publicat la 02.05.2013
publicat la 02.05.2013
publicat la 30.04.2013
De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.
Bucataras.ro
[email protected]
Tarte cu fructe
Prima data am facut blaturile pentru cele doua tarte: Am separat ouale. Albusele se bat bine cu zaharul pana cand se topeste zaharul. Galbenusele se adauga cate unu si se incorporeaza ...apoi adaugam faina cernuta in ploaie si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Forma de tarta am uns-o...
Cuburi cu lapte (by Laura Sava)
Deoarece reteta nu-mi apartine o voi copia aici la fel cum am gasit-o: Preparare crema de lapte: Amestecam cele 4 linguri zahar + amidonul. Adaugam laptele (150 ml.) putin cate putin, ca la budinca, ca sa nu faca cocoloase. Restul de lapte se toarna intr-o cratita, se adauga ciocolata...
Tort cu fructe de padure
Blat: Separam galbenusele de albuse. Batem bine albusele cu zaharul. Apoi adaugam pe rand cate un galbenus. Faina o adaugam in "ploaie" si amestecam cu olingura de lenm de jos in sus. La fel procedam si cand punem cacao. Punem si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Blatul se...
Clatite banatene
Se amesteca branza dulce cu un ou intreg, 50g zahar si stafide, 2 plicuri de zahar vaniliat. Separam ouale, galbenusele le mixam cu 100g zahar si smantana. Umplem caltitele cu amestecul de branza se impacheteaza si se aseaza intr-un vas uns cu unt ( eu am avut o tava de inox).Punem cateva...
Chec din albusuri
Se mixeaza bine albusele cu zaharul adaugat treptat. Se adauga uleiul treptat si se mixeaza incontinuare. Faina o adaugam in ploaie dupa ce am cernut-o si am amestecat-o cu praful de copt. Adaugam compzitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si deasupra presaram stafidele. Mai bine...
Prajitura cu foi de pandispan
Se fac 3 foi. Separam albusele de galbenusuri. batem bine albusele cu-n praf de sare pana cans stau pe batator. Apoi adaugam zaharul treptat. Dupa ce zaharul a fost tot incorporat adaugam pe rand fiecare galbenus. adaugam apoi faina cernuta, cacao si praful de copt. Coacem 3 foi pe...
Chec cu visine si ciocolata
Am separat ouale si am inceput prepararea checului. Am batut bine galbenusele cu zaharul adaugand treptat ulei si apa. Albusele le-am batut spuma separat apoi le-am incorporat in compozitia obtinuta din galbenuse, zahar, apa si ulei. Am adaugat faina in ploaie si praful de copt stins cu...
Prăjitura Marmorată Cu Jeleu De Vișine By Julie
Blat: Se separă ouăle. Se bat bine albușurile cu zahărul, se adaugă galbenușurile frecate cu un praf de sare și cu uleiul turnat puțin câte puțin, ca la maioneză. La sfârșit se incorporează esența și făina amestecată cu praful de copt. Se imparte...
Tarta cu nuci si ananas
Ananasul se scoate din cutie si se pune pe hartie la scurs. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma(cu mixerul) cu un vf de sare si cu zaharul adaugat putin cate putin. Cand albusurile sunt gata, se adauga galbenusurile unul cate unu si uleiul treptat. Se...
Tort "Tunel"
Mijlocul: Se amesteca 300g nuca macinata cu 150g biscuiti macinati, 100g stafide, 2 linguri de cacao, 8 linguri de zahar,100g margarina si 200 ml de lapte caldut. Se amesteca totul pana cand avem o coca de consitenta unui salam de biscuiti. Intr-o tava dreptunghiulara formam "mijlocul...
Budinca de gris
Galbenusele se freaca bine cu zaharul, se toarna grisul si la urma albusele batute spuma tare si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si se pune la copt. Cand blatul s-a rumenit se scoate din cuptor si se toarna deasupra 1 litru de...
Prajitura Gabi
Am folosit si nuca si alune deoarece nu am avut suficienta nuca. Alunele si nuca le-am maruntit cu un cutit. Am tapetat tava cu hartie de copt ( sa nu va speriati cand vedeti pozele...hartia mea de copt nu este alba). Peste hartia de copt am asezat nuca si alunele. Din 6 oua, 6 linguri de...
Clatite cu frisca si ciocolata alba
Se amesteca faina cu ouale, uleiul si sare si putin cate putin din lapte si apa, pana cand compozitia se omogenizeaza. Am lasat-o 30 de minute la frigider pana cand am facut crema cu care urma sa umplu clatitele. Dupa 30 de minute am copt clatitele in tigaie de teflon si nu am mai folosit ulei...
Placinta cu dovleac
Am curatat de coaja dovleacul, i-am scos semintele si apoi l-am dat pe razatoarea mare. Peste dovleacul ras am pus zahar si l-am lasat sa stea asa 1-2 ( timp in care am fost cu fetele mele la plimbare). apoi am stor bine de zeama dovleacul. Am tapetat tava cu hartie de copt ( sa fiu...
Reteta de preparare a papanasilor
Reteta de preparare a papanasilor Se pune intr-un bol branza, ouale zaharul si zaharul vanilat si se amesteca bine sa se incorporeze toate, apoi se adauga coaja de portocala , faina si praful de copt astfel incat sa se obtina un aluat elastic. Intr-un vas se pune faina si se trec mainile prin...
