Aluat: Se pune faina cernuta si untul rece in robotul de bucatarie si se mixeaza pana amestecul are o textura asemanatoare cu cea a nisipului. Se adauga sarea, zaharul si smantana amestecata cu oul. Se mixeaza doar cat sa se omogenizeze, rezultand un aluat molcut. Se toarna compozitia pe...
Blat: Faina se cerne intr-un bol si se adauga sarea, praful de copt si zaharul. Ouale se mixeaza cu uleiul, ghimbirul, nucsoara si scortisoara. Se adauga amestecul uscat in 2 transe si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Se adauga morcovul ras si se amesteca de sus in jos pana la...
Se pun la fiert cartofii. Se curata cand se racesc si se piseaza sau se dau prin blender. Vor iesi lipiciosi prin blender dar vor fi buni pentru compozitie. Se adauga ouale, grisul, faina si se framanta. Cantitatea de faina va varia in functie de tipul de cartofi. Eu am pus cam 250 g. Aluatul va...
Faina se pune intr-un bol impreuna cu sarea si piperul. Se adauga untul rece si taiat cubulete si se amesteca pana la obtinerea unui aluat faramicios. Se adauga cascavalul ras si berea. Se framanta si se mai adauga faina sau bere daca mai este nevoie. Se impacheteaza in folie alimentara si se da...
Aluat: Se pune faina, zaharul, praful de sare si praful de copt intr-un bol. Se adauga untul rece si taiat cubulete. Se framanta pana obtinem un aluat uscat si faramicios. Se adauga oul si se framanta. Se pune si apa, dar doar daca mai este nevoie. Trebuie sa obtinem un aluat ca pentru biscuiti....
Aluat: Faina se cerne intr-un bol incapator. Se adauga coaja de lamaie si se face o adancitura in mijloc. Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar pana se lichefiaza. Se adauga peste faina. Galbenusurile si oul intreg se mixeaza cu praful de sare si restul de zahar. Se adauga laptele...
Incepem prin a prepara jeleul de visine. Punem intr-o forma de gheata sau bomboane cate o visina. Tort-gelee-ul il amestecam cu zaharul si il turnam peste visinata. Punem pe foc 1 minut pana se gelatineaza. Turnam peste visine si dam la frigider.Biscuitii ii maruntim fin in robot. Se...
Foi: Faina si praful de copt se pun intr-un bol. Se adauga sucul de rosii, uleiul si zaharul. Se framanta usor pana se leaga un aluat usor lipicios. Se imparte in 4 parti egale. Se intinde fiecare parte pe fundul unei tavi dreptunghiulare si tapetata cu hartie de copt. Se...
Faina se cerne impreuna cu sarea intr-un bol. Se adauga untul rece si taiat cubulete. Se amesteca pana ce se formeaza un aluat sfaramicios. Migdalele si zaharul se dau impreuna prin blender si se adauga peste aluat. Se framanta bine sa se omogenizeze. Se impacheteaza in folie alimentara si...
Blat: faina, cacaoa, praful de copt si sarea se cern intr-un bol si se amesteca pana se incorporeaza. Se imparte in trei parti egale. Untul se mixeaza cu zaharul pana devine cremos (zaharul nu trebuie sa se dizolve in totalitate). Se adauga pe rand ouale si se amesteca dupa fiecare. Se adauga o...
Mierea, untul si zaharul se pun pe foc pana ce zaharul se topeste. Compozitia nu trebuie sa fiarba. Daca are tendinta sa fiarba, se da la o parte cratita sa se racoreasca putin si se pune la loc. Se adauga 3/4 din faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul. Se mixeaza pana la...
Untul, la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana devine cremos. Se adauga galbenusul si faina amestecata cu sarea si praful de copt. Va rezulta un aluat detul de moale, usor de modelat. Nucile se maruntesc in robot iar albusul de ou se mixeaza pana devine usor...
Untul se mixeaza cu zaharul pana ce se omogenizeaza. Se adauga ouale, toate deodata. Se mixeaza si se adauga esenta, praful de sare si faina amestecata cu praful de copt.
