Drojdia o dizolvam in apa calduta, lingura de zahar si 2 linguri de faina si amestecam pana omogenizam bine totul.
Punem faina intr-un bol impreuna cu sarea, amestecam cu un tel, pe urma facem un gol in mijloc si punem drojdia, apoi turnam apa calduta treptat, si in acelasi timp amestecam cu...
Pieptul de pui l-am condimentat cu sare, boia dulce, curry, piper, praf de usturoi si l-am pus pe grill, apoi l-am taiat bucatele mai mici.
Pe o lipie am intins sos picant, apoi in mijloc am pus jumatate din cantitatea de piept de pui, peste am pus cartofii prajiti, sosul, felii de rosii,...
Intr-o oala am pus tochitura si am lasat-o pana s-a topit toata untura, apoi am pus ceapa, ardeii, morcovul ( tocate marunt ) le calim impreuna cu carnea, dupa ce s-au inmuiat legumele am pus 1 lingura de pasta de tomate, mai tinem la foc aprox. 1 minut amestecand continuu, pe urma punem cartofii...
Am spalat fileurile in apa rece, le-am sters intr-un servet de bucatarie. Intr-o tava mai mica, (este de preferat yena, eu am avut rotunda si detasabila si am fost nevoita sa ii pun folie de aluminiu, merge si hartia de copt) am pus ulei de masline am presarat cu sare si piper, apoi am...
Fierbem cartofii si ouale si le lasam sa se raceasca.
Intre timp taiem bucati mai mari sau mai mici restul ingredientelor in functie de preferinte, ceapa o taiem julienne, apoi cartofii fierti, adaugam si masline, iar la final ouale (este bine sa punem ouale dupa ce am amestecat bine...
Dam carnea de porc prin masina de tocat, orezul il punem la fiert dar nu in totalitate, ceapa o taiem marunt, morcovul il dam pe razatoare, amestecam, punem oul, condimentam cu sare si piper dupa gust, punem si patrunjel, iar la safrasit daca nu este suficient de omogen punem si o lingura de...
Am pus ardeii in cuptor la copt
Dupa ce au copt, i-am decojit, le-am luat semintele din interior si am umplut cu branza ( am amestecat branzaturile cu mararul si putina sare); Dupa care i-am dat prin tempura ( am batut oul cu putina sare, am adugat faina si apa formand o pasta mai groasa ca la...
Curatam ghimbirul de coaja si le taiem felii subtiri.
Punem feliile intr-un borcanel si adaugam mierea, pana acoperim.
Lasam la macerat 7 zile in loc racoros, apoi il putem consuma dupa preferinte, in special la ceai.
La o cana de 250 ml de ceai punem o lingurita de ghimbir cu...
Am facut un blat ca de tort: Am separat ouale, albusul l-am batut cu zaharul pana a iesit spuma, apoi am adaugat galbenusurile unul cate unul, apoi am pus esentele, uleiul am mixat si spre final am adaugat faina impreuna cu bicarbonatul stins in otet si cacaoa. Am turnat compozitia intr-o tava...
Cum se prepara Cozonac cu branza de vaci - Reteta traditionala imbogatita cu branza
Pentru aluat: Drojdia am amestecat-o cu putin lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina, si am lasat-o la crescut aprox. 10 min.
Intr-un bol am pus faina cu putina sare, in mijloc am facut...
Intr-un bol am pus faina si sarea, apoi separat drojdia am dizolvat-o in putina apa calduta si am pus-o peste faina si sare, si putin cate putin din apa, nu toata odata, ca faina are capacitatea de a absorbi apa diferit. Pe urma uleiul, si framantam pana obtinem un aluat elatic si fara sa se mai...
Am batut ouale cu zaharul, apoi am pus esenta de vanilie, zeama si coaja de lamaie, am omogenizat bine, pe urma untul topit si racit, iar spre final bicarbonatul si faina cat sa formam un aluat usor lipicios si sfaramicios.
Am format biscuitii cu mana, am luat cate o bucatita din aluat, am...
Pentru snitele:
Carnea am taiat-o fasii si le-am batut usor cu un ciocan de bucatarie ( mi-au iesit 10 bucati).
Apoi am batut cele 3 oua cu sare si piper intr-un bol, iar faina am pus-o separat in alt vas.
