Se ataseaza crenguta de marar,iar din cascaval se taie doua rotunduri pentru ochiuri.
Se taie capetele la masline care se ataseaza la cascaval si se lipesc unde sunt ochii.
Din aluatul de paine se formeaza degetele.
Sa nu fie prea groase ca mai creste in timpul coacerii.
Se pun migdalele pe post de unghii si se da la cuptor.
Se coc 10 minute si se pot folosi ptr a servi crema de branza .
Se spala si se usuca bine menta.
Se introduce in robot impreuna cu sarea.
Se depoziteaza intr-un borcanel sau container de plastic si se tine la frigider.
Se foloseste la sosuri,iaurturi sau unde se cere menta in combinatie cu sare.
Se formeaza forma de dovleac si se acopera cu morcovul ras. Se ia cotorul de la ardei si se pune deasupra si se decoreaza cu bucatele de ardei verde.
Happy Halloween!
Se taie o felie de mar mai mare si se face o taietura in mijloc. Migdalele se rup pentru a deveni dinti sau colti. Se pot folosi si felii de migdale din comert,eu nu am avut si oricum imi place mult look-ul acesta cu dinti stricati si neuniformi. Se aranjeaza dintii si sunt gata ptr masa de...
Se scoate samburele de la o maslina si una dintre jumatati devine corpul paianjenului. Dintr-o alta maslina (sau mai multe daca nu va reuseste din prima) se fac picioarele. Se asambleaza si e gata de speriat cineva.
Se spala lintea si se lasa sa se scurga.
Se curata ceapa si cartoful si se taie cubulete.
Se pot pune toate ingredientele in craticioara sau se poate praji ceapa,adauga paprika si apoi restul ingredientelor.
In mod sigur,la un moment dat,toate ingredientele se vor intalni in oala.
Se...
Se spala si se lasa sa se scurga sau se foloseste prosop de unica folosinta.
Se introduc rosiile in pungi si se baga la congelator.
Cand vreti sa le folositi le scoateti din congelator si le bagati in ciorbe. Daca nu vreti pielita,asteptati sa se dezghete si se va scoate foarte...
Se feliaza ciupercile,se taie ceapa si usturoiul.Se calesc in putin ulei ceapa si usturoiul. Se adauga ciupercile,apoi sarea,piperul si busuiocul . Se ia tigaia de pe foc.
Se aseaza foile de lasagna in tava. Se imparte in trei compozitia de ciuperci si se pun peste fiecare rand de...
Se curata toate legumele si se introduc blender. Eu am folosit un blender vertical.
Se mixeaza si se adauga sare si chimion dupa gust.
Se introduce in frigider ca sa se mai raceasca si sa se imbine aromele.
Se serveste rece.
Se amesteca untul,zaharul,zaharul vanilat si oul pana se obtine o crema.
Se adauga faina,cacao si apoi migdalele.
Se formeaza bilute in palma si se tavalesc prin restul de migdale.
Pune-le in tava si turteste-le putin.
Se coc cam 15 minute sau pana se intaresc.
Se lasa sa se...
Se taie rosiile spalate si uscate in 4.
Se aseaza in borcane,fara a le presa in jos.
La sfarsit se adauga usturoiul taiat felii si frunzele de busuioc.
Se da la dunst intre 15-30 de minute (chiar am uitat sa cronometrez). Se lasa sa se raceasca in apa,eventual se pot acoperi cu o patura....
Se incalzeste un cup de milk impreuna zaharul si coaja de lamaie,dar nu se fierbe.
Separat,se amesteca restul de milk cu amidonul. Se ia craticioara de pe foc si se adauga laptele cu amidon,amestecand continuu. Se pune inapoi pe foc mic si se amesteca pana se obtine o budinca. Se ia de...
Se dau nectarinele prin robot.
Continutul plicului de gelfix se amesteca impreuna cu doua linguri de zahar si cu ghimbirul.
Se pune deasupra nectarinelor si se da la foc.
Se amesteca des si se ia spuma care se formeaza.
Dupa ce a inceput sa fiarba se ia deoparte si se adauga restul de...
Se curata si se feliaza morcovii. Se curata ceapa,usturoiul si se taie,la fel se procedeaza si cu ardeii iuti.
Intr-o oala se toarna apa si otetul si se lasa la foc mediu pana incepe sa fiarba. Se ia de pe foc si se acopera cu un capac pana se va folosi.
Intr-o tigaie,se...
Se pun toate ingredientele intr-o craticioara si se pun la foc mic.
Se tine cam 10 minute pe foc sau pana cand s-a evaporat toata apa si s-a format un sos.
