publicat la 17.04.2023
publicat la 11.02.2022
publicat la 09.02.2022
Cand pui intrebari, nu vrei raspunsuri. Asteapta un raspuns pe care nu vrei sa il auzi". Nu intreba sotul daca arati bine intr-o rochie sau anumite haine. Sotii nu sunt "creaturi" subtile.
Bucataras.ro
[email protected]
Mini calzoni
Pentru inceput se pregateste aluatul,intr-un vas incapator se pune faina ,se amesteca cu sare,intr-un pahar se amesteca drojdia cu zahar si apap calda ,si se lasa putin.Apa se toarna peste faina si se amesteca bine ,se pune si uleiul si se framanta ,aluatul se lasa la crescut acoperit cu un...
Pizza
Pentru inceput se pregateste aluatul ,intr-un vas incapator se pune la framantat,se amesteca faina cu sare,intr-un pahar se amesteca drojdia cu zahar si apa calda,se toarna treptat peste faina si se framanta bine ,spre final se adauga uleiul de masline,cand este framanat se acopera cu un...
Placinte cu varza murata
Pentru inceput se framanata un aluat ca de paine, se acopera cu un prososp si se lasa la dospit. Intre timp varza murata, se toaca destul de marunt. Pe aragaz se pune un tuci (o oala) se taie bucati de sunca si se pune in tuci, cand se rumeneste putin se adauga si varza murata, se caleste bine...
Pizza casei
Se pregateste aluatul, intr-un pahar se dizolva in apa calda drojdia si mierea, intr-un vas incapator se pune faina cu sarea, se amesteca bine, dupa care treptat se adauga apa, se invarte cu o lingura de lemn, consistenta este destul de moale,deci se mai adauga cateva linguri de faina si...
Focaccia cu cartofi si parmezan
Se amesteca faina cu sare si zahar intr-un vas, se adauga parmezanul si se face un cuib. In apa calduta se dizolva drojdia, dupa care se toarna peste faina, se amesteca totul bine, dupa care se adauga ceapa si se termina de framantat. La final se incorporeaza uleiul si se acopera aluatul,...
Briose de pizza
Din aluat se intinde o foaie care se unge cu suc de rosii ,in mijloc se pun feliile de jambon,cascaval si provola ,dupa care se pun si maslinele,se ruleaza bine si cu un cutit se taie cate 2 cm din rulada ,se aseaza fiecare bucata in tava de muffin ,se da la cuptor pentru 20 minute la 200°....
Focaccia cu rosii cherry.
Pregatim aluatul in urmatorul fel :amestecam faina cu sarea intr-un vas ,adaugam apa calda in care dizolvam drojdia si continuam sa amestecam cu o lingura ,dupa care punem aluatul pe masa de lucru adaugam uleiul si framantam bine.Aluatul trebuie sa fie moale si elastic.Il acoperim si...
Melcusori de paine.
Pentru inceput pregatim aluatul: intr-un vas punem faina si o amestecam cu sare. Intr-un pahar dizolvam drojdia impreuna cu zaharul in lapte cald. Dupa care turnam peste faina si incepem sa amestecam. Usor adaugam si iaurtul si continuam sa framantam, Luam aluatul si il punem pe masa de lucru si...
Cornuri sarate..
Intindem foaia,o taiem in 8 parti,pe fiecare parte punem sunca presata si branza feta,punem si cate o maslina taiata ,rulam ca sa dam forma de corn.Le asezam in tava si dam la cuptor pentru 15 minute la 180 °. Se servesc reci ,pofta buna !!!
''Girelli'' de pizza si pizzette.
Pregatim aluatul: intr-un vas punem faina cu sare, intr-un pahar punem drojdia si zaharul si turnam apa calda peste, amestecam pana se dizolva bine.Turnam peste faina si framantam un aluat potrivit de moale dupa care punem si uleiul, il mai lucram cateva minute si il lasam sa creasca cel...
Pizza si calzoni
Pregatim un aluat potrivit nici prea moale nici prea elastic pe care il lasam la crescut cel putin o ora. Dupa care il impartim in 8 parti: Pizza: luam 4 bucati de aluat si intindem cate o foaie din fiecare,asezam in tava,deasupra punem cartofii fierti (ii puteti taia marunt,sau...
Paine de casa
Intr-un pahar punem apa calda cu drojdia si zaharul amestecam bine pana se dizolva. Intr-un vas pregatim faina ,adaugam sarea si incepem sa turnam cate un pic de apa ,amestecam incet si punem untura si ricotta dupa care framantam un aluat moale .Il lasam la crescut pentru o ora. Luam...
Pizza cu ricotta
Pregatim un aluat moale si elastic pe care il lasam la cald pentru cel putin o ora. Cand aluatul a crescut il impartim in 10 parti din fiecare parte intindem cate o foaie pe care o ungem cu suc de rosii.Le punem in cuptor la 200° pentru primele 10 minute dupa care le scoatem si punem...
Mini ''pizza'' by me
Pregatim un aluat normal de pizza pe care il lasam la crescut pentru o ora. Pregatim sucul de rosii: intr-o tigaie cu 1 lingura de ulei incis si un catel de usturoi turnam sucul de rosii ,adaugam sare si il lasam la foc mic pentru 15 minute. Dupa care formam 10 bucati de aluat cat d ecat...
Gustare pentru ''pitici''
Untul moale si cascavalul ras il punem intr-un vas ,adaugam sare si faina incepem sa amestecam .Intr-un pahar cu apa calda punem drojdia si o dizolvam bine,adaugam apa in vasul cu faina si framantam un aluat moale.Il lasam pentru cateva minute la caldura.(30 min). Luam aluatul si il impartim...
Pizzette ''prajite ''
Se framanta un aluat moale ,pe care il lasam la crescut pentru o ora .Pregatim sucul de rosii,intr-o cratita cu 2 linguri de ulei punem catelul de usturoi si lasam sa se rumeneasca bine.Adaugam rosiile sau conserva de rosii si lasam la foc mic pentru 15 minute . Cu mana luam cate o...
Semilune si Cosulete gustoase
Pregatim un aluat moale obisnuit in care adaugam cele doua linguri de parmezan ras , pe care il lasam la crescut pentru o ora.Dupa care curatam cartofii si ii taiem in felii subtiri ,iar fiecare felie o taiem in doua,punem o tigaie pe foc cu o lingura de ulei si un catel de usturoi ,lasam sa se...
Gogosi de la bunica
Drojdia se pune in pahar cu apa calda si o lingura de zahar ,se amesteca bine pana se dizolva.Faina se pune in vas cu sarea ,zaharul si coarja rasa de lamaie ,se amesteca usor apoi se adauga drojdia , oul si uleiul.Se pregateste un aluat destul de moale pe care il lasam la crescut o ora.Pregatim...
Pizza by me
Se prepara un aluat din faina ,drojdie ,sare ,apa si ulei.Se pune deoparte si se lasa pentru o ora la crescut. Intre timp pregatim sucul de rosii,punand pe foc o cratita cu 2 linguri de ulei de masline si un catel de usturoi,se adauga rosiile (conserva ,proaspete taiate bucatele ).Se lasa la foc...