Intr-o tigaie am pus uleiul la incins, apoi fiecare bucata de piept am dat-o mai...
Curatam ghimbirul de coaja, il punem in blender, peste adaugam si zeama de lamaie, mierea si pe urma apa. Blendam pana la omogenizare. Am turnat intr-o sticla si l-am lasat cateva ore, dupa care l-am strecurat si l-am bagat la frigider.
Usor de facut si foarte bun!!!!
Am separat ouale, albusul l-am batut cu un praf de sare, apoi am adaugat treptat zaharul, pe urma am pus si galbenusurile, am continuat sa amestec pana cand zaharul s-a topit in totalitate. A urmat laptele, uleiul, esenta de rom si esenta de portocale pe care le-am amestecat si acestea in...
Am lasat aluatul la temperatura camerei pana s-a dezghetat, apoi l-am taiat in patrate, mi-au iesit aprox. 20 de patrate .
Apoi, am dat branza sarata la razatoare si am amestecat-o cu galbenusul, cu compozitia obtinuta, am pus in patratele de foietaj si le-am lipit bine pentru a nu iesi branza...
Pentru inceput am pregatit maiaua din: drojdie, o lingura de zahar si 4 linguri de lapte caldut apoi am turnat peste faina, care am cernut-o cu o sita impreuna cu un praf de sare si am lasat-o cam 10-15 minute pentru a creste putin.
Dupa aceea am turnat laptele, 3 linguri de zahar, 2 oua,...
Am pus laptele la prins in borcane, (daca aveti deja un borcan de 5 l puteti pune doar in unul, eu am avut un borcan de 2 l si unul de 3 l ). Il lasati la temperatura camerei cateva zile (2-3 zile), pana isi schimba consistenta, deasupra se formeaza smanatana, pe care o luati usor cu o lingura....
Intr-o tigaie am pus uleiul si am prajit carnatii, pe care i-am taiat rondele, i-am scos si in uleiul ramas am calit ceapa cu un praf de sare.
Intr-o oala am pus fasolele, am acoperit cu apa, apoi am pus carnatii si ceapa, pe urma bulionul, foile de dafin, patrunjelul, am amestecat putin si...
Blatul: Am separat ouale, albusul l-am batut spuma cu zaharul, am adaugat si galbenusurile, dupa ce s-a topit zaharul, am pus mierea si putin cate putin din margarina moale (lasata peste noapte la temperatura camerei), am omogenizat totul, pe urma am adaugat laptele si faina amestecata cu praful...
In primul rand facem maiaua din plicul de drojdie cu cateva linguri de lapte cadut si faina si o lasam la dospit. Oul impreuna cu zaharul le batem pana se face o pasta mai groasa. Intr-un bol mai mare punem faina si o amestecam cu praful de sare, apoi face o gaura la mijloc si turnam maiaua,...
Amestecam drojdia cu cateva linguri de lapte caldut si o lingura de zahar, lasam 10-15 minute pana creste. Ouale le batem cu restul de zahar, apoi laptele si coaja de lamaie . Intr-un vas, punem faina cu praful de sare, apoi drojdia crescuta si compzitia din oua, zahar si lapte. Incepem...
Pentru inceput am facut maiaua: drojdia am dizolvat-o in 5 linguri de lapte caldut si o lingura de zahar, pe urma am pus 1 lingura de faina si am lasat-o 10 minute.
Intr-un lighean am pus faina cu putina sare, pe urma am pus si maiaua, laptele caldut l-am amestecat cu zaharul si l-am turnat...
Am pus la fiert inimile si pipotele in apa rece cu sare, intre timp le-am spumat si cand au fiert suficient le-am scos si le-am lasat sa se raceasca.
Separat, intr-o tigaie am pus cele 5 linguri de ulei si am pus ficatul pana s-a prajit usor, fara sa se arda. Le-am scos si l-am lasat si pe...
Facem in primul rand maioneza: Amestecam intr-un bol galbenusul de ou fiert si cel crud, apoi adaugam ulei putin cate putin, mixam si cand s-a ingrosat adaugam zeama de lamaie si spre final mustarul.
Dupa ce am terminat cu maioneza, dam telina la razatoare si o amestecam imediat cu...
