Fileul de peste se toaca marunt, se adauga usturoiul tocat marunt si patrunjelul, ceapa verde tocata, painea inmuiata in apa si stoarsa bine, uleiul, zeama de lamaie, sarea si pipereul.
Se framanta bine toate ingredientele, dupa care se fac bilute mici, se dau prin faina, iar apoi se prajesc...
Se pun pastele la fiert in apa cu sare si cu putin ulei. Dupa ce s-au fiert se adauga ardeiul taiat cubulete, maslinele, bucatile de ton si ouale fierte taiate bucati. Peste paste se adauga uleiul de masline amestecat cu zeama de lamaie, sare, piper si patrunjel verde.
Ficateii de pui se dezgheata, se spala, se curata de grasime si se lasa sa se scurga bine de apa. Se pune putin ulei la incins intr-o cratita, se adauga ficateii si se prajesc cam 2-3 min; se scot, iar in uleiul ramas de la ficatei se adauga legumele taiate cubulete si boiaua dulce. Se calesc...
pieptul de pui se feliaza iar apoi se se bate ca si pentru snitele, se condimenteaza cu sare si piper;
se pune intr-o tigaie putin ulei la incins, se adauga ceapa si usturoiul toacat marunt, se adauga spanacul (spalat si uscat) si se caleste cam 5 min. pana scade apa pe care o lasa,...
Pestele se fileaza iar apoi se marineaza cu suc de lamaie, sare, piper (aprox. 20 min).
Se pune unt intr-o tigaie, se adauga usturoiul, se aseaza bucatile de peste si se prajesc pe ambele parti, se adauga sucul de lamaie in care s-a marinat pestele iar cand e aproape gata se adauga smantana...
1 ou intreg si 2 galbenusuri de amesteca bine cu zaharul si praful de sare. Se adauga treptat laptele, faina, jumatate din cantitatea de ulei, esenta de vanilie si putina drojdie. Se amesteca bine pana se dizolva faina. Albusurile ramase se bat spuma si se adauga la compozitie.
Se lasa...
Pieptul de pui se feliaza, se condimenteaza cu sare si piper si se pregateste la grill. Se rumeneste pe ambele partii iar dupa ce este gata se taie bucati mici.
Se amesteca toate ingredientele, se prepara dressing-ul, adaugandu-l apoi peste salata. Se amesteca bine si se serveste!
Se pune ulei la incins intr-o cratita, se adauga usturoiul, ceapa taiata julien, putina boia si se lasa sa se caleasca putin.
Dupa ce ceapa s-a calit se adauga mrcovul, ardeiul si dovlecelul taiate cubulete.Peste legume se toarna cca 1/2 cana de apa se se lasa sa fiarba; cand morcovii sunt...
Se bate frisca, se adauga zaharul pudra, intaritorul de frisca, se amesteca si se da la rece;
Cat timp sta frisca la rece pregatim crema astfel: amestecam 2 ling. de faina cu 3 ling. de zahar, un galbenus, laptele batut, sucul de la o jumatate de portocala si coaja rasa de portocala; se lasa pe...
Oale se amesteca ca si pentru omleta, se adauga un varf de sare, piper negru, se pune faina (aluatul trebuie sa fie omogen), drojdia, laptele si uleiul (incalzite in prealabil), sunca taiata cuburi, mici si maslinele.
Se pune la cuptor pentru 40 min.
Albusele se bat bine dupa care se adauga zaharul iar apoi pe rand, faina, uleiul, nucile, coaja de portocala. Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina, se pune o 1/3 din compozitie (in restul de compozitie se adauga cacao), se adauga bucatile de ciocolata iar deasupra restul de compozitie....
Telina si morcovul se dau pe razatoarea mica, ardeiul si carnita/sunca se taie cubulete, ceapa se taie julien, rosiile se pot pune intregi sau taiate iar ciupercile se taie in 4 sau in 8 (inainte se oparesc in apa cu sare).
