blat:
- se separa galbenusurile de albusuri
-se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare,apoi se adauga treptat zaharul pana devine ca o bezea tare si lucioasa
-se adauga uleiul,apoi apa si galbenusurile amestecate cu vanilia
-se adauga faina amestecata cu praful de copt si...
Pregatim maiaua( drojdia+2 lgt zahar+1 lg faina si putin lapte) si o lasam la cald asteptand sa formeze bule la suprafata)
Punem intr-un castron m mare toate ingredientele,mai putin laptele si omogenizam
Apoi adaugam treptat laptele caldut cat este necesar.
Aluatul va fi usor lipicios si...
Cantitatea de carne este optiunea fiecaruia,in functie de cate chiftelute vrem sa ne iasa
Amestecam carnea cu ceapa tocata marunt,patrunjel tocat ,sare,piper si praful de usturoi,1 ou crud si f putin gris
Le modelam si le asezam pe hartie de copt,pe tava si le introducem in cuptorul incins...
Punem la fiert intr-o oala ,in cantitatea de apa dorita, o bucata cu os cu carne de pui de casa(pt a fi mai gustosa) si cu putina sare
Intre timp pregatim amestecul de carne pt perisoare,amestecand 500 g piept cu aproape o legatura de patrunjel tocat(restul il presaram la final in...
-punem 1 felie de sunca/2 felii daca e f subtire
-ungem generos cu crema de branza(am folosit una cu verdeata),daca e simpla o puteti condimenta,sau adauga ceapa verde
-pe deasupra punem firicele subtiri de salata verde
-rulam din aproape-n aproape si le acoperim cu folie transparenta si...
blat alb :
-se separa galbenusurile de albusuri
-albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se adauga zaharul
-galbenusurile se amesteca cu uleiul si vanilia si se adauga peste albusuri
-apoi faina si se amesteca cu un tel/spatula
-aluatul trebuie sa aiba consistenta...
In 250 ml de lapte clocotit se pune faina pana iese ca un terci mai gros,amestecandu-se bine sa nu iasa cocoloase,apoi dupa ce devine caldut,cat sa tolereze degetul,se adauga drojdia amestecata cu 2 lg de zahar,se amesteca maiaua si se pune un prosop lasandu-se sa creasca,pana ce formeaza bule....
Spalam carnea si o punem la fiert cu putina sare, intr-o oala de 4-5 l.
Dupa ce nu mai face spuma (pe care o indepartam mereu), iar carnea este aproape fiarta, adaugam ceapa taiata marunt, morcovul si ardeiul taiati marunt (sau dupa preferinta), pastarnacul si telina cubulete si lasam sa...
-se taie merele felii subtiri (potrivite) si se calesc cu unt,adaugandu-se ulterior putina apa si zahar dupa gust si putina scortisoara
-4 felii de paine inmuiate in amestecul de lapte+oua+vanilie,se prajesc in unt
-se pun cate 2 felii pe farfurie,pe deasupra felii de mere si se picura...
-se separa galbenusurile de albusuri
-se bat albusurile spuma tare,adaugandu-se ulterior zaharul si se mixeaza pana se topeste acesta
-galbenusurile se amesteca cu 1 lg ulei si un praf de sare
-peste albusuri se adauga amestecul de galbenusuri,mixandu-se pana la omogenizare
-se adauga...
-se curata bucatile de peste si se condimenteaza cu sare si piper
-cartoful se da prin razatoare si se condimenteaza cu sare,piper si rozmarin si 1 catel de usturoi tocat marunt
-se adauga si oul si se amesteca
-se da pestele prin faina si pe o parte si pe alta
-se pune pe partea fara...
-se spala carnea(daca este un pui intreg acesta se transeaza)
-se unge cu ulei de masline in care am pus inainte 2 catei de usturoi presati cat sa iasa aroma din ei,dar sa ramana intregi.Apoi se condimenteaza si se lasa deoparte,ocupandu-ne de legume
-legumele se taie felii subtiri sau...
