CUratam dovlecelul de coaja si il radem cu razatoarea mica. Adaugam ouale si un praf de sare si omogenizam.
Adaugam laptele putin cate putin , zaharul, si coaja de lamaie,
La sfarsit adaugam faina, pana rezulta un aluat mai gros ca cel de la clatite normale.
Se coace fiecare clatita in...
Morocovul se curata de coaja si se taie in cubulete.
Intr-un ceaun de tuci punem pe foc apa , zharul si batonul se scortisoara. Cand incepe sa fiarba punem morcovul. Lasam ceaunul la foc mic pana cand morcovul e fiert iar sosul e legat,
In ultimele minute adaugam miezul de nuca.
Se...
Laptele , drojdia, zaharul si o lingura de faina se pun intr-un bol si se omogenizeaza. Se lasa 10 minute la crescut.
Intr-un vas punem faina, sarea, galbenusurile batute cu ulei, si lapptele in care s-a dizolvat drojdia.Framantam un aluat compact, potrivit de moale. Daca mai este nevoie...
Pentru foi amestecam toate ingedientele si framantam pana obtinem o coca compacta.
Impartim aluatul in 4 si intindem fiecare bucata.
Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se inteapa cu o furculita si se coace fiecare foaie circa 8 minute.
Dupa ce am copt toate foile se lasa la...
Batem ouale cu sare si zaharul. Agaugam 500 ml lapte, faina si grisul. Lasam la rece aluatul minim 30 minute. Scoatem vasul de la rece si adaugam restul de lapte si uleiul (daca este necesar mai adaugam putina faina)
Coacem fiecare clatita pe ambele parti si le umplem cu gem sau ciocolata!...
Punem ciocolata la topit impreuna cu untul. Aveti grija sa nu o ardeti.
Luam de pe foc si adaugam zaharul pudra si cel vanilat si amestecam bine.
Punem faina iar la sfarsit adaugam ouale batute cu un praf de sare. Adaugam nuci si alune taiate grosier.
Punem compozitia intr-o tava unsa cu...
Topim untul si il amestecam cu zaharul si sarea.
Adaugam oul si untul de arahide si omogenizam.
Adaugam faina si praful de copt si framantam pana rezulta un aluat moale si usor sfaramicios.
DIn acest aluat luam cate o bucatica, o modelam in forma rotunda, aplatizam usor si o dap prin...
Amestecam toate ingredientele cu untul topit pana obtinem o coca moale si usor sfaramicioasa.
Adaugam stafidele.
Luam cate o bucata de aluat, o modelam intre palme pana obtinem o forma rotunda si o aplatizam usor.
Continuam astfel pana terminam aluatul.
Coacem biscuitii...
Tocati biscuitii marunt. Daca aveti robot foarte bine, daca nu va chinuiti ca mine cu o punga si un sucitor J Amestecati-i apoi cu untul si puneti totul intr-o tava .Dati tava la cuptor pentru 10 minute.
In acest timp pregatim crema. Mixati ricotta cu zaharul.Adaugati mascarpone...
Curatam merele de coaja si seminte si le taiem cuburi.
Le punem la caramelizat cu zaharul si scortisoara si le lasam la foc mic pentru circa 20 minute,
Preparam clatitele dupa reteta proprie.
Luam fiecare clatita, o umplem cu mere si o rulam.
Eu am pus deasupra sosul care mi-a ramas...
Punem drojdia la inmuiat in laptele caldut.
Cernem faina intr-un bol si facem o gropita in mijloc. Adaugam galbenusurile batute cu sarea si zaharul, coaja rasa de la lamaie si portocala si drojdia si incepem sa framantam. Aluatul rezultat trebuie sa fie moale dar sa nu se lipeasca de maini. La...
Pentru blat: Amestecam oul cu zaharul m adaugam untul , laptele, faina cernuta cu praful de copt si macul.. Omegenizam , si rasturnam amestecul intr-o tava unsa cu unt. Punem tava in cuptorul incins pentru 5 minute.
Pentru crema de branza: Amestecam toate ingredientele . Zahar puneti in...
Batem ouale intregi cu sarea, zaharul brun si zaharul vanilat.
