Se spala cartofii, se sterg cu un prosop de bucatarie si se asaza in tava pentru cuptor, tapetata cu hartie de copt. Se stropesc cartofii cu putin ulei si se asezoneaza cu sare.
Se da tava la cuptor, la 180 grade C, circa 20-25 minute, dupa care se scot cartofii, se taie in jumatate (pe...
Se fierb ouale in apa cu sare (sarea ajuta ca sa le curatati mai usor de coaja si sa ramana intreg albusul).
Cand sunt fierte, se lasa la racit si apoi se taie fiecare ou in jumatate. Se scoate cu grija galbenusul de la fiecare jumatate de ou.
Ficateii se spala, se curata si se fierb. Cand...
- se pune laptele la fiert
- cand da in clocot se adauga branza de vaca si se amesteca bine la foc mic 6 minute
- apoi se pune la scurs in tifon circa 2 ore
- dupa cele doua ore, branza scursa impreuna cu casul de oaie se pun in robotul de bucatarie pentru a fi amestecate omogen si...
- se taie crenvurstii in bucati de cca 6-7 cm lungime (eu i-am lasat asa cum erau)
- se intinde putin foaia de foietaj dupa ce s-a dezghetat si se taie fasii late de cca 1,5 cm
- se pune pe fiecare crenvursti o fasie de aluat, in spirala, suprapunand putin fasiile intre ele
- se aseaza...
- se curata cartofii, se spala, se taie cuburi mai mari sau mai mici dupa cum doriti si se pun la fiert in apa cu sare
- cand au fiert se scot din apa si se aseaza pe o farfurie si peste ei se aseaza cubulete de unt
- dupa ce s-a topit untul se adauga verdeata tocata marunt
- se curata ceapa si se spala
- se taie bucatele
- se bat ouale bine si se adauga bucatile de ceapa
- se amesteca bine
- compozitia se pune la prajit intr-o tava in care s-a pus foarte putin ulei la incins
- dacă folosim aluat congelat îl lăsăm să se decongeleze la temperatura camerei
- intindem apoi foaia şi o ungem cu o parte din oul bătut
- se taie sunca si cascavalul feliute (cascavalul se poate da si prin razatoare)
- acestea se aseaza pe foietaj
- se adauga si sare si se...
- cartofii se curata de coaja, se spala si se dau prin razatoarea cu gauri mari
- se fierb in apa cu sare, circa 5-10 minute
- cand au fiert se pun la scurs de apa
- ceapa se curata de coaja, se spala, se toaca si se caleste pana devine aurie
- cascavalul se da prin razatoarea cu...
- cu ajutorul unei forme se decupeaza 6 stelute
- fiecare steluta se unge cu crema Ceva fin pufos de la Delaco
- se formeaza sendvisuri din cate doua stelute, intre ele punand si cate o feliute de castravete
Pofta buna!!!
Cartofi copti cu umplutura de branza si porumb
Se spala cartofii, se sterg cu un prosop de bucatarie si se asaza in tava pentru cuptor, tapetata cu hartie de copt. Se stropesc cartofii cu putin ulei si se asezoneaza cu sare. Se da tava la cuptor, la 180 grade C, circa 20-25 minute, dupa care se scot cartofii, se taie in jumatate (pe...
Oua umplute pe pat de maioneza
Se fierb ouale in apa cu sare (sarea ajuta ca sa le curatati mai usor de coaja si sa ramana intreg albusul). Cand sunt fierte, se lasa la racit si apoi se taie fiecare ou in jumatate. Se scoate cu grija galbenusul de la fiecare jumatate de ou. Ficateii se spala, se curata si se fierb. Cand...
Cascaval de casa
- se pune laptele la fiert - cand da in clocot se adauga branza de vaca si se amesteca bine la foc mic 6 minute - apoi se pune la scurs in tifon circa 2 ore - dupa cele doua ore, branza scursa impreuna cu casul de oaie se pun in robotul de bucatarie pentru a fi amestecate omogen si...
Crenvursti in foietaj
- se taie crenvurstii in bucati de cca 6-7 cm lungime (eu i-am lasat asa cum erau) - se intinde putin foaia de foietaj dupa ce s-a dezghetat si se taie fasii late de cca 1,5 cm - se pune pe fiecare crenvursti o fasie de aluat, in spirala, suprapunand putin fasiile intre ele - se aseaza...
Cartofi natur
- se curata cartofii, se spala, se taie cuburi mai mari sau mai mici dupa cum doriti si se pun la fiert in apa cu sare - cand au fiert se scot din apa si se aseaza pe o farfurie si peste ei se aseaza cubulete de unt - dupa ce s-a topit untul se adauga verdeata tocata marunt
Omleta cu ceapa verde
- se curata ceapa si se spala - se taie bucatele - se bat ouale bine si se adauga bucatile de ceapa - se amesteca bine - compozitia se pune la prajit intr-o tava in care s-a pus foarte putin ulei la incins
Rulouri din foietaj cu sunca si cascaval
- dacă folosim aluat congelat îl lăsăm să se decongeleze la temperatura camerei - intindem apoi foaia şi o ungem cu o parte din oul bătut - se taie sunca si cascavalul feliute (cascavalul se poate da si prin razatoare) - acestea se aseaza pe foietaj - se adauga si sare si se...
Tortilla de patatas
- cartofii se curata de coaja, se spala si se dau prin razatoarea cu gauri mari - se fierb in apa cu sare, circa 5-10 minute - cand au fiert se pun la scurs de apa - ceapa se curata de coaja, se spala, se toaca si se caleste pana devine aurie - cascavalul se da prin razatoarea cu...
Sendvis steluta
- cu ajutorul unei forme se decupeaza 6 stelute - fiecare steluta se unge cu crema Ceva fin pufos de la Delaco - se formeaza sendvisuri din cate doua stelute, intre ele punand si cate o feliute de castravete Pofta buna!!!