verde se taie marunt si se caleste in uleiul de masline 2-3 minute; se adauga zaharul, otetul balsamic si berea.
Se potriveste de sare si piper si se lasa sa fiarba 5...
Se taie marunt toate vegetalele.
Intr-un bol se pune pasta de susan cu sarea si piperul si se adauga treptat sucul de lamaie.
La inceput pasta se ingroasa, dar pe masura ce se adauga sucul de lamaie devine spumoasa; daca ni se pare ca este prea consistent se mai pot adauga 2-3 linguri de apa....
Frunzele de laptuca se rup de pe tulpina si se spala foarte bine. Ceapa verde se taie marunt. Ridichile se taie marunt. Intr-un bol se amesteca bine laptucile cu ceapa verde si ridichile.
Separat se prepara sosul din ulei de masline, suc de lamaie,otet balsamic, sare si piper. Se aseaza...
Intr-un bol se amesteca iaurtul cu sucul de lamaie,menta uscata, sarea, piperul si cateii de usturoi trecuti prin presa de usturoi.
Castravetii se spala, se curata de coaja si se taie foarte marunt. Se adauga la sosul de iaurt si se amesteca bine. Se serveste langa fripturi, peste prajit,...
Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare 25 de minute. Se trec prin presa de cartofi si apoi se pun intr-un bol. Se adauga untul moale, usturoiul,laptele ,sucul de lamaie si uleiul de masline si se amesteca bine. Se potriveste de sare si piper.
Se decoreaza dupa gust cu...
Se spala si se curata de cozi rucola, apoi se taie mai mare; daca frunzele sunt mici se pot lasa intregi. Se taie marunt ceapa verde.
Intr-un bol se amesteca rucola cu sumacul,sarea,sucul de lamaie si uleiul de masline.
Se decoreaza dupa imaginatie, presarand inca putin sumac. Se...
Cartofii spalati se inteapa cu cutitul in 2-3 locuri. Se pun in cuptorul cu microunde la programul pentru cartofi copti in coaja 5 minute. Se scot si se invelesc in folie de aluminiu ; se lasa sa stea 5 minute ,apoi se curata de coaja.
Ceapa verde se curata si se taie...
Conopida se spala bine si se desface in buchetele mai mici. Se caleste conopida pana ia o culoare aurie si se aseaza pe hartie absorbanta de bucatarie.
Intr-un castron se pune pasta de susan cu sarea si piperul si se amesteca adaugand treptat zeama de lamaie. Se subtiaza cu iaurt si se adauga...
Se feliaza rosiile , se asezoneaza cu sarea si piperul;se stropesc cu otetul amestecat cu uleiul de masline.
Se presara cu arpagicul taiat pestisori si se decoreaza cu frunze de menta verde.
Se serveste langa fripturi, chiftele,pilafuri.
Pofta buna!
Se spala salata verde si se taie marunt.
Rosiile, castravetii( cu sau fara coaja),ridichile,ardeii,ceapa se taie marunt;se pun intr-un bol si se adauga patrunjelul, menta si mararul taiate de asemenea marunt.
Se amesteca ingredientele si se stropesc cu vinegreta.
Se decoreaza dupa gust si...
Patrunjelul verde se spala ; se aleg frunzele si se toaca marunt cu cutitul sau intr-un blender.
Intr-un bol se amesteca bine uleiul de susan cu sucul de lamaie;se subtiaza cu iaurtul care se adauga treptat la compozitie.
Se adauga patrunjelul tocat si se potriveste de sare.
Se serveste ca...
Bulgurul se opareste si se lasa 10 minute sa se inmoaie; se spala bine si se scurge bine in maini de surplusul de apa si se pune intr-un bol.
Se taie marunt rosia, frunzele de menta si castravetii.
Bulgurul se sareaza, se stropeste cu uleiul de masline si zeama de lamaie, se adauga rosia,...
Se pun vinete la copt pe o plita pe aragaz.Se lasa sa se raceasca si se curata de coaja.
Se pun la scurs cca ½ de ora , apoi se toaca marunt.
Se pun vinetele tocate intr-un bol si se adauga pasta de susan, sucul de lamaie, iaurtul si usturoiul.
Se amesteca bine si se potrivesc de...
Salata de rucola cu mozzarella
Rosiile cherry se taie in jumatati. Varza rosie se rade pe razatoare. Ceapa rosie se taie rondele. Intr-un castron se aseaza rucola,rosiile,boabele de porumb,ceapa,branza mozzarella si se toarna vinegreta preparata din ulei de masline,otet balsamic si sare. Se presara cu...
Salata de sfecla rosie specifica Levantului -“Mutabal shamandar”
Sfecla se spala si se pune la fiert cca 45 de minute. Se curata se coaja si se rade pe razatoarea mare. Se pune intr-un bol si se amesteca cu restul ingredientelor. Se serveste imediat sau se poate pastra la frigider. Se pot pune toate ingredientele in...
Salata orientala de cartofi noi- specific arabeasca
Cartofii noi se spala si se usuca;se cresteaza cu cutitul si se pun in cuptorul cu microunde la programul de cartofi in coaja”jacket potatoes”.Se invelesc in folie de aluminiu si se lasa sa stea 5 minute. Ceapa verde si frunza de menta verde se taie marunt. Maslinelor li...
Salata de laptuci cu vinete-specific arabeasca
Vinetele se curata de coaja , se taie in felii de cca 2cm si se sareaza; se lasa 10 minute , apoi se storc bine de apa. Se incinge intr-o tigaie mai adanca( de tip wok) uleiul de masline si se calesc vinetele pana iau o culoare aurie. Se scot pe hartie absorbanta de bucatarie . Se...