Intr-un castron punem drojdia cu zaharul si o lingura de apa calduta apoi amestecam si lasam deoparte vreo 10 minute.
Intr-un castron punem faina, punem peste faina amestecul de drojdie, se toarna apa calduta si se amesteca. Se muta aluatul pe blatul de lucru si se framanta bine cu...
Laptele impreuna cu zaharul si cacaoa se lasa pe foc pana da un clocot, apoi se da deoparte si adaugam untul taiat bucatele mici si continuam sa amestecam pana s-a topit in totalitate si la final adaugam si esenta de rom.
Separat macinam biscuitii si nuca, le putem impreuna intr-un bol mai...
Bilute cu visine:
Cum am procedat: Am topit margarina, peste ea am adaugat zaharul si pe urma cacaoa si esenta de rom; siropul obtinut l-am turnat peste biscuitii amestecati cu nuca care inainte le-am dat prin masina de tocat. Am amestecat bine totul (compozitia trebuie sa fie nici...
Pentru inceput am pus carnea la fiert si am luat spuma care s-a format deasupra.
Dupa ce a fiert (nu in totalitate, deoarece mai fierbe cu legumele), am adaugat ceapa, ardeii, morcovul tocate marunt, si am mai lasat vreun sfert de ora, dupa care am pus si cartofii taiati cuburi, dupa care...
Se amesteca toate ingredientele, iar la sfarsit, se adauga branza, amestecand usor, pana se incororeaza si aceasta.
Se toarna compozitia intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade, pana se rumeneste usor deasupra.
Se serveste cu...
Pizza cu blat subtire
Drojdia o dizolvam in apa calduta, lingura de zahar si 2 linguri de faina si amestecam pana omogenizam bine totul. Punem faina intr-un bol impreuna cu sarea, amestecam cu un tel, pe urma facem un gol in mijloc si punem drojdia, apoi turnam apa calduta treptat, si in acelasi timp amestecam cu...
Shaorma
Pieptul de pui l-am condimentat cu sare, boia dulce, curry, piper, praf de usturoi si l-am pus pe grill, apoi l-am taiat bucatele mai mici. Pe o lipie am intins sos picant, apoi in mijloc am pus jumatate din cantitatea de piept de pui, peste am pus cartofii prajiti, sosul, felii de rosii,...
Tocanita de cartofi cu tochitura
Intr-o oala am pus tochitura si am lasat-o pana s-a topit toata untura, apoi am pus ceapa, ardeii, morcovul ( tocate marunt ) le calim impreuna cu carnea, dupa ce s-au inmuiat legumele am pus 1 lingura de pasta de tomate, mai tinem la foc aprox. 1 minut amestecand continuu, pe urma punem cartofii...
Somon cu rosii la cuptor si garnitura de orez
Am spalat fileurile in apa rece, le-am sters intr-un servet de bucatarie. Intr-o tava mai mica, (este de preferat yena, eu am avut rotunda si detasabila si am fost nevoita sa ii pun folie de aluminiu, merge si hartia de copt) am pus ulei de masline am presarat cu sare si piper, apoi am...
Salata orientala
Fierbem cartofii si ouale si le lasam sa se raceasca. Intre timp taiem bucati mai mari sau mai mici restul ingredientelor in functie de preferinte, ceapa o taiem julienne, apoi cartofii fierti, adaugam si masline, iar la final ouale (este bine sa punem ouale dupa ce am amestecat bine...
Sarmale
Dam carnea de porc prin masina de tocat, orezul il punem la fiert dar nu in totalitate, ceapa o taiem marunt, morcovul il dam pe razatoare, amestecam, punem oul, condimentam cu sare si piper dupa gust, punem si patrunjel, iar la safrasit daca nu este suficient de omogen punem si o lingura de...
Adei copti umpluti cu branza in tempura
Am pus ardeii in cuptor la copt Dupa ce au copt, i-am decojit, le-am luat semintele din interior si am umplut cu branza ( am amestecat branzaturile cu mararul si putina sare); Dupa care i-am dat prin tempura ( am batut oul cu putina sare, am adugat faina si apa formand o pasta mai groasa ca la...
