publicat la 11.11.2024
publicat la 07.11.2024
publicat la 28.10.2024
Activitatea ta de astazi tine de elucidarea misterelor, motiv pentru care vei fi gasit cu buletinul de identitate deschis invers, incercand (nu fara dificultati) sa-ti afli numele.
Bucataras.ro
[email protected]
Supa de vita, satioasa si gustoasa
Cum se prepara Ciorba de vita, satioasa si gustoasa: Taie carnea in cuburi potrivite. Curata si taie ceapa marunt. Curata si taie cuburi cartofii. Pune pe foc o oala mare, toarna putin ulei si un praf de sare. Pune ceapa la calit, la foc mic sa iasa dulceata din ea. Adauga...
Supa crema de ciuperci - Reteta simpla si delicioasa
Cum se prepara Supa crema de ciuperci - Reteta simpla si delicioasa: Spala ciupercile si lasa-le la scurs. Curata ceapa si cartofii si taie-i cuburi. Pune un cub de unt si putin ulei de masline intr-o cratita. Caleste ceapa la foc mic, sa iasa dulceata din ea, apoi adauga...
Reteta de ciorba de perisoare cu smantana
Iata cum se prepara Reteta de ciorba de perisoare cu smantana. Mai intai, am tocat pieptul de pasare (al meu a fost mare, aproximativ 800 gr). Carnea tocata am condimentat-o cu sare, am adaugat orezul spalat, patrunjel verde tocat marunt si condimente pt pui. Am amestecat bine, bine si...
Supa de gaina cu taietei de casa (fara gluten)
Găina de țară se porționează. Se spală, se pune la fiert, în apă rece. Radacinoasele se curăță, se spală. După primul clocot, se aruncă zeama de la carne, se adaugă apa fierbinte curată, radacinoasele spălate, sare și câteva boabe piper. Se lasă la fiert, la foc...
Bors de loboda cu sfecla rosie
Spalam sfecla, o curatam si o punem la copt in cuptor sau in aparatul de gatit la aburi. Eu am facut-o la aburi. Dureaza cam o ora sa se patrunda bine. Loboda o spalam bine,frunza cu frunza si o punem la scurs intr-o sita. Apoi o tocam nu foarte fin. Curatam ceapa si usturoiul, le spalam si...
Bors de pui cu sfecla si dovlecel
Spalam si curatam carnea de pui. Eu o spal :D Punem apa intr-o oala si punem la fiert. Cand incepe sa fiarba, adaugam carnea. Curatam si spalam legumele. Radem toate radacinoasele (partea cu gaurimici), prazul il taiem rondele, rosiile le curatam si le taiem cuburi. Dovlecelul il taiem...
Supa bulgareasca Tarator
Curatam castravetele de coaja sau il spalam foarte bine si il radem (cu tot cu coaja daca doriti). Usturoiul in curatam si il radem si pe el. Intr-un castron de sticla sau ceramica (preferabil), punem castravetele ras, usturoiul si sare. Amestecam si adaugam iaurtul, uleiul de masline si...
Supa de pui cu galuste si verdeata
Legumele se spala, se curata si se lasa deoparte. Carnita de pui se spala si se curata de eventuale vinisoare, etc. Intr-o oala, se punvreo 2l apa la fiert cu sare.Dupa ce a inceput sa fiarba, se adauga carnita de pui. Se spumeaza din cand in cand, iar cand nu mai formeaza spuma, se adauga...
Ciorba de perisoare cu telina verde si leustean
Se curata si se spala bine legumele. Radacinile de patrunjel, morcov,pastarnac si telina se rad pe razatoarea mica. Ceapa si ardeiul se taie cubulete. Din acest mix de legume, pastram o portie mica si pt perisoare. Intr-o oala, se pune la fiert apa cu sare. Cand incepe sa fiarba se adauga...