Crema de vanilie:
se pregateste crema de vanilie din ingredientele de mai sus,doar ca nu am folosit si esenta de vanilie - pentru ca esenta am folosit-o la insiropat piscoturile : galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga amidonul, esenta de...
Foi de cacao:
- oul se amesteca cu zaharul si cacao
- se adauga bicarbonatul de amoniu stins cu putin otet si se amesteca
- se adauga laptele, uleiul, esenta de rom si se amesteca bine pana se topeste zaharul
- se adauga treptat faina pana se obtine un aluat tare dar care poate fi...
- se separa albusurile de galbenusuri
- albusurile se mixeaza spuma ca de bezea, cu zaharul adauga treptat
- galbenusurile se amesteca cu uleiul si peste ele se adauga albusul spuma
- se omogenizeaza, apoi se adauga faina si se amesteca cu o lingura de sus in jos, pana la...
Blat:
- ciocolata se rupe bucari si se pune la topit impreuna cu untul/margarina
- ouale se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se topeste si peste acestea se adauga amestecul de ciocolata
- se omogenizeaza bine, apoi se adauga faina cernuta, praful de copt si cacao si se omogenizeaza din...
- ouale se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se topeste
- se adauga faina, praful de copt si esenta si se amesteca bine pana la incorporarea completa a fainii
- compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt
- peste compozitie se adauaga perele curatate de coaja si taiate...
Blat:
- se separa albusurile de galbenusuri
- albusurile se bat spuma, ca de bezea, cu un praf de sare si zaharul
- peste ele se adauga galbenusurile
- se amesteca usor cu o lingura de lemn, apoi se adauga uleiul, nuca si faina cernuta si se amesteca totul, usor, de jos in sus pana...
- se curata prunele de samburi si se amesteca cu 1/4 din zahar
- se aseaza intr-un vas yena tapetat cu unt
- albusurile se separa de galbenusuri
- se bate albusul spuma cu restul de zahar, apoi se adauga galbenusurile, faina si se omogenizeaza
- compozitia se toarna peste prune si de...
- ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi tripleaza volumul
- se adauga apoi treptat smantana, zaharul si uleiul si se mixeaza
- faina se amesteca cu praful de copt si se adauga treptat peste compozitia de mai sus, amestecand cu o lingura cu miscari de sus in jos, pana la...
- se lasa la dezghetat pachetul de foietaj
- se taie bucatele mai lungi (baghete) rahatul
- cand s-a dezghetat foietajul, se taie patratele si se pune rahat pe fiecare bucata (eu am pus cate 2 bucatele de rahat, diferit colorat, pe fiecare patrat de foietaj pentru a iesi mai colorate)
- se...
- toate ingredintele, mai putin crema de ciocolata, se mixeaza 5 minute
- cu ajutorul unei linguri se umple fiecare forma de briosa (de silicon sau cele clasice tapetate cu hartii de briose) pe jumatate, apoi se adauga o lingura de crema de ciocolata si peste ea se pune din nou compozitie de...
- ciresele se spala si li se scot samburii
- ciocolata se rupe bucatele
- toate ingredintele, mai putin ciresele si ciocolata, se mixeaza 2-3 minute
- se adauga apoi ciocolata bucatele si ciresele si se mai amesteca putin
- cu ajutorul unei linguri se umplu formele de briose...
Blat:
- se separa albusurile de galbenusuri
- albusurile se bat spuma, ca de bezea cu zaharul
- galbenusurile se amesteca bine cu uleiul, si peste ele se adauga albusurile spuma
- se amesteca bine pana la omegenizare si apoi se adauga faina cernuta si esenta
- se amesteca...
- se separa albusurile de galbenusuri - albusurile se mixeaza spuma - de asemenea si galbenusurile se mixeaza (circa 3 minute) cu un varf de sare - laptele se amestecacu uleiul si se adauga peste galbenusuri
- se amesteca faina cu zaharul, praful de copt, zaharul vanilat si bicarbonatul...
Blat:
- laptele, untul, zaharul si cacao se pun intr-un vas, la foc mic
- se amesteca pana se topeste untul si zaharul si compozitia devine omogena
- amestecul obtinut se lasa la racit
- albusurile se separa de galbenusuri
- cand s-a racit, se adauga galbenusurile si se mixeaza pana la...
- albusurile se separa de galbenusuri
- albusurile se bat spuma ca de bezea, cu zaharul, adaugat treptat
- separat galbenusurile se amesteca cu uleiul, si peste ele se adauga albusurile spuma
- se amesteca bine pana la omogenizare, apoi se adauga treptat faina si...
Intr-un vas, drojdia uscata se amesteca cu faina si cu sarea si apoi se adauga apa calduta si se framanta pana ce aluatul se dezlipeste de vas
Apoi se pune ulei pe maini, cate un pic si se framanta bine pana incoporam cei 50 ml ulei
Se lasa la dospit circa o ora - la loc cald
Cand e...
Blat:
- albusurile se bat spuma tare cu zaharul - ca de bezea
- se adauga faina cernuta si praful de copt
- se amesteca usor cu o spatula de lemn, pana se incorporeaza faina
- se adauga apoi stafidele si rahatul taiat cubulete
- se amesteca bine si compozitia rezultata se toarna in...
Prajitura cu piscoturi si mousse de cafea (fara coacere)
Crema de vanilie: se pregateste crema de vanilie din ingredientele de mai sus,doar ca nu am folosit si esenta de vanilie - pentru ca esenta am folosit-o la insiropat piscoturile : galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga amidonul, esenta de...
