Blat:
Mixam ouale cu zaharul, pana se deschid la culoare si isi tripleaza volumul. Amestecam faina cu cacaua, iar apoi o cernem. Punem cate doua linguri si amestecam usor de jos in sus, pana la omogenizare. Punem compozitia intr-o tava dreptunghiulara (tava mea avea in jur de 43 cm lungime) si...
Rupem biscuitii in bucatele potrivite si ii adaugam in chopper ca sa ii maruntim. La final, trebuie sa avem o pudra fina de biscuiti. Intr-o craticioara, punem untul si il topim, iar apoi il adaugam peste biscuitii macinati. Amestecam cu o lingura. O sa obtinem o pasta asemanatoare nisipului ud....
Intr-un bol, punem albusurile si praful de sare. Mixam pana obtinem un amestec spumos. Peste albusuri, punem zaharul vanilat si mixam. Adaugam apoi, cate o lingura de zahar tos, pana il incorporam pe tot in spuma. Trebuie sa obtinem o bezea tare. Peste galbenusuri, punem treptat, cate o...
Intr-o craticioara, punem zaharul, zaharul vanilat, sarea si apa. Lasam la foc mediu si amestecam pana zaharul este complet topit. Se vor forma mici bulbuci ce se vor extinde treptat pe toata suprafata siropului.
Cand observam ca se formeaza o spuma alba la suprafata, mai lasam aproximativ 5-7...
Blat:
Prima oara, trebuie sa maruntim biscuitii. Rupem biscuitii in bucatele mici si ii punem intr-un chopper. Dupa ce ii maruntim, biscuitii trebuie sa arate ca o pudra fina. Punem aceasta pudra de biscuiti intr-un bol. Peste pudra, adaugam untul topit. Amestecam cu o furculita pana se...
Punem faina intr-un bol incapator. Adaugam putin lapte cald peste drojdie. Amestecam cu o lingurita pana se dizolva. Taiem untul tinut la temperatura camerei, in bucatele potrivite si il adaugam peste faina. Cu mainile, incorporam usor untul in faina pana devine nisipos. Adaugam drojdia dizolvata...
Blat:
Intr-un bol, batem albusurile spuma, cu un praf de sare. Adaugam zaharul tos si mixam pana obtinem o bezea stralucitoare.
Nucile trebuie sa fie maruntite. Eu le-am batut intr-un prosop, cu un ciocan pentru carne. Puteti sa le maruntiti si cu un blender. Nucile maruntite se amesteca...
Punem laptele la fiert. Adaugam dupa 10 minute, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Intre timp, spalam orezul. Cand laptele incepe sa fiarba, adaugam orezul. Eu l-am fiert pe ochiul mic de la aragaz. Amestecam din cand in cand ca sa nu se prinda orezul de fundul cratitei. Lasam sa fiarba...
Blat cacao:
Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Amestecam faina cu cacaua si apoi o cernem. Adaugam cate 2 linguri din amestecul solid in cel lichid si mixam la viteza medie. Procedam astfel, pana terminam de incorporat tot amestecul solid. Turnam...
Blat cacao:
Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Amestecam faina cu cacaua si apoi o cernem. Adaugam cate 2 linguri din amestecul solid in cel lichid si mixam la viteza medie. Procedam astfel, pana terminam de incorporat tot amestecul solid. Turnam...
Blat cacao:
Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Amestecam faina cu cacaoa si apoi o cernem. Adaugam cate 2 linguri din amestecul solid in cel lichid si mixam la viteza medie. Procedam astfel pana terminam de incorporat tot amestecul solid. Turnam...
Scoatem untul din frigider cu 20 de minute inainte sa ma apuc de aluatul pentru fursecuri. Intr-un bol incapator, punem faina, zaharul pudra, cele 2 galbenusuri de ou, praful de sare si untul taiat in cuburi potrivite. Am framantat aluatul cu mainile, pana aceasta s-a omogenizat perfect si...
Blat:
Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Amestecam faina cu cacaoa si apoi o cernem. Adaugam cate 2 linguri din amestecul solid, in cel lichid si mixam la viteza medie. Procedam astfel pana terminam de incorporat tot amestecul solid. Turnam compozitia...
Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugam cate 2 linguri de faina peste amestecul de oua. Procedam astfel,pana terminam de incorporat toata faina. Adaugam cele 3 linguri de dulceata si mixam. Turnam compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de...
Intr-un bol, punem untul moale, zaharul si coaja de lamaie. Mixam pana obtinem o crema omogena. Adaugam oul si mixam pana il incorporam perfect in crema de unt. Intr-un vas amestecam faina, praful de copt si praful de sare. Le cernem o singura data. Incorporam treptat faina in crema...
Intr-o craticioara punem untul taiat cubulete, apa, sarea si zaharul. Lasam craticioara pe foc mic, pana zaharul si untul se topesc. Stingem focul si lasam mixul deoparte pentru 10 minute. Intr-un bol punem faina si praful de copt. Amestecam si trecem faina o singura data prin sita. Dupa ce...
Spalam cele 3 mere. Le taiem pe jumatate si le curatam de samburi. Taiem jumatatile in feliute subtiri. Intr-o craticioara punem sucul de lamaie si apa. Adaugam feliutele de mere si punem craticioara pe foc. Lasam feliutele inca aproximativ 3 minute dupa ce apa a dat in clocot. Feliutele trebuie...
Prima data trebuie sa formam bilute din nutella. Formam cu ajutorul unei lingurite, gramajoare din nutella si le punem pe hartie de copt. Le punem la congelator pentru 15 minute. Le scoatem si cu mana usor unsa cu ulei incepem sa le dam o forma rotunda. Le asezam din nou pe hartia de copt si le...
Intr-un bol punem untul moale, untul de arahide si zaharul. Mixam foarte bine. Adaugam oul si mixam pana la omogenizare. Adaugam toata faina, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Mixam la viteza mica pana la omogenizare. Framantam putin. Formam bilute si le punem intr-o tava tapetata cu...
Intr-un bol amestecam faina cu cele 2 linguri de cocos. Adaugam galbenusul de ou, untul rece taiat in bucatele mici, coaja si sucul de lamaie. Framantam pana obtinem un aluat omogen. Infasuram aluatul in folie de prospetime si il lasam la frigider timp de 20 de minute. Cu zece minute inainte sa...
Intr-un bol punem untul usor topit si zaharul. Mixam pana cand se incorporeaza cele doua ingrediente. Adaugam oul, 1-2 lingurite de miere, praful de sare si esenta de vanilie. Mixam pana cand amestecul devine omogen iar apoi adaugam colorantul. Colorantul meu a fost rosu, dar s-a transformat in...
Intr-un bol punem untul moale si zaharul. Mixam pana cand se incorporeaza cele doua ingrediente. Adaugam oul, praful de sare si esenta de vanilie. Mixam pana cand amestecul devine omogen. Adaugam faina si mixam usor pana se incorporeaza. Scoatem aluatul pe masa de lucru si il framantam putin....
Intr-un bol amestecam faina, cu cele 40 g de cacao, praful de copt si sarea. Trecem prin sita acest amestec o singura data. Intr-un alt bol mixam gemul/dulceata, zaharul si uleiul. Adaugam jumatate din amestecul solid peste amestecul cu gem/dulceata. Omogenizam. Adaugam si restul de faina si...
Intr-un bol amestecam faina, cu amidonul si praful de copt iar apoi le cernem o singura data. Mixam margarina sau untul cu zaharul pana se omogenizeaza. Adaugam esenta de portocale. Mixam. Adaugam treptat si laptele pana il incorporam in compozitie. Din aceasta compozitie punem 2 linguri...
Intr-un bol punem untul moale si zaharul. Mixam pana cand se incorporeaza cele doua ingrediente. Adaugam oul, praful de sare si esenta de vanilie. Mixam pana cand amestecul devine omogen. Adaugam faina si mixam usor pana se incorporeaza. Scoatem aluatul pe masa de lucru si il framantam putin....
