simona72

7

Bucataras
Top-Chef

Hunedoara

Bucataras din 14.01.2013

RETETE870
PRIETENI340
Retete / Aperitive / Garnituri

Aperitiv empanadas cu ciuperci si carne de pui

In Aperitive / Garnituri la 5 Feb 2014

Aluat : Eu l-am facut ca de obicei in masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus. Dupa ce masina a framantat aluatul l-am lasat la dospit 20-30 minute. Pentru aceste empanadas am folosit doar jumatate din aluatul rezultat, restul de aluat l-am folosit la...

Aperitiv mini tarte din cartofi cu peste, pasta de branza si sos de iaurt

In Aperitive / Garnituri la 24 Ian 2014

Cartofii se curata si se pun in apa cu sare la fiert. Din cartofii fierti se face un piure, care se amesteca cu sare, unt, lapte (lapte condensat am folosit eu), cascavalul ras si pestele maruntit si trecut prin robotul de bucatarie, pentru o maruntire cat mai fina. Se amesteca toate...

Sufleu de ficat cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 21 Ian 2014

Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei de masline. Dupa calire, se adauga usturoiul taiat marunt si ciupercile taiate cuburi. Se lasa la foc iute 3-4 minute sa se calesca si ciupercile. Se adauga ficatul de gaina taiat in cuburi, se condimenteaza cu sare si piper si se mai continua...

Mini-tarte mediteraneene

In Aperitive / Garnituri la 20 Ian 2014

Aluatul nu este congelat asa ca nu este nevoie sa-l lasam sa se dezghete. Desfacem aluatul din ambalaj si intindem foaia cat este ea de mare. Impartim in patru bucati egale aluatul pe care-l taiem cu cutitul zimtat special de pizza. Punem bucatile de aluat in tava mare a aragazului, in care am...

Cartofi si dovleac la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 20 Ian 2014

In tava mare a aragazului punem hartie de copt. Spalam cartofii, cu tot cu coaja, cu un burete abraziv. Spalam si dovleacul, fara sa-i inlaturam coaja, ii taiem capetele si-l curatam de seminte. Taiem cartofii si dovleacul in felii de grosimea unui deget. Le punem pe toate in tava, asezonam cu...

Chiftelute in aluat

In Aperitive / Garnituri la 10 Ian 2014

Prima oara punem in masina de paine ingredientele pt aluat in ordinea scrisa mai sus. Dupa ce masina a framantat aluatul, punem aluatul intr-un castron la loc caldut la dospit, pana isi dubleaza volumul.  Pt chiftele :dam prin masina de tocat cartofii fierti, iar apoi carnea. Adaugam...

Cartofi gratinati

In Aperitive / Garnituri la 6 Ian 2014

Cartofii se spala bine si se pun la fiert cu tot cu coaja in apa cu sare. Cand furculita intra usor in cartofi inseamna ca sunt fierti. Se arunca apa, se pune apa cat mai rece peste ei, se lasa cateva minute si se curata de coaja. Muschiuletul si rulada de porc se taie cubulete.Intre timp...

Rulada aperitiv cu crema de branza si sunca

In Aperitive / Garnituri la 6 Ian 2014

Pt blat: eu am avut 2 albusuri ramase de la o prajitura asa ca le-am folosit pe astea impreuna cu alte 2 oua pt blat. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare. Separat amestecati galbenusurile cu uleiul de masline si le adaugati peste albusurile batute spuma. Faina alba o amestecati cu praful...

Oua umplute

In Aperitive / Garnituri la 3 Ian 2014

Ouale se fierb in apa cu sare pt 10-15 minute. Se pun sub jet de apa rece si se lasa sa se raceasca. Se curata de coaja si se taie in doua. Galbenusurile se dau deoparte intr-un castron, se zdrobesc cu furculita, se adauga sare si piper dupa gust, branzica proaspata si se amesteca...

Aperitiv saratele cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 22 Dec 2013

Cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Adaugam oul intreg, galbenusul, smanatana, sarea, drojdia dizolvata in lapte si untura. Amestecam cu o lingura toate ingredientele. Pentru ca acum am un ajutor in bucatarie si anume masina de paine, am zis sa nu ma muncesc prea tare, asa ca am pus...

