Criss

6

Bucataras
Chef

Targu Mures

Bucataras din 13.07.2010

RETETE542
PRIETENI237
Retete

Paste cu varza

In Paste la 10 Mar 2011

Varza se taie ca si pentru salata si se caleste. Se pune piper destul de mult si sare dupa gust. Pastele se fierb in apa cu sare, se scurg si se amesteca cu varza calita.

Salam de biscuiti reteta

In Prajituri la 10 Mar 2011

Salam de biscuiti reteta Apa si zaharul se pun la fiert pana cand zaharul se topeste de tot si ramane un sirop limpede. Se adauga cacao si untul. Biscuitii se amesteca cu restul ingredientelor. Se adauga cafeaua fiarta si in final siropul de ciocolata. Daca amestecul e prea uscat, se mai...

Tort "Padurea Neagra"

In Torturi la 9 Mar 2011

Galbenusurile se freaca cu zahar, vanilie, apa si ulei pana devin albe si spumoase. Se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt si in final, cu lingura amestecand de sus in jos se adauga albusurile batute spuma tare. Se coace blatulpana trece testul cu scobitoarea.Dupa ce s-a racit...

Kurtos kalacs (dupa metoda Liei Grozi)

In Prajituri la 9 Mar 2011

Faina se amesteca cu drojdia, zaharul, ouale, vanilia, coaja de portocale. Se adauga laptele caldut, se framanta aluatul si in timpul framantarii adaugam si untul topit. Aluatul il acoperim cu un prosop si il lasam sa creasca o ora. Fiecare tub il infasuram in folie de aluminiu, apoi il ungem...

Biscuiti cu branza si cartofi

In Aperitive / Garnituri la 3 Mar 2011

Cartofii se fierb in coaja, si se racesc.Reci se dau prin razatoarea mica si se amesteca cu faina, sarea, cascavalul ras tot pe razatoarea mica, mararul tocat si untul din frigider taiat cubulete.Se adauga apoi oul si se omogenizeaza.Se formeaza o bila, se inveleste in folie transparenta si...

Kodrit Kadir

In Torturi la 1 Mar 2011

Pentru blat, amestecam oul cu zaharul, uleiul, laptele si in final adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si plicul de cafea. Pentru crema, batem ouale cu zaharul, vanilia, romul si adaugam laptele. In cratita turnam mai intai amestecul pentru crema, apoi imediat in mijloc...

Cartofi umpluti si ciuperci umplute

In Aperitive / Garnituri la 22 Feb 2011

Cartofii se fierb in coaja, dupa ce s-au racit se curata, se taie in doua, se scobeste miezul.  Piciorusele ciupercilor se scot si in fiecare palarie se pune putina sare. Ceapa se caleste, se adauga piciorusele ciupercilor taiate cubulete, dupa ce acestea s-au calit, se adauga miezul...

Paleuri cu ciocolata

In Prajituri la 21 Feb 2011

Untul moale se amesteca cu zaharul pudra. Se adauga vanilia, coaja de lamaie, ouale, faina,continuand amestecarea cu mixerul. Rezulta o compozitie spumoasa, dupa cum se poate vedea in imagine. Compozitia se pune intr-un posh si se spriteaza gramajoare. Lasati o distanta considerabila intre...

Rulouri de pui cu ciuperci si cascaval

In Pui la 15 Feb 2011

Pulpele de pui le batem, le condimentam cu sare, piper, boia de ardei sau pentru un plus de gust putem folosi condiment pentru carnea de pui.  Ceapa o taiem marunt, o calim, adaugam ciupercile si le calim si pe acestea. Ciupercile vor lasa destul de multa apa. Fierbem pana scade toata...

Tort cu crema de zahar ars si migdale caramelizate

In Torturi la 14 Feb 2011

15 linguri zahar se caramelizeaza si se tapeteaza cu acest caramel o cratita Se bat ouale cu zaharul si vanilia, adaugam laptele si turnam amestecul pentru crema in cratita tapetata cu zahar caramelizat. Punem cratita in cuptor pentru 40 minute. Intre timp, inainte ca cele 40 de minute sa...