Ghimbir cu miere
Curatam ghimbirul de coaja si le taiem felii subtiri. Punem feliile intr-un borcanel si adaugam mierea, pana acoperim. Lasam la macerat 7 zile in loc racoros, apoi il putem consuma dupa preferinte, in special la ceai. La o cana de 250 ml de ceai punem o lingurita de ghimbir cu...
Prajitura rapida cu pere si crema de lamaie
Am facut un blat ca de tort: Am separat ouale, albusul l-am batut cu zaharul pana a iesit spuma, apoi am adaugat galbenusurile unul cate unul, apoi am pus esentele, uleiul am mixat si spre final am adaugat faina impreuna cu bicarbonatul stins in otet si cacaoa. Am turnat compozitia intr-o tava...
Cozonac cu branza de vaci - Reteta traditionala imbogatita cu branza
Cum se prepara Cozonac cu branza de vaci - Reteta traditionala imbogatita cu branza Pentru aluat: Drojdia am amestecat-o cu putin lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina, si am lasat-o la crescut aprox. 10 min. Intr-un bol am pus faina cu putina sare, in mijloc am facut...
Pizza de casa
Intr-un bol am pus faina si sarea, apoi separat drojdia am dizolvat-o in putina apa calduta si am pus-o peste faina si sare, si putin cate putin din apa, nu toata odata, ca faina are capacitatea de a absorbi apa diferit. Pe urma uleiul, si framantam pana obtinem un aluat elatic si fara sa se mai...
Biscuiti de casa
Am batut ouale cu zaharul, apoi am pus esenta de vanilie, zeama si coaja de lamaie, am omogenizat bine, pe urma untul topit si racit, iar spre final bicarbonatul si faina cat sa formam un aluat usor lipicios si sfaramicios. Am format biscuitii cu mana, am luat cate o bucatita din aluat, am...
Snitele din piept de pui cu garnitura de piure de cartofi
Pentru snitele: Carnea am taiat-o fasii si le-am batut usor cu un ciocan de bucatarie ( mi-au iesit 10 bucati). Apoi am batut cele 3 oua cu sare si piper intr-un bol, iar faina am pus-o separat in alt vas. Intr-o tigaie am pus uleiul la incins, apoi fiecare bucata de piept am dat-o mai...
Gingerata
Curatam ghimbirul de coaja, il punem in blender, peste adaugam si zeama de lamaie, mierea si pe urma apa. Blendam pana la omogenizare. Am turnat intr-o sticla si l-am lasat cateva ore, dupa care l-am strecurat si l-am bagat la frigider. Usor de facut si foarte bun!!!!
Chec in 2 culori cu visine
Am separat ouale, albusul l-am batut cu un praf de sare, apoi am adaugat treptat zaharul, pe urma am pus si galbenusurile, am continuat sa amestec pana cand zaharul s-a topit in totalitate. A urmat laptele, uleiul, esenta de rom si esenta de portocale pe care le-am amestecat si acestea in...
Pateuri cu branza sarata
Am lasat aluatul la temperatura camerei pana s-a dezghetat, apoi l-am taiat in patrate, mi-au iesit aprox. 20 de patrate . Apoi, am dat branza sarata la razatoare si am amestecat-o cu galbenusul, cu compozitia obtinuta, am pus in patratele de foietaj si le-am lipit bine pentru a nu iesi branza...
Branzoaice sau Poale'n brau
Pentru inceput am pregatit maiaua din: drojdie, o lingura de zahar si 4 linguri de lapte caldut apoi am turnat peste faina, care am cernut-o cu o sita impreuna cu un praf de sare si am lasat-o cam 10-15 minute pentru a creste putin. Dupa aceea am turnat laptele, 3 linguri de zahar, 2 oua,...
Branza de vaci de casa
Am pus laptele la prins in borcane, (daca aveti deja un borcan de 5 l puteti pune doar in unul, eu am avut un borcan de 2 l si unul de 3 l ). Il lasati la temperatura camerei cateva zile (2-3 zile), pana isi schimba consistenta, deasupra se formeaza smanatana, pe care o luati usor cu o lingura....
