Mitinita

7

Bucataras
Top-Chef

Miercurea-Ciuc / jud Harghita

Bucataras din 12.10.2010

RETETE835
PRIETENI304
Retete

Monstrulet

In Mancare copii la 29 Oct 2011

  Se ataseaza crenguta de marar,iar din cascaval se taie doua rotunduri pentru ochiuri. Se taie capetele la masline care se ataseaza la cascaval si se lipesc unde sunt ochii.  

Dracula

In Aperitive / Garnituri la 29 Oct 2011

Se taie din maslina parul si ochii,iar din rosie sau ardei gura de la care sa nu lipseasca si dintii de vampir.

Degete de vrajitoare

In Mancare copii la 27 Oct 2011

Din aluatul de paine se formeaza degetele. Sa nu fie prea groase ca mai creste in timpul coacerii. Se pun migdalele pe post de unghii si se da la cuptor. Se coc 10 minute si se pot folosi ptr a servi crema de branza .

Halloween: Degete in farfurie

In Mancare copii la 26 Oct 2011

Se curata morcovii si se ataseaza "unghiile" cu crema de branza. Se infig degetele in branza si se da la frigider pana sunteti gata sa o serviti.

Naneh - Pasta de menta

In Conserve la 26 Oct 2011

Se spala si se usuca bine menta. Se introduce in robot impreuna cu sarea. Se depoziteaza intr-un borcanel sau container de plastic si se tine la frigider. Se foloseste la sosuri,iaurturi sau unde se cere menta in combinatie cu sare.  

Halloween: Bostanel

In Mancare copii la 25 Oct 2011

Se formeaza forma de dovleac si se acopera cu morcovul ras. Se ia cotorul de la ardei si se pune deasupra si se decoreaza cu bucatele de ardei verde. Happy Halloween!

Halloween: Ranjet din mar

In Mancare copii la 25 Oct 2011

Se taie o felie de mar mai mare si se face o taietura in mijloc. Migdalele se rup pentru a deveni dinti sau colti. Se pot folosi si felii de migdale din comert,eu nu am avut si oricum imi place mult look-ul acesta cu dinti stricati si neuniformi. Se aranjeaza dintii si sunt gata ptr masa de...

Halloween: Paianjen

In Mancare copii la 25 Oct 2011

Se scoate samburele de la o maslina si una dintre jumatati devine corpul paianjenului. Dintr-o alta maslina (sau mai multe daca nu va reuseste din prima) se fac picioarele. Se asambleaza si e gata de speriat cineva.

Supa turceasca de linte rosie

In Supe la 24 Oct 2011

Se spala lintea si se lasa sa se scurga. Se curata ceapa si cartoful si se taie cubulete. Se pot pune toate ingredientele in craticioara sau se poate praji ceapa,adauga paprika si apoi restul ingredientelor. In mod sigur,la un moment dat,toate ingredientele se vor intalni in oala. Se...

Rosii congelate

In Conserve la 24 Oct 2011

Se spala si se lasa sa se scurga sau se foloseste  prosop de unica folosinta. Se introduc rosiile in pungi si se baga la congelator. Cand vreti  sa le folositi le scoateti din congelator si le bagati in ciorbe. Daca nu vreti pielita,asteptati sa se dezghete si se va scoate foarte...

Lasagna zdreanta

In Lasagna la 21 Oct 2011

Se feliaza ciupercile,se taie ceapa si usturoiul.Se calesc in putin ulei ceapa si usturoiul. Se adauga ciupercile,apoi sarea,piperul si busuiocul . Se ia tigaia de pe foc. Se aseaza foile de lasagna in tava. Se imparte in trei compozitia de ciuperci si se pun peste fiecare rand de...

Gazpacho

In Supe la 21 Oct 2011

Se curata toate legumele si se introduc blender. Eu am folosit un blender vertical. Se mixeaza si se adauga sare si chimion dupa gust. Se introduce in frigider ca sa se mai raceasca si sa se imbine aromele. Se serveste rece.  

Sendvis cu inghetata

In Prajituri la 21 Oct 2011

Se amesteca untul,zaharul,zaharul vanilat si oul pana se obtine o crema. Se adauga faina,cacao si apoi migdalele. Se formeaza bilute in palma si se tavalesc prin restul de migdale. Pune-le in tava si turteste-le putin. Se coc cam 15 minute sau pana se intaresc. Se lasa sa se...