BLAT:
- separam albusurile de galbenusuri
-galbenusurile le amestecam cu zaharul pana se albesc,intr-un vas pe care il tinem intr-altul cu apa calda
-adaugam treptat margarina topita
-amestecam faina+cacao+praf de copt si incorporam in galbenusuri
-batem albusurile spuma tare si...
-se amesteca laptele cu zaharul,coaja de citrice si esenta si amestecam pana se topeste zaharul
-cand se infierbanta(formeaza o mica spuma),se adauga in ploaie grisul,cate o lg pe rand,pana ce ajunge la consistenta potrivita si amestecam cu un tel pana este gata( lasandu-l sa dea in cateva...
-cernem faina cu praful de copt,praful de sare si bicarbonatul de sodiu si adaugam zaharul
-facem o adancitura in mijloc
-se amesteca laptele batut(iaurtul) cu ouale batute
-se adauga peste ingredientele uscate si se omogenizeaza(sa nu va speriati ca aluatul este gros,pt ca asa trebuie...
-spalam ciupercile si le taiem feliute
-ceapa o curatam si o tocam marunt
-intr-o tigaie punem 2 lg de ulei la incins
-punem ceapa la inabusit,apoi ciupercile
-le acoperim cu apa si lasam sa scada,la foc potrivit
-verificam daca sunt facute(sunt mai moi decat in conserva),dar nu...
BLAT:
-batem albusurile spuma tare
-adaugam zaharul si mixam pana se topeste
-frecam galbenusurile cu ulei si le adaugam peste albusuri
-amestecam faina cu sarea si praful de copt si incorporam treptat
-ulterior adaugam si apa si amestecam
-rasturnam aluatul intr-o tava...
Tort cu mousse de portocale si vanilie
blat: - se separa galbenusurile de albusuri -se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare,apoi se adauga treptat zaharul pana devine ca o bezea tare si lucioasa -se adauga uleiul,apoi apa si galbenusurile amestecate cu vanilia -se adauga faina amestecata cu praful de copt si...
Gogosi cu ricotta
Pregatim maiaua( drojdia+2 lgt zahar+1 lg faina si putin lapte) si o lasam la cald asteptand sa formeze bule la suprafata) Punem intr-un castron m mare toate ingredientele,mai putin laptele si omogenizam Apoi adaugam treptat laptele caldut cat este necesar. Aluatul va fi usor lipicios si...
Chiftelute de pui la cuptor
Cantitatea de carne este optiunea fiecaruia,in functie de cate chiftelute vrem sa ne iasa Amestecam carnea cu ceapa tocata marunt,patrunjel tocat ,sare,piper si praful de usturoi,1 ou crud si f putin gris Le modelam si le asezam pe hartie de copt,pe tava si le introducem in cuptorul incins...
Ciorba de perisoare
Punem la fiert intr-o oala ,in cantitatea de apa dorita, o bucata cu os cu carne de pui de casa(pt a fi mai gustosa) si cu putina sare Intre timp pregatim amestecul de carne pt perisoare,amestecand 500 g piept cu aproape o legatura de patrunjel tocat(restul il presaram la final in...
Rulouri de sunca cu crema de branza
-punem 1 felie de sunca/2 felii daca e f subtire -ungem generos cu crema de branza(am folosit una cu verdeata),daca e simpla o puteti condimenta,sau adauga ceapa verde -pe deasupra punem firicele subtiri de salata verde -rulam din aproape-n aproape si le acoperim cu folie transparenta si...
Prajitura Cununie
blat alb : -se separa galbenusurile de albusuri -albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se adauga zaharul -galbenusurile se amesteca cu uleiul si vanilia si se adauga peste albusuri -apoi faina si se amesteca cu un tel/spatula -aluatul trebuie sa aiba consistenta...