Se ia de pe foc,se lasa sa se raceasca si se pune intr-un borcan sau container.
Se pastreaza la frigider.
E si mai bun...
Se scot samburii si se mixeaza prunele pana se obtine o pasta.
Se amesteca impreuna cu restul ingredientelor si se pun intr-o craticioara.
Se tin pe foc mediu pana se obtine un sos si se amesteca des.
Se pune continutul intr-un borcan sterilizat si se da la dunst 15 minute din...
Se curata prunele si se decongeleaza zmeura.
Se mixeaza cu blenderul vertical,pana se obtine o pasta.Se pot cali putin si apoi mixa,cum va e mai usor.
Se pune intr-o craticioara si se da la foc mic.
Se tine pe foc pana se obtine o pasta si lichidul s-a...
Se taie pepenele in bucati si se aseaza in borcan.
Se amesteca apa cu sarea si otetul, pana s-a topit sarea.
Se aseaza si tulpinile de marar in borcan si se toarna apa cu sare si otet.
Se acopera cu o farfurie si se tine la soare 4-5 zile.
Se poate consuma sau se poate pune...
Se curata morcovii si se dau pe razatoare sau prin robot. Eu i-am maruntit destul de mult,dar am incercat si cu morcovi dati prin razatoarea mare,acelasi gust,textura e doar putin diferita.
Se pun morcovii intr-o craticioara, cu cele doua cani de apa fierbinte,cardamonul si...
Intr-o craticioara se pune zaharul,apa si otetul si se fierbe pana se topeste zaharul.
Se ia de pe foc si se adauga margarina. Se amesteca pana se topeste.
Se adauga laptele praf si cacaoa,care se pot da prin sita ca sa nu se formeze cocoloase. Eu n-am facut-o ca n-ar mai crede...
Se taie toate legumele spalate si uscate in fasii subtiri. Am folosit un curatator de legume pentru feliat morcovii si dovleceii si am folosit si coaja,am lasat si tulpinile la patrunjel si leustean.
Se tin la soare cateva zile pana s-au uscat bine. Uneori se usuca intr-o zi,uneori...
Se coc vinetele pe aragaz sau afara.
Se curata de coaja si se lasa cateva ore la scurs.
Dupa ce s-au scurs se taie marunt ierburile spalate si uscate.
Vinetele se taie marunt sau se dau prin mixer,se amesteca cu o jumatate de cana de otet si se pun intr-o craticioara.
Se...
Se cerne faina intr-un bol si se face o gaura in mijloc. Se dizolva sarea in apa si se adauga la faina.Se amesteca pana se formeaza un aluat.
Se pune intr-o punga Ziploc si se sare pe ea de 100 de ori...nu ma intrebati de ce dar fiind un lucru japonez precis ca are o explicatie.
Se acopera...
Se taie telemeaua in cubulete si se pune la marinat cu oregano,coaja de portocala rasa marunt,piperul,sarea si uleiul de masline extra virgin.
Se da la frigider peste noapte.
Se taie pepenele rosu in cubulete si se amesteca usor cu telemeaua marinata.
Se adauga otet balsamic si se...
Se curata corcodusele de codita si se spala. Indepartati fructele lovite,patate sau stricate.
Se scurg de apa si se intind pe un prosop de bucatarie ca sa se usuce.
Se pun corcodusele intr-un bol de plastic mai mare si se amesteca impreuna cu jumatate din sarea.
Se adauga otetul ,se...
Culegeti trandafirii cu miros puternic,petale sanatoase si catifelate. Se pare ca cele rosii sunt cele mai potrivite.
Se spala petalele si se pun intr-un vas. Se pune zahar peste,se amesteca si apoi se mai pune zahar cat sa le acopere.
Se lasa deoparte,acoperit si se tine intr-un loc...
Cum se prepara prajitura cu caise
Se mixeaza zaharul cu ouale,apoi se adauga untul si laptele.
Separat,se amesteca faina cu praful de copt si sarea.
Se adauga la amestecul de oua si se incorporeaza usor. Nu trebuie amestecat mult,numai cat sa fie incorporat.
Se spala caisele si se...
Monstrulet
Se ataseaza crenguta de marar,iar din cascaval se taie doua rotunduri pentru ochiuri. Se taie capetele la masline care se ataseaza la cascaval si se lipesc unde sunt ochii.
Dracula
Se taie din maslina parul si ochii,iar din rosie sau ardei gura de la care sa nu lipseasca si dintii de vampir.
Degete de vrajitoare
Din aluatul de paine se formeaza degetele. Sa nu fie prea groase ca mai creste in timpul coacerii. Se pun migdalele pe post de unghii si se da la cuptor. Se coc 10 minute si se pot folosi ptr a servi crema de branza .