Intr-un bol amestecam ingredientele uscate (faina, zaharul vanilat si praful de sare). Cernem compozitia uscata o singura data. Separat trebuie sa mixam cele 2 oua cu laptele si esenta de vanilie. Omogenizam bine. Turnam amestecul lichid peste amestecul cu ingrediente uscate. Mixam bine. Daca...
Intr-un bol incapator punem faina, cele 3 linguri de cacao, praful de copt, zaharul si praful de sare. Amestecam cu o lingura.
Adaugam lingurita de otet, esenta de vanilie, cele 5 linguri de ulei si apa. Mixam compozitia la viteza medie. Daca doriti sa adaugati in compozitia de blat...
Oul trebuie tinut la temperatura camerei. Separam abusul de galbenus. Mixam albusul de ou impreuna cu praful de sare. Adaugam zaharul pudra si mixam pana cand putem sa intoarcem bolul cu fundul in sus fara ca bezeaua sa se desprinda.
Intr-un pos punem bezeaua si intr-o tava tapetata cu faina...
Blat cacao:
Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Amestecam faina cu cacaoa si apoi o cernem. Adaugam cate 2 linguri din amestecul solid in cel lichid si mixam la viteza medie. Procedam astfel pana terminam de incorporat tot amestecul solid. Turnam...
Blat:
Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Amestecam faina cu cacaoa si apoi o cernem. Adaugam cate 2 linguri din amestecul solid in cel lichid si mixam la viteza medie. Procedam astfel pana terminam de incorporat tot amestecul solid. Turnam compozitia...
Desert prajitura cu crema de vanilie, ciocolata si jeleu de visine
Blat: Mixam ouale cu zaharul, pana se deschid la culoare si isi tripleaza volumul. Amestecam faina cu cacaua, iar apoi o cernem. Punem cate doua linguri si amestecam usor de jos in sus, pana la omogenizare. Punem compozitia intr-o tava dreptunghiulara (tava mea avea in jur de 43 cm lungime) si...
Desert minitarte cu ciocolata
Rupem biscuitii in bucatele potrivite si ii adaugam in chopper ca sa ii maruntim. La final, trebuie sa avem o pudra fina de biscuiti. Intr-o craticioara, punem untul si il topim, iar apoi il adaugam peste biscuitii macinati. Amestecam cu o lingura. O sa obtinem o pasta asemanatoare nisipului ud....
Desert chec cu cacao si nuci
Intr-un bol, punem albusurile si praful de sare. Mixam pana obtinem un amestec spumos. Peste albusuri, punem zaharul vanilat si mixam. Adaugam apoi, cate o lingura de zahar tos, pana il incorporam pe tot in spuma. Trebuie sa obtinem o bezea tare. Peste galbenusuri, punem treptat, cate o...
Desert ciocolata de casa
Intr-o craticioara, punem zaharul, zaharul vanilat, sarea si apa. Lasam la foc mediu si amestecam pana zaharul este complet topit. Se vor forma mici bulbuci ce se vor extinde treptat pe toata suprafata siropului. Cand observam ca se formeaza o spuma alba la suprafata, mai lasam aproximativ 5-7...
Desert cheesecake cu capsuni
Blat: Prima oara, trebuie sa maruntim biscuitii. Rupem biscuitii in bucatele mici si ii punem intr-un chopper. Dupa ce ii maruntim, biscuitii trebuie sa arate ca o pudra fina. Punem aceasta pudra de biscuiti intr-un bol. Peste pudra, adaugam untul topit. Amestecam cu o furculita pana se...
Desert baigli/cozonac unguresc
Punem faina intr-un bol incapator. Adaugam putin lapte cald peste drojdie. Amestecam cu o lingurita pana se dizolva. Taiem untul tinut la temperatura camerei, in bucatele potrivite si il adaugam peste faina. Cu mainile, incorporam usor untul in faina pana devine nisipos. Adaugam drojdia dizolvata...
