Michelle

1

Bucataras
incepator

Gernika,Pais Vasco

Bucataras din 02.07.2009

RETETE112
PRIETENI66
Retete

Vinete pane umplute

In Aperitive / Garnituri la 2 Noi 2009

Vinetele se curata de coaja si se taie fasii. Puneti uleiul la foc si puneti vinetele pentru a le inmuia sa fie usor de manevrat: Pregatim umplutura: Branza se amesteca cu mararul si patrunjelul tocat marunt si sare daca e nevoie. Asezam umplutura pe vinete si impaturim....

Gogosele rapide

In Prajituri la 2 Noi 2009

Mod de preparare: Oualele se bat bine apoi se adauga iaurtul si se mixeaza.   Se adauga si celelalte ingrediente apoi se pun la prajit in uleiul incins cu lingura se prajesc ff repede se scot pe un servetel ca sa se mai absoarba grasimea apoi le asezam...

Prajitura cu mar si budinca

In Prajituri la 25 Oct 2009

Se spala si se curata merele de coaja si cotor. Se taie in felii subtiri si se aranjeaza in tava. Peste mere se pun cele 2 linguri de zahar si scortisoara. Se dau la cuptor aproximativ 20 minute pana sunt aproape coapte. Intre timp se face budinca. Cele 2 plicuri cu doar 700 ml lapte si 2-3 lg...

Placinta cu dovleac/branza

In Prajituri la 24 Oct 2009

Am facut un aluat din toate ingredientele (fara unt) si l-am impartit in doua. Fiecare bucata se intinde si apoi se unge cu unt topit ,se ruleaza si se da la frigider, pana ce pregatim dovleacul. Curatim dovleacul,il dam pe razatoarea mare, scurgem zeama si o pastram. Intr-o cratita...

Valurile Dunarii

In Prajituri la 24 Oct 2009

  Zaharul + untul se amesteca pana se face o pasta,apoi pe rand se adauga oualele intregi(fara coaja:))).Apoi se adauga faina si praful de copt. Aceasta compozitie se imparte in doua. In una din ele se adauga cacao. Compozitia alba se pune in tava apoi se aseaza si cea neagra si se...

Prajitura cu foi,zahar ars si crema de mure

In Prajituri la 24 Oct 2009

Din toate ingredientele pentru foi se face o coca.Se imparte in 3 si se coc pe fundul tavi la cuptor.Zaharul se caramelizeaza si se unge fiecare foaie (dupa coacere). Preparam crema cu doar 400 ml lapte.Cand sa racit adaugam si gemul de mure si untul. Umplem foile cu crema, apoi glazuram cu...

Paine de casa

In Piine la 3 Oct 2009

Faina se amesteca cu sarea si cu maiaua facuta din drojdie.Se adauga apa calduta cat sa se faca un aluat moale dar sa il poti 'manevra',se adauga si uleiul.Se lasa aluatul obtinut la crescut cam 30 min,dupa care se imparte aluatul in doua,si apoi fiecare parte in 3.se impleteste si se pune in...

Snitel de praz

In Mancaruri de post la 3 Oct 2009

Apa + delikat-ul se pune la foc.Curatim si spalam prazul,apoi il taiem la marimea ce dorim sa iasa snitelul.Punem la fiert prazul ,cand e fiert il scoatem il lasam la racit si apoi taiem fiecare bucata de praz pe din doua,.Amestecam malaiul cu sare(dupa gust).Luam foite de praz le dam prin malai...

Ghiveci de toamna

In Mancaruri de post la 1 Oct 2009

Curatim toate legumele. Punem la foc o cana de apa + o lg de ulei.Tocam ceapa si morcovul si punem la foc. apoi adaugam fasolea tocat marunt, mai adaugam o cana cu apa,apoi adaugam ardei taiati fasiute si vinetele taiate cubulete. Adaugam apa ce o mai ramas si lasam la fiert.Cand sunt...

Salata de telina si morcov

In Salate la 18 Sep 2009

Telina si morcovul se curata si se da pe razatoarea mica.Se adauga maioneza,sarea si zeama de lamaie (dupa gust)

Zacusca cu vinete

In Zacusca la 17 Sep 2009

Coacem ardei,gogosari ,capia si vinetele.Le curatam de coaja si ii dam prin masina de tocat. Curatam ceapa si morcovul deasemenea ii dam prin masina si ii punem cu 1 litru de ulei si 1litru de apa la foc.Cand ceapa si morcovul s-au inmuiat adaugam vanata,si dupa aproximativ 15 min adaugam si...

