AnyCostescu

1

Bucataras
incepator

suceava

Bucataras din 14.08.2012

RETETE207
PRIETENI244
Retete / Dulciuri

Clatite de dovlecel cu dulceata de morcov si nuca

In Dulciuri la 7 Oct 2014

CUratam dovlecelul de coaja si il radem cu razatoarea mica. Adaugam ouale si un praf de sare si omogenizam. Adaugam laptele putin cate putin , zaharul, si coaja de lamaie, La sfarsit adaugam faina, pana rezulta un aluat mai gros ca cel de la clatite normale. Se coace fiecare clatita in...

Dulceata de morcov cu nuca

In Dulceata / Gem la 7 Oct 2014

Morocovul se curata de coaja si se taie in cubulete. Intr-un ceaun de tuci punem pe foc  apa , zharul si batonul se scortisoara. Cand incepe sa fiarba punem morcovul. Lasam ceaunul la foc mic pana cand morcovul e fiert iar sosul e legat, In ultimele minute adaugam miezul de nuca. Se...

Placinte cu branza dulce

In Dulciuri la 7 Oct 2014

Laptele , drojdia, zaharul si o lingura de faina se pun intr-un bol si se omogenizeaza. Se lasa 10 minute la crescut. Intr-un vas punem faina, sarea, galbenusurile batute cu ulei, si lapptele in care s-a dizolvat drojdia.Framantam un aluat compact, potrivit de moale. Daca mai este nevoie...

Prajitura cu foi cu bulion

In Prajituri la 10 Sep 2014

Pentru foi amestecam toate ingedientele si framantam pana obtinem o coca compacta. Impartim aluatul in 4 si intindem fiecare bucata. Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se inteapa cu o furculita si se coace fiecare foaie circa 8 minute. Dupa ce am copt toate foile se lasa la...

Clatite cu gris

In Dulciuri la 10 Sep 2014

Batem ouale cu sare si zaharul. Agaugam 500 ml lapte, faina si grisul. Lasam la rece aluatul minim 30 minute. Scoatem vasul de la rece si adaugam restul de lapte si uleiul (daca este necesar mai adaugam putina faina) Coacem fiecare clatita pe ambele parti si le umplem cu gem sau ciocolata!...

Chec cu ciocolata si nuca

In Dulciuri la 3 Sep 2014

Punem ciocolata la topit impreuna cu untul. Aveti grija sa nu o ardeti. Luam de pe foc si adaugam zaharul pudra si cel vanilat si amestecam bine. Punem faina iar la sfarsit adaugam ouale batute cu un praf de sare. Adaugam nuci si alune taiate grosier. Punem compozitia intr-o tava unsa cu...

Biscuiti cu arahide

In Dulciuri la 15 Aug 2014

Topim untul si il amestecam cu zaharul si sarea. Adaugam oul si untul de arahide si omogenizam. Adaugam faina si praful de copt si framantam pana rezulta un aluat moale si usor sfaramicios. DIn acest aluat luam cate o bucatica, o modelam in forma rotunda, aplatizam usor si o dap prin...

Biscuiti cu stafide

In Dulciuri la 15 Aug 2014

  Amestecam toate ingredientele cu untul topit pana obtinem o coca moale si usor sfaramicioasa. Adaugam stafidele. Luam cate o bucata de aluat, o modelam intre palme pana obtinem o forma rotunda si o aplatizam usor. Continuam astfel pana terminam aluatul. Coacem biscuitii...

Cheesecake - 2 ani de bucataras :)

In Dulciuri la 15 Aug 2014

  Tocati biscuitii marunt. Daca aveti robot foarte bine, daca nu va chinuiti ca mine cu o punga si un sucitor J Amestecati-i apoi cu untul si puneti totul intr-o tava .Dati tava la cuptor pentru 10 minute. In acest timp pregatim crema. Mixati ricotta cu zaharul.Adaugati mascarpone...

Clatite cu mere si scortisoara

In Dulciuri la 12 Aug 2014

Curatam merele de coaja si seminte si le taiem cuburi. Le punem la caramelizat cu zaharul si scortisoara si le lasam la foc mic pentru circa 20 minute, Preparam clatitele dupa reteta proprie. Luam fiecare clatita, o umplem cu mere si o rulam. Eu am pus deasupra sosul care mi-a ramas...

