publicat la 16.06.2020
publicat la 25.04.2020
publicat la 10.04.2020
Asa-i ca vrei sa stii ce se intampla in vietile tuturor oamenilor din galaxie, cu toate ca nu prea stii ce se intampla in viata ta?Daca ai noroc prietenii tai o sa-ti spuna.
Bucataras.ro
[email protected]
Galbiori cu salata de sfecla rosie
Galbiorii se spala bine si se taie felii, la fel si ceapa verde. Punem uleiul in tigaie si calim putin galbiorii si ceapa , la final adaugam sare.Se servesc cu sfecla rosie.
Sote de ciuperci cu varza murata
Ciupercile de curata si se taie feliute. Morcovul se curata se spala si se taie fideluta, iar ceapa rondele. Se pune ulei de masline in wok se lasa sa se incinga si se pun ciupercile, ceapa si morcovul. Se condimenteaza cu sare si piper si se soteaza 5-10 min.Varza se toaca se condimenteaza cu...
Bureti de prun cu lapte de soia
Buretii se spala bine ! Se toaca ceapa si usturoiul se pun in wok , se adauga buretii, laptele de soia , patrunjelul si condimentam cu sare. Lasam la fiert la foc mic , acoperiti cam 20 -30 min.
Salata de legume fierte
Legumele (morcovul, telina, fasolea si patrunjelul ) se pun la fiert. Cand sunt fierte se lasa la racorit in strecuratoare si se toaca Se toaca si castravetele murat si sfecla rosie. Se amesteca toate, se sareaza si se stropeste cu zeama de lamaie, daca mai trebuie.
Sarmalute cu soia si pleurotus
Apa se pune la fiert cu otetul, varza se curata de cotor si se pune la oparit. can frunzele incep sa se inmoaie le desfacem de pe capatana de varza. Pleurotusul si granulele d soia se pun la fiert( conform intructiunilor de pe ambalaj) , cand sunt fierte se pun la scurs si la racit....
Gogosi cu mere(de post)
Faina se pune in castron , se pune zaharul sarea, esenta de rom, iar in mijloc se pune drojdia dizolvata in apa calduta. Se adauga pe rand apa si se amesteca bine pana devine aluat, se acopera si se lasa la dospit 50 min 60 min. Merele se curata si se dau pe razatoare, se pun in cratita ,...
Mancare de ridiche alba
Ridichea se curata si se taie felii, ceapa si ardeiul se toaca, se pun intr-o cratita, se pune apa cat sa le acopere si se lasa la fiert pana scade apa si se inmoaie ridichea. La final se condimenteaza cu sare si patrunjel.
Salata de fasole verde cu maioneza
Se lasa la dezghetat fasolea iar apoi se pune la fiert cu un cartof curatat. Cand sunt fierte se lasa la scurs si la racit. Fasolea verde se mixeaza cu blenderul , se adauga usturoiul tocat si sarea. Maioneza: se mixeaza catroful bine bine , se adauga o mustarul si uleiul ca la maioneza...
Salata de varza si ciuperci
Varza, ciupercile si telina se pun la fiert. Dupa ce au fiert varza si ciupercile se toaca si se pun in castron, se adauga si ceapa verde tocata. MAIONEZA :Telina fiarta bine se piseaza cu blender-ul, se adauga mustarul, si uleiul si se omogenizeaza. Apoi se amesteca cu varza si ciupercile si...
Pateu din granule de soia"Inedit"
Granulele de soia se pun la fiert pana se inmoaie (20 min), Se pun in strecuratoare la stors. Se mai storc o data in mana si se pun intr-un castron, peste se adauga ceapa si ardeiul tocate si se mixeaza cu blenderul , se condimenteaza cu sare si piper.
Prajitura cu dulceata (de post)
Se amesteca dulceata cu zaharul, uleiul , bicarbonatul , scortisoara si laptele. La final se adauga faina pana devine o compozitie nici prea tare nici prea moale , care se toana in tava pe hartie de copt. Se pune in cuptorul preincalzit (foc mediu) cam 30 -40 min
Mancare de legume
Conopida, gulia si morcovul se pun la fiert cam 20 minute, dupa ce s-au fiert se scot in strecuratoare la racit. Conopida se desface buchetele, morcovul si gulia se taie cubulete. Se toaca ceapa, se pune in cratita cu legumele fierte si adaugam si castravetele taiat felii, se pun 2 polonice de...
Mancare de castraveti
Castravetii se curata si se taie felii, ceapa se toaca. Se pun la fiert cu 150-200 ml apa . Se lasa sa fiarba pana se inmoaie castravetii(20 min), se condimenteaza cu sare, piper, marar, patrunjel , se mai lasa 5 min , iar apoi se adauga zeama de lamaie si se stinge focul.
Mancare "NODDLES INEDIT"
Soia se fierbe dupa iinstructiunile de pe ambalaj, se pune la scurs. Se toaca ceapa si ardeii si se pun in tigaie cu o lingura de ulei de masline, se calesc la foc mic cu capac , apoi se adauga soia si se condimenteaza, cu sare , piper, cimbru si oregano, se mai lasa 5 min sa se...
Tocanita "INEDIT" de legume cu soia
Se toaca ceapa, morcovul, ardeiul. Se pun intr-o cratita , se adauga cuburile de soia, apa si bulionul si se lasa la fiert cam 30 min. Se condimenteaza cu sare si oregano si se mai lasa 5-10 min.
Tocanita de ciuperci cu lapte de soia
Ciupercile se curata si se taie fasii, ceapa se toaca si se pun la fiert cu apa cam 20-30 min, la foc mediu. Cand sunt fierte, se adauga faina dizolvata in lapte. Se condimenteaza cu sare si patrunjel si se mai lasa 5-10 min.
Mancare de fasole verde cu dovlecel
Dovlecelul, ceapa, ardeiul se curtata, se spala , se toaca cubulete.Fasolea verde se spala. Se pun toate intr-o cratita la fiert cu apa, cam 30 min . Cand sunt fierte se condimenteaza cu sare piper, patrunjel si se mai lasa inca 10 min pe foc.
Pireu de telina cu sos de ciuperci si sfecla rosie
Telina se curata si se taie bucati si se pune la fiert cu apa. Cand este fiarta se scurge de apa si se face pireu cu blender-ul, se adauga sare si marar . Ciupercile se taie felii, ardeiul rosu si ceapa verde se toaca, se pun in cratita si se pun la fiert cu 200 ml apa. Se lasa sa scada si se...
Snitele "INEDIT" cu salata
Apa cu sare se pun la clocotit si foaia de dafin , apoi se adauga snitelele de soia. Cand sunt fierte se scot intr-o strecuratoare la scurs. Dupa ce s-au scurs bine se pun pe farfurie Se face salata din rosia taiata felii, ceapa taiata pestisori, castravetele si ridichea felii si salata...
Tocanita de ciuperci
Se toaca ceapa, se taie ciupercile si se pun la fiert cu putina apa. Cand scade apa se condimenteaza cu sare si se adauga patrunjelul.
Mancare de gulii
Se toaca ceapa si ardeiul rosu, se calesc in bulion (eu am pus de casa). Cand se inmoaie se pune gulia taiata bucati. Se pune o canita de apa si se lasa la fiert pana se inmoaie gulia. La final se condimenteaza cu sare, patrunjel si marar.