Drojdia cu putina faina si lapte am pus-o la dospit.
Am amestecat zaharul cu galbenusurile, am adaugat margarina , smantana si laptele. Cand zaharul si margarina s-au topit , am adaugat faina si maiaua si am framantat bine. Am pus compozitia la dospit 1 ora jumatate.
Intre timp...
Am luat pachetele de foietaj, le-am intins pe un fund de tava , le-am intepat cu furculita si le-am copt in cuptor intai pe o parte, apoi le-am intors pe cealalta parte. Circa 10 minute pe o parte apoi 5 minute pe cealalta. Apoi le-am pus la racit.
Am separat albusurile de galbenusuri....
Drojdia cu o cescuta de apa calduta si o lingurita de zahar se pune la crescut.
Faina se amesteca cu ouale, zaharul, untul la temperatura camerei si laptele caldut. Apoi se adauga maiaua.
Se framanta toata compozitia , apoi se pune la dospit la loc caldut.
Cand a crescut , se intinde o...
Se amesteca drojdia cu 1 lingurita de zahar, o cescuta de apa si putina faina. Se pune la crescut la loc caldut.
Faina , uleiul , laptele, oul, esenta de vanilie impreuna cu maiaua crescuta se amesteca pana se obtina un aluat.
Aluatul se imparte in doua parti egale. In una din parti se pun...
Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar. Se pune o ceascuta de apa si putina faina si se pune la crescut.
Se incalzeste laptele , se topeste margarina si se amesteca impreuna cu zaharul, coaja de lamaie si esenta de vanilie pana se topeste zaharul. Se adauga apoi faina si maiaua, si...
Punem cele 4 linguri se zahar in vasul in care vrem sa facem crema de zahar ars , si il topim la foc mic la aragaz. Cand este topit cu o lingura ungem bine si margina vasului , apoi il punem la racit.
Intr-un bol batem ouale cu zaharul , esenta de vanilie si coaja de lamaie. Cand zaharul...
Se bat ouale, se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca incat sa se topeasca zaharul, apoi se adauga untul si laptele. Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt apoi se impreuna cu compozitia. Se pune esenta de portocale si se mixeaza bine tot.
Se prajesc in aparat si se mananca...
Se pune orezul la fiert . Cand este aproape fiert se scurge de apa , se spala si se repune pe foc in lapte. Se pune zaharul, zaharul vanilat , coaja de lamaie rasa . Se lasa la fiert pana scade laptele.
Coca: se dizolva zaharul in apa , se adauga uleiul. Se pune oul , coaja de lamaie , amoniacul stins in otet si faina. Se face o coca elastica . Se intinde si se ruleaza pe formele de rulouri. Se prajesc in ulei incins.
Crema: se pune pe foc laptele cu zaharul. Cand s-a topit zaharul se...
Foile: se topeste untul , se amesteca cu laptele , zaharul, zaharul vanilat , coaja rasa de lamaie, galbenusurile. Amoniacul se stinge in otet apoi se adauga la compozitie alaturi de faina. Coca se imparte in 3 , se intind 3 foi pe dosul unei tavi si se coc cateva minute la cuptorul...
Untul (la temperatura camerei) se freaca cu ouale, se adauga smantana, sarea , zaharul vanilat si otetul , si se amesteca cu mixerul. Se amesteca separat drojdia cu zaharul si apa minerala , iar apoi se impreuna cele doua compozitii. Se pune faina paba obtinem un aluat elastic ( 700 gr am...
Se bat ouale cu zaharul, se adauga faina cernuta amestecata cu praful de copt.
Se pune uleiul , esenta de vanilie si laptele pana se formeaza un aluat un pic mai gros decat cel de la chec. Se rade ciocolata si se amesteca cu aluatul lasand putin pentru a pune deasupra. Se pregatesc formele...
Blat: se amesteca untul (la temperatura camerei) cu 100 g zahar si un pic de sare. Galbenusurile de la oua se adauga la unt si zahar, albusurile se bat tare. Se topeste ciocolata, cand s-a racit un pic se amesteca cu galbenusurile impreuna cu arahidele macinat , cu faina si plicul de praf de...