Halloween: Degete in farfurie
Se curata morcovii si se ataseaza "unghiile" cu crema de branza. Se infig degetele in branza si se da la frigider pana sunteti gata sa o serviti.
Naneh - Pasta de menta
Se spala si se usuca bine menta. Se introduce in robot impreuna cu sarea. Se depoziteaza intr-un borcanel sau container de plastic si se tine la frigider. Se foloseste la sosuri,iaurturi sau unde se cere menta in combinatie cu sare.
Halloween: Bostanel
Se formeaza forma de dovleac si se acopera cu morcovul ras. Se ia cotorul de la ardei si se pune deasupra si se decoreaza cu bucatele de ardei verde. Happy Halloween!
Halloween: Ranjet din mar
Se taie o felie de mar mai mare si se face o taietura in mijloc. Migdalele se rup pentru a deveni dinti sau colti. Se pot folosi si felii de migdale din comert,eu nu am avut si oricum imi place mult look-ul acesta cu dinti stricati si neuniformi. Se aranjeaza dintii si sunt gata ptr masa de...
Halloween: Paianjen
Se scoate samburele de la o maslina si una dintre jumatati devine corpul paianjenului. Dintr-o alta maslina (sau mai multe daca nu va reuseste din prima) se fac picioarele. Se asambleaza si e gata de speriat cineva.
Supa turceasca de linte rosie
Se spala lintea si se lasa sa se scurga. Se curata ceapa si cartoful si se taie cubulete. Se pot pune toate ingredientele in craticioara sau se poate praji ceapa,adauga paprika si apoi restul ingredientelor. In mod sigur,la un moment dat,toate ingredientele se vor intalni in oala. Se...
Rosii congelate
Se spala si se lasa sa se scurga sau se foloseste prosop de unica folosinta. Se introduc rosiile in pungi si se baga la congelator. Cand vreti sa le folositi le scoateti din congelator si le bagati in ciorbe. Daca nu vreti pielita,asteptati sa se dezghete si se va scoate foarte...
Lasagna zdreanta
Se feliaza ciupercile,se taie ceapa si usturoiul.Se calesc in putin ulei ceapa si usturoiul. Se adauga ciupercile,apoi sarea,piperul si busuiocul . Se ia tigaia de pe foc. Se aseaza foile de lasagna in tava. Se imparte in trei compozitia de ciuperci si se pun peste fiecare rand de...
Gazpacho
Se curata toate legumele si se introduc blender. Eu am folosit un blender vertical. Se mixeaza si se adauga sare si chimion dupa gust. Se introduce in frigider ca sa se mai raceasca si sa se imbine aromele. Se serveste rece.
Sendvis cu inghetata
Se amesteca untul,zaharul,zaharul vanilat si oul pana se obtine o crema. Se adauga faina,cacao si apoi migdalele. Se formeaza bilute in palma si se tavalesc prin restul de migdale. Pune-le in tava si turteste-le putin. Se coc cam 15 minute sau pana se intaresc. Se lasa sa se...
Rosii la borcan cu usturoi si busuioc
Se taie rosiile spalate si uscate in 4. Se aseaza in borcane,fara a le presa in jos. La sfarsit se adauga usturoiul taiat felii si frunzele de busuioc. Se da la dunst intre 15-30 de minute (chiar am uitat sa cronometrez). Se lasa sa se raceasca in apa,eventual se pot acoperi cu o patura....
Creme Piatou cu mere caramelizate si napolitane din mere uscate
Se incalzeste un cup de milk impreuna zaharul si coaja de lamaie,dar nu se fierbe. Separat,se amesteca restul de milk cu amidonul. Se ia craticioara de pe foc si se adauga laptele cu amidon,amestecand continuu. Se pune inapoi pe foc mic si se amesteca pana se obtine o budinca. Se ia de...
Gem de nectarine cu ghimbir
Se dau nectarinele prin robot. Continutul plicului de gelfix se amesteca impreuna cu doua linguri de zahar si cu ghimbirul. Se pune deasupra nectarinelor si se da la foc. Se amesteca des si se ia spuma care se formeaza. Dupa ce a inceput sa fiarba se ia deoparte si se adauga restul de...
Zanahorias en escabeche sau morcovi murati si picanti a la Mexico
Se curata si se feliaza morcovii. Se curata ceapa,usturoiul si se taie,la fel se procedeaza si cu ardeii iuti. Intr-o oala se toarna apa si otetul si se lasa la foc mediu pana incepe sa fiarba. Se ia de pe foc si se acopera cu un capac pana se va folosi. Intr-o tigaie,se...
