Drojdia se amesteca cu 5 linguri de apa calduta (din cei 300 ml apa), o lingura de faina si o lingurita zahar rezultand maiaua. Aceasta se lasa 10 minute la dospit.
Intr-un vas, se pune faina, maiaua dospita, sarea, 4 linguri ulei de masline, se amesteca si se framanta, rezultand un aluat usor...
Fiecare foaie se imparte in doua dreptunghiuri, si apoi, din fiecare foaie, se taie margini de circa 1 cm grosime cu care se inconjoara marginile dreptungiurilor – pentru a „crea” o bordura pentru ingrediente.
Se asaza dreptunghiurile in tava tapetata cu hartie de copt, apoi...
Faina se amesteca cu drojdia uscata, intr-un vas si apoi se adauga iaurtul amestecand. Se adauga sarea si treptat apa, se amesteca bine pana rezulta aluatul. La final, se adauga putin cate putin, uleiul, framantand pana la incorporarea acestuia in aluat. Aluatul se acopera cu un prosop si se tine...
Drojdia si zaharul se dizolva in 4 linguri lapte cald, dupa care, se adauga si o lingura cu faina si se lasa sa se umfle. Intr-un castron, se pune faina, laptele cald, apa calda si sarea si se amesteca dupa care, se adauga si maiaua si uleiul si se amesteca energic. Aluatul rezultat trebuie sa...
- drojdia se amesteca cu 5 linguri de lapte caldut (din cei 200 ml lapte), o lingura de faina si o lingurita zahar rezultand maiaua
- aceasta se lasa 10 minute la dospit
- intr-un vas se pune faina, maiaua dospita, oul, untul/margarina care trebuie sa fie la temperatura camerei, laptele...
Intr-un vas se cerne faina si apoi se adauga sarea
Intr-un castron se pune apa calduta si in ea se dizolva drojdia
Apa cu drojdia se adauga peste faina, si apoi se amesteca cu o lingura de lemn
Aluatul rezultat trebuie sa aiba o consistenta moale si lipicioasa
Aluatul se acopera cu un...
Drojdia se dizolva in laptele incalzit putin
Intr-un vas se cerne faina si peste ea se adauga, laptele cu drojdia dizolvata, zaharul, sarea, se amesteca si se framanta aluatul
Se lasa la frigider circa 30 de minute
Pe masa de lucru se presara faina si se aseaza aluatul
Aluatul se intinde...
Focaccia cu masline
Drojdia se amesteca cu 5 linguri de apa calduta (din cei 300 ml apa), o lingura de faina si o lingurita zahar rezultand maiaua. Aceasta se lasa 10 minute la dospit. Intr-un vas, se pune faina, maiaua dospita, sarea, 4 linguri ulei de masline, se amesteca si se framanta, rezultand un aluat usor...
Mini pizza din foietaj
Fiecare foaie se imparte in doua dreptunghiuri, si apoi, din fiecare foaie, se taie margini de circa 1 cm grosime cu care se inconjoara marginile dreptungiurilor – pentru a „crea” o bordura pentru ingrediente. Se asaza dreptunghiurile in tava tapetata cu hartie de copt, apoi...
Paine de casa cu iaurt
Faina se amesteca cu drojdia uscata, intr-un vas si apoi se adauga iaurtul amestecand. Se adauga sarea si treptat apa, se amesteca bine pana rezulta aluatul. La final, se adauga putin cate putin, uleiul, framantand pana la incorporarea acestuia in aluat. Aluatul se acopera cu un prosop si se tine...
Covrigi sarbesti
Drojdia si zaharul se dizolva in 4 linguri lapte cald, dupa care, se adauga si o lingura cu faina si se lasa sa se umfle. Intr-un castron, se pune faina, laptele cald, apa calda si sarea si se amesteca dupa care, se adauga si maiaua si uleiul si se amesteca energic. Aluatul rezultat trebuie sa...
Paine de casa cu lapte (impletita)
- drojdia se amesteca cu 5 linguri de lapte caldut (din cei 200 ml lapte), o lingura de faina si o lingurita zahar rezultand maiaua - aceasta se lasa 10 minute la dospit - intr-un vas se pune faina, maiaua dospita, oul, untul/margarina care trebuie sa fie la temperatura camerei, laptele...
Chifle rustice
Intr-un vas se cerne faina si apoi se adauga sarea Intr-un castron se pune apa calduta si in ea se dizolva drojdia Apa cu drojdia se adauga peste faina, si apoi se amesteca cu o lingura de lemn Aluatul rezultat trebuie sa aiba o consistenta moale si lipicioasa Aluatul se acopera cu un...
Cornuri cu unt
Drojdia se dizolva in laptele incalzit putin Intr-un vas se cerne faina si peste ea se adauga, laptele cu drojdia dizolvata, zaharul, sarea, se amesteca si se framanta aluatul Se lasa la frigider circa 30 de minute Pe masa de lucru se presara faina si se aseaza aluatul Aluatul se intinde...