Fasolea o lasam la inmuiat cateva ore bune, ii dam cateva clocote si aruncam apa, repetam procedura de doua ori.
Cand punem din nou la fiert adaugam si legumele, ceapa tocata marunt, morcovul, o jumatate din cantitate tocat marunt, cealalta taiata rondele, usturoiul taiat in patru si lasam sa...
Prima data ne ocupam de carne(eu am avut`o congelata).O spalam bine si o punem la fiert intr-o oala cu 6 litri de apa, cand da in clocot spumuim bine de cateva ori, o lasam sa fiarba o jumatate de ora si adaugam ceapa, morcovul, telina si zarzavatul conservat.Mai lasam sa fiarba inca o...
Intr-o tigaie am pus 2 linguri ulei de masline, mixul de legume, am adaugat un morcov taiat fasii si rondele subtiri, ceapa, usturoiul si am lasat sa se caleasca bine. Am adaugat o cana de apa, mirodeniile si am lasat la fiert, la foc mic pana s-au facut.
Orezul l-am fiert in apa cu sare. L-am...
Fasolea am lasat-o la inmuiat cateva ore bune, ulterior am pus-o la fiert. Am aruncat 3 ape si la a patra am adaugat si legumele.
Dupa ce au fiert le-am scos in strecuratoare, am scos ceapa si cimbrul, am pus totul intr-un vas de inox pasand fasolea cu legumele pana au devenit o pasta fina. Am...
In prima faza ne ocupam de marinata.Intr-un bol punem ceapa taiata julien, cateii de usturoi taiati feliute, castraveciorii taiati cubulete, boia de ardei dulce, oregano, marar, sare, piper, ulei de masline si otetul balsamic.Toate acestea le potrivim dupa gustul nostru.Altii prefera mai...
Intr-un vas am amestecat ouale(cu mixerul) cu un praf de sare pana au devenit spumoase, am adaugat lapte, apa minerala si am continuat sa mixez.Am lasat sa se linisteasca putin si am adaugat esentele, nuca de cocos si faina atat cat este necesar, ne trebuie o compozitie de textura mai...
In primul rand pregatim pulpele, le spalam bine, le curatam, le taiem in jumatate si le punem intr-un bol cu mirodeniile.
Intr-un vas de gatit calim ceapa si usturoiul cu cateva linguri ulei de masline, adaugam pulpele dupa ce le-am lasat cu mirodeniile o jumatate de ora si calim impreuna...
In prima faza preparam aluatul.Facem maiaua punand intr-un bol pachetul de drojdie, zaharul, 1 lingurita de faina si 2 -3 linguri de apa calduta.Lasam vreo 20 minute sa creasca.
Intr-un vas pentru framantat punem faina, adaugam maiaua dupa ce a crescut 20 de minute, apa calduta si...
Spalam carnea si o punem la fiert intr-o oala cu 8 litri de apa, o lasam sa dea un clocot si spumuim bine, ulterior curatam si spalam bine legumele pe care le adaugam in oala cu carnea, unde tot atunci adaugam si foile de dafin si crenguta de cimbrisor.Lasam sa fiarba la foc mediu pana sunt gata....
Pentru ficat de curcan in sos de rosii:
In primul rand spalam ficatul, il taiem in feliute de circa 3 cm si il lasam sa se scurga bine.
Intr-un vas de gatit picuram putin ulei de masline, adaugam ceapa tocata marunt si usturoiul taiat feliute, le lasam sa se caleasca bine pana devin putin...
Intr-un vas am pus laptele, untul, zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie si am pus pe foc sa se incalzeasca bine pentru a se topi toate ingredientele.Am lasat sa se raceasca la temperatura camerei si am adaugat plicul de drojdie, am amestecat bine si am lasat sa stea vreo 15...
Intr-un vas de gatit punem 50 gr.unt si 2-3 picaturi de ulei masline, adaugam ceapa tocata marunt, usturoiul taiat felii pe lung si morcovul taiat rondele si le calim bine, adaugam si aripioarele pentru cateva minute sa se caleasca si ele putin.Aripioarele au fost in prealabil condimentate cu...
Pentru galuste:
Am mixat bine ouale, am adaugat in ploaie grisul, untul la temperatura camerei, putina sare si apa minerala si am amestecat totul pana a iesit o coca pufoasa.Adaugand apa minerala galustele ies foarte pufoase.