Briose aperitiv cu branza si chimen

In Aperitive / Garnituri la 13 Dec 2013

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Lasam aluatul sa creasca la loc caldut 30 minute. Intre timp pregatim umplutura : intr-un castron sfaramam branza sau o dam pe razatoarea cu ochiuri mari, depinde doar ce...

Cartofi Byron

In Aperitive / Garnituri la 6 Dec 2013

Cartofii, initial in reteta lui Cristi trebuie copti in cuptor. Eu, pt ca ma grabeam, dupa ce i-am spalat bine de tot(adica nu sunt curatati de coaja, ci aceasta trebuie spalata cu un burete de bucatarie), i-am pus in apa cu sare la fiert pt 15 minute. Adica sa fie fierti cam pe treisfert. Se...

Conopida la aburi cu oua si branza

In Aperitive / Garnituri la 28 Noi 2013

Conopida se spala si se desface buchetele. Eu am fiert-o la aburi, voi o puteti fierbe in apa daca nu aveti un steamer. Se fierbe 15-20 minute pana devine moale. Se scoate din steamer, se pune intr-o tigaie incapatoare sau wok, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se stropeste cu putin...

Salata de cartofi cu macrou afumat

In Aperitive / Garnituri la 26 Noi 2013

Cartofii cu tot cu coaja, se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Macroul se curata de oase, de piele, se rupe fasii si se pune intr-un bol mai mare. Cartofii fierti se pun sub jet de apa rece, se lasa cateva minute, se curata de coaja si se taie in cuburi si se adauga peste peste. Se adauga...

Aperitiv cu limba de porc si sos de maioneza

In Aperitive / Garnituri la 22 Noi 2013

Limbile de porc se spala si se fierb in apa pana devin moi,iar furculita intra cu usurinta in ele. Pana fierbe carnea ne ocupam de sos: se face o maioneza din galbenus, mustar si ulei. Se adauga la urma iaurt gras sau smantana atat cat dorim si cat vrem sa subtiem maioneza. Se adauga sare dupa...

Taci si inghite

In Aperitive / Garnituri la 13 Noi 2013

Pt mamaliga: punem o craticioara pe foc cu laptele si apa si un praf de sare. Cand da in clocot, punem 50 gr unt si faina turnata in ploaie in timp ce amestecam cu un tel. Lasam sa fiarba mamaliga si din cand in cand mai amestecam in ea. Amestecam branzeturile, le faramitam cu furculita,...

Garnitura cartofi la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 4 Noi 2013

Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie cuburi marisoare, se pudreaza cu sare si piper proaspat macinat si se pun in tava mare a aragazului. Intr-un castronel se amesteca1 ceasca sampanie sau vin, uleiul de masline, sucul de rosii si pasta de gogosari. Se pune amestecul rezulat peste...

Shaorma cu piept de pui

In Aperitive / Garnituri la 29 Oct 2013

Pieptul de pui se taie in doua, apoi fiecare bucata se taie pe lungime. Ne ies 4 felii de piept de pui(una a ramas), le condimentam cu sare,piper, ulei de masline, amestec de condimente pt carne de pui. Frecam bine bucatile de piept de pui cu mirodeniile si le asezam intr-o tigaie gril bine...

Sufleu de branza

In Aperitive / Garnituri la 23 Sep 2013

Ouale intregi se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga faina si se amesteca usor cu telul sa se desfaca. Branza telemea se da pe razatoarea cu ochiuri mici, cascavalul si branza brie se taie cubulete si se adauga in compozitia de oua. Pulpa de porc(am avut eu) se taie in felii subtiri, la...

Omleta padurarului

In Aperitive / Garnituri la 17 Sep 2013

Carnaciorul se taie feliute si se trage usor la tigaie. Se adauga ciupercile curatate si spalate si se prajesc impreuna la foc iute 2-3 minute. Ouale se bat cu un praf de sare, se toarna peste celelalte in tigaie, putin piper proaspat macinat si radem putina branza feta peste omleta. Dam focul...

Melci pt pachetelul copiilor

In Aperitive / Garnituri la 14 Sep 2013

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus. Am lasat aluatul sa creasca 20-30 minute, l-am rasturnat pe masa de lucru pe care am uns-o cu o lingura ulei de masline, am intins bine aluatul cu sucitorul intr-o foaie, nu prea...