Baigli cu nuca si mac
Drojdia cu putina faina si lapte am pus-o la dospit. Am amestecat zaharul cu galbenusurile, am adaugat margarina , smantana si laptele. Cand zaharul si margarina s-au topit , am adaugat faina si maiaua si am framantat bine. Am pus compozitia la dospit 1 ora jumatate. Intre timp...
Cremes
Am luat pachetele de foietaj, le-am intins pe un fund de tava , le-am intepat cu furculita si le-am copt in cuptor intai pe o parte, apoi le-am intors pe cealalta parte. Circa 10 minute pe o parte apoi 5 minute pe cealalta. Apoi le-am pus la racit. Am separat albusurile de galbenusuri....
Gogosi cu gem de capsuni
Drojdia cu o cescuta de apa calduta si o lingurita de zahar se pune la crescut. Faina se amesteca cu ouale, zaharul, untul la temperatura camerei si laptele caldut. Apoi se adauga maiaua. Se framanta toata compozitia , apoi se pune la dospit la loc caldut. Cand a crescut , se intinde o...
Cornulete cu rahat si cocos
Se amesteca drojdia cu 1 lingurita de zahar, o cescuta de apa si putina faina. Se pune la crescut la loc caldut. Faina , uleiul , laptele, oul, esenta de vanilie impreuna cu maiaua crescuta se amesteca pana se obtina un aluat. Aluatul se imparte in doua parti egale. In una din parti se pun...
Cornuri cu gem de prune
Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar. Se pune o ceascuta de apa si putina faina si se pune la crescut. Se incalzeste laptele , se topeste margarina si se amesteca impreuna cu zaharul, coaja de lamaie si esenta de vanilie pana se topeste zaharul. Se adauga apoi faina si maiaua, si...
Crema de zahar ars
Punem cele 4 linguri se zahar in vasul in care vrem sa facem crema de zahar ars , si il topim la foc mic la aragaz. Cand este topit cu o lingura ungem bine si margina vasului , apoi il punem la racit. Intr-un bol batem ouale cu zaharul , esenta de vanilie si coaja de lamaie. Cand zaharul...
Waffle
Se bat ouale, se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca incat sa se topeasca zaharul, apoi se adauga untul si laptele. Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt apoi se impreuna cu compozitia. Se pune esenta de portocale si se mixeaza bine tot. Se prajesc in aparat si se mananca...
Orez in lapte
Se pune orezul la fiert . Cand este aproape fiert se scurge de apa , se spala si se repune pe foc in lapte. Se pune zaharul, zaharul vanilat , coaja de lamaie rasa . Se lasa la fiert pana scade laptele.
Rulouri
Coca: se dizolva zaharul in apa , se adauga uleiul. Se pune oul , coaja de lamaie , amoniacul stins in otet si faina. Se face o coca elastica . Se intinde si se ruleaza pe formele de rulouri. Se prajesc in ulei incins. Crema: se pune pe foc laptele cu zaharul. Cand s-a topit zaharul se...
Prajitura Sanda
Foile: se topeste untul , se amesteca cu laptele , zaharul, zaharul vanilat , coaja rasa de lamaie, galbenusurile. Amoniacul se stinge in otet apoi se adauga la compozitie alaturi de faina. Coca se imparte in 3 , se intind 3 foi pe dosul unei tavi si se coc cateva minute la cuptorul...
Cornulete cu rahat
Untul (la temperatura camerei) se freaca cu ouale, se adauga smantana, sarea , zaharul vanilat si otetul , si se amesteca cu mixerul. Se amesteca separat drojdia cu zaharul si apa minerala , iar apoi se impreuna cele doua compozitii. Se pune faina paba obtinem un aluat elastic ( 700 gr am...
Briose cu ciocolata
Se bat ouale cu zaharul, se adauga faina cernuta amestecata cu praful de copt. Se pune uleiul , esenta de vanilie si laptele pana se formeaza un aluat un pic mai gros decat cel de la chec. Se rade ciocolata si se amesteca cu aluatul lasand putin pentru a pune deasupra. Se pregatesc formele...
Tort cu crema mascarpone
Blat: se amesteca untul (la temperatura camerei) cu 100 g zahar si un pic de sare. Galbenusurile de la oua se adauga la unt si zahar, albusurile se bat tare. Se topeste ciocolata, cand s-a racit un pic se amesteca cu galbenusurile impreuna cu arahidele macinat , cu faina si plicul de praf de...