Gogosari in suc de rosii

In Muraturi la 15 Sep 2009

Gogosarii se curata si se taie in 4 sau dupa marimea care doreste fiecare. Rosiile se dau prin masina ,sucul se pune la fiert si daca  e prea gros se mai pune apa,se sareaza dupa gust. gogosarii ii asezam in borcane + frunze de telina.Cand sucul e fiert rasturnam gogosarii dintr-un...

Salata de vinete

In Mancaruri de post la 20 Iul 2009

Vinetele (cantitatea o alegeti d-voastra) se coc,apoi se curata si se toaca. Ceapa se taie fin si se adauga in vanata, se pune sare dupa gust si ulei. Se amesteca toate ff bine pana ce devin ca o pasta. Se servesc cu rosii si paine...mmm

Prajitura cu caise

In Prajituri la 13 Iul 2009

Separam oualele, galbenusul+zaharul se freaca bine pana ce zaharul e topit, adaugam faina si praful de copt. Albusurile le batem spuma adaugam zeama si coaja de lamaie apoi cu grija turnam amestecaul peste galbenusuri. Turman compozitzia intr-o tava si asezam jumatatile de caise. Dam la cuptorul...

Chec de ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 5 Iul 2009

Curatam si spalam ciupercile, le tocam. Calim ceapa si razuim morcovul. Cand ceapa e sticloasa adaugam morcovul ras si dupa 5 min adaugam cipercile. Cand sunt bine facute adaugam patrunjelul si sare dupa gust. Faina se amesteca cu praful de copt. Ouale se bat spuma, se adauga smantana...

Pizza

In Pizza la 3 Iul 2009

Curatam cepele si 3 dintre ele le taiem solzisori, ardeiul la fel (daca e unu rosu si unu galben e mai bun), le punem intr-o tigaie la foc potrivit impreuna cu condimentele,cayena si uleiul ca sa se caleasca. Ciupercile le spalam, curatam si le taiem sub forma pe care dorim si le punem cu...

Cozonac cu branza

In Prajituri la 3 Iul 2009

Ingredientele de la aluat se amesteca si se framanta.Se lasa la dospit circa o ora.Pentru umplutura se amesteca ingredientele si grisul se adauga daca e necesar(adik daca e prea moale umplutura). Se imparte aluatul in 4 bucatzi,fiecare bucata se intinde destul de subtire dupa care se unge cu un...

Inghetata de frisca si mascarpone

In Prajituri la 2 Iul 2009

Nuca macinata + alunele bucatite + zaharul se pun intr-o cratita pentru a le carameliza. Mascarpone se freaca bine pana se omogenizeaza,frisca se bate bine (bat). Crema mascarpone+frisca+alunele caramelizate se amesteca bine se adauga si esenta se pune intr-o cutie si se da 2 ore la...

Compot piersici

In Sirop / Compot la 2 Iul 2009

Spalam bine piersicile, pregatim borcanele si punem la fiert apa+ zaharul. la 4 litri de apa 1 kg zahar. Cand siropul fierbe adaugam piersicile ce vrem sa le punem intr-un borcan,le lasam 5 minute si apoi le punem in borcan,adaugam sirop pana se umple ,punem capacul....si gata.Asezam...

Dulceata de piersici

In Dulceata / Gem la 2 Iul 2009

Piersicile curatite si fara samburi taiate feliute se tin in apa ca sa nu se inegreasca. Punem la foc apa+zaharul, cand acesta so topit adaugam piersicile. Le lasam la foc mic cam 30 min, amestecand si adunam spuma. Cand feliutile de piersici plutesc, atunci dulceata e gata....punem in...

Dulceata de nuci verzi

In Dulceata / Gem la 2 Iul 2009

Nucile se curata de coaja verde pana ce raman albe si se pun in apa rece. Apa + zahar se pun la foc si cand zaharul sa topit adaugam si nucile si le lasam la fiert pana ce se leaga, adaugam si zeama la o lamaie ,apoi punem dulceata in borcanele....

Fursecuri

In Prajituri la 2 Iul 2009

Amestecam ouale cu lingura de apa, la care adugam zaharul, esentele de vanilie si coaja de lamaie, mixam foarte bine. In timp ce mixerul merge, adaugam uleiul si mixam. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cele trei linguri de nuca de cocos. Aluatul obtinut nu este nici lichid, dar nici...

Afisate 91 - 112 din 112 retete    

Postari recente

publicat la 14.10.2015

Cartofi cu Pleurotus la cuptor

publicat la 03.12.2011

Prajitura cu dovleac

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Azi auzi voci. Mai ales când vorbeşti la telefon.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 15

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă

de RODIMUR 8

ieri la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

pe 06.01 la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

pe 06.01 la 17:03

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]