Cascaval pane cu salata de rosii si miez de lapte

In Aperitive / Garnituri la 13 Sep 2013

Avem nevoie de 2-3 felii de cascaval pt o portie. Feliile trebuie sa fie groase de aproximativ 1 cm. Oul se bate cu un praf de sare, se pune o tigaie la incins cu 1 lingura ulei de masline, se trec feliile de cascaval prin ou, apoi prin pesmet, iar prin ou si iar prin pesmet. Se pun la prafit...

Friganele cu rosii si branzeturi

In Aperitive / Garnituri la 11 Sep 2013

Oul se amesteca cu un praf de sare si 1-2 linguri de lapte. Se bate cu o furculita pana ce oul se desface bine. Se pune o tigaie pe foc cu 1 lingura ulei de masline. Feliile de paine se trec prin amestecul de ou si se pun in tigaia incinsa. Se lasa cate 2 minute pe o parte si pe cealalta pana se...

Tarta cu praz si sunculita

In Aperitive / Garnituri la 15 Aug 2013

Pregatim aluatul pt tarta, eu l-am framantat la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus. Dupa ce aluatul a fost framantat am uns o forma de tarta cu putin ulei, am tapetat-o cu faina si am pus aluatul in forma. Prazul l-am taiat feliute si l-am calit in putin...

Chiftelute cu carne de pui, ciuperci pleurotus si leurda

In Aperitive / Garnituri la 12 Aug 2013

Carnea de pui se ia de pe oase si se marunteste in robotul de bucatarie. Ciupercile se curata, se spala si le maruntim si pe acestea tot la robotul de bucatarie. Adaugam usturoiul pisat, ouale, sare si piper dupa gust, patrunjelul tocat marunt, leurda taiata si ea, pesmet 1-2 linguri depinde de...

Sufleu de cartofi si carne de pui

In Aperitive / Garnituri la 10 Aug 2013

Cartofii se spala bine si se pun cu apa la fiert cu tot cu coaja. Pieptul de pui se spala, se usuca cu prosop de bucatarie, se taie cubulete, se condimenteaza cu sare si piper si se trage la tigaie in 2 linguri ulei de masline. Cartofii fierti (dar sa nu fie zdrobiti) se curata de coaja si se...

Oua ochiuri cu legume

In Aperitive / Garnituri la 10 Aug 2013

Tragem la tigaie baconul (sau ce carnita aveti)taiat feliute impreuna cu ciupercile taiate feliute si ele. La lasam la foc iute 3-4 minute, adaugam rosia curatata de coaja si taiata cuburi si mai lasam 2-3 minute pe foc. Condimentam cu sare si piper dupa gust legumele, facem o gaura in mijloc in...

Placinta cu carne

In Aperitive / Garnituri la 30 Iul 2013

Aluatul se lasa la dezghetat. Carnea (eu am avut-o pregatita), se curata de pielite si se da prin masina de tocat sau la robotul de bucatarie. Ceapa alba curatata si tocata marunt se pune la calit in putin ulei de masline. Se adauga ceapa verde tocata rondele, se mai lasa 2-3 minute la calit, se...

Salata de vinete

In Aperitive / Garnituri la 22 Iul 2013

Vinetele se spala, se sterg cu un prosop de bucatarie, se inteapa din loc in loc cu o scobitoare(pt a evita eventuala "bubuiala" in timpul coacerii) si se coc pe plita. Dupa ce sunt coapte pe toate partile se pun intr-un castron si se lasa sa se racoreasca putin, dar nu prea mult, ele...

Scovergi

In Aperitive / Garnituri la 19 Iul 2013

Aluatul este de fapt un aluat de paine pe care l-am pregatit la masina de paine, iar ingredientele le-am pus in masina in ordinea scrisa mai sus. Am lasat masina sa framante aluatul timp de 15 minute, l-am scos l-am pus intr-un castron, l-am acoperit cu un prosop si l-am lasat la loc cald 30...

Afisate 61 - 90 din 123 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Rac

O faptă bună nu e niciodată inutilă.Nicio munca nu e in zadar.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu ciocolată – Desertul clasic delicios

ieri la 08:50

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

pe 04.11 la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]