Primele mele savarine
Galbenusurile ,zaharul vanilat si zaharul se freaca pana se albesc si-si dubleaza volumul. Albusurile se bat spuma. Peste galbenusuri se adauga pesmetul si se amesteca bine. Dupa care incepem sa adaugam cate o lingura de albus amestecand usor. Ungem formele cu unt si le umplem 3/4 cu...
Tort din budinca
Am fiert prima data tot laptele. Am preparat pe rand cate o budinca folosind: praful de budinca, 2 linguri de zahar si 500ml lapte. Am infoliat o tava cu folie de aluminiu si am inceput sa asez in ea budincile pe masura ce la faceam. Prima budinca pusa in tava a fost cea de caramel, apoi...
Tort
Blatul: Seaparam albusurile de galbenusuri. batem prima data albusurile bine si cand incep sa se intareasca adaugam zaharul treptat...continuam sa batem pana cand spuma sta pe batator apoi adaugam galbenusurile unul cate unul. Cand galbenusurile au fost bine incorporate adaugam si faina in...
Prajitura cu branza si bezea
Am amestecat toate ingredientele pentru blat si le-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Apoi am amestecat compozitia pentru crema si apoi am asezat-o peste blat in tava. Am dat tava la cuptor 30 de minute. Cele 4 albuse le-am batut spuma impreuna cu zaharul si le-am pus peste...
Prajitura Tavalita In Nuca De Cocos
O lingura de miere, 30 g margarina se topesc la foc mic. Se freaca un ou cu 200g zahar. se pune 1 lingurita praf de copt, 1 pahar de 100ml lapte, 200g faina si apoi se adauga mierea si margarina topita I usor racita. Compozitia obtinuta o punem in tava tapetata cu hartie de copt si o coacem...
Chec cu ciocolata
Am separat ouale si am inceput prepararea checului. Am batut bine galbenusele cu zaharul adaugand treptat ulei si apa ( am folosit apa deoarece ultima data cand am folosit lapte mi-a iesit cam lipicios checul) Albusele le-am batut spuma separat apoi le-am incorporat in compozitia obtinuta...
Desert rapid si racoros
Am curatat fructele. Apoi taiat bananele rondele si nectarinele feliute si cubulete. In cateva cupe de sticla am asezat un strat de banane, apoi am continuat cu necatrine, iar banane si la fial necarine. Peste fructe am pus inghetata si am "ornat" cu o lingurita de crema de ciocolata...
Bezele
Se bat bine albusele cu praful de sare pana se intaresc, apoi se adauga esenta de rom si se continua sa se bata. Se adauga treptat zaharul si se bate incontinuare pana cand ramane pe paleta mixerului. Apoi se pune pe abur si se continua sa se bata pana cand se topeste tot zaharul. Inainte...
Prajitura cu mac si nuca de cocos
BLAT :Se bat cele 7 albusuri adaugand zaharul treptat abia dupa ce albusurile au fost bine batute. Apoi incorporam si cele 4 galbenusuri. Adaugam macul, nuca de cocos si la sfarsit 4 linguri de faina amestecand cu o lingura de lemn. Coacem compozitia obtinuta intr-o tava unsa cu ulei si tapetata...
Prajitura cu foi
Din 250 gr faina, 200 gr margarina. 100gr zahar, cacao, 1 ou intreg, praf de copt si lapte se framanta un aluat potrivit din care mie mi-au iesit 4 foi. Se coc pe dosul tavii. Crema: 4 galbenuse, 250 zahar, 500 lapte, 1 budinca si 3 linguri faina se fierb pana se ingroasa si dupa ce s-a...
Prajitura cu nuca de cocos( Rafaello)
Blat Albusurile se bat spuma tare , se pune zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul .Se adauga 100g nuca cocos, faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie.Se coace intr-o tava unsa si tapetata cu faina sau hartie de copt. Crema Galbenusurile se freaca cu...
Tort Egiptean
Prima data facem foile; batem albusurile spuma , adaugam zaharul si batem pana acesta se topeste. Amestecam faina cu alunele macinate si o adaugam la compozitia de albusuri. Punem hartie de copt pe fundul unei forme cu diametrul de 24 cm, intindem frumoas foaia si coacem la foc mic timp de...
Tort aniversar 3 ani
Blat: Am facut un blat din 9 oua, 9 linguri de zahar si in loc de faina am pus 9 linguri de praf de budinca roz. Crema: Se amesteca apa fierbinte cu gelatina pana se dizolva. Cele 6 galbenusuri , zaharul si laptele se pun intr-o craticioara la foc mic si se amesteca...
Tort de cacao cu nuca
Separam albusele de galbenuse. Se bat albusele spuma tare cu sarea, se adauga treptat zaharul si se bate incontinuarepana se intareste beseaua. Se pun galbenusele unul cate unul,faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt, amestecand compozitia de jos in sus. Se coace blatul in...
Tort cu ciocolata, rom si stafide (by Oana)
Blatul se face din 9 oua, 9 linguri de zahar, 9 linguri de faina, praf de copt si coaja rasa de la o portocala. Crema se face prima si se lasa la rece pana la asamblarea tortului. Smantana se pune la foc si cand este calda bine se toarna peste ciocolata rupta bucati, se amesteca bine si se...