Pastele se fierb in apa cu sare, timp de 8-10 minute. Se scurg si se clatesc cu apa rece, apoi se stropesc cu putin ulei de masline. Broccoli se spala, se desface in buchetele mai mici si se fierbe 1-2 minute in apa cu sare. Se trece apoi prin jet de apa rece pentru a-si pastra culoarea. Conserva...
Pestele se spala, se curata si se lasa sa se scurga de apa. Se amesteca faina si malai, in cantitati egale si se adauga saredupa gust. Se ia fiecare peste, se trece prin amestecul pregatit si se infige pe scobitoare. Se pot aseza cate 4-5 bucati pe o singura scobitoare. Astfel asezati, vor fi si...
Codul se tine in apa cu sare timp de 15-20minute,se pune apoi la fiert 5 minute. Se scurge de apa se limpezeste si se paseaza. Se amesteca cu ceapa, patrunjelul si ardeiul iute tocate foarte marunt, galbenusul ,praful de copt (pentru a deveni usoare si pufoase), faina, uleiul de masline...
Intr-o tigaie cu 2 linguri ulei se pun legumele,nedecongelate, si se lasa
la calit 7-8 minute, acoperite cu un capac si amestecand din cand in cand.
Se asezoneaza legumele cu sare si piper si se pun intr-un bol.
Fileul de peste se taie in cuburi mici ,se sareaza si pipereaza si se...
Carnea de peste se trece prin masina de tocat.
Morcovul si cartoful se dau pe razatoare si se scurg bine de zeama.
Se pun intr-un bol si se adauga : usturoiul pisat, patrunjelul si mararul tocate marunt, bulionul, oul, sare, vegeta , piper, o lingurita boia dulce( pentru culoare),si...
Spalam si curatam legumele, apoi le taiem astfel: ardeiul gras si morcovul in betisoare subtiri, ceapa pestisori, dovlecelul in felii subtiri pe lungime.
Presaram feliile de dovlecel cu sare si le calim 1-2 minute,in putin ulei, apoi le scoatem pe servete de hartie.
Ceapa, ardeiul si...
Spalam fileul de peste , il uscam bine cu prosoape de hartie, apoi il saram si piperam. Curatam dovlecelul de coaja si il taiem in felii subtiri, pe lungime. Il presaram cu sare si il tragem la tigaie in putin ulei,1-2 minute cat sa se inmoaie putin. Taiem pestele in bucati mai mici.
Asezam...
Ungem pestele cu putin ulei, il saram si il piperam , apoi il
punem intr-o tava.
Il stropim cu 2-3 linguri cu zeama de lamaie .
Putem aseza si cateva feliute de lamaie deasupra pestelui.
Dam tava la cuptorul incalzit inainte, pentru 20-25 minute.
Servim pestele imediat,...
Pregatim mai intai patul pestelui :) Spalam si curatam legumele. Dovlecelul,morcovul,telina si ardeiul le taiem fasii. Ceapa o taiem pestisori. Usturoiul felii subtiri.
Calim legumele ,6-8 minute,in putin ulei. Amestecam usor. Adaugam sucul de rosii si potrivim gustul cu sare si piper....
Spalam macroul , il desfacem , ii curatam bine interiorul si ii indepartam capul. Il lasam sa se usuce bine de apa, il presaram cu sare si il punem pe gretar. Punem pe gratar si rosia.
Pentru saramura:
Punem apa la fiert impreuna cu sare, vegeta, boabe de piper, un ardei iute,...
Pestele se taie in bucati mai mici si se pune intr-un bol impreuna cu zeama de lamaie. Se lasa la marinat timp de 30minute.
Batem ouale cu condimentele dupa gust si le amestecam cu 2 linguri faina.
Luam cate o bucata de peste, o trecem prin faina ,prin oua apoi prin pesmet.
Prajim...