St Louis sos de barbeque
Se pun toate ingredientele intr-o craticioara si se pun la foc mic. Se tine cam 10 minute pe foc sau pana cand s-a evaporat toata apa si s-a format un sos. Se ia de pe foc,se lasa sa se raceasca si se pune intr-un borcan sau container. Se pastreaza la frigider. E si mai bun...
Plum sauce
Se scot samburii si se mixeaza prunele pana se obtine o pasta. Se amesteca impreuna cu restul ingredientelor si se pun intr-o craticioara. Se tin pe foc mediu pana se obtine un sos si se amesteca des. Se pune continutul intr-un borcan sterilizat si se da la dunst 15 minute din...
Lavashak
Se curata prunele si se decongeleaza zmeura. Se mixeaza cu blenderul vertical,pana se obtine o pasta.Se pot cali putin si apoi mixa,cum va e mai usor. Se pune intr-o craticioara si se da la foc mic. Se tine pe foc pana se obtine o pasta si lichidul s-a...
Pepene murat
Se taie pepenele in bucati si se aseaza in borcan. Se amesteca apa cu sarea si otetul, pana s-a topit sarea. Se aseaza si tulpinile de marar in borcan si se toarna apa cu sare si otet. Se acopera cu o farfurie si se tine la soare 4-5 zile. Se poate consuma sau se poate pune...
Gem de morcovi cu apa de trandafiri si cardamon
Se curata morcovii si se dau pe razatoare sau prin robot. Eu i-am maruntit destul de mult,dar am incercat si cu morcovi dati prin razatoarea mare,acelasi gust,textura e doar putin diferita. Se pun morcovii intr-o craticioara, cu cele doua cani de apa fierbinte,cardamonul si...
Ciocolata de casa
Intr-o craticioara se pune zaharul,apa si otetul si se fierbe pana se topeste zaharul. Se ia de pe foc si se adauga margarina. Se amesteca pana se topeste. Se adauga laptele praf si cacaoa,care se pot da prin sita ca sa nu se formeze cocoloase. Eu n-am facut-o ca n-ar mai crede...
Vegeta de casa
Se taie toate legumele spalate si uscate in fasii subtiri. Am folosit un curatator de legume pentru feliat morcovii si dovleceii si am folosit si coaja,am lasat si tulpinile la patrunjel si leustean. Se tin la soare cateva zile pana s-au uscat bine. Uneori se usuca intr-o zi,uneori...
Torshi Liteh
Se coc vinetele pe aragaz sau afara. Se curata de coaja si se lasa cateva ore la scurs. Dupa ce s-au scurs se taie marunt ierburile spalate si uscate. Vinetele se taie marunt sau se dau prin mixer,se amesteca cu o jumatate de cana de otet si se pun intr-o craticioara. Se...
Udon
Se cerne faina intr-un bol si se face o gaura in mijloc. Se dizolva sarea in apa si se adauga la faina.Se amesteca pana se formeaza un aluat. Se pune intr-o punga Ziploc si se sare pe ea de 100 de ori...nu ma intrebati de ce dar fiind un lucru japonez precis ca are o explicatie. Se acopera...
Salata de pepene cu telemea marinata
Se taie telemeaua in cubulete si se pune la marinat cu oregano,coaja de portocala rasa marunt,piperul,sarea si uleiul de masline extra virgin. Se da la frigider peste noapte. Se taie pepenele rosu in cubulete si se amesteca usor cu telemeaua marinata. Se adauga otet balsamic si se...
Umeboshi
Se curata corcodusele de codita si se spala. Indepartati fructele lovite,patate sau stricate. Se scurg de apa si se intind pe un prosop de bucatarie ca sa se usuce. Se pun corcodusele intr-un bol de plastic mai mare si se amesteca impreuna cu jumatate din sarea. Se adauga otetul ,se...
Sa bem pentru Gabytza - Trandafirata
Culegeti trandafirii cu miros puternic,petale sanatoase si catifelate. Se pare ca cele rosii sunt cele mai potrivite. Se spala petalele si se pun intr-un vas. Se pune zahar peste,se amesteca si apoi se mai pune zahar cat sa le acopere. Se lasa deoparte,acoperit si se tine intr-un loc...
Prajitura cu caise
Cum se prepara prajitura cu caise Se mixeaza zaharul cu ouale,apoi se adauga untul si laptele. Separat,se amesteca faina cu praful de copt si sarea. Se adauga la amestecul de oua si se incorporeaza usor. Nu trebuie amestecat mult,numai cat sa fie incorporat. Se spala caisele si se...