Dovleacul fara coaja si taiat in bucati se pune la fiert pentru cca 20 de minute, apoi il zdrobim cu o furculita.
Ceapa taiata marunt se caleste in 2 linguri de ulei de masline pana se inmoaie.
Dam dovlecelul prin razatoarea cu ochiuri mari, apoi il stoarcem bine.
Morcovul si pastarnacul...
Fierbem orezul in 600 ml de apa fierbinte. Cand este gata, il scurgem de apa si il dam deoparte.
In wok punem uleiul de masline, ceapa si usturoiul taiate fasii si amestecam pana ceapa incepe sa se inmoaie. Adaugam mazarea, susanul, baconul si sunca taiate si ele fasii si lasam la calit...
Ciupercile Shitake se pun la inmuiat in 250 ml apa calduta, timp de 30 de minute, apoi se scurg, fara a arunca apa in care au stat la inmuiat.
Ceapa, usturoiul si 5 ciuperci albe se taie grossier si se pun in blender pentru a forma o pasta.
Punem uleiul de masline intr-o oala, iar cand s-a...
Cartofii se spala si se taie in cuburi potrivit de mari, iar ceapa in jumatati.
Intr-un castron se amesteca toate condimentele impreuna cu usturoiul taiat fasii si 7-8 linguri de ulei de masline. Amestecul de condimente se toarna peste cartofi si ceapa, se asaza apoi in tava si se dau la...
Taiem ceapa marunt, iar baconul in cubulete si le punem la calit intr-o oala cu 3-4 linguri de ulei de masline.
Cand ceapa devine translucida, adaugam pastaile curatate de varfuri si spalate, 150 ml de apa si sare. Acoperim cu un capac si lasam la foc mic cca 30 de minute para scade apa, iar...
Calim ceapa taiata cubulete mici in putin ulei, timp de 2 minute. Adaugam cateii de usturoi pisati si ardeiul taiat marunt si lasam la calit atat cat sa se inmoaie fara a prinde culoare.
Punem in blender nautul, ierburile si condimentele care se paseaza pana la omogenizare. Verificam daca mai...
Usturoiul taiat marunt se caleste in ulei de masline dar fara sa se rumeneasca, apoi se adauga orezul, sare si apa fierbinte(3 parti apa la 1 parte orez). Se lasa la fiert 5 minute, apoi se adauga morcovul taiat cubulete si se mai lasa sa fiarba inca 10 minute sau pana cand scade apa si orezul...
Ceapa, usturoiul, ardelul, varza si chorizo se taie pestisori, ciupercile felii iar brocoli ii desprindem in buchetele. Daca aveti boabe de porumb si muguri de fasole din conserva, cum am avut eu, se pun la scurs intr-o sita.
Wok-ul se pune pe foc si se lasa 5 minute la incins apoi punem uleiu...
Chiftelute din legume
Dovleacul fara coaja si taiat in bucati se pune la fiert pentru cca 20 de minute, apoi il zdrobim cu o furculita. Ceapa taiata marunt se caleste in 2 linguri de ulei de masline pana se inmoaie. Dam dovlecelul prin razatoarea cu ochiuri mari, apoi il stoarcem bine. Morcovul si pastarnacul...
Orez prajit
Fierbem orezul in 600 ml de apa fierbinte. Cand este gata, il scurgem de apa si il dam deoparte. In wok punem uleiul de masline, ceapa si usturoiul taiate fasii si amestecam pana ceapa incepe sa se inmoaie. Adaugam mazarea, susanul, baconul si sunca taiate si ele fasii si lasam la calit...
Risotto de ciuperci
Ciupercile Shitake se pun la inmuiat in 250 ml apa calduta, timp de 30 de minute, apoi se scurg, fara a arunca apa in care au stat la inmuiat. Ceapa, usturoiul si 5 ciuperci albe se taie grossier si se pun in blender pentru a forma o pasta. Punem uleiul de masline intr-o oala, iar cand s-a...
Cartofi cu brocoli la cuptor
Cartofii se spala si se taie in cuburi potrivit de mari, iar ceapa in jumatati. Intr-un castron se amesteca toate condimentele impreuna cu usturoiul taiat fasii si 7-8 linguri de ulei de masline. Amestecul de condimente se toarna peste cartofi si ceapa, se asaza apoi in tava si se dau la...
Pastai cu usturoi
Taiem ceapa marunt, iar baconul in cubulete si le punem la calit intr-o oala cu 3-4 linguri de ulei de masline. Cand ceapa devine translucida, adaugam pastaile curatate de varfuri si spalate, 150 ml de apa si sare. Acoperim cu un capac si lasam la foc mic cca 30 de minute para scade apa, iar...
Falafel
Calim ceapa taiata cubulete mici in putin ulei, timp de 2 minute. Adaugam cateii de usturoi pisati si ardeiul taiat marunt si lasam la calit atat cat sa se inmoaie fara a prinde culoare. Punem in blender nautul, ierburile si condimentele care se paseaza pana la omogenizare. Verificam daca mai...
Orez cu legume si prosciutto
Usturoiul taiat marunt se caleste in ulei de masline dar fara sa se rumeneasca, apoi se adauga orezul, sare si apa fierbinte(3 parti apa la 1 parte orez). Se lasa la fiert 5 minute, apoi se adauga morcovul taiat cubulete si se mai lasa sa fiarba inca 10 minute sau pana cand scade apa si orezul...
Legume cu ciuperci si chorizo la wok
Ceapa, usturoiul, ardelul, varza si chorizo se taie pestisori, ciupercile felii iar brocoli ii desprindem in buchetele. Daca aveti boabe de porumb si muguri de fasole din conserva, cum am avut eu, se pun la scurs intr-o sita. Wok-ul se pune pe foc si se lasa 5 minute la incins apoi punem uleiu...