Paste cu ton si broccoli
Pastele se fierb in apa cu sare, timp de 8-10 minute. Se scurg si se clatesc cu apa rece, apoi se stropesc cu putin ulei de masline. Broccoli se spala, se desface in buchetele mai mici si se fierbe 1-2 minute in apa cu sare. Se trece apoi prin jet de apa rece pentru a-si pastra culoarea. Conserva...
Sprot la tigaie
Pestele se spala, se curata si se lasa sa se scurga de apa. Se amesteca faina si malai, in cantitati egale si se adauga saredupa gust. Se ia fiecare peste, se trece prin amestecul pregatit si se infige pe scobitoare. Se pot aseza cate 4-5 bucati pe o singura scobitoare. Astfel asezati, vor fi si...
Bulete pufoase de cod
Codul se tine in apa cu sare timp de 15-20minute,se pune apoi la fiert 5 minute. Se scurge de apa se limpezeste si se paseaza. Se amesteca cu ceapa, patrunjelul si ardeiul iute tocate foarte marunt, galbenusul ,praful de copt (pentru a deveni usoare si pufoase), faina, uleiul de masline...
Salata calda cu peste si legume
Intr-o tigaie cu 2 linguri ulei se pun legumele,nedecongelate, si se lasa la calit 7-8 minute, acoperite cu un capac si amestecand din cand in cand. Se asezoneaza legumele cu sare si piper si se pun intr-un bol. Fileul de peste se taie in cuburi mici ,se sareaza si pipereaza si se...
Chiftelute din peste
Carnea de peste se trece prin masina de tocat. Morcovul si cartoful se dau pe razatoare si se scurg bine de zeama. Se pun intr-un bol si se adauga : usturoiul pisat, patrunjelul si mararul tocate marunt, bulionul, oul, sare, vegeta , piper, o lingurita boia dulce( pentru culoare),si...
Rulouri de peste cu legume la cuptor
Spalam si curatam legumele, apoi le taiem astfel: ardeiul gras si morcovul in betisoare subtiri, ceapa pestisori, dovlecelul in felii subtiri pe lungime. Presaram feliile de dovlecel cu sare si le calim 1-2 minute,in putin ulei, apoi le scoatem pe servete de hartie. Ceapa, ardeiul si...
Rulouri de pangasius cu dovlecei
Spalam fileul de peste , il uscam bine cu prosoape de hartie, apoi il saram si piperam. Curatam dovlecelul de coaja si il taiem in felii subtiri, pe lungime. Il presaram cu sare si il tragem la tigaie in putin ulei,1-2 minute cat sa se inmoaie putin. Taiem pestele in bucati mai mici. Asezam...
Pangasius cu sos olandez
Ungem pestele cu putin ulei, il saram si il piperam , apoi il punem intr-o tava. Il stropim cu 2-3 linguri cu zeama de lamaie . Putem aseza si cateva feliute de lamaie deasupra pestelui. Dam tava la cuptorul incalzit inainte, pentru 20-25 minute. Servim pestele imediat,...
Pangasius pe pat de legume
Pregatim mai intai patul pestelui :) Spalam si curatam legumele. Dovlecelul,morcovul,telina si ardeiul le taiem fasii. Ceapa o taiem pestisori. Usturoiul felii subtiri. Calim legumele ,6-8 minute,in putin ulei. Amestecam usor. Adaugam sucul de rosii si potrivim gustul cu sare si piper....
Saramura de macrou
Spalam macroul , il desfacem , ii curatam bine interiorul si ii indepartam capul. Il lasam sa se usuce bine de apa, il presaram cu sare si il punem pe gretar. Punem pe gratar si rosia. Pentru saramura: Punem apa la fiert impreuna cu sare, vegeta, boabe de piper, un ardei iute,...
Pangasius pane cu cartofi natur
Pestele se taie in bucati mai mici si se pune intr-un bol impreuna cu zeama de lamaie. Se lasa la marinat timp de 30minute. Batem ouale cu condimentele dupa gust si le amestecam cu 2 linguri faina. Luam cate o bucata de peste, o trecem prin faina ,prin oua apoi prin pesmet. Prajim...