Ciupercile si ceapa se curata,spala,si se toaca marunt.
Punem la calit ceapa cu o lingura ulei.
Cand devine sticloasa adaugam ciupercile si le calim pana scade zeama lasata.
Stingem focul,saram,piperam si adaugam verdeata si ardeiul rosu tocat marunt.
Foile de placinta se ung cu untul...
Punem la fiert organele impreuna cu foaia de dafin.
Cupa ce s-au fiert le lasam sa se raceasca.
Ceapa o tocam marunt si o inabusim in putina apa.
Cand organele s-au racit le dam prin masina de tocat.
Intr-un vas amestecam organele tocate,ceapa ,usturoiul pisat ,cele doua oua,sare...
Blatul
Mixam ouale cu zaharul pana la topirea zaharului.
Scoatem telurile si adaugam faina si zaharul vanilat,amestecand usor cu o lingura.
Tapetam o forma cu hartie de copt ,turnam compozitia in cratita si dam la cuptorul incins.
Este copt cand se rumeneste feumos,dar cel mai sigur...
Cartofii,morcovul,telina,pastarnacul se curata, spala si se pun la fiert in apa cu sare.
Cat timp fierb radacinoasele punem si un ou la fiert.
Castravetii se spala si se toaca in cuburi mici.
Gogosarul se curata de cotor si seminte ,se toaca marunt.
Gogosarul si castravetii dupa ce...
Aluatul se lasa la dezghetat.
Luam o tava pe care o tapetam cu hartie de copt.
Umplutura:
Ceapa curatata,spalata ,taiata marunt se caleste in ulei.
Peste ceapa se uga spanacul dezghetat calindu-se in continuare pana cand scade zeama lasata de spanac.
Lasam la racit,adaugam branza...
Pregatim intai blatul: intr-un vas se amesteca smantana cu oul,apoi se adauga faina, cat sa se obtina un aluat mai moale.
Umplutura :ciupercile tocate se calesc in putin unt ,adaugandu-se sare si piper.Ficateii fe fierb ,se taie cubulete mici,iar cascavalulse da prin razatoare....
Se pregateste intai aluatul :Se freaca zaharul cu margarina cu un ou intreg si un galbenus,se adauga faina, sarea ,coaja de lamaie.Se framanta bine aluatul si se da la rece o ora
Crema :se freaca cele 4 galbenusuri cu 200g zahar pudra, seadauga 200gnuci macinate,zeama de la o lamaie,...
Se pregateste intai foaia :se separa albusurile de galbenusuri,se bat spuma albusurile,se adauga treptat o cana de zahar,o cana de nuci macinate,o lingura de faina,coaja de lamaie, esenta de rom,incorporandu-se bine ingredientele.Compozitia se pune intr-o tava mare ,unsa si tapetata,si se coace...
Se cerne faina in vasul de framantat,se face maiaua:2linguri de faina se oparesc cu 50ml.lapte fierbinte intr-un vas,Se amesteca bine laptele cu faina sa rezulte o pasta moale,se lasa la racit,apoi se adauga drojdia si se amesteca bine,se acopera si se lasa la cald...
Se spala carnea,se portioneaza ca pentru friptura,si se pune intr-o cratita de 3-4l in care se adauga putin ulei.
Ceapa se curata,se taie pestisori ,se pune la fiert ,iar dupa cateva clocote ,se strecoara si...
Se fac foile: se amesteca ingredientele pentru foi, amoniacul se dizolva cu o lingura de otet, se framanta bine aluatul. din care se coc 3-4 foi pe dosul tavii.
crema: Se freaca...
Ingredientele sint pentru 5 litri de ciorba!
Se spala carnea, se portioneaza si se pune la fiert intr-o oala de 7-8 litri (se pun 5 litri de apa in aceasta oala). Se da un clocot si se arunca apa. Se pune din nou la fiert si se spumuieste (in momentul in care fierbe se formeaza o spuma care...
Se fierb ouale tari. Se taie la la baza si se scoate galbenusul. Se mixeaza umplutura din ingredientele de mai sus, apoi se pune aceasta in locul galbenusului.
Se taie ouale in partea ascutita pentru a se face capul omuletului de zapada. Se pun ochii din masline, nasul din gogosar rosu si...
