publicat la 04.04.2016
publicat la 15.03.2016
publicat la 07.03.2016
Ai trecut de vârsta la care erai sigur că în dulapul cu haine sau sub pat se ascunde un monstru, însă venirea ta acasă cu două ore mai devreme îţi poate rezerva o mare surpriză legată de acest subiect.
Bucataras.ro
[email protected]
Mancare de post- tocanita de ciuperci
Am spalat ciupercile sub jet de apa rece si le-am curatat de pielita, dupa care le-am feliat. Intr-o tigaie am incins ulei de masline, am adaugat usturoiul taiat apoi ciupercile. Imediat ce s-au patruns (lucru care se intampla cat invarti de cateva ori cu lingura ciupercile) am presarat...
Ghiveci cu legume
Am pregatit legumele pentru ghiveci: am pus la copt gogosarii, ardeii, vinetele si dovlecelul. Cartofii i-am curatat de coaja si i-am taiat sub forma de cuburi potrivite, ceapa am taiat-o pestidor, iar usturoiul l-am tocat pe lungimea catelului. Rosiile le-am curatat de coaja...
Tarta floare cu ciuperci
Am scos aluatul din congelator si l-am lasat la dezghetat peste zi. Am curatat si spalat ceapa si ciupercile, dupa care le-am tocat marunt. Intr-o tigaie incinsa am turnat putin ulei si am calit ceapa si ciupercile. Doar un minut le-am lasat, nu e nevoie de mai mult timp. Am intins...
Pateuri cu spanac
Am folosit aluat congelat, asa ca l-am lasat intai la dezghetat. Spanacul l-am spalat si curatat, dupa care l-am oparit in apa clocotita. L-am scurs si l-am tocat, nu foarte marunt. Intr-un vas am pus putin ulei, am adaugat ceapa si usturoiul tocate marunt, dupa care am pus spanacul. Am...
Ciuperci umplute
Ciupercile curatate si spalate bine le-am asezat intr-o tava gen Tefal (antiaderenta). Am oprit doua ciuperci mai mari si le-am tocat cubulete. La fel am procedat si cu ardeiul gras. Ceapa si usturoiul le-am curatat si le-am taiat marunt, iar mararul, patrunjelul si busuiocul le-am tocat...
Fasole batuta
Fasolea spalata bine am pus-o la inmuiat pentru 24 de ore. Am pus fasolea la fiert intr-un vas Zepter si am acoperit vasul cu capacul. Am lasat la fiert pana acul indicator a ajuns la intrarea in zona rosie. Am oprit vasul. Atunci cand acul indicator a coborat in zona galbena am...
Pilaf cu ciuperci
Am pregatit pilaful cu ciuperci in vasul Zepter. Am spalat si scurs orezul. Ciupercile le-am decongelat si spalat, iar ceapa am tocat-o marunt. Am pus vasul la incins, acoperit cu capacul. Atunci cand acul indicator a intrat in zona verde am ridicat capacul, am pus uleiul, ceapa si...
Ciuperci in vas Zepter
Am spalat bine ciupercile, am indepartat coditele si am curatat pielita. Am taiat ciupercile felii, ceapa pestisor, iar usturoiul si verdeata le-am tocat marunt. Am pus vasul Zepter la incins pe foc, acoperit cu capacul. Cand acul indicator al butonului Thermocontrol a intrat in...
Orez cu legume
Am taiat marunt ceapa si am pus-o la incins in putin ulei intr-un vas Zepter. Am adaugat si un strop de apa. Orezul spalat bine l-am adaugat peste ceapa, am amestecat si am adaugat apa. Am acoperit vasul si am lasat orezul sa fiarba. Am presarat sare, am amestecat si am oprit...
Dovlecei cu mujdei de usturoi verde
Am curatat dovleceii si i-am taiat felii. I-am pus la fript intr-o tigaie de tefal. Usturoiul curatat si spalat l-am pisat, am adaugat putina sare si ulei si am amestecat, dupa care am adaugat si apa. Am pus mujdeiul peste dovlecei si i-am mancat pe nerasuflate!