Ciorba de gulii umplute

In Ciorbe la 14 Feb 2011

Se scobesc guliile si se umplu cu amestecul de carne si orez. Din restul de carne am facut perisoare. Ceapa, morcovii si patrunjelul se toaca (sau se dau pe razatoare) si se pun la fiert. Cand incep sa fiarba se pun si guliile umplute. Dupa 5-7 minute se pun si perisoarele si cand sunt...

Galuste cu prune congelate

In Dulciuri la 12 Feb 2011

Cartofii ii dam pe razatoarea mica, ii amestecam cu faina, oul, uleiul. Rezulta un aluat usor lipicios, pe care il intindem intr-o foaie dreptunghiulara la grosimea de 1 cm, pe planseta infainata. Taiem aluatul in patratele, pe fiecare patratica punem o pruna si unim colturile, apoi ii dam o...

Dovlecei umpluti cu carne

In Mancaruri cu carne la 10 Feb 2011

Dovleceii se curata de coaja, se taie in doua si se scobeste miezul cu seminte. Se pune sare si se lasa sa se inmoaie putin. Ceapa taiata si morcovul ras se calesc in ulei de masline. Se adauga carnea si orezul, sare, piper,putina apa si se lasa sa fiarba putin. Cu acest amestec se umple...

Cheesecake cu fructe de padure

In Torturi la 9 Feb 2011

Biscuitii se sfarama, se amesteca cu zahar, cacao si unt topit. Se pune compozitia intr-o forma de copt detasabila, pe hartie de copt si se coace 7-8 minute. Eu am lasat-o 10 minute si a iesit cam prea crocant . Fructele de padure se paseaza pana rezuolta un piure fin. Altfel e neplacut...

Salata turceasca cu morcovi si iaurt

In Salate la 9 Feb 2011

Iaurtul se pune intr-o strecuratoare sa se curga zerul si sa ramana o crema fina de iaurt. Morcovii se dau pe razatoarea mare si se calesc in uleiul de masline, amestecad in continuu, timp de 7-8 minute. Apoi se lasa sa se racoreasca si se amesteca cu crema de iaurt. Se adauga sare dupa gust...

Non plus ultra

In Prajituri la 3 Feb 2011

Din ingredientele de mai sus se face un aluat moale dar nelipicios. Se intinde aluatul pe planseta infainata, cu un pahar de tuica se taie rondele destul de mici. Fursecurile nu trebuie sa fie mari asa ca alegeti cel mai mic pahar pe care il aveti. Se bat albusurile spuma tare, se adauga...

Clatite brasovene

In Aperitive / Garnituri la 2 Feb 2011

Se toaca ceapa marunt,se caleste in ulei, se adauga pieptul de pui taiat cubulete marunte, usturoiul, sarea,piperul, pasta de ardei si de rosiisi putina apa.Se lasa sa fiarba 5 minute, apoi se ia de pe foc si cand s-a racit, se amesteca cu branza feta. Pe fiecare clatita se pune o lingura...

Tort cu trei feluri de ciocolata

In Torturi la 1 Feb 2011

Pentru blat: Galbenusurile se freaca cu zahar, vanilie , apa si ulei pana devin albe si spumoase. Se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt si in final, cu lingura amestecand de sus in jos se adauga albusurile batute spuma tare. Se coace blatul pana trece testul cu...

Prajitura cu gris

In Prajituri la 30 Ian 2011

Se bat albusurile spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si se bat pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se adauga coaja de lamaie, grisul si rezulta un amestec destul de vartos. In final se pun albusurile si se amesteca de jos in sus cu lingura pana se incorporeaza albusurile....

Muschi de porc impletit

In Porc la 30 Ian 2011

Muschiul se taie pe lungime in trei parti egale, fara insa a-l taia de tot la un capat. Se condimenteaza, se impleteste si se infig din loc in loc bucati de carnati si de usturoi. Intr-un vas termorezistent se pune putin ulei, se aseaza muschiul impletit, peste carne si pe langa carne se...