Peste salata se adauga un dressing din ulei, zeama de lamaie, sare,...
Conopida se spala, se desface in buchetele si se pune la fiert in apa cu sare(nu se fierbe de tot ci doar pe jumatate).
Ceapa se caleste in unt iar apoi se adauga sunculita taiata cubulete.
Se aseaza intr-un vas un strat de ceapa calita apoi unul de conopida, se condimenteaza cu sare...
Fileul de rechin se codimenteaza cu sare, piper si ghimbir se adauga sucul de la o jumatate de lamaie si se lasa la macerat aprox.20 min.
Intr-o tigaie se pune la incins putin ulei si se caleste usturoiul taiat rondele, se adauda fileurile de rechin si se lasa putin sa se rumeneasca pe ambele...
Ouale se bat bine cu zaharul pana cand devin o pasta cremoasa, se adauga ueiul putin cate putin, coaja rasa de portocala, bicarbonatul stins cu lamaie, putina sare iar la sfarsit faina.
Se obtine un aluat nu prea tare; se pune cate putin din compozitie intr-un sprit/seringa, dupa care se...
Se pune o tigaie la incins, se adauga untul iar apoi usturoiul tocat marunt; se lasa putin sa se caleasca iar apoi se adauga fructele de mare decongelate. Condimentam cu sare, piper, chili, patrunjel tocat si lasam la fiert pentru aprox. 2-3 min pana scade apa pe care au lasat-o. Dupa...
Din unt, lapte si faina se face un soc bechamel; se lasa la foc pana incepe sa se ingroase, dar nu prea tare. Se i-a de pe foc si se lasa la racit, iar apoi se adauga galbenusurile, unul cate unul, spanacul tocat marunt si albusurile batute spuma, sare si piper. Se pune compozitia intr-o...
Chiftelute din file de peste
Fileul de peste se toaca marunt, se adauga usturoiul tocat marunt si patrunjelul, ceapa verde tocata, painea inmuiata in apa si stoarsa bine, uleiul, zeama de lamaie, sarea si pipereul. Se framanta bine toate ingredientele, dupa care se fac bilute mici, se dau prin faina, iar apoi se prajesc...
Salata de paste cu ton
Se pun pastele la fiert in apa cu sare si cu putin ulei. Dupa ce s-au fiert se adauga ardeiul taiat cubulete, maslinele, bucatile de ton si ouale fierte taiate bucati. Peste paste se adauga uleiul de masline amestecat cu zeama de lamaie, sare, piper si patrunjel verde.
Spaghete cu mazare si ficatei
Ficateii de pui se dezgheata, se spala, se curata de grasime si se lasa sa se scurga bine de apa. Se pune putin ulei la incins intr-o cratita, se adauga ficateii si se prajesc cam 2-3 min; se scot, iar in uleiul ramas de la ficatei se adauga legumele taiate cubulete si boiaua dulce. Se calesc...
Pachetele din piept de pui cu spanac si sos de iaurt
pieptul de pui se feliaza iar apoi se se bate ca si pentru snitele, se condimenteaza cu sare si piper; se pune intr-o tigaie putin ulei la incins, se adauga ceapa si usturoiul toacat marunt, se adauga spanacul (spalat si uscat) si se caleste cam 5 min. pana scade apa pe care o lasa,...
File de merlucius cu legume
Pestele se fileaza iar apoi se marineaza cu suc de lamaie, sare, piper (aprox. 20 min). Se pune unt intr-o tigaie, se adauga usturoiul, se aseaza bucatile de peste si se prajesc pe ambele parti, se adauga sucul de lamaie in care s-a marinat pestele iar cand e aproape gata se adauga smantana...
Clatite cu inghetata
1 ou intreg si 2 galbenusuri de amesteca bine cu zaharul si praful de sare. Se adauga treptat laptele, faina, jumatate din cantitatea de ulei, esenta de vanilie si putina drojdie. Se amesteca bine pana se dizolva faina. Albusurile ramase se bat spuma si se adauga la compozitie. Se lasa...