Untul il topim si il lasam putin sa se raceasca. Il adaugam peste oua si omogenizam.
Radem coaja lamaiei apoi ii stoarcem sucul si amestecam cu compozitia de mai sus.
Adaugam faina cernuta cu praful de copt.
tapetam o tava...
Radem coaja portocalei , apoi o stoarcem. Punem morcovii in sucul de portocale, adaugam zaharul vanilat si coaja de portocala.
Batem ouale cu zaharul pana devin spumoase.
Adaugam uleiul, scortisoara, faina cernuta si praful de copt si amestecam bine. La sfarsit adaugam morcovii. Ungem o...
Mixam ouale cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul, esenta, faina si laptele.
Trebuie sa rezulte o compozitie ca cea de clatite.
Ungem o tava cu unt , punem visinele (fara samburi) ,apoi turnam compozitia,
Dam tava in cuptorul incins in prealabil si coacem prajitura la foc...
Pentru aluat:
Drojdia se pune la crescut in putina apa , dupa care amestecam toate ingredientele si framantam pana obtinem un aluat compact. Se lasa la crescut minim o ora.
Pentru umplutura :
Punem toate ingredientele intr-un vas si amestecam bine. La sfarsit adaugam stafidele....
Ciocolata si untul se taie bucatele si se topesc .
Intr-un bol amestecam faina, zaharul si galbenusurile de ou.
Adaugam ciocolata si untul si omogenizam.
Albusurirle le batem spuma cu un praf de sare, dupa care le incorporam in compozitia de mai sus.
Punem compozitia rezultata intr-o...
Fructele de padure se pun intr-o cratita cu 50 g zahar. Se lasa sa fiarba 5 minute impreuna. Se pun la racit.
Frisca o batem cu zaaharul ramas . Adaugam fructele de padure.
Cafeaua se amesteca cu romul.
Intr-o tava puenm cate un rand de piscoturi , pe care le-am inmuiat inainte in cafea,...
Am framantat un aluat din faina, untul taiat bucatele, oul, zaharul si sare, pe care l-am dat la rece pentru minim o ora.
Frisca lichida se pune intr-o cratita cu laptele si ciocolata rupta bucatele. Se tina la foc mic pana ciocolata se topeste (nu trebiuie sa fiarba). Se ia cratita de pe foc...
Pentru aluat :
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei!
Punem faina intr-un vas, adaugam sarea ,zaharul si untul taiat bucatele si se framanta pana se obtine o coca compacta. Punem aluatul in folie alimentara si lasam la frigider minim 2 ore.
Incingeti cuptorul....
Intr-un vas amestecam ouale cu iaurtul, zaharul si grisul. Se pot adauga diverse arome dupa placul fiecaruia.
Foile se impart in 4. Punem un rand de foi intr-un vas yena, le ungem cu ulei , peste ele punem o parte din compozitie , foi unse cu ulei, crema, iar foi si crema iar deasupra foile...
Pt blat: Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le frecam cu zaharul pana se albesc, adaugam laptele, cacao, esenta, faina si praful de copt. Se amesteca bine.Peste aceasca compozitie adaugam albusurile batute spuma si amestecam cu grija cu o spatula.
Se pune compozitia intr-o tava...
Fructele se curata de coaja si se taie cuburi. Se pun la calit cu 2 linguri de ulei, zahar si scortisoara. Se lasa pe foc pana scade toata zeama.
Pentru aluat amestecam toate ingredientele si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Se fac mingiute mici de aluat, se intind cu...
Apa si zaharul se pun pe foc intr-un ceaun de tuci.
Se lasa 5 minute din momentul in care incepe sa fiarba. Se adauga untul si se amesteca pana se topeste complet.
Luam ceaunul de pe foc si adaugam esenta de vanilie, caisele confiate si lapte praf putin cate putin.
Intr-o tava se intinde...
Intr-un vas amestecam ingredientele uscate ( faina, praf de copt, bicarbonat, sare, cacao).
In alt vas punem ouale si le batem bine cu zaharul, adaugam uleiul, iaurtul apoi ingredientele uscate..
Omogenizam bine si umplem formele de briose cu acest aluat.
se coc in cuptorul incins 12-15...