Cozonac cu scortisoara si unt

In Dulciuri la 12 Aug 2014

Punem drojdia la inmuiat in laptele caldut. Cernem faina intr-un bol si facem o gropita in mijloc. Adaugam galbenusurile batute cu sarea si zaharul, coaja rasa de la lamaie si portocala si drojdia si incepem sa framantam. Aluatul rezultat trebuie sa fie moale dar sa nu se lipeasca de maini. La...

Cuburi delicioase cu branza

In Prajituri la 29 Iul 2014

Pentru blat: Amestecam oul cu zaharul m adaugam untul , laptele, faina cernuta cu praful de copt si macul.. Omegenizam , si rasturnam amestecul intr-o tava unsa cu unt. Punem tava in cuptorul incins pentru 5 minute. Pentru crema de branza: Amestecam toate ingredientele . Zahar puneti in...

Chec cu lamaie

In Prajituri la 29 Iul 2014

Batem ouale intregi cu sarea, zaharul brun si zaharul vanilat. Untul il topim si il lasam putin sa se raceasca. Il adaugam peste oua si omogenizam. Radem coaja lamaiei apoi ii stoarcem sucul si amestecam cu compozitia de mai sus. Adaugam faina cernuta cu praful de copt. tapetam o tava...

Chec cu morcovi

In Dulciuri la 14 Iul 2014

Radem coaja portocalei , apoi o stoarcem. Punem morcovii in sucul de portocale, adaugam zaharul vanilat si coaja de portocala. Batem ouale cu zaharul pana devin spumoase. Adaugam uleiul, scortisoara, faina cernuta si praful de copt si amestecam bine. La sfarsit adaugam morcovii. Ungem o...

Clafoutis cu visine

In Dulciuri la 9 Iul 2014

Mixam ouale cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul, esenta, faina si laptele. Trebuie sa rezulte o compozitie ca cea de clatite. Ungem o tava cu unt , punem visinele (fara samburi) ,apoi turnam compozitia, Dam tava in cuptorul incins in prealabil si coacem prajitura la foc...

Placinte cu ricotta si stafide

In Dulciuri la 9 Iul 2014

Pentru aluat: Drojdia se pune la crescut in putina apa , dupa care amestecam toate ingredientele si framantam pana obtinem un aluat compact. Se lasa la crescut minim o ora. Pentru umplutura : Punem toate ingredientele intr-un vas si amestecam bine. La sfarsit adaugam stafidele....

Moelleux au chocolat

In Prajituri la 9 Iul 2014

Ciocolata si untul se taie bucatele si se topesc . Intr-un bol amestecam faina, zaharul si galbenusurile de ou. Adaugam ciocolata si untul si omogenizam. Albusurirle le batem spuma cu un praf de sare, dupa care le incorporam in compozitia de mai sus. Punem compozitia rezultata intr-o...

Prajitura rapida cu fructe de padure

In Prajituri la 6 Mai 2014

Fructele de padure se pun intr-o cratita cu 50 g zahar. Se lasa sa fiarba 5 minute impreuna. Se pun la racit. Frisca o batem cu zaaharul ramas . Adaugam fructele de padure. Cafeaua se amesteca cu romul. Intr-o tava puenm cate un rand de piscoturi , pe care le-am inmuiat inainte in cafea,...

Tarta cu ciocolata

In Prajituri la 29 Mar 2014

Am framantat un aluat din faina, untul taiat bucatele, oul, zaharul si sare, pe care l-am dat la rece pentru minim o ora. Frisca lichida se pune intr-o cratita cu laptele si ciocolata rupta bucatele. Se tina la foc mic pana ciocolata se topeste (nu trebiuie sa fiarba). Se ia cratita de pe foc...

Tarta cu lamaie

In Dulciuri la 26 Mar 2014

Pentru aluat : Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei! Punem faina intr-un vas, adaugam sarea ,zaharul si untul taiat bucatele si se framanta pana se obtine o coca compacta. Punem aluatul in folie alimentara si lasam la frigider minim 2 ore. Incingeti cuptorul....

Placinta cu iaurt

In Dulciuri la 5 Mar 2014

Intr-un vas amestecam ouale cu iaurtul, zaharul si grisul. Se pot adauga diverse arome dupa placul fiecaruia. Foile se impart in 4. Punem un rand de foi intr-un vas yena, le ungem cu ulei , peste ele punem o parte din compozitie , foi unse cu ulei, crema, iar foi si crema iar deasupra foile...