Compozitia rezultata se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp...
Gelatina se hidrateaza in cateva linguri de apa. Lapte, frisca si zaharul se pun pe foc pana ce zaharul se topeste. Compozitia trebuie sa se incalzeasca, nu sa fiarba. Se adauga semintele de la pastaie si se lasa la racit 5 minute sau pana cand putem pune degetul in ea fara sa ne frigem. Se...
Blat: ouale se mixeaza cu praful de sare si zaharul timp de 5 minute. Se amesteca faina cu cacaoa si praful de copt si se adauga in compozitia de oua. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Eu am ales o tava mare si mi-a rezultat un blat subtire, pe care l-am taiat in doua. Puteti alege si o...
Drojdia se amesteca cu 100 ml. din lapte si cu 4-5 linguri de faina.
Aluatul rezultat, destul de moale, se acopera si se lasa la crescut. Odata ce si-a dublat volumul, se amesteca cu faina, zaharul, untul moale, galbenusurile si esenta de vanilie. Se framanta pana se obtine un...
Faina se amesteca cu praful de copt si cacaoa.
Untul, la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul in jur de 5 minute.
Se adauga oul, cafeaua si coaja de portocala. Mixul de unt se adauga peste cel de faina si se amesteca manual, cat sa se omogenizeze totul si sa obtinem un alut nelipicios...
Blat: Untul se topeste si se adauga peste biscuitii fin maruntiti si amestecati cu zaharul. Se pune in forma de torturi cu inel detasabil si se da la frigider pentru o ora sau pana cand se intareste.
Crema de ciocolata: Gelatina se amesteca cu laptele si se lasa la hidratat. Ciocolata,...
Migdalele macinate se amesteca cu cacaoa si cele 150 g. zahar pudra. Albusurile se mixeaza spuma cu praful de sare. Se adauga 2 lg. zahar pudra si se mixeaza pana au consistenta asemanatoare cu cea pentru bezele. Peste albusuri se adauga in trei reprize ingredientele uscate,...
Untul se mixeaza cu zaharul si cu praful de sare pana devine o crema spumoasa. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga treptat peste crema de unt. Se omogenizeaza toate ingredientele pana se obtine un aluat destul de moale, dar usor de manevrat. Se acopera cu folie alimentara si se da la...
Blat: Biscuiti se faramiteaza in robot impreuna cu cacaoa. Se amesteca cu untul topit si cu esenta de vanilie si se pune intr-o tava cu pereti detasabili.Se da la frigider pentru 20 de minute. Ciocolata se topeste la bain-marie si se pune deasupra blatului de biscuiti.
Crema: Se pun la...
Blat: albusurile se mixeaza cu praful de sare pana devine o crema tare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana ce acesta se topeste. Se adauga nuca de cocos, untul si faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca cu grija pentru a nu iesi aerul din compozitie. Se pune intr-o tava tapetata...
Biscuitii se faramiteaza sau se dau prin robot. Untul se topeste si se adauga impreuna cu esenta de vanilie peste biscuiti si se amsteca pana devine ca un blat faramicios. Se pune in tava, se da forma dorita si se dau la frigider pana se prepara crema.
Se bate frisca lichida si se amesteca cu...
Blat: Galbenusurile se mixeaza cu jumatate din zahar pana se albesc si isi dubleza volumul. Se adauga uleiul si esenta de vanilie si se amesteca pana se omogenizeaza. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si restul de zahar si se adauga in compozitia de galbenus. Se adauga faina si se...
Blat: Albusurile se bat spuma cu zaharul pana se topeste. Se adauga uleiul si se mai bate un minut. Separat, se amesteca faina cu praful de copt si cacaoa. Se adauga in albusuri si se bate 2 minute. La urma, se adauga ciocolata topita pe baie de aburi. Se pune in forma si se da in cuptorul...
Blat: Drojdia se pune in apa calduta si se lasa 5 minute pentru a se dizolva.Se adauga uleiul si zaharul.Se toarna peste 500 g. faina si se amesteca.Se adauga sarea si se framanta bine.Pe masa de lucru tapetata cu faina se intinde compozitia si se formeaza o foaie circulara de 30 cm....
