raluca95

1

Bucataras
incepator

Barnsley

Bucataras din 11.01.2015

RETETE45
PRIETENI114
Retete

Cornuri cu jeleu de mere

In Dulciuri la 19 Apr 2015

Incepem cu aluatul : punem drojdia cu o lingurita de zahar la dizolvat in laptele caldut. Intre timp punem intr-un vas cele doua oua, coaja de portocale, zaharul, uleiul, sucul de portocale si adaugam si laptele cu drojdia si amestecam cu un tel. Separat amestecam 350g de faina cu sarea si o...

Milkshake cu capsuni si banane

In Dulciuri la 18 Apr 2015

Intr-un vas inalt, punem laptele, iaurtul, bananele decojite si capsunile taiate, mierea si mixezi cu mixerul vertical. Sau, mai simplu, punem totul in blender si lasam pana se omogenizeaza tot.

Ratatouille

In Mancaruri de legume la 17 Apr 2015

Incepem prin a face "sosul": dam pe razatoarea mica cei doi morcovi si ii calim in ulei de masline, cand s-au calit adaugam doua linguri bune de pasta de ardei, 2 lingurite de vegeta (dupa gust, depinde si de vegeta cat e de sarata), sucul de rosii si usturoiul tocat, lasam sa dea un...

Prajitura Caramida de ciocolata

In Dulciuri la 14 Apr 2015

Incep prin a bate spuma albusele cu praful de sare si zaharul, dupa care adaugam elementele uscate (amidonul,cacao,nuca si praful de copt pe care le-am amestecat intr-un bol) si amestecam cu o spatula de sus in jos pentru a mentine cat mai aerata compozitia pe care o punem intr-o tava tapetata cu...

Savarine cu crema de lamaie

In Prajituri la 23 Mar 2015

Incepem prin a dizolva zaharul si drojdia in laptele caldut. Intr-un vas cernem faina, adaugam praful de sare si amestecam bine dupa care facem o gaura in mijloc si turnam laptele si uleiul, adaugam cele 2 oua si coaja de lamaie si amestecam cu o spatula pana cand compozitia devine omogena si...

Steluta bicolora

In Dulciuri la 14 Mar 2015

Intr-un bol amestecam faina cu sarea, iar separat dizolvam drojdia cu zaharul in putin lapte caldut si il turnam in mijlocul fainii incepand sa amestecam, turnam si restul de lapte, dupa care si uleiul si framantam pana obtinem un aluat consistent. Acesta il impartim in doua parti: in una adaugam...

Cornuri cu branza sarata

In Aperitive / Garnituri la 5 Mar 2015

Intr-un bol amestecam faina cu sarea, iar separat dizolvam drojdia cu zaharul in putin lapte caldut si il turnam in mijlocul fainii incepand sa amestecam, turnam si restul de lapte, dupa care si uleiul si framantam pana obtinem un aluat consistent, nici prea moale nici prea dur. Nu il lasam...

Buzunar de vitel cu mozzarella si cascaval afumat

In Vita la 26 Feb 2015

Eu am inceput prin a intinde bine feliile de carne si a le condimenta cu sare si piper, dupa care am taiat mozzarella si cascavalul. Odata terminate, am inceput "asamblarea" fiecarui buzunar in parte: pe fiecare felie de carne am pus cate 2 feliute mici de mozzarella si doua de cascaval...

Chiftea cu afumatura in paine

In Mancaruri cu carne la 14 Feb 2015

Eu am inceput prin a framanta aluatul de paine pe care l-am lasat sa creasca cam o ora. Am framantat cu iaurt de data asta pentru ca aveam niste iaurt de baut prin frigider pe care nu il mai vroia nimeni, dar se poate folosi si un aluat simplu de paine. Dupa care am prajit costita fara adaos de...

Paste cu fasole verde si costita

In Penne la 12 Feb 2015

Pentru inceput am pus apa la fiert si cand a inceput sa fiarba am adaugat sare si fasolea verde. Intre timp am taiat costita afumata si am prajit-o in tigaie in foarte putin ulei de masline(pentru ca costita nu era prea grasa si aceasta e unica sursa uleioasa din reteta) , dupa care am adaugat...

Pulpe de pui in crusta de alune

In Pui la 12 Feb 2015

Dupa cum am spus, reteta este foarte rapida si usoara. Dupa ce am fiert pulpele de pui si le-am dat jos pielea, am amestecat mierea impreuna cu uleiul si piperul (nu am pus sare deoarece eu am folosit alune sarate) obtinand o emulsie cu care am uns bine pulpele pe care le-am trecut prin alunele...

Tarta cu crema de branza si banane si topping de caramel

In Dulciuri la 16 Ian 2015

Incepem prin a framanta aluatul : amestecam prima oara margarina, zaharul, galbenusul si oul, apoi adaugam faina cu praful de copt si praful de sare si framantam pana obtinem un aluat omogen pe care il invelim in pelicula si il punem la rece 20 de minute. Dupa cele 20 de minute il intindem in...

Paste cu ton si ciuperci

In Penne la 15 Ian 2015

Am inceput prin a opari rosiile pe care le-am curatat de piele si te-am taiat cubulete (eu am avut doar o rosie asa ca am adaugat si suc de rosii), dupa care am pus la calit ceapa in putin ulei. Cand aceasta a inceput sa devina trasparenta am adaugat conservele de ton si ciupercile scurse, si...

Tagliatelle cu ciuperci si carne

In Paste la 14 Ian 2015

Punem la calit ceapa tocata cu putin ulei (eu de obicei folosesc de masline dar nu e obligatoriu, se poate folosi si cel de floarea soarelui sau de porumb), cand incepe sa devina trasparenta si sa se inmoaie, adaugam carnea si ciupercile tocate (nu prea marunt pentru ca scad) si le lasam sa se...

Budinca din cozonac

In Dulciuri la 11 Ian 2015

Eu am inceput prin a pune stafidele la inmuiat intr-un pahar cu putina apa calda si esenta de rom ( eu am folosit rom) dupa care am taiat cozonacul felii. Intr-un bol batem ouale cu praful de sare si adaugam zaharul si coaja de portocala, cand compozitia s-a omogenizat am adaugat incet incet...

Afisate 31 - 45 din 45 retete    

Postari recente

publicat la 09.02.2016

Paine fara framantare

publicat la 09.02.2016

Pilav de bulgur cu legume

publicat la 09.02.2016

French toast cu capsuni

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]