publicat la 03.09.2017
publicat la 27.08.2017
publicat la 23.08.2017
Daca ai nevoie de ajutorul unei persoane specializate, fa tot posibilul si obtine-l. Depinde numai de tine daca vei incalca sau nu anumite reguli, pentru a obtine ceea ce-ti doresti.
Bucataras.ro
[email protected]
Tocanita de cartofi (Multicooker)
Tocam una-doua rosii, ardeii grasi, ceapa verde si pastarnacul, usturoiul il maruntim, si le aduagam in vasul multicooker-ului impreuna cu 2 linguri cu ulei. Alegem functia FRY pentru 5 minute, cat sa calim uosr legumele. Adaugam apoi cartofii taiati in cuburi potrivit de...
Sarmalute cu ciuperci
Curatam ciupercile de pielita, le spalam bine (pana apa ramane curata), le lasam intr-o sita sa se scurga de surplusul de apa, dupa care le tocam marunt. La fel procedam si cu ceapa, iar morcovul il trecem prin razatoare. Punem totul la calit in cei 50 ml de ulei, iar cand legumele devin...
Spanac cu smantana
Spanacul, curatat in prealabil, se pune pentru aproximativ 15 minute intr-un vas cu apa clocotita. Il asezam apoi intr-o sita si il lasam sa se scurga bine de apa, dupa care il taiem marunt. Intre timp tocam ceapa si ardeiul gras si le calim in cele 50 gr de unt. Adugam spanacul si laptele...
Iahnie de fasole cu carnati de casa si muraturi
Punem fasolea de cu seara intr-un vas cu apa si o lasam pana a doua zi. Astfel se hidrateaza si fierbe mult mai repede. Inlocuim apa si o punem la fiert pana ce da in clocot. Schimbam apa, avand grija sa fie fierbinte si nu rece, pentru a nu opri fierberea. Cantitatea de apa depinde de cat de...
Legume coapte cu sos de usturoi si smantana
Feliem legumele si le asezam in ordine, cate o felie, doua din fiecare. Le condimentam, le stropim cu ulei si le dam la cuptor pana se rumenesc frumos. Cand le scoatem din cuptor presaram cascavalul ras peste acestea. Le servim cu sosul de usturoi preprat astfel: pisam usturoiul, adaugam o...
Spanac cu branza la cuptor
Tocam spanacul (curatat si clatit in mai multe ape) si il punem la oparit pentru 10 minute. Il scurgem bine de apa si il amestecam cu smantana, ouale si casul ras. Il condimentam dupa gust si il punem intr-o tava la copt pentru 50-60 de minute. Se serveste cald. Sa aveti pofta!
Oua la cuptor, pe pat de spanac
Spanacul curatat, spalat bine si scurs, se pune la fiert in apa cu sare pentru 10-15 minute (de preferat ca apa sa fie deja fierbinte). Intre timp, calim ceapa, morcovul si ardeiul, iar apoi adaugam spanacul (scurs de apa), amestecam si lasam sa se prajeasca impreuna cam 10 minute. Punem...
Tocanita de cartofi cu carnati afumati
Ceapa tocata marunt o rumenim la un loc cu carnatii taiati rondele (cam 2 cm grosime), adaugam apoi bulionul/sucul de rosii si lasam sa fiarba 5 minute impreuna, moment in care punem apa - de preferat fierbinte. Adaugam cartofii cuburi si ii lasam la foc potrivit pana cand...
Pastai prajite cu usturoi
Ceapa tocata marunt o punem la calit in 2-3 linguri de ulei, impreuna cu cativa catei de usturoi taiati julien si cu rosia taiata cuburi, condimentam cu sare si piper, in functie de gusturi, iar cand ceapa devine translucida adaugam pastaile (curatate) si le lasam la foc potrivit pentru...
Pastai prajite
Ceapa tocata marunt o punem la calit impreuna cu usturoiul. Cand ceapa devine translucida, adaugam condimentele si pastaile curatate si spalate, si, le lasam sa fiarba pentru 30 de minute (nu este necesar sa adaugam apa pentru ca vor lasa pastaile suficient pentru a fierbe). Daca...
Dovlecei la cuptor
Taiem felii rosiile si dovleceii, le condimentam si le asezam intr-un vas, una cate una. Adaugam ceapa tocata si branza rasa (plus condimente, daca mai este necesar) si punem vasul la cuptor (incins in prealabil) pentru 40 de minute. Adaugam apoi ouale batute cu smantana si lasam pana cand se...
Fasole prajita cu carnati
Se alege fasolea , se spala si se lasa intr-un vas cu apa rece peste noapte, fiind astfel mai usor de pregatit. A doua zi scurgem fasolea si o punem la fiert intr-o oala cu apa (dupa ce apa din oala a scazut, o schimbam, avand grija ca cea adaugata sa fie calda/fierbinte). Intre...
Cartofi umpluti cu legume
Spalam bine cartofii si ii punem la fiert, in coaja, pentru 40-50 de minute (cartofii alesi trebuie sa fie cat mai mari pentru a ii putea umple) Intre timp, spalam si curatam legumele. Le tocam sau le taiem felii si le punem la calit in cateva linguri de ulei. Cand devin...
Cartofi taranesti... altfel
Curatam cartofii si morcovii, ii taiem felii si ii punem la fiert in apa cu sare (cand ii putem patrunde cu furculita fara a ii sfarama, oprim focul si scurgem cartofii de apa). Intre timp, taiem ceapa julien, ardeiul, ciupercile si kaizerul/sunculita fasii subtiri si le...