Fasole cu carnati afumati
Intr-o tigaie am pus uleiul si am prajit carnatii, pe care i-am taiat rondele, i-am scos si in uleiul ramas am calit ceapa cu un praf de sare. Intr-o oala am pus fasolele, am acoperit cu apa, apoi am pus carnatii si ceapa, pe urma bulionul, foile de dafin, patrunjelul, am amestecat putin si...
Tavalita in nuca de cocos
Blatul: Am separat ouale, albusul l-am batut spuma cu zaharul, am adaugat si galbenusurile, dupa ce s-a topit zaharul, am pus mierea si putin cate putin din margarina moale (lasata peste noapte la temperatura camerei), am omogenizat totul, pe urma am adaugat laptele si faina amestecata cu praful...
Mucenici Moldovenesti
In primul rand facem maiaua din plicul de drojdie cu cateva linguri de lapte cadut si faina si o lasam la dospit. Oul impreuna cu zaharul le batem pana se face o pasta mai groasa. Intr-un bol mai mare punem faina si o amestecam cu praful de sare, apoi face o gaura la mijloc si turnam maiaua,...
Cornuri pufoase cu mere
Amestecam drojdia cu cateva linguri de lapte caldut si o lingura de zahar, lasam 10-15 minute pana creste. Ouale le batem cu restul de zahar, apoi laptele si coaja de lamaie . Intr-un vas, punem faina cu praful de sare, apoi drojdia crescuta si compzitia din oua, zahar si lapte. Incepem...
Cozonac cu nuca si cacao
Pentru inceput am facut maiaua: drojdia am dizolvat-o in 5 linguri de lapte caldut si o lingura de zahar, pe urma am pus 1 lingura de faina si am lasat-o 10 minute. Intr-un lighean am pus faina cu putina sare, pe urma am pus si maiaua, laptele caldut l-am amestecat cu zaharul si l-am turnat...
Drob de pui
Am pus la fiert inimile si pipotele in apa rece cu sare, intre timp le-am spumat si cand au fiert suficient le-am scos si le-am lasat sa se raceasca. Separat, intr-o tigaie am pus cele 5 linguri de ulei si am pus ficatul pana s-a prajit usor, fara sa se arda. Le-am scos si l-am lasat si pe...
Salata de telina
Facem in primul rand maioneza: Amestecam intr-un bol galbenusul de ou fiert si cel crud, apoi adaugam ulei putin cate putin, mixam si cand s-a ingrosat adaugam zeama de lamaie si spre final mustarul. Dupa ce am terminat cu maioneza, dam telina la razatoare si o amestecam imediat cu...
Paine de casa
Intr-un castron punem drojdia cu zaharul si o lingura de apa calduta apoi amestecam si lasam deoparte vreo 10 minute. Intr-un castron punem faina, punem peste faina amestecul de drojdie, se toarna apa calduta si se amesteca. Se muta aluatul pe blatul de lucru si se framanta bine cu...
Prajitura cu foi de napolitana si crema de nuca cu biscuiti
Laptele impreuna cu zaharul si cacaoa se lasa pe foc pana da un clocot, apoi se da deoparte si adaugam untul taiat bucatele mici si continuam sa amestecam pana s-a topit in totalitate si la final adaugam si esenta de rom. Separat macinam biscuitii si nuca, le putem impreuna intr-un bol mai...
Platou cu 3 prajituri: Bilute cu visine, Alba ca zapada si rulada de biscuiti
Bilute cu visine: Cum am procedat: Am topit margarina, peste ea am adaugat zaharul si pe urma cacaoa si esenta de rom; siropul obtinut l-am turnat peste biscuitii amestecati cu nuca care inainte le-am dat prin masina de tocat. Am amestecat bine totul (compozitia trebuie sa fie nici...
Ciorba cu afumatura
Pentru inceput am pus carnea la fiert si am luat spuma care s-a format deasupra. Dupa ce a fiert (nu in totalitate, deoarece mai fierbe cu legumele), am adaugat ceapa, ardeii, morcovul tocate marunt, si am mai lasat vreun sfert de ora, dupa care am pus si cartofii taiati cuburi, dupa care...
Alivanca Moldoveneasca
Se amesteca toate ingredientele, iar la sfarsit, se adauga branza, amestecand usor, pana se incororeaza si aceasta. Se toarna compozitia intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade, pana se rumeneste usor deasupra. Se serveste cu...