Cozonac Rosencrantz

In Dulciuri la 25 Ian 2011

Cele 10 linguri de zahar se caramelizeaza si se tapeteaza cu el o cratita cu diametru 26 cm. Folositi o cratita de care sa nu va fie mila ca se arde. :) Intr-un castron punem faina, ouale, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Separat, drojdia se dizolva in laptele usor caldut si indulcit...

Prajitura cu visine si iaurt

In Prajituri la 24 Ian 2011

Se bat ouale cu zahar, vanilie, untul moale, se adauga apoi iaurtul si in final faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca cu mixerul. Se face foarte repede si usor. Compozitia nu trebuie sa curga de pe palele mixerului,. astfel ca daca e prea subtire, mai adaugati o lingura de...

Supa crema dietetica de rosii

In Supe la 24 Ian 2011

Morcovii ceapa si cozile de telina se pun la fiert. Cand morcovii s-au inmuiat se adauga cartofii taiati in 4. Se fierb toate legumele apoi se strecoara pastrandu-s supa. Se paseaza legumele cu blenderul vertical, se toarna supa peste ela, se adauga sucul de rosii si se mai fierbe supa 5...

Paste cu cartofi

In Paste la 24 Ian 2011

Cartofii se fierb in coaja, se lasa sa se raceasca apoi se curata. Trebuie sa fie reci pentru ca altfel se zdrobesc si nu se pot taia cubulete. Ceapa se toaca si se caleste in ulei, se adauga cubuletele de cartofi, sare, piper, boia iute si pastele fierte in apa cu sare si scurse. Poate fi...

Desert prajitura Kati

In Prajituri la 16 Ian 2011

F oi:  Faina se amesteca cu praful de copt, zaharul, vanilia, coaja de lamaie, galbenusurile si untul. Se adauga smantana cat cuprinde ca sa iasa un aluat potrivit de moale (cam 3-4 linguri). Aluatul astfel obtinut se imparte in trei parti egale si se intind 3 foi de marimea tavii. Se coc...

Trigoane cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 11 Ian 2011

Ceapa tocata se caleste in ulei, se adauga ciupercile si se calesc pana se evapora apa lasata de ele, se condimenteaza cu sare si piper si se adauga pasta de rosii. 2/3 parte din cascaval se adauga la ciuperci si se amesteca iar restul se pastreaza pentru a fi presarat deasupra trigoanelor....

Rulada din carne tocata

In Aperitive / Garnituri la 10 Ian 2011

Pe o folie de aluminiu intindem amestecul de carne tocata, asezam ouale, cascavalul si castravetii murati, rulam strans si punem carnea (fara folie!) intr-o tava unsa cu ulei. Punem tava in cuptor si lasam pana se rumeneste rulada. Eu nu m-am uitat la ceas dar cred ca am lasat-o vreo ora....

Tort "Nemo"

In Torturi la 7 Ian 2011

Pentru blat: Galbenusurile se freaca cu zahar, vanilie, apa si ulei pana devin albe si spumoase. Se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt si in final, cu lingura amestecand de sus in jos se adauga albusurile batute spuma tare. Se coace blatul pana trece testul cu scobitoarea....

Pasta de ton

In Ton la 7 Ian 2011

Se bate untul spuma, cu mixerul, se adauga tonul scurs in prealabil de ulei, ceapa tocata marunt, sare si zeama de lamaie dupa gust. Foarte simplu, rapid si bun. (daca va place pestele)

Oua umplute

In Aperitive / Garnituri la 4 Ian 2011

Ouale se taie in doua. Galbenusurile se scot, se amesteca cu untul si cu pateul, pana rezulta o crema de pate cu care se umple ouale. Pentru a arata mai bine, se poate pune crema intr-un posh si sprita in oua. Dintr-un galbenus crud, o lingurita de mustar si 100 ml ulei se face o...

Afisate 481 - 510 din 542 retete    

Postari recente

publicat la 07.12.2021

Salata Coleslaw

publicat la 06.12.2021

Desert bilute Zserbo

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Ceva cu nişte bani, o vizită neaşteptată şi o bucurie mai spre seară. Scuze, astăzi ni s-a îmbolnăvit specialistul in horoscop. Chiar n-ai recunoscut din prima stilul lui Nety?

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]