Cartofi fierti cu mujdei de usturoi verde
Cartofii i-am fiert in coaja, pentru ca isi pastreaza gustul mai bine. Usturoiul curatat si spalat l-am taiat si l-am zdrobit. Am adaugat putina sare, ulei si am amestecat, apoi am adaugat putina apa. Am taiat cartofii in doua, i-am pus intr-un vas de lut si am adaugat mujdei din...
Salata de cartofi cu rosii, loboda si leurda
Spalati legumele si verdeturile. Puneti cartofii la fiert. Cand sunt gata, curatati-i de coaja, taiati-i felii si puneti-i intr-un bol de salata. Taiati rosioarele in doua. Eu am folosit rosii de mai multe culori pentru ca inveselesc farfuria. Taiati sau rupeti, dupa plac, loboda...
Creveti cu noodles
Spalati crevetii si puneti-i intr-un bol, impreuna cu usturoi tocat, sare, putin busuioc si o lingura de ulei de masline. Puneti pastele la fiert pentru cateva minute. Puneti un strop de ulei de masline la incins intr-o tigaie si adaugati ghimbirul tocat si apoi crevetii din bol,...
Mancare de spanac ca la mama acasa
Am spalat si am curatat bine spanacul. Ceapa si usturoiul le-am taiat si le-am pus intr-un vas in ulei incins. Le-am adaugat putina apa si am acoperit pentru a fierbe inabusit. Cand s-au inmuiat, am adaugat spanacul, putina sare si piper si putina apa. Eu am oparit spanacul inainte, de...
Orez brun cu legume
Asezati orezul brun intr-un bol , acoperiti-l cu apa si lasati-l la inmuiat. Intre timp, curatati, spalati si taiati legumele. Asezati orezul intr-un vas de 2,5 l, turnati doua cesti de apa la una de orez. Atunci cand indicatorul este in zona verde, reduceti caldura si lasati orezul sa se...
Paste cu ciuperci
Se fierb pastele 8-9 minute, se scurg si se amesteca cu o lingura de unt. Hribii se spala bine sub jet puternic de apa si se taie cubulete. La fel si usturoiul. Se pun ciupercile si usturoiul la calit intr-o tigaie si se amesteca cu grija. Cand ciupercile sunt aproape gata se adauga...
Pastai cu mujdei de usturoi
Pastaile, unul din roadele cu care ne-a binecuvantat pamantul, sunt pline de vitamine si minerale. Sursa buna de proteine, nu mai au nevoie de vreo bucata de carnita pe langa ele, cel putin vara. Iata reteta mea preferata, de la mama de acasa: Am spalat pastaile bine, le-am curatat si...
Dovlecei pane cu mujdei de usturoi
Spalam bine dovlecelul si il curatam de coaja. Il taiem rondele, nu foarte subtiri, pentru a nu se inmuia prea tare (asta pentru ca mie imi place usor crocant). Condimentam, dam prin faina fiecare feliuta si apoi prin oul batut in prealabil. Punem ulei intr-o tigaie si cand s-a...
Legume la cuptor
Legumele se spala si se curata de coaja. Dovleceii si vanata se taie rondele si se asaza impreuna cu toate legumele intr-o tava. Usturoiul se arunca peste legume cu tot cu coaja (are un gust nemaipomenit), se condimenteaza cu sare, piper si se stropeste cu putin ulei de masline. Se introduce tava...
Legume preparate la aburi
Potrivite ca garnitura la orice friptura sau consumate ca atare, cu un simplu dressing, va pot garanta ca sunt delicioase. Am curatat morcovii si i-am taiat pe lungime, iar sparanghelului i-am taiat partea mai groasa (cam 2 cm). Am aranjat legumele intr-o sita deasupra unui vas Zepter in care...
Salata de vinete cu rosii
Vanata si rosiile le-am taiat rondele cu grosimea de 1 cm, le-am asezat intr-o tava, le-am stropit cu ulei, sare si piper. Am pus tava in cuptorul incalzit la 200 grade cam 20 de minute, pana s-au inmuiat si rumenit vinetele. Am aranjat feliile de rosii si de vinete alternativ pe un platou si...