Intr-un bol se pune branza de vaci, ricotta , ouale, razatura de lime, zaharul pudra si vanilat si se amesteca bine.
Eu am folosit blenderul , pentru ca am vrut sa imi rezulte o crema fina.
Se pune crema obtinuta intr-un posh si se umple fiecare tub de caneloni.
Se aseaza frumos intr-un...
Drojdia, sare si zaharul se pun la dizolvat in apa calda.
Se adauga faina putin cate putin si se framanta bine pana rezulta un aluat potrivit de moale.
Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.
Se intinde o foaie din aluat si se decupeaza cercuri cu un pahar.
Se prajesc in baie de...
Intr-un vas incapator spargem cele 2 oua,le amestecam cu zaharul si laptele.
Adaugam margarina topita, praf de copt si faina cat cuprinde .
Trebuie sa rezulte un aluat moale, usor de manevrat.Se da la rece aproximativ 30 minute.
In acest timp pregatim umpluturile.
Merele se curata de...
Reteta de preparare a papanasilor
Ricotta se amesteca cu zaharul,sare si oul.
Se adauga faina cate putin si se framanta un aluat potrivit de moale dar nelipicios.
Din acest aluat se fac gogosele potrivite ca marime..
Se prajesc in ulei incins.
Se lasa la racit ,apoi se servesc cu...
Pepenele galben se curata de coaja si se taie cubulete..
Piersicile le spalam , le indepartam samburele si le taiem cubulete.
Se pun fructele intr-un ceaun de tuci.Se adauga zaharul si batoanele de scortisoara, si fierbem totul la foc mic pana fructele sunt bine patrunse si zeama lasata de...
Clatite de dovlecel cu dulceata de morcov si nuca
CUratam dovlecelul de coaja si il radem cu razatoarea mica. Adaugam ouale si un praf de sare si omogenizam. Adaugam laptele putin cate putin , zaharul, si coaja de lamaie, La sfarsit adaugam faina, pana rezulta un aluat mai gros ca cel de la clatite normale. Se coace fiecare clatita in...
Dulceata de morcov cu nuca
Morocovul se curata de coaja si se taie in cubulete. Intr-un ceaun de tuci punem pe foc apa , zharul si batonul se scortisoara. Cand incepe sa fiarba punem morcovul. Lasam ceaunul la foc mic pana cand morcovul e fiert iar sosul e legat, In ultimele minute adaugam miezul de nuca. Se...
Placinte cu branza dulce
Laptele , drojdia, zaharul si o lingura de faina se pun intr-un bol si se omogenizeaza. Se lasa 10 minute la crescut. Intr-un vas punem faina, sarea, galbenusurile batute cu ulei, si lapptele in care s-a dizolvat drojdia.Framantam un aluat compact, potrivit de moale. Daca mai este nevoie...
Prajitura cu foi cu bulion
Pentru foi amestecam toate ingedientele si framantam pana obtinem o coca compacta. Impartim aluatul in 4 si intindem fiecare bucata. Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se inteapa cu o furculita si se coace fiecare foaie circa 8 minute. Dupa ce am copt toate foile se lasa la...
Clatite cu gris
Batem ouale cu sare si zaharul. Agaugam 500 ml lapte, faina si grisul. Lasam la rece aluatul minim 30 minute. Scoatem vasul de la rece si adaugam restul de lapte si uleiul (daca este necesar mai adaugam putina faina) Coacem fiecare clatita pe ambele parti si le umplem cu gem sau ciocolata!...
Chec cu ciocolata si nuca
Punem ciocolata la topit impreuna cu untul. Aveti grija sa nu o ardeti. Luam de pe foc si adaugam zaharul pudra si cel vanilat si amestecam bine. Punem faina iar la sfarsit adaugam ouale batute cu un praf de sare. Adaugam nuci si alune taiate grosier. Punem compozitia intr-o tava unsa cu...
Biscuiti cu arahide
Topim untul si il amestecam cu zaharul si sarea. Adaugam oul si untul de arahide si omogenizam. Adaugam faina si praful de copt si framantam pana rezulta un aluat moale si usor sfaramicios. DIn acest aluat luam cate o bucatica, o modelam in forma rotunda, aplatizam usor si o dap prin...
