* in cele 3 linguri de ulei pune la prajit legumle (dovleceii si cartofii taiati in cuburi iar prazul in feliute) inpreuna cu sunca taiata cubulete,
*dupa cateva minute punem vinul si lasam sa se evapore apoi punem sare, piper si 1 l. de apa, acoperim si lasam sa fiarba 20 de...
* punem in ulei la calit ceapa tocata, dupa 5 minute morcovul,adrelul rosu si cartoful(taiate cuburi), acoperim si lasam la foc mic 10 minute,
* apoi punem apa( sau supa de legume), acoperim si lasam sa fiarba la foc mic 30 min,
* luam de pe foc; bagam piciorul de la...
pune carnea la fiert in apa(4 l), luam spuma, apoi punem foile de dafin, boabele de piper si lasam sa fiarba bine( cam o ora),
ceapa si marul le tocam marunt si le punem la calit in ulei( trebuie sa fie calite bine, nu arse),
separat intr o oala mare pune apa...
Bucatile de picior si costita de porc le punem la fiert in 1 1/2 l. apa( sau supa de legume, daca nu aveti se poate face dintr o ceapa, un morcov, 2 cartofi, partea verde de la praz; ce legume aveti prin frigider; da un gust foarte bun la mancare) timp de o ora , o ora jumate ( pana se...
* carnatii ii taiem feliuta si ii punem la calit fara ulei, cand a lasat toata grasa ii scoate si in grasa ramasa punem ceapa tocata la calit timp de 5 minute apoi restul de legume tocate si mai lasam inca 5 minute,
* adaugam 2 l. de apa, nautul si lasam sa fiarba 15 minute,...
* taiem usturoii feliuta si ii punem la calit in ulei (sa nu se arda),
* adaugam supa,boiaua si lasam sa fiarba 10 minute,
* oprim focul si adaugam pantrujelul tocat si probam de sare,
* pune 2 felii de paine in farfurie si deasupra supa de usturoi,
taiem ceapa, rosia si jumatatile de ardei in cubulete. morcovul il dam pe razatoarea mare. cartofii i-am taiat in cuburi.
punem apa in oala ( eu am avut cateva oase de pui si le am fiert mai intai in apa 30 minute. am scos oasele si am strecurat apa) si punem totul in apa la fiert...
* intr o oala punem uleiul la incalzit,
* tocam ceapa si o pune la calit ( 5 minute),
* morcovul si jumatea de ardel le taiem cubulete si le punem peste ceapa calita,
* adaugam apa si lasam sa fiarba 15 minute (din momentul in care a inceput sa fiarba) dupa care...
* gaina se pune in apa la fiert, se ia spuma( eu am lasat o la fiert 2 ore la foc mic),
* jumate de ora inainte de a se termina de fiert gaina se pune morcovul, ceapa si cartoful,
* cand sunt toate fierte scoatem ceapa si cartoful,
* morcovul si carne le taiem cubulete...
Supa de dovlecel cu sunca
* in cele 3 linguri de ulei pune la prajit legumle (dovleceii si cartofii taiati in cuburi iar prazul in feliute) inpreuna cu sunca taiata cubulete, *dupa cateva minute punem vinul si lasam sa se evapore apoi punem sare, piper si 1 l. de apa, acoperim si lasam sa fiarba 20 de...
Supa de rosii
* punem in ulei la calit ceapa tocata, dupa 5 minute morcovul,adrelul rosu si cartoful(taiate cuburi), acoperim si lasam la foc mic 10 minute, * apoi punem apa( sau supa de legume), acoperim si lasam sa fiarba la foc mic 30 min, * luam de pe foc; bagam piciorul de la...
Supa de varza, cu carne
pune carnea la fiert in apa(4 l), luam spuma, apoi punem foile de dafin, boabele de piper si lasam sa fiarba bine( cam o ora), ceapa si marul le tocam marunt si le punem la calit in ulei( trebuie sa fie calite bine, nu arse), separat intr o oala mare pune apa...
Bors de fasole cu fumatura
Bucatile de picior si costita de porc le punem la fiert in 1 1/2 l. apa( sau supa de legume, daca nu aveti se poate face dintr o ceapa, un morcov, 2 cartofi, partea verde de la praz; ce legume aveti prin frigider; da un gust foarte bun la mancare) timp de o ora , o ora jumate ( pana se...
Bors de naut cu carnati iuti
* carnatii ii taiem feliuta si ii punem la calit fara ulei, cand a lasat toata grasa ii scoate si in grasa ramasa punem ceapa tocata la calit timp de 5 minute apoi restul de legume tocate si mai lasam inca 5 minute, * adaugam 2 l. de apa, nautul si lasam sa fiarba 15 minute,...
Supa de usturoi
* taiem usturoii feliuta si ii punem la calit in ulei (sa nu se arda), * adaugam supa,boiaua si lasam sa fiarba 10 minute, * oprim focul si adaugam pantrujelul tocat si probam de sare, * pune 2 felii de paine in farfurie si deasupra supa de usturoi,
Bors de cartofi
taiem ceapa, rosia si jumatatile de ardei in cubulete. morcovul il dam pe razatoarea mare. cartofii i-am taiat in cuburi. punem apa in oala ( eu am avut cateva oase de pui si le am fiert mai intai in apa 30 minute. am scos oasele si am strecurat apa) si punem totul in apa la fiert...
Bors de peste
* intr o oala punem uleiul la incalzit, * tocam ceapa si o pune la calit ( 5 minute), * morcovul si jumatea de ardel le taiem cubulete si le punem peste ceapa calita, * adaugam apa si lasam sa fiarba 15 minute (din momentul in care a inceput sa fiarba) dupa care...
Supa de gaina cu galuste
* gaina se pune in apa la fiert, se ia spuma( eu am lasat o la fiert 2 ore la foc mic), * jumate de ora inainte de a se termina de fiert gaina se pune morcovul, ceapa si cartoful, * cand sunt toate fierte scoatem ceapa si cartoful, * morcovul si carne le taiem cubulete...