Salata de bame-reteta specific araba
Se taie marunt ceapa si usturoiul si se calesc in uleiul de masline 4-5 minute. Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie marunt. Se adauga bamele la ceapa si se calesc inca 5 minute. Se adauga rosiile taiate marunt si se fierb la foc mic pana se inmoaie( cca 20 de minute)....
Salata de laptuci cu cartofi si oua
Cartofii se fierb in coaja 20 de minute sau 5 minute in cuptorul cu microunde. Ouale se fierb tari. Frunzele de laptuca se indeparteaza de pe tulpini si se spala bine. Se paseaza cartofii cu ajutorul presei pentru cartofi , se sareaza dupa gust si se aseaza pe un platou. Se taie ouale marunt....
Salata de laptuci cu ceapa verde si nuci
Laptucile se spala , se taie cozile si se pun intr-un bol de salata. Nucile se zdrobesc si se adauga laptucilor. Ceapa verde se taie marunt si se caleste in uleiul de masline 2-3 minute; se adauga zaharul, otetul balsamic si berea. Se potriveste de sare si piper si se lasa sa fiarba 5...
Salata mixta cu pasta de susan- specifica tarilor arabe
Se taie marunt toate vegetalele. Intr-un bol se pune pasta de susan cu sarea si piperul si se adauga treptat sucul de lamaie. La inceput pasta se ingroasa, dar pe masura ce se adauga sucul de lamaie devine spumoasa; daca ni se pare ca este prea consistent se mai pot adauga 2-3 linguri de apa....
Salata de laptuci
Frunzele de laptuca se rup de pe tulpina si se spala foarte bine. Ceapa verde se taie marunt. Ridichile se taie marunt. Intr-un bol se amesteca bine laptucile cu ceapa verde si ridichile. Separat se prepara sosul din ulei de masline, suc de lamaie,otet balsamic, sare si piper. Se aseaza...
Salata araba de castraveti
Intr-un bol se amesteca iaurtul cu sucul de lamaie,menta uscata, sarea, piperul si cateii de usturoi trecuti prin presa de usturoi. Castravetii se spala, se curata de coaja si se taie foarte marunt. Se adauga la sosul de iaurt si se amesteca bine. Se serveste langa fripturi, peste prajit,...
Salata de cartofi stil arab
Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare 25 de minute. Se trec prin presa de cartofi si apoi se pun intr-un bol. Se adauga untul moale, usturoiul,laptele ,sucul de lamaie si uleiul de masline si se amesteca bine. Se potriveste de sare si piper. Se decoreaza dupa gust cu...
Salata araba de rucola
Se spala si se curata de cozi rucola, apoi se taie mai mare; daca frunzele sunt mici se pot lasa intregi. Se taie marunt ceapa verde. Intr-un bol se amesteca rucola cu sumacul,sarea,sucul de lamaie si uleiul de masline. Se decoreaza dupa imaginatie, presarand inca putin sumac. Se...
Salata orientala de cartofi
Cartofii spalati se inteapa cu cutitul in 2-3 locuri. Se pun in cuptorul cu microunde la programul pentru cartofi copti in coaja 5 minute. Se scot si se invelesc in folie de aluminiu ; se lasa sa stea 5 minute ,apoi se curata de coaja. Ceapa verde se curata si se taie...
Salata de conopida cu pasta de susan –" Maqdous zahra"
Conopida se spala bine si se desface in buchetele mai mici. Se caleste conopida pana ia o culoare aurie si se aseaza pe hartie absorbanta de bucatarie. Intr-un castron se pune pasta de susan cu sarea si piperul si se amesteca adaugand treptat zeama de lamaie. Se subtiaza cu iaurt si se adauga...
Salata de rosii-stil arab
Se feliaza rosiile , se asezoneaza cu sarea si piperul;se stropesc cu otetul amestecat cu uleiul de masline. Se presara cu arpagicul taiat pestisori si se decoreaza cu frunze de menta verde. Se serveste langa fripturi, chiftele,pilafuri. Pofta buna!
"Salatit Khodar Meshakel" - Salata mixta -stil arab
Se spala salata verde si se taie marunt. Rosiile, castravetii( cu sau fara coaja),ridichile,ardeii,ceapa se taie marunt;se pun intr-un bol si se adauga patrunjelul, menta si mararul taiate de asemenea marunt. Se amesteca ingredientele si se stropesc cu vinegreta. Se decoreaza dupa gust si...
"Bagdunesieh"-Salata de patrunjel verde cu iaurt
Patrunjelul verde se spala ; se aleg frunzele si se toaca marunt cu cutitul sau intr-un blender. Intr-un bol se amesteca bine uleiul de susan cu sucul de lamaie;se subtiaza cu iaurtul care se adauga treptat la compozitie. Se adauga patrunjelul tocat si se potriveste de sare. Se serveste ca...
Tabouleh- Salata de grau sfaramat( de post)
Bulgurul se opareste si se lasa 10 minute sa se inmoaie; se spala bine si se scurge bine in maini de surplusul de apa si se pune intr-un bol. Se taie marunt rosia, frunzele de menta si castravetii. Bulgurul se sareaza, se stropeste cu uleiul de masline si zeama de lamaie, se adauga rosia,...
Salata de vinete cu pasta de susan- Mutabal betinjean –specifica tarilor arabe
Se pun vinete la copt pe o plita pe aragaz.Se lasa sa se raceasca si se curata de coaja. Se pun la scurs cca ½ de ora , apoi se toaca marunt. Se pun vinetele tocate intr-un bol si se adauga pasta de susan, sucul de lamaie, iaurtul si usturoiul. Se amesteca bine si se potrivesc de...