Biscuiti cu stafide
Amestecam toate ingredientele cu untul topit pana obtinem o coca moale si usor sfaramicioasa. Adaugam stafidele. Luam cate o bucata de aluat, o modelam intre palme pana obtinem o forma rotunda si o aplatizam usor. Continuam astfel pana terminam aluatul. Coacem biscuitii...
Cheesecake - 2 ani de bucataras :)
Tocati biscuitii marunt. Daca aveti robot foarte bine, daca nu va chinuiti ca mine cu o punga si un sucitor J Amestecati-i apoi cu untul si puneti totul intr-o tava .Dati tava la cuptor pentru 10 minute. In acest timp pregatim crema. Mixati ricotta cu zaharul.Adaugati mascarpone...
Clatite cu mere si scortisoara
Curatam merele de coaja si seminte si le taiem cuburi. Le punem la caramelizat cu zaharul si scortisoara si le lasam la foc mic pentru circa 20 minute, Preparam clatitele dupa reteta proprie. Luam fiecare clatita, o umplem cu mere si o rulam. Eu am pus deasupra sosul care mi-a ramas...
Cozonac cu scortisoara si unt
Punem drojdia la inmuiat in laptele caldut. Cernem faina intr-un bol si facem o gropita in mijloc. Adaugam galbenusurile batute cu sarea si zaharul, coaja rasa de la lamaie si portocala si drojdia si incepem sa framantam. Aluatul rezultat trebuie sa fie moale dar sa nu se lipeasca de maini. La...
Cuburi delicioase cu branza
Pentru blat: Amestecam oul cu zaharul m adaugam untul , laptele, faina cernuta cu praful de copt si macul.. Omegenizam , si rasturnam amestecul intr-o tava unsa cu unt. Punem tava in cuptorul incins pentru 5 minute. Pentru crema de branza: Amestecam toate ingredientele . Zahar puneti in...
Chec cu lamaie
Batem ouale intregi cu sarea, zaharul brun si zaharul vanilat. Untul il topim si il lasam putin sa se raceasca. Il adaugam peste oua si omogenizam. Radem coaja lamaiei apoi ii stoarcem sucul si amestecam cu compozitia de mai sus. Adaugam faina cernuta cu praful de copt. tapetam o tava...
Chec cu morcovi
Radem coaja portocalei , apoi o stoarcem. Punem morcovii in sucul de portocale, adaugam zaharul vanilat si coaja de portocala. Batem ouale cu zaharul pana devin spumoase. Adaugam uleiul, scortisoara, faina cernuta si praful de copt si amestecam bine. La sfarsit adaugam morcovii. Ungem o...
Clafoutis cu visine
Mixam ouale cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul, esenta, faina si laptele. Trebuie sa rezulte o compozitie ca cea de clatite. Ungem o tava cu unt , punem visinele (fara samburi) ,apoi turnam compozitia, Dam tava in cuptorul incins in prealabil si coacem prajitura la foc...
Placinte cu ricotta si stafide
Pentru aluat: Drojdia se pune la crescut in putina apa , dupa care amestecam toate ingredientele si framantam pana obtinem un aluat compact. Se lasa la crescut minim o ora. Pentru umplutura : Punem toate ingredientele intr-un vas si amestecam bine. La sfarsit adaugam stafidele....
Moelleux au chocolat
Ciocolata si untul se taie bucatele si se topesc . Intr-un bol amestecam faina, zaharul si galbenusurile de ou. Adaugam ciocolata si untul si omogenizam. Albusurirle le batem spuma cu un praf de sare, dupa care le incorporam in compozitia de mai sus. Punem compozitia rezultata intr-o...
Prajitura rapida cu fructe de padure
Fructele de padure se pun intr-o cratita cu 50 g zahar. Se lasa sa fiarba 5 minute impreuna. Se pun la racit. Frisca o batem cu zaaharul ramas . Adaugam fructele de padure. Cafeaua se amesteca cu romul. Intr-o tava puenm cate un rand de piscoturi , pe care le-am inmuiat inainte in cafea,...