Salata de pui cu ciuperci
Pieptul de pui se feliaza, se condimenteaza cu sare si piper si se pregateste la grill. Se rumeneste pe ambele partii iar dupa ce este gata se taie bucati mici. Se amesteca toate ingredientele, se prepara dressing-ul, adaugandu-l apoi peste salata. Se amesteca bine si se serveste!
Legume cu orez
Se pune ulei la incins intr-o cratita, se adauga usturoiul, ceapa taiata julien, putina boia si se lasa sa se caleasca putin. Dupa ce ceapa s-a calit se adauga mrcovul, ardeiul si dovlecelul taiate cubulete.Peste legume se toarna cca 1/2 cana de apa se se lasa sa fiarba; cand morcovii sunt...
Tort de iarna
Se bate frisca, se adauga zaharul pudra, intaritorul de frisca, se amesteca si se da la rece; Cat timp sta frisca la rece pregatim crema astfel: amestecam 2 ling. de faina cu 3 ling. de zahar, un galbenus, laptele batut, sucul de la o jumatate de portocala si coaja rasa de portocala; se lasa pe...
Chec aperitiv
Oale se amesteca ca si pentru omleta, se adauga un varf de sare, piper negru, se pune faina (aluatul trebuie sa fie omogen), drojdia, laptele si uleiul (incalzite in prealabil), sunca taiata cuburi, mici si maslinele. Se pune la cuptor pentru 40 min.
Chec din albusuri cu nuci si ciocolata
Albusele se bat bine dupa care se adauga zaharul iar apoi pe rand, faina, uleiul, nucile, coaja de portocala. Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina, se pune o 1/3 din compozitie (in restul de compozitie se adauga cacao), se adauga bucatile de ciocolata iar deasupra restul de compozitie....
Salata de telina si ciuperci
Telina si morcovul se dau pe razatoarea mica, ardeiul si carnita/sunca se taie cubulete, ceapa se taie julien, rosiile se pot pune intregi sau taiate iar ciupercile se taie in 4 sau in 8 (inainte se oparesc in apa cu sare). Peste salata se adauga un dressing din ulei, zeama de lamaie, sare,...
Conopida la cuptor
Conopida se spala, se desface in buchetele si se pune la fiert in apa cu sare(nu se fierbe de tot ci doar pe jumatate). Ceapa se caleste in unt iar apoi se adauga sunculita taiata cubulete. Se aseaza intr-un vas un strat de ceapa calita apoi unul de conopida, se condimenteaza cu sare...
File de rechin la cuptor
Fileul de rechin se codimenteaza cu sare, piper si ghimbir se adauga sucul de la o jumatate de lamaie si se lasa la macerat aprox.20 min. Intr-o tigaie se pune la incins putin ulei si se caleste usturoiul taiat rondele, se adauda fileurile de rechin si se lasa putin sa se rumeneasca pe ambele...
Fursecuri
Ouale se bat bine cu zaharul pana cand devin o pasta cremoasa, se adauga ueiul putin cate putin, coaja rasa de portocala, bicarbonatul stins cu lamaie, putina sare iar la sfarsit faina. Se obtine un aluat nu prea tare; se pune cate putin din compozitie intr-un sprit/seringa, dupa care se...
Paste cu fructe de mare
Se pune o tigaie la incins, se adauga untul iar apoi usturoiul tocat marunt; se lasa putin sa se caleasca iar apoi se adauga fructele de mare decongelate. Condimentam cu sare, piper, chili, patrunjel tocat si lasam la fiert pentru aprox. 2-3 min pana scade apa pe care au lasat-o. Dupa...
Rulada de spanac
Din unt, lapte si faina se face un soc bechamel; se lasa la foc pana incepe sa se ingroase, dar nu prea tare. Se i-a de pe foc si se lasa la racit, iar apoi se adauga galbenusurile, unul cate unul, spanacul tocat marunt si albusurile batute spuma, sare si piper. Se pune compozitia intr-o...