Prajitura televizor
Foi de cacao: - oul se amesteca cu zaharul si cacao - se adauga bicarbonatul de amoniu stins cu putin otet si se amesteca - se adauga laptele, uleiul, esenta de rom si se amesteca bine pana se topeste zaharul - se adauga treptat faina pana se obtine un aluat tare dar care poate fi...
Prajitura cu pere si glazura fondant
- se separa albusurile de galbenusuri - albusurile se mixeaza spuma ca de bezea, cu zaharul adauga treptat - galbenusurile se amesteca cu uleiul si peste ele se adauga albusul spuma - se omogenizeaza, apoi se adauga faina si se amesteca cu o lingura de sus in jos, pana la...
Negresa cu mousse de ciocolata
Blat: - ciocolata se rupe bucari si se pune la topit impreuna cu untul/margarina - ouale se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se topeste si peste acestea se adauga amestecul de ciocolata - se omogenizeaza bine, apoi se adauga faina cernuta, praful de copt si cacao si se omogenizeaza din...
Tarta rapida cu pere
- ouale se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se topeste - se adauga faina, praful de copt si esenta si se amesteca bine pana la incorporarea completa a fainii - compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt - peste compozitie se adauaga perele curatate de coaja si taiate...
Rulada cu crema de vanilie
Blat: - se separa albusurile de galbenusuri - albusurile se bat spuma, ca de bezea, cu un praf de sare si zaharul - peste ele se adauga galbenusurile - se amesteca usor cu o lingura de lemn, apoi se adauga uleiul, nuca si faina cernuta si se amesteca totul, usor, de jos in sus pana...
Prajitura rasturnata cu prune
- se curata prunele de samburi si se amesteca cu 1/4 din zahar - se aseaza intr-un vas yena tapetat cu unt - albusurile se separa de galbenusuri - se bate albusul spuma cu restul de zahar, apoi se adauga galbenusurile, faina si se omogenizeaza - compozitia se toarna peste prune si de...
Prajitura cu prune si smantana
- ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi tripleaza volumul - se adauga apoi treptat smantana, zaharul si uleiul si se mixeaza - faina se amesteca cu praful de copt si se adauga treptat peste compozitia de mai sus, amestecand cu o lingura cu miscari de sus in jos, pana la...
Foietaj cu rahat
- se lasa la dezghetat pachetul de foietaj - se taie bucatele mai lungi (baghete) rahatul - cand s-a dezghetat foietajul, se taie patratele si se pune rahat pe fiecare bucata (eu am pus cate 2 bucatele de rahat, diferit colorat, pe fiecare patrat de foietaj pentru a iesi mai colorate) - se...
Muffins cu crema de ciocolata
- toate ingredintele, mai putin crema de ciocolata, se mixeaza 5 minute - cu ajutorul unei linguri se umple fiecare forma de briosa (de silicon sau cele clasice tapetate cu hartii de briose) pe jumatate, apoi se adauga o lingura de crema de ciocolata si peste ea se pune din nou compozitie de...
Muffins cu cirese si ciocolata
- ciresele se spala si li se scot samburii - ciocolata se rupe bucatele - toate ingredintele, mai putin ciresele si ciocolata, se mixeaza 2-3 minute - se adauga apoi ciocolata bucatele si ciresele si se mai amesteca putin - cu ajutorul unei linguri se umplu formele de briose...
Rulada cu cafea si ciocolata
Blat: - se separa albusurile de galbenusuri - albusurile se bat spuma, ca de bezea cu zaharul - galbenusurile se amesteca bine cu uleiul, si peste ele se adauga albusurile spuma - se amesteca bine pana la omegenizare si apoi se adauga faina cernuta si esenta - se amesteca...
Pancakes cu miez de ciocolata
- se separa albusurile de galbenusuri - albusurile se mixeaza spuma - de asemenea si galbenusurile se mixeaza (circa 3 minute) cu un varf de sare - laptele se amestecacu uleiul si se adauga peste galbenusuri - se amesteca faina cu zaharul, praful de copt, zaharul vanilat si bicarbonatul...
Prajitura "Ora 12"
Blat: - laptele, untul, zaharul si cacao se pun intr-un vas, la foc mic - se amesteca pana se topeste untul si zaharul si compozitia devine omogena - amestecul obtinut se lasa la racit - albusurile se separa de galbenusuri - cand s-a racit, se adauga galbenusurile si se mixeaza pana la...
Chec cu mere
- albusurile se separa de galbenusuri - albusurile se bat spuma ca de bezea, cu zaharul, adaugat treptat - separat galbenusurile se amesteca cu uleiul, si peste ele se adauga albusurile spuma - se amesteca bine pana la omogenizare, apoi se adauga treptat faina si...
Gogosi umplute cu dulceata de capsuni
Intr-un vas, drojdia uscata se amesteca cu faina si cu sarea si apoi se adauga apa calduta si se framanta pana ce aluatul se dezlipeste de vas Apoi se pune ulei pe maini, cate un pic si se framanta bine pana incoporam cei 50 ml ulei Se lasa la dospit circa o ora - la loc cald Cand e...
Prajitura Rumba
Blat: - albusurile se bat spuma tare cu zaharul - ca de bezea - se adauga faina cernuta si praful de copt - se amesteca usor cu o spatula de lemn, pana se incorporeaza faina - se adauga apoi stafidele si rahatul taiat cubulete - se amesteca bine si compozitia rezultata se toarna in...