Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit în ulei încins pentru câteva minute.
Se adaugă 1 l de apă şi se lasă să fiarbă.
Carnea se amestecă cu sare, piper , cimbru...
Portionam puiul si-l rumenim in ulei incins, pe toate partile, intr-o tigaie cu capac.
Cand carnea este bine patrunsa o scoatem pe o farfurie. In uleiul ramas punem usturoiul, rosiile decojite...
Blatul de tort l-am pregatit dupa reteta de aici.Este o reteta pe care o folosesc foarte des pentru torturi.
Dupa ce blatul s-a racit,l-am taiat în doua pe orizontala si înca odata pe...
Ca la orice aluat de cozonac, toate ingredientele trebuie ținute la temperatura camerei, cam cu 1-2 ore înainte de a le folosi.
Făina se cerne de două ori pentru a o aera. La mijlocul...
Aluatul:
Intr-un bol punem faina.
Facem o gropita in mijloc, punem drojdia, 3-4 linguri lapte caldut si lasam sa dospeasca 15 minute la loc cald si ferit de curent.
Adaugam ouale, galbenusurile,...
Aluatul: se prepara maiaua. Se incalzeste 100 ml lapte, se pune 1 lgt zahar si 2 lg faina, apoi drojdia proaspata. Se amesteca bine si se lasa sa dospeasca.
Restul de lapte se incalzeste impreuna...
Daca ingredientele nu sunt feliate, atunci trebuiesc feliate in felii cat mai subtiri.
Eu am avut cascavalul si sunca de pui feliate, asa ca am feliat subtire doar pieptul de pui afumat.
Ungem cu...
Tocăm varza mai grosier și o frecăm cu puțină sare.
Punem uleiul într-un vas pe foc, la încins și călim ceapa tocată solzișori, dar nu definitiv, pentru a nu obține acel gust...
Blat tort:
Pentru cele doua blaturi, am folosit reteta mea de pandispan, o reteta foarte simpla si care a fost întotdeauna potrivita pentru un tort.
Am preferat sa coc doua blaturi,...
Legumele se spală, se curăță și se taie în bucăți mari.
Pieptul de pui se taie în bucățele.
Legumele și carnea se pun la fiert în cca. 1500 ml apă rece, se spumează...
Pieptul de rata il scoatem din frigider cu cel putin 1 ora inainte sa il gatim.
Eu am avut piept cu tot cu os, a trebuit sa il desosez, il stergem bine, il curatam de pene.
Cu ajutorul unui cutit...
Blatul: Separati ouale. Mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul treptat, mixati pana nu se mai simt cristalele si bezeaua este ferma. Intr-un bol amestecati galbenusurile,...
mai intai mergem la macelarie si cumparam materia prima, adica burta de vita, de preferat s ao alegem cu muchie si turloaie de vita. Spalam burta si turloaiele ( oase) foarte bine, apoi le punem in...
Spalam ciupercile si le taiem feliute.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei la incins.
Punem ceapa la inabusit, apoi ciupercile.
Le acoperim cu apa si lasam...
Ciocolata, untul ,nessul şi laptele se pun la foc mic şi se amestecă continuu pentru omogenizare.
Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul, se adaugă apoi gălbenuşurile pe rând ,...
Cum se prepara Prajitura cu branza, mure si afine - Desert fructat delicios
Se amestecă brânza dulce cu gălbenușurile, smântana, zahărul măcinat și esența de vanilie. Se adaugă făina și se omogenizează. Se bat abușurile...
Curățăm legumele, le tocăm în cuburi și le punem în vasul aparatului Crock-Pot slow cooker 4,7 L Digital.
Adăugăm și mazarea congelată și orezul, apoi completăm cu apă...
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Pieptul de pui se cresteaza, se bate cu ciocanul pentru friptura, se spala si se presara cu sare, jumatate de lingurita de boia si putin oregano uscat....
Pentru foi, frecam untul cu zaharul pana se spumeaza, apoi adaugam galbenusurile frecate cu putina sare, omogenizam si adaugam laptele.
Desfacem bicarbonatul in otet si il adaugam peste celelalte...