Prajitura cu crema de zmeura

In Prajituri la 19 Noi 2013

Pt blat: Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le frecam cu zaharul pana se albesc, adaugam laptele, cacao, esenta, faina si praful de copt. Se amesteca bine.Peste aceasca compozitie adaugam albusurile batute spuma si amestecam cu grija cu o spatula. Se pune compozitia intr-o tava...

Pariziene cu fructe

In Dulciuri la 13 Noi 2013

Fructele se curata de coaja si se taie cuburi. Se pun la calit cu 2 linguri de ulei, zahar si scortisoara. Se lasa pe foc pana scade toata zeama.  Pentru aluat amestecam toate ingredientele si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul. Se fac mingiute mici de aluat, se intind cu...

Ciocolata de casa cu caise confiate

In Prajituri la 13 Noi 2013

Apa si zaharul se pun pe foc intr-un ceaun de tuci. Se lasa 5 minute din momentul in care incepe sa fiarba. Se adauga untul si se amesteca pana se topeste complet. Luam ceaunul de pe foc si adaugam esenta de vanilie, caisele confiate si lapte praf putin cate putin. Intr-o tava se intinde...

Briose motzate :)

In Prajituri la 13 Noi 2013

Intr-un vas amestecam ingredientele uscate ( faina, praf de copt, bicarbonat, sare, cacao). In alt vas punem ouale si le batem bine cu zaharul, adaugam uleiul, iaurtul apoi ingredientele uscate.. Omogenizam bine si umplem formele de briose cu acest aluat. se coc in cuptorul incins 12-15...

Cannelloni cu branza si sos de vanilie

In Dulciuri la 5 Noi 2013

Intr-un bol se pune branza de vaci, ricotta , ouale, razatura de lime, zaharul pudra si vanilat si se amesteca bine. Eu am folosit blenderul , pentru ca am vrut sa imi rezulte o crema fina. Se pune crema obtinuta intr-un posh si se umple fiecare tub de caneloni. Se aseaza frumos intr-un...

Gogosi

In Dulciuri la 27 Sep 2013

Drojdia, sare si zaharul se pun la dizolvat in apa calda. Se adauga faina putin cate putin si se framanta bine pana rezulta un aluat potrivit de moale. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. Se intinde o foaie din aluat si se decupeaza cercuri cu un pahar. Se prajesc in baie de...

Placinta cu mere sau branza

In Prajituri la 4 Sep 2013

Intr-un vas incapator spargem cele 2 oua,le amestecam cu zaharul si laptele. Adaugam margarina topita, praf de copt si faina cat cuprinde . Trebuie sa rezulte un aluat moale, usor de manevrat.Se da la rece aproximativ 30 minute. In acest timp pregatim umpluturile. Merele se curata de...

Reteta de preparare a papanasilordin ricotta

In Dulciuri la 27 Aug 2013

Reteta de preparare a papanasilor Ricotta se amesteca cu zaharul,sare si oul. Se adauga faina cate putin si se framanta un aluat potrivit de moale dar nelipicios. Din acest aluat se fac gogosele potrivite ca marime.. Se prajesc in ulei incins. Se lasa la racit ,apoi se servesc cu...

Dulceata de pepene galben si piersici

In Dulceata / Gem la 26 Aug 2013

Pepenele galben se curata de coaja si se taie cubulete.. Piersicile le spalam , le indepartam samburele si le taiem cubulete. Se pun fructele intr-un ceaun de tuci.Se adauga zaharul si batoanele de scortisoara, si fierbem totul la foc mic pana fructele sunt bine patrunse si zeama lasata de...

Afisate 1 - 30 din 71 retete    

Postari recente

publicat la 10.12.2014

Ciorbita de oaie cu legume

publicat la 10.12.2014

Covrigi cu telemea

publicat la 10.12.2014

Placinta cu carne de pui

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Noptile tale de insomnie se vor termina curand. Sigur e posibil ca leacul sa fie mai rau decat boala, dar nu conteaza. Te va intepa o musca dintr-o specie ciudata, necunoscuta. Asta te va face sa te imbraci numai in roz bombon si bleu ciel. Vei observa poate ca oamenii rad dar nu-ti va pasa prea mult.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 12

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]