Cozonac
In 250 ml de lapte clocotit se pune faina pana iese ca un terci mai gros,amestecandu-se bine sa nu iasa cocoloase,apoi dupa ce devine caldut,cat sa tolereze degetul,se adauga drojdia amestecata cu 2 lg de zahar,se amesteca maiaua si se pune un prosop lasandu-se sa creasca,pana ce formeaza bule....
Ciorba de pui
Spalam carnea si o punem la fiert cu putina sare, intr-o oala de 4-5 l. Dupa ce nu mai face spuma (pe care o indepartam mereu), iar carnea este aproape fiarta, adaugam ceapa taiata marunt, morcovul si ardeiul taiati marunt (sau dupa preferinta), pastarnacul si telina cubulete si lasam sa...
Friganele cu mere
-se taie merele felii subtiri (potrivite) si se calesc cu unt,adaugandu-se ulterior putina apa si zahar dupa gust si putina scortisoara -4 felii de paine inmuiate in amestecul de lapte+oua+vanilie,se prajesc in unt -se pun cate 2 felii pe farfurie,pe deasupra felii de mere si se picura...
Chec pufos marmorat
-se separa galbenusurile de albusuri -se bat albusurile spuma tare,adaugandu-se ulterior zaharul si se mixeaza pana se topeste acesta -galbenusurile se amesteca cu 1 lg ulei si un praf de sare -peste albusuri se adauga amestecul de galbenusuri,mixandu-se pana la omogenizare -se adauga...
Somon cu o crusta de cartofi si legume
-se curata bucatile de peste si se condimenteaza cu sare si piper -cartoful se da prin razatoare si se condimenteaza cu sare,piper si rozmarin si 1 catel de usturoi tocat marunt -se adauga si oul si se amesteca -se da pestele prin faina si pe o parte si pe alta -se pune pe partea fara...
Pui cu legume la cuptor
-se spala carnea(daca este un pui intreg acesta se transeaza) -se unge cu ulei de masline in care am pus inainte 2 catei de usturoi presati cat sa iasa aroma din ei,dar sa ramana intregi.Apoi se condimenteaza si se lasa deoparte,ocupandu-ne de legume -legumele se taie felii subtiri sau...
Tort Nesquik
BLAT: - separam albusurile de galbenusuri -galbenusurile le amestecam cu zaharul pana se albesc,intr-un vas pe care il tinem intr-altul cu apa calda -adaugam treptat margarina topita -amestecam faina+cacao+praf de copt si incorporam in galbenusuri -batem albusurile spuma tare si...
Gris cu lapte
-se amesteca laptele cu zaharul,coaja de citrice si esenta si amestecam pana se topeste zaharul -cand se infierbanta(formeaza o mica spuma),se adauga in ploaie grisul,cate o lg pe rand,pana ce ajunge la consistenta potrivita si amestecam cu un tel pana este gata( lasandu-l sa dea in cateva...
Clatite americane
-cernem faina cu praful de copt,praful de sare si bicarbonatul de sodiu si adaugam zaharul -facem o adancitura in mijloc -se amesteca laptele batut(iaurtul) cu ouale batute -se adauga peste ingredientele uscate si se omogenizeaza(sa nu va speriati ca aluatul este gros,pt ca asa trebuie...
Pui cu ciuperci
-spalam ciupercile si le taiem feliute -ceapa o curatam si o tocam marunt -intr-o tigaie punem 2 lg de ulei la incins -punem ceapa la inabusit,apoi ciupercile -le acoperim cu apa si lasam sa scada,la foc potrivit -verificam daca sunt facute(sunt mai moi decat in conserva),dar nu...
Tavalita
BLAT: -batem albusurile spuma tare -adaugam zaharul si mixam pana se topeste -frecam galbenusurile cu ulei si le adaugam peste albusuri -amestecam faina cu sarea si praful de copt si incorporam treptat -ulterior adaugam si apa si amestecam -rasturnam aluatul intr-o tava...