Faina se pune intr-un bol si se face in mijloc o adancitura.Laptele se pune la foc mic impreuna cu untul, zaharul si zaharul vanilat pana se topesc.Se lasa la racit pana ajunge la temperatura camerei.Se adauga si drojdia fara a amesteca si se lasa 10 minute.Peste faina se adauga ouale si...
Piscoturi: Galbenusurile se amesteca cu 4 linguri de zahar si se mixeaza pana se albesc.Se adauga faina fara a amesteca.Se mixeaza albusurile cu restul de zahar si zeama de lamaie si se adauga treptat peste galbenusuri, amestecandu-se cu grija.Se pun pe o tava acoperita cu hartie de copt si se...
Salam de biscuiti reteta
Zaharul se freaca cu margarina pana se topeste.Se adauga cacaoa si se mesteca pana se incorporeaza in spuma rezultata.Se pune esenta de vanilie si 5 linguri de zeama de lamaie.Se adauga 50 ml. apa si se amesteca energic.Se pun 100 g. biscuiti maruntiti bine si se...
Crema:
Zaharul se pune la caramelizat la foc mic dupa care se adauga treptat laptele si se amesteca pana cand se topeste tot. Galbenusurile se amesteca cu 1-2 linguri cacaoa si 2 linguri de lapte, dupa care se incorporeaza in crema de zahar. Se amesteca pana cand se ingroasa. Se lasa la...
Desert cornulete cu mac
Aluat: Se pune faina cernuta si untul rece in robotul de bucatarie si se mixeaza pana amestecul are o textura asemanatoare cu cea a nisipului. Se adauga sarea, zaharul si smantana amestecata cu oul. Se mixeaza doar cat sa se omogenizeze, rezultand un aluat molcut. Se toarna compozitia pe...
Tort cu morcov si lamaie
Blat: Faina se cerne intr-un bol si se adauga sarea, praful de copt si zaharul. Ouale se mixeaza cu uleiul, ghimbirul, nucsoara si scortisoara. Se adauga amestecul uscat in 2 transe si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Se adauga morcovul ras si se amesteca de sus in jos pana la...
Gomboti cu prune
Se pun la fiert cartofii. Se curata cand se racesc si se piseaza sau se dau prin blender. Vor iesi lipiciosi prin blender dar vor fi buni pentru compozitie. Se adauga ouale, grisul, faina si se framanta. Cantitatea de faina va varia in functie de tipul de cartofi. Eu am pus cam 250 g. Aluatul va...
Biscuiti cu bere si cascaval
Faina se pune intr-un bol impreuna cu sarea si piperul. Se adauga untul rece si taiat cubulete si se amesteca pana la obtinerea unui aluat faramicios. Se adauga cascavalul ras si berea. Se framanta si se mai adauga faina sau bere daca mai este nevoie. Se impacheteaza in folie alimentara si se da...
Tarta cu lamaie
Aluat: Se pune faina, zaharul, praful de sare si praful de copt intr-un bol. Se adauga untul rece si taiat cubulete. Se framanta pana obtinem un aluat uscat si faramicios. Se adauga oul si se framanta. Se pune si apa, dar doar daca mai este nevoie. Trebuie sa obtinem un aluat ca pentru biscuiti....
Cornuri cu gem si rahat
Aluat: Faina se cerne intr-un bol incapator. Se adauga coaja de lamaie si se face o adancitura in mijloc. Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar pana se lichefiaza. Se adauga peste faina. Galbenusurile si oul intreg se mixeaza cu praful de sare si restul de zahar. Se adauga laptele...
Mini prajiturele cu iaurt si ciocolata
Incepem prin a prepara jeleul de visine. Punem intr-o forma de gheata sau bomboane cate o visina. Tort-gelee-ul il amestecam cu zaharul si il turnam peste visinata. Punem pe foc 1 minut pana se gelatineaza. Turnam peste visine si dam la frigider.Biscuitii ii maruntim fin in robot. Se...