Pentru supa:
Intr-un vas pentru ciorba am pus pulpele la...
Am calit ceapa si usturoiul tocate dupa care am adaugat 1 jumatate de lingurita boia de ardei dulce si aripioarele sa se caleasca si ele putin, care in prealabil au stat cu mirodeniile pentru 1 ora, am adaugat 2 linguri sos de legume, 1 lingura de pasta de tomate, 2 foi de dafin, 2 cani de apa si...
Amestecam in prima faza ouale cu un praf de sare, punem laptele si aroma de vanilie si amestecam bine.Daca ingredientele sunt la temperatura camerei compozitia iese pufoasa, la fel si feliile de paine pane.Esenta de vanilie da un gust diferit si foarte bun.Prajim feliile pe ambele parti pana...
Intr-un vas de gatit punem 3 linguri de ulei de masline unde calim ceapa tocata maruntel si usturoiul taiat feliute. Dupa ce calim ceapa si usturoiul adaugam 2 cani de apa, o lingura de pasta de tomate, 2 foi de dafin si o jumatate de lingurita piper rosu, lasam sa fiarba aproape jumatate din...
Intr-o vas punem 2 linguri de ulei de masline, adaugam ceapa tocata in prealabil, 3 catei de usturoi taiati in jumatate, apoi feliute si lasam sa se caleasca pana devine ceapa sticloasa.Adaugam rosiile din conserva, 2 foi de dafin, o jumatate lingurita de cimbru, o lingura de pasta de tomate...
Curatam castravetii si ii dam pe razatoarea mare dupa care ii lasam sa se scurga pana se elimina toata apa din ei.Cateii de usturoi se curata si se dau prin presa sau se piseaza intr-un mojar.Dupa ce acestea au fost facute adaugam iaurtul intr-un vas de circa 1,5/2 litri, punem castravetii...
Supa de fasole a la grec
Fasolea o lasam la inmuiat cateva ore bune, ii dam cateva clocote si aruncam apa, repetam procedura de doua ori. Cand punem din nou la fiert adaugam si legumele, ceapa tocata marunt, morcovul, o jumatate din cantitate tocat marunt, cealalta taiata rondele, usturoiul taiat in patru si lasam sa...
Ciorba de cocos(moldoveneasca)
Prima data ne ocupam de carne(eu am avut`o congelata).O spalam bine si o punem la fiert intr-o oala cu 6 litri de apa, cand da in clocot spumuim bine de cateva ori, o lasam sa fiarba o jumatate de ora si adaugam ceapa, morcovul, telina si zarzavatul conservat.Mai lasam sa fiarba inca o...
Orez cu legume (de post)
Intr-o tigaie am pus 2 linguri ulei de masline, mixul de legume, am adaugat un morcov taiat fasii si rondele subtiri, ceapa, usturoiul si am lasat sa se caleasca bine. Am adaugat o cana de apa, mirodeniile si am lasat la fiert, la foc mic pana s-au facut. Orezul l-am fiert in apa cu sare. L-am...
Fasole batuta
Fasolea am lasat-o la inmuiat cateva ore bune, ulterior am pus-o la fiert. Am aruncat 3 ape si la a patra am adaugat si legumele. Dupa ce au fiert le-am scos in strecuratoare, am scos ceapa si cimbrul, am pus totul intr-un vas de inox pasand fasolea cu legumele pana au devenit o pasta fina. Am...
Salata de cartofi (orientala) - de post
In prima faza ne ocupam de marinata.Intr-un bol punem ceapa taiata julien, cateii de usturoi taiati feliute, castraveciorii taiati cubulete, boia de ardei dulce, oregano, marar, sare, piper, ulei de masline si otetul balsamic.Toate acestea le potrivim dupa gustul nostru.Altii prefera mai...
Clatite cu nuca de cocos, Choco Duo si frisca
Intr-un vas am amestecat ouale(cu mixerul) cu un praf de sare pana au devenit spumoase, am adaugat lapte, apa minerala si am continuat sa mixez.Am lasat sa se linisteasca putin si am adaugat esentele, nuca de cocos si faina atat cat este necesar, ne trebuie o compozitie de textura mai...
Pulpe de pui in sos tomat cu penne rigate
In primul rand pregatim pulpele, le spalam bine, le curatam, le taiem in jumatate si le punem intr-un bol cu mirodeniile. Intr-un vas de gatit calim ceapa si usturoiul cu cateva linguri ulei de masline, adaugam pulpele dupa ce le-am lasat cu mirodeniile o jumatate de ora si calim impreuna...