Tarta cu ciocolata
Am framantat un aluat din faina, untul taiat bucatele, oul, zaharul si sare, pe care l-am dat la rece pentru minim o ora. Frisca lichida se pune intr-o cratita cu laptele si ciocolata rupta bucatele. Se tina la foc mic pana ciocolata se topeste (nu trebiuie sa fiarba). Se ia cratita de pe foc...
Tarta cu lamaie
Pentru aluat : Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei! Punem faina intr-un vas, adaugam sarea ,zaharul si untul taiat bucatele si se framanta pana se obtine o coca compacta. Punem aluatul in folie alimentara si lasam la frigider minim 2 ore. Incingeti cuptorul....
Placinta cu iaurt
Intr-un vas amestecam ouale cu iaurtul, zaharul si grisul. Se pot adauga diverse arome dupa placul fiecaruia. Foile se impart in 4. Punem un rand de foi intr-un vas yena, le ungem cu ulei , peste ele punem o parte din compozitie , foi unse cu ulei, crema, iar foi si crema iar deasupra foile...
Prajitura cu crema de zmeura
Pt blat: Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le frecam cu zaharul pana se albesc, adaugam laptele, cacao, esenta, faina si praful de copt. Se amesteca bine.Peste aceasca compozitie adaugam albusurile batute spuma si amestecam cu grija cu o spatula. Se pune compozitia intr-o tava...
Pariziene cu fructe
Fructele se curata de coaja si se taie cuburi. Se pun la calit cu 2 linguri de ulei, zahar si scortisoara. Se lasa pe foc pana scade toata zeama. Pentru aluat amestecam toate ingredientele si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul. Se fac mingiute mici de aluat, se intind cu...
Ciocolata de casa cu caise confiate
Apa si zaharul se pun pe foc intr-un ceaun de tuci. Se lasa 5 minute din momentul in care incepe sa fiarba. Se adauga untul si se amesteca pana se topeste complet. Luam ceaunul de pe foc si adaugam esenta de vanilie, caisele confiate si lapte praf putin cate putin. Intr-o tava se intinde...
Briose motzate :)
Intr-un vas amestecam ingredientele uscate ( faina, praf de copt, bicarbonat, sare, cacao). In alt vas punem ouale si le batem bine cu zaharul, adaugam uleiul, iaurtul apoi ingredientele uscate.. Omogenizam bine si umplem formele de briose cu acest aluat. se coc in cuptorul incins 12-15...
Cannelloni cu branza si sos de vanilie
Intr-un bol se pune branza de vaci, ricotta , ouale, razatura de lime, zaharul pudra si vanilat si se amesteca bine. Eu am folosit blenderul , pentru ca am vrut sa imi rezulte o crema fina. Se pune crema obtinuta intr-un posh si se umple fiecare tub de caneloni. Se aseaza frumos intr-un...
Gogosi
Drojdia, sare si zaharul se pun la dizolvat in apa calda. Se adauga faina putin cate putin si se framanta bine pana rezulta un aluat potrivit de moale. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. Se intinde o foaie din aluat si se decupeaza cercuri cu un pahar. Se prajesc in baie de...
Placinta cu mere sau branza
Intr-un vas incapator spargem cele 2 oua,le amestecam cu zaharul si laptele. Adaugam margarina topita, praf de copt si faina cat cuprinde . Trebuie sa rezulte un aluat moale, usor de manevrat.Se da la rece aproximativ 30 minute. In acest timp pregatim umpluturile. Merele se curata de...
Reteta de preparare a papanasilordin ricotta
Reteta de preparare a papanasilor Ricotta se amesteca cu zaharul,sare si oul. Se adauga faina cate putin si se framanta un aluat potrivit de moale dar nelipicios. Din acest aluat se fac gogosele potrivite ca marime.. Se prajesc in ulei incins. Se lasa la racit ,apoi se servesc cu...
Dulceata de pepene galben si piersici
Pepenele galben se curata de coaja si se taie cubulete.. Piersicile le spalam , le indepartam samburele si le taiem cubulete. Se pun fructele intr-un ceaun de tuci.Se adauga zaharul si batoanele de scortisoara, si fierbem totul la foc mic pana fructele sunt bine patrunse si zeama lasata de...