Rulada cu ciuperci
Ciupercile si ceapa se curata,spala,si se toaca marunt. Punem la calit ceapa cu o lingura ulei. Cand devine sticloasa adaugam ciupercile si le calim pana scade zeama lasata. Stingem focul,saram,piperam si adaugam verdeata si ardeiul rosu tocat marunt. Foile de placinta se ung cu untul...
Drob din organe de iepure de casa
Punem la fiert organele impreuna cu foaia de dafin. Cupa ce s-au fiert le lasam sa se raceasca. Ceapa o tocam marunt si o inabusim in putina apa. Cand organele s-au racit le dam prin masina de tocat. Intr-un vas amestecam organele tocate,ceapa ,usturoiul pisat ,cele doua oua,sare...
Tort cu crema de bezea cu aroma de trandafir
Blatul Mixam ouale cu zaharul pana la topirea zaharului. Scoatem telurile si adaugam faina si zaharul vanilat,amestecand usor cu o lingura. Tapetam o forma cu hartie de copt ,turnam compozitia in cratita si dam la cuptorul incins. Este copt cand se rumeneste feumos,dar cel mai sigur...
Salata de legume cu maioneza
Cartofii,morcovul,telina,pastarnacul se curata, spala si se pun la fiert in apa cu sare. Cat timp fierb radacinoasele punem si un ou la fiert. Castravetii se spala si se toaca in cuburi mici. Gogosarul se curata de cotor si seminte ,se toaca marunt. Gogosarul si castravetii dupa ce...
Tarta cu spanac
Aluatul se lasa la dezghetat. Luam o tava pe care o tapetam cu hartie de copt. Umplutura: Ceapa curatata,spalata ,taiata marunt se caleste in ulei. Peste ceapa se uga spanacul dezghetat calindu-se in continuare pana cand scade zeama lasata de spanac. Lasam la racit,adaugam branza...
Tarta cu ficatei
Pregatim intai blatul: intr-un vas se amesteca smantana cu oul,apoi se adauga faina, cat sa se obtina un aluat mai moale. Umplutura :ciupercile tocate se calesc in putin unt ,adaugandu-se sare si piper.Ficateii fe fierb ,se taie cubulete mici,iar cascavalulse da prin razatoare....
Prajitura cu gratii
Se pregateste intai aluatul :Se freaca zaharul cu margarina cu un ou intreg si un galbenus,se adauga faina, sarea ,coaja de lamaie.Se framanta bine aluatul si se da la rece o ora Crema :se freaca cele 4 galbenusuri cu 200g zahar pudra, seadauga 200gnuci macinate,zeama de la o lamaie,...
Prajitura cu nes
Se pregateste intai foaia :se separa albusurile de galbenusuri,se bat spuma albusurile,se adauga treptat o cana de zahar,o cana de nuci macinate,o lingura de faina,coaja de lamaie, esenta de rom,incorporandu-se bine ingredientele.Compozitia se pune intr-o tava mare ,unsa si tapetata,si se coace...
Cozonac
Se cerne faina in vasul de framantat,se face maiaua:2linguri de faina se oparesc cu 50ml.lapte fierbinte intr-un vas,Se amesteca bine laptele cu faina sa rezulte o pasta moale,se lasa la racit,apoi se adauga drojdia si se amesteca bine,se acopera si se lasa la cald...
Mancare rece
Se spala carnea,se portioneaza ca pentru friptura,si se pune intr-o cratita de 3-4l in care se adauga putin ulei. Ceapa se curata,se taie pestisori ,se pune la fiert ,iar dupa cateva clocote ,se strecoara si...
Prajitura Alba ca zapada
Se fac foile: se amesteca ingredientele pentru foi, amoniacul se dizolva cu o lingura de otet, se framanta bine aluatul. din care se coc 3-4 foi pe dosul tavii. crema: Se freaca...
Ciorba de porc cu zeama de varza
Ingredientele sint pentru 5 litri de ciorba! Se spala carnea, se portioneaza si se pune la fiert intr-o oala de 7-8 litri (se pun 5 litri de apa in aceasta oala). Se da un clocot si se arunca apa. Se pune din nou la fiert si se spumuieste (in momentul in care fierbe se formeaza o spuma care...
Omuleti de zapada
Se fierb ouale tari. Se taie la la baza si se scoate galbenusul. Se mixeaza umplutura din ingredientele de mai sus, apoi se pune aceasta in locul galbenusului. Se taie ouale in partea ascutita pentru a se face capul omuletului de zapada. Se pun ochii din masline, nasul din gogosar rosu si...