Prajitura cu suc de rosii
Foi: Faina si praful de copt se pun intr-un bol. Se adauga sucul de rosii, uleiul si zaharul. Se framanta usor pana se leaga un aluat usor lipicios. Se imparte in 4 parti egale. Se intinde fiecare parte pe fundul unei tavi dreptunghiulare si tapetata cu hartie de copt. Se...
Islere cu migdale
Faina se cerne impreuna cu sarea intr-un bol. Se adauga untul rece si taiat cubulete. Se amesteca pana ce se formeaza un aluat sfaramicios. Migdalele si zaharul se dau impreuna prin blender si se adauga peste aluat. Se framanta bine sa se omogenizeze. Se impacheteaza in folie alimentara si...
Tort ,,Fantezie de zmeura"
Blat: faina, cacaoa, praful de copt si sarea se cern intr-un bol si se amesteca pana se incorporeaza. Se imparte in trei parti egale. Untul se mixeaza cu zaharul pana devine cremos (zaharul nu trebuie sa se dizolve in totalitate). Se adauga pe rand ouale si se amesteca dupa fiecare. Se adauga o...
Biscuiti cu miere si lemon curd
Mierea, untul si zaharul se pun pe foc pana ce zaharul se topeste. Compozitia nu trebuie sa fiarba. Daca are tendinta sa fiarba, se da la o parte cratita sa se racoreasca putin si se pune la loc. Se adauga 3/4 din faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul. Se mixeaza pana la...
Fursecuri cu nuca
Untul, la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana devine cremos. Se adauga galbenusul si faina amestecata cu sarea si praful de copt. Va rezulta un aluat detul de moale, usor de modelat. Nucile se maruntesc in robot iar albusul de ou se mixeaza pana devine usor...
Tres leches
Untul se mixeaza cu zaharul pana ce se omogenizeaza. Se adauga ouale, toate deodata. Se mixeaza si se adauga esenta, praful de sare si faina amestecata cu praful de copt. Compozitia rezultata se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp...
Panna cotta cu sos de capsuni
Gelatina se hidrateaza in cateva linguri de apa. Lapte, frisca si zaharul se pun pe foc pana ce zaharul se topeste. Compozitia trebuie sa se incalzeasca, nu sa fiarba. Se adauga semintele de la pastaie si se lasa la racit 5 minute sau pana cand putem pune degetul in ea fara sa ne frigem. Se...
Kinder Felie de lapte
Blat: ouale se mixeaza cu praful de sare si zaharul timp de 5 minute. Se amesteca faina cu cacaoa si praful de copt si se adauga in compozitia de oua. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Eu am ales o tava mare si mi-a rezultat un blat subtire, pe care l-am taiat in doua. Puteti alege si o...
Cozonac floare cu Finetti
Drojdia se amesteca cu 100 ml. din lapte si cu 4-5 linguri de faina. Aluatul rezultat, destul de moale, se acopera si se lasa la crescut. Odata ce si-a dublat volumul, se amesteca cu faina, zaharul, untul moale, galbenusurile si esenta de vanilie. Se framanta pana se obtine un...
Biscuiti Espresso cu cafea si portocala
Faina se amesteca cu praful de copt si cacaoa. Untul, la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul in jur de 5 minute. Se adauga oul, cafeaua si coaja de portocala. Mixul de unt se adauga peste cel de faina si se amesteca manual, cat sa se omogenizeze totul si sa obtinem un alut nelipicios...
,,After eight" Cheesecake
Blat: Untul se topeste si se adauga peste biscuitii fin maruntiti si amestecati cu zaharul. Se pune in forma de torturi cu inel detasabil si se da la frigider pentru o ora sau pana cand se intareste. Crema de ciocolata: Gelatina se amesteca cu laptele si se lasa la hidratat. Ciocolata,...