Covrigi cu mac si susan
In prima faza preparam aluatul.Facem maiaua punand intr-un bol pachetul de drojdie, zaharul, 1 lingurita de faina si 2 -3 linguri de apa calduta.Lasam vreo 20 minute sa creasca. Intr-un vas pentru framantat punem faina, adaugam maiaua dupa ce a crescut 20 de minute, apa calduta si...
Ciorba radauteana
Spalam carnea si o punem la fiert intr-o oala cu 8 litri de apa, o lasam sa dea un clocot si spumuim bine, ulterior curatam si spalam bine legumele pe care le adaugam in oala cu carnea, unde tot atunci adaugam si foile de dafin si crenguta de cimbrisor.Lasam sa fiarba la foc mediu pana sunt gata....
Ficat de curcan in sos de rosii cu garnitura de orez
Pentru ficat de curcan in sos de rosii: In primul rand spalam ficatul, il taiem in feliute de circa 3 cm si il lasam sa se scurga bine. Intr-un vas de gatit picuram putin ulei de masline, adaugam ceapa tocata marunt si usturoiul taiat feliute, le lasam sa se caleasca bine pana devin putin...
Gogosi simple cu aroma de vanilie
Intr-un vas am pus laptele, untul, zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie si am pus pe foc sa se incalzeasca bine pentru a se topi toate ingredientele.Am lasat sa se raceasca la temperatura camerei si am adaugat plicul de drojdie, am amestecat bine si am lasat sa stea vreo 15...
Aripioare de pui cu mazare in sos
Intr-un vas de gatit punem 50 gr.unt si 2-3 picaturi de ulei masline, adaugam ceapa tocata marunt, usturoiul taiat felii pe lung si morcovul taiat rondele si le calim bine, adaugam si aripioarele pentru cateva minute sa se caleasca si ele putin.Aripioarele au fost in prealabil condimentate cu...
Supa de pui cu galuste din gris
Pentru galuste: Am mixat bine ouale, am adaugat in ploaie grisul, untul la temperatura camerei, putina sare si apa minerala si am amestecat totul pana a iesit o coca pufoasa.Adaugand apa minerala galustele ies foarte pufoase. Pentru supa: Intr-un vas pentru ciorba am pus pulpele la...
Aripioare de pui in sos rosu cu garnitura de orez
Am calit ceapa si usturoiul tocate dupa care am adaugat 1 jumatate de lingurita boia de ardei dulce si aripioarele sa se caleasca si ele putin, care in prealabil au stat cu mirodeniile pentru 1 ora, am adaugat 2 linguri sos de legume, 1 lingura de pasta de tomate, 2 foi de dafin, 2 cani de apa si...
Felii de paine pane cu aroma de vanilie
Amestecam in prima faza ouale cu un praf de sare, punem laptele si aroma de vanilie si amestecam bine.Daca ingredientele sunt la temperatura camerei compozitia iese pufoasa, la fel si feliile de paine pane.Esenta de vanilie da un gust diferit si foarte bun.Prajim feliile pe ambele parti pana...
Tocanita de ceapa cu ficat de curcan
Intr-un vas de gatit punem 3 linguri de ulei de masline unde calim ceapa tocata maruntel si usturoiul taiat feliute. Dupa ce calim ceapa si usturoiul adaugam 2 cani de apa, o lingura de pasta de tomate, 2 foi de dafin si o jumatate de lingurita piper rosu, lasam sa fiarba aproape jumatate din...
Spaghetti cu sos de rosii
Intr-o vas punem 2 linguri de ulei de masline, adaugam ceapa tocata in prealabil, 3 catei de usturoi taiati in jumatate, apoi feliute si lasam sa se caleasca pana devine ceapa sticloasa.Adaugam rosiile din conserva, 2 foi de dafin, o jumatate lingurita de cimbru, o lingura de pasta de tomate...
Tzatziki
Curatam castravetii si ii dam pe razatoarea mare dupa care ii lasam sa se scurga pana se elimina toata apa din ei.Cateii de usturoi se curata si se dau prin presa sau se piseaza intr-un mojar.Dupa ce acestea au fost facute adaugam iaurtul intr-un vas de circa 1,5/2 litri, punem castravetii...