Framantam o coca din faina,margarina,zahar pudra,ou, praful de copt si smantana.Impartim coca in doua parti egale.
Merele curatate de coaja le dam pe razatoare si le punem intr-o cratita.Peste mere adaugam zaharul, scortisoara si zaharul vanilat si punem cratita pe foc la calit. Dupa...
Foile de placinte se lasa sa se dezghete la temperatura camerei. Batem albusurile spuma, adaugam zaharul si batem in continuare pana se topeste. Adaugam galbenusurile unul cate unul , apoi iaurtul si amestecam incet. Adaugam esenta.
Topim untul. Asezam in tava tapetata cu hartie de copt...
Separam albusurile de galbenusuri. Punem pe foc zaharul cu apa, lasam sa fiarba pana se face un sirop. Albusurule se bat spuma. Se aduga treptata siropul fierbinte. Galbenusurile se freaca cu uleiul, apoi se adauga peste albusuri. Adaugam faina amestecand usor.
Un sfert din...
Cele 3 cescute de zahar pudra se freaca cu ouale pana se topeste zaharul. Se adauga uleiul, coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt.
Coca nu trebuie sa fie foarte tare. Se unge forma cu ulei, se fac bilute cat bobul de strugure si se aseaza in fiecare lacas al formei. Se...
Mai intai pregatim jeleul de visine. Visinele se pun pe foc cu 150 ml apa si 150 g zahar. Cele 3 linguri de amidon se amesteca cu restul de 50 ml apa. Cand apa cu visinele dau in clocot se adauga amidonul si se amesteca pana se leaga. Se lasa sa se raceasca.
Se bate frisca....
Facem maiaua din drojdie , 2 linguri de zahar, 50 ml lapte si 4 linguri de faina.
Laptele se incalzeste putin, se adauga zaharul si se amesteca pana se topeste.Cernem faina intr-un bol, adaugam maiaua crescuta, galbenusurile, praful de sare , laptele si coaja de lamaie. Amestecam si apoi...
Blatul: Topim untul cu ciocolata. Lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu sarea, adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Amestecam galbenusurile cu untul si ciocolata racite, apoi le adaugam peste albusurile batute spuma amestecand usor. Adaugam si faina si...
Se amesteca faina ,cacaua si sarea intr- un bol. Separat se bate untul cu zaharul si zaharul vanilat pana devin o crema. Se adauga galbenusul si laptele , apoi ingredientele uscate si se amesteca pana se obtine aluatul.
Aluatul este mai moale. Se introduce la frigider cel putin 15...
Prajitura cu mere
Framantam o coca din faina,margarina,zahar pudra,ou, praful de copt si smantana.Impartim coca in doua parti egale. Merele curatate de coaja le dam pe razatoare si le punem intr-o cratita.Peste mere adaugam zaharul, scortisoara si zaharul vanilat si punem cratita pe foc la calit. Dupa...
Placinta cu iaurt
Foile de placinte se lasa sa se dezghete la temperatura camerei. Batem albusurile spuma, adaugam zaharul si batem in continuare pana se topeste. Adaugam galbenusurile unul cate unul , apoi iaurtul si amestecam incet. Adaugam esenta. Topim untul. Asezam in tava tapetata cu hartie de copt...
Pandispan cu visine
Separam albusurile de galbenusuri. Punem pe foc zaharul cu apa, lasam sa fiarba pana se face un sirop. Albusurule se bat spuma. Se aduga treptata siropul fierbinte. Galbenusurile se freaca cu uleiul, apoi se adauga peste albusuri. Adaugam faina amestecand usor. Un sfert din...
Nuci, prune, scoici si ciupercute umplute
Cele 3 cescute de zahar pudra se freaca cu ouale pana se topeste zaharul. Se adauga uleiul, coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt. Coca nu trebuie sa fie foarte tare. Se unge forma cu ulei, se fac bilute cat bobul de strugure si se aseaza in fiecare lacas al formei. Se...
Prajitura cu iaurt, visine si frisca
Mai intai pregatim jeleul de visine. Visinele se pun pe foc cu 150 ml apa si 150 g zahar. Cele 3 linguri de amidon se amesteca cu restul de 50 ml apa. Cand apa cu visinele dau in clocot se adauga amidonul si se amesteca pana se leaga. Se lasa sa se raceasca. Se bate frisca....
Gogosi aromate
Facem maiaua din drojdie , 2 linguri de zahar, 50 ml lapte si 4 linguri de faina. Laptele se incalzeste putin, se adauga zaharul si se amesteca pana se topeste.Cernem faina intr-un bol, adaugam maiaua crescuta, galbenusurile, praful de sare , laptele si coaja de lamaie. Amestecam si apoi...
Prajiturele cu menta si mascarpone
Blatul: Topim untul cu ciocolata. Lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu sarea, adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Amestecam galbenusurile cu untul si ciocolata racite, apoi le adaugam peste albusurile batute spuma amestecand usor. Adaugam si faina si...
Fursecuri cu ciocolata
Se amesteca faina ,cacaua si sarea intr- un bol. Separat se bate untul cu zaharul si zaharul vanilat pana devin o crema. Se adauga galbenusul si laptele , apoi ingredientele uscate si se amesteca pana se obtine aluatul. Aluatul este mai moale. Se introduce la frigider cel putin 15...