Macarons
Migdalele macinate se amesteca cu cacaoa si cele 150 g. zahar pudra. Albusurile se mixeaza spuma cu praful de sare. Se adauga 2 lg. zahar pudra si se mixeaza pana au consistenta asemanatoare cu cea pentru bezele. Peste albusuri se adauga in trei reprize ingredientele uscate,...
Biscuiti cu caramel si ciocolata
Untul se mixeaza cu zaharul si cu praful de sare pana devine o crema spumoasa. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga treptat peste crema de unt. Se omogenizeaza toate ingredientele pana se obtine un aluat destul de moale, dar usor de manevrat. Se acopera cu folie alimentara si se da la...
Cheesecake cu cocos
Blat: Biscuiti se faramiteaza in robot impreuna cu cacaoa. Se amesteca cu untul topit si cu esenta de vanilie si se pune intr-o tava cu pereti detasabili.Se da la frigider pentru 20 de minute. Ciocolata se topeste la bain-marie si se pune deasupra blatului de biscuiti. Crema: Se pun la...
Prajitura cu lemon curd si ananas
Blat: albusurile se mixeaza cu praful de sare pana devine o crema tare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana ce acesta se topeste. Se adauga nuca de cocos, untul si faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca cu grija pentru a nu iesi aerul din compozitie. Se pune intr-o tava tapetata...
Strawberry Cheesecake
Biscuitii se faramiteaza sau se dau prin robot. Untul se topeste si se adauga impreuna cu esenta de vanilie peste biscuiti si se amsteca pana devine ca un blat faramicios. Se pune in tava, se da forma dorita si se dau la frigider pana se prepara crema. Se bate frisca lichida si se amesteca cu...
Prajitura Tavalita
Blat: Galbenusurile se mixeaza cu jumatate din zahar pana se albesc si isi dubleza volumul. Se adauga uleiul si esenta de vanilie si se amesteca pana se omogenizeaza. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si restul de zahar si se adauga in compozitia de galbenus. Se adauga faina si se...
Tort de cocos
Blat: Albusurile se bat spuma cu zaharul pana se topeste. Se adauga uleiul si se mai bate un minut. Separat, se amesteca faina cu praful de copt si cacaoa. Se adauga in albusuri si se bate 2 minute. La urma, se adauga ciocolata topita pe baie de aburi. Se pune in forma si se da in cuptorul...
Placinta de toamna
Blat: Drojdia se pune in apa calduta si se lasa 5 minute pentru a se dizolva.Se adauga uleiul si zaharul.Se toarna peste 500 g. faina si se amesteca.Se adauga sarea si se framanta bine.Pe masa de lucru tapetata cu faina se intinde compozitia si se formeaza o foaie circulara de 30 cm....
Gogosi
Faina se pune intr-un bol si se face in mijloc o adancitura.Laptele se pune la foc mic impreuna cu untul, zaharul si zaharul vanilat pana se topesc.Se lasa la racit pana ajunge la temperatura camerei.Se adauga si drojdia fara a amesteca si se lasa 10 minute.Peste faina se adauga ouale si...
Desert in cupa
Piscoturi: Galbenusurile se amesteca cu 4 linguri de zahar si se mixeaza pana se albesc.Se adauga faina fara a amesteca.Se mixeaza albusurile cu restul de zahar si zeama de lamaie si se adauga treptat peste galbenusuri, amestecandu-se cu grija.Se pun pe o tava acoperita cu hartie de copt si se...
Salam de biscuiti reteta
Salam de biscuiti reteta Zaharul se freaca cu margarina pana se topeste.Se adauga cacaoa si se mesteca pana se incorporeaza in spuma rezultata.Se pune esenta de vanilie si 5 linguri de zeama de lamaie.Se adauga 50 ml. apa si se amesteca energic.Se pun 100 g. biscuiti maruntiti bine si se...
Tort de caramel
Crema: Zaharul se pune la caramelizat la foc mic dupa care se adauga treptat laptele si se amesteca pana cand se topeste tot. Galbenusurile se amesteca cu 1-2 linguri cacaoa si 2 linguri de lapte, dupa care se incorporeaza in crema de zahar. Se amesteca pana cand se ingroasa. Se lasa la...