Desert prajitura cu nuca, ciocolata, crema de vanilie si jeleu de capsuni
Blat: Intr-un bol, batem albusurile spuma, cu un praf de sare. Adaugam zaharul tos si mixam pana obtinem o bezea stralucitoare. Nucile trebuie sa fie maruntite. Eu le-am batut intr-un prosop, cu un ciocan pentru carne. Puteti sa le maruntiti si cu un blender. Nucile maruntite se amesteca...
Orez cu lapte
Punem laptele la fiert. Adaugam dupa 10 minute, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Intre timp, spalam orezul. Cand laptele incepe sa fiarba, adaugam orezul. Eu l-am fiert pe ochiul mic de la aragaz. Amestecam din cand in cand ca sa nu se prinda orezul de fundul cratitei. Lasam sa fiarba...
Tort cu ciocolata si gem de zmeura
Blat cacao: Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Amestecam faina cu cacaua si apoi o cernem. Adaugam cate 2 linguri din amestecul solid in cel lichid si mixam la viteza medie. Procedam astfel, pana terminam de incorporat tot amestecul solid. Turnam...
Tort 26
Blat cacao: Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Amestecam faina cu cacaua si apoi o cernem. Adaugam cate 2 linguri din amestecul solid in cel lichid si mixam la viteza medie. Procedam astfel, pana terminam de incorporat tot amestecul solid. Turnam...
Tort Craciun
Blat cacao: Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Amestecam faina cu cacaoa si apoi o cernem. Adaugam cate 2 linguri din amestecul solid in cel lichid si mixam la viteza medie. Procedam astfel pana terminam de incorporat tot amestecul solid. Turnam...
Fursecuri fragede
Scoatem untul din frigider cu 20 de minute inainte sa ma apuc de aluatul pentru fursecuri. Intr-un bol incapator, punem faina, zaharul pudra, cele 2 galbenusuri de ou, praful de sare si untul taiat in cuburi potrivite. Am framantat aluatul cu mainile, pana aceasta s-a omogenizat perfect si...
Tort cu ciocolata si capsuni
Blat: Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Amestecam faina cu cacaoa si apoi o cernem. Adaugam cate 2 linguri din amestecul solid, in cel lichid si mixam la viteza medie. Procedam astfel pana terminam de incorporat tot amestecul solid. Turnam compozitia...
Tort simplu cu banane si frisca
Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugam cate 2 linguri de faina peste amestecul de oua. Procedam astfel,pana terminam de incorporat toata faina. Adaugam cele 3 linguri de dulceata si mixam. Turnam compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de...
Fursecuri cu lamaie
Intr-un bol, punem untul moale, zaharul si coaja de lamaie. Mixam pana obtinem o crema omogena. Adaugam oul si mixam pana il incorporam perfect in crema de unt. Intr-un vas amestecam faina, praful de copt si praful de sare. Le cernem o singura data. Incorporam treptat faina in crema...
Biscuiti cu dulceata
Intr-o craticioara punem untul taiat cubulete, apa, sarea si zaharul. Lasam craticioara pe foc mic, pana zaharul si untul se topesc. Stingem focul si lasam mixul deoparte pentru 10 minute. Intr-un bol punem faina si praful de copt. Amestecam si trecem faina o singura data prin sita. Dupa ce...
Trandafiri din foietaj si mere
Spalam cele 3 mere. Le taiem pe jumatate si le curatam de samburi. Taiem jumatatile in feliute subtiri. Intr-o craticioara punem sucul de lamaie si apa. Adaugam feliutele de mere si punem craticioara pe foc. Lasam feliutele inca aproximativ 3 minute dupa ce apa a dat in clocot. Feliutele trebuie...
Biscuiti cu nutella
Prima data trebuie sa formam bilute din nutella. Formam cu ajutorul unei lingurite, gramajoare din nutella si le punem pe hartie de copt. Le punem la congelator pentru 15 minute. Le scoatem si cu mana usor unsa cu ulei incepem sa le dam o forma rotunda. Le asezam din nou pe hartia de copt si le...
Fursecuri cu unt de arahide
Intr-un bol punem untul moale, untul de arahide si zaharul. Mixam foarte bine. Adaugam oul si mixam pana la omogenizare. Adaugam toata faina, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Mixam la viteza mica pana la omogenizare. Framantam putin. Formam bilute si le punem intr-o tava tapetata cu...
