Intr-un bol mare mare amestecam ingredientele pentru marinare, adaugam pieptul de pui spalat si sters cu un prosop de bucatarie. Adaugam apa cat sa acopere carnea, amestecam pana ce se omogenizeaza.
Acoperim cu folie alimentara sau cu un capac si lasam pana a 2 zi la frigider.
Scoatem...
Bucata de carne o spalam bine si o portionam de lunga dupa preferinta.
Intr-un vas incapator adaugam vinul, uleiul si condimente dupa gust, amestecam bine adaugam bucatile de carne si apa cat sa cuprinda carnea.
Dam la rece pana a 2 zi, intoarcem carnea sa fie condimentata pe ambele parti...
Slanina o taiem bucati potrivite, o presaram bine cu sare si o lasam 2-3 zile, intoarcem zilnic in cratita in care o asezam.
Intr-o cratita adaugam bucatile de slanina (scuturata de surplusul de sare), zeama de varza (eu am folosit de la varza murata cu sfecala rosie), condimentele si daca...
Bucata de muschi se condimenteaza cu sare si se lasa peste noapte la rece.
A 2- zi se amesteca condimente dupa gust,adaugam vinul si condimentele,usturoiul pisat intr-o oala/bol in care sa incape muschiul.
Acoperim si lasam pana a 2 zi la rece.
Scoatem muschiul din bait si lasam sa se...
Preparare Reteta delicioasa de mezel de casa - pastrama de porc
Carnea (dupa ce am spalat-o si am sters-o cu un prosop), am sarat-o pe ambele parti, o dam la rece 30 min.
Intr-un bol, se adaugam usturoiul pisat, restul de ingrediente si amestecam bine.
Cu acest amestec, ungem carnea...
Slanina proaspata se sareaza bine pe ambele parti, dupa care se lasa 2 zile intr-o incapere racoroasa.
Dupa cele 2 zile, se taie cu cutitul un pic in mijloc, dupa care se leaga cu sarma cate 2 bucati pe care le vom aseza in afumatoare.
Intr-un bol, amestecam ingredientele si cand este...
Carnea o taiem cuburi si o trecem prin masina de tocat.
Curatam usturoiul si il pisam.
Intr-un lighean mai mare adaugam carnea,usturoiul,condimente dupa gust.
Matele le spalam bine.punem apa in mate ca sa verificam unde sunt sparte(le taiem de unde sunt sparte).
La masina de tocat...
Intr-o oala adaugam apa,sare,boabe de piper,foaie de dafin,adaugam ingredientele(curatate,spalate inainte) si le fierbem pana se inmoaie urechile si soricul, spumam de cate ori este nevoie.
Vom scoate ficatul si limba mai devreme decat soricul,urechile.
Lasam sa se raceasca dupa care le...
Orezul se spala si se scurge bine
Intr-o oala se pune apa si cand incepe sa fiarba adaugam orezul si il lasam sa fiarba cca 5 minute. Il scurgem de apa si lasam sa se raceasca
Fierbem ficatul si plamanii, sangele il fierbem cu putina sare dupa care il lasam sa se raceasca.
Pasalaul il...
Pastrama de pui
Intr-un bol mare mare amestecam ingredientele pentru marinare, adaugam pieptul de pui spalat si sters cu un prosop de bucatarie. Adaugam apa cat sa acopere carnea, amestecam pana ce se omogenizeaza. Acoperim cu folie alimentara sau cu un capac si lasam pana a 2 zi la frigider. Scoatem...
Muschiulet de porc afumat
Bucata de carne o spalam bine si o portionam de lunga dupa preferinta. Intr-un vas incapator adaugam vinul, uleiul si condimente dupa gust, amestecam bine adaugam bucatile de carne si apa cat sa cuprinda carnea. Dam la rece pana a 2 zi, intoarcem carnea sa fie condimentata pe ambele parti...
Slanina fiarta in moare
Slanina o taiem bucati potrivite, o presaram bine cu sare si o lasam 2-3 zile, intoarcem zilnic in cratita in care o asezam. Intr-o cratita adaugam bucatile de slanina (scuturata de surplusul de sare), zeama de varza (eu am folosit de la varza murata cu sfecala rosie), condimentele si daca...
Muschi de porc afumat
Bucata de muschi se condimenteaza cu sare si se lasa peste noapte la rece. A 2- zi se amesteca condimente dupa gust,adaugam vinul si condimentele,usturoiul pisat intr-o oala/bol in care sa incape muschiul. Acoperim si lasam pana a 2 zi la rece. Scoatem muschiul din bait si lasam sa se...
Reteta delicioasa de mezel de casa - pastrama de porc
Preparare Reteta delicioasa de mezel de casa - pastrama de porc Carnea (dupa ce am spalat-o si am sters-o cu un prosop), am sarat-o pe ambele parti, o dam la rece 30 min. Intr-un bol, se adaugam usturoiul pisat, restul de ingrediente si amestecam bine. Cu acest amestec, ungem carnea...
Slanina afumata
Slanina proaspata se sareaza bine pe ambele parti, dupa care se lasa 2 zile intr-o incapere racoroasa. Dupa cele 2 zile, se taie cu cutitul un pic in mijloc, dupa care se leaga cu sarma cate 2 bucati pe care le vom aseza in afumatoare. Intr-un bol, amestecam ingredientele si cand este...
Carnati de casa
Carnea o taiem cuburi si o trecem prin masina de tocat. Curatam usturoiul si il pisam. Intr-un lighean mai mare adaugam carnea,usturoiul,condimente dupa gust. Matele le spalam bine.punem apa in mate ca sa verificam unde sunt sparte(le taiem de unde sunt sparte). La masina de tocat...
Toba
Intr-o oala adaugam apa,sare,boabe de piper,foaie de dafin,adaugam ingredientele(curatate,spalate inainte) si le fierbem pana se inmoaie urechile si soricul, spumam de cate ori este nevoie. Vom scoate ficatul si limba mai devreme decat soricul,urechile. Lasam sa se raceasca dupa care le...
Chisca
Orezul se spala si se scurge bine Intr-o oala se pune apa si cand incepe sa fiarba adaugam orezul si il lasam sa fiarba cca 5 minute. Il scurgem de apa si lasam sa se raceasca Fierbem ficatul si plamanii, sangele il fierbem cu putina sare dupa care il lasam sa se raceasca. Pasalaul il...