Biscuiti cu bezea si lamaie
Intr-un bol amestecam faina cu cele 2 linguri de cocos. Adaugam galbenusul de ou, untul rece taiat in bucatele mici, coaja si sucul de lamaie. Framantam pana obtinem un aluat omogen. Infasuram aluatul in folie de prospetime si il lasam la frigider timp de 20 de minute. Cu zece minute inainte sa...
Biscuiti cu miere
Intr-un bol punem untul usor topit si zaharul. Mixam pana cand se incorporeaza cele doua ingrediente. Adaugam oul, 1-2 lingurite de miere, praful de sare si esenta de vanilie. Mixam pana cand amestecul devine omogen iar apoi adaugam colorantul. Colorantul meu a fost rosu, dar s-a transformat in...
Fursecuri cu ciocolata si nuca de cocos
Intr-un bol punem untul moale si zaharul. Mixam pana cand se incorporeaza cele doua ingrediente. Adaugam oul, praful de sare si esenta de vanilie. Mixam pana cand amestecul devine omogen. Adaugam faina si mixam usor pana se incorporeaza. Scoatem aluatul pe masa de lucru si il framantam putin....
Fursecuri M&M
Intr-un bol amestecam faina, cu cele 40 g de cacao, praful de copt si sarea. Trecem prin sita acest amestec o singura data. Intr-un alt bol mixam gemul/dulceata, zaharul si uleiul. Adaugam jumatate din amestecul solid peste amestecul cu gem/dulceata. Omogenizam. Adaugam si restul de faina si...
Fursecuri stelute
Intr-un bol amestecam faina, cu amidonul si praful de copt iar apoi le cernem o singura data. Mixam margarina sau untul cu zaharul pana se omogenizeaza. Adaugam esenta de portocale. Mixam. Adaugam treptat si laptele pana il incorporam in compozitie. Din aceasta compozitie punem 2 linguri...
Fursecuri cu ciocolata
Intr-un bol punem untul moale si zaharul. Mixam pana cand se incorporeaza cele doua ingrediente. Adaugam oul, praful de sare si esenta de vanilie. Mixam pana cand amestecul devine omogen. Adaugam faina si mixam usor pana se incorporeaza. Scoatem aluatul pe masa de lucru si il framantam putin....
Clatite cu dulceata de visine
Intr-un bol amestecam ingredientele uscate (faina, zaharul vanilat si praful de sare). Cernem compozitia uscata o singura data. Separat trebuie sa mixam cele 2 oua cu laptele si esenta de vanilie. Omogenizam bine. Turnam amestecul lichid peste amestecul cu ingrediente uscate. Mixam bine. Daca...
Prajitura panza de paianjen
Intr-un bol incapator punem faina, cele 3 linguri de cacao, praful de copt, zaharul si praful de sare. Amestecam cu o lingura. Adaugam lingurita de otet, esenta de vanilie, cele 5 linguri de ulei si apa. Mixam compozitia la viteza medie. Daca doriti sa adaugati in compozitia de blat...
Fantome din bezea
Oul trebuie tinut la temperatura camerei. Separam abusul de galbenus. Mixam albusul de ou impreuna cu praful de sare. Adaugam zaharul pudra si mixam pana cand putem sa intoarcem bolul cu fundul in sus fara ca bezeaua sa se desprinda. Intr-un pos punem bezeaua si intr-o tava tapetata cu faina...
Tort cu ciocolata si fructe
Blat cacao: Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Amestecam faina cu cacaoa si apoi o cernem. Adaugam cate 2 linguri din amestecul solid in cel lichid si mixam la viteza medie. Procedam astfel pana terminam de incorporat tot amestecul solid. Turnam...
Prajitura cu crema de ciocolata neagra si alba, bezea si fructe
Blat: Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Amestecam faina cu cacaoa si apoi o cernem. Adaugam cate 2 linguri din amestecul solid in cel lichid si mixam la viteza medie. Procedam astfel pana terminam de incorporat tot amestecul solid. Turnam compozitia...