Rosii la borcan cu usturoi si busuioc

In Conserve la 21 Oct 2011

Se taie rosiile spalate si uscate in 4. Se aseaza in borcane,fara a le presa in jos. La sfarsit se adauga usturoiul taiat felii si frunzele de busuioc. Se da la dunst intre 15-30 de minute (chiar am uitat sa cronometrez). Se lasa sa se raceasca in apa,eventual se pot acoperi cu o patura....

Creme Piatou cu mere caramelizate si napolitane din mere uscate

In Dulciuri la 4 Oct 2011

Se incalzeste un cup de milk impreuna zaharul si  coaja de lamaie,dar nu se fierbe. Separat,se amesteca restul de milk cu amidonul. Se ia craticioara de pe foc si se adauga laptele cu amidon,amestecand continuu. Se pune inapoi pe foc mic si se amesteca pana se obtine o budinca. Se ia de...

Gem de nectarine cu ghimbir

In Dulceata / Gem la 4 Oct 2011

Se dau nectarinele prin robot. Continutul plicului de gelfix se amesteca impreuna cu doua linguri de zahar si cu ghimbirul. Se pune deasupra nectarinelor si se da la foc. Se amesteca des si se ia spuma care se formeaza. Dupa ce a inceput sa fiarba se ia deoparte si se adauga restul de...

Zanahorias en escabeche sau morcovi murati si picanti a la Mexico

In Muraturi la 25 Sep 2011

  Se curata si se feliaza morcovii. Se curata ceapa,usturoiul si se taie,la fel se procedeaza si cu ardeii iuti. Intr-o oala se toarna apa si otetul si se lasa la foc mediu pana incepe sa fiarba. Se ia de pe foc si se acopera cu un capac pana se va folosi. Intr-o tigaie,se...

St Louis sos de barbeque

In Pt. carne la 25 Sep 2011

  Se pun toate ingredientele intr-o craticioara si se pun la foc mic. Se tine cam 10 minute pe foc sau pana cand s-a evaporat toata apa si s-a format un sos. Se ia de pe foc,se lasa sa se raceasca si se pune intr-un borcan sau container. Se pastreaza la frigider. E si mai bun...

Plum sauce

In Sosuri la 25 Sep 2011

  Se scot samburii si se mixeaza prunele pana se obtine o pasta. Se amesteca impreuna cu restul ingredientelor si se pun intr-o craticioara. Se tin pe foc mediu pana se obtine un sos si se amesteca des. Se pune continutul intr-un borcan sterilizat si se da la dunst 15 minute din...

Lavashak

In Dulciuri la 24 Sep 2011

  Se curata prunele si se decongeleaza zmeura.  Se mixeaza cu blenderul vertical,pana se obtine o pasta.Se pot cali putin si apoi mixa,cum va e mai usor.  Se pune intr-o craticioara si se da la foc mic.  Se tine pe foc pana se obtine o pasta si lichidul s-a...

Pepene murat

In Muraturi la 18 Sep 2011

  Se taie pepenele in bucati si se aseaza in borcan. Se amesteca apa cu sarea si otetul, pana s-a topit sarea. Se aseaza si tulpinile de marar in borcan si se toarna apa cu sare si otet. Se acopera cu o farfurie si se tine la soare 4-5 zile. Se poate consuma sau se poate pune...

Gem de morcovi cu apa de trandafiri si cardamon

In Dulciuri la 17 Sep 2011

  Se curata morcovii si se dau pe razatoare sau prin robot. Eu i-am maruntit destul de mult,dar am incercat si cu morcovi dati  prin razatoarea mare,acelasi gust,textura e doar putin diferita. Se pun morcovii intr-o craticioara, cu cele doua cani de apa fierbinte,cardamonul si...

Ciocolata de casa

In Dulciuri la 17 Sep 2011

  Intr-o craticioara se pune zaharul,apa si otetul si se fierbe pana se topeste zaharul. Se ia de pe foc si se adauga margarina. Se amesteca pana se topeste. Se adauga laptele praf si cacaoa,care se pot da prin sita ca sa nu se formeze cocoloase. Eu n-am facut-o ca n-ar mai crede...

Vegeta de casa

In Conserve la 10 Sep 2011

  Se taie toate legumele spalate si uscate in fasii subtiri. Am folosit un curatator de legume pentru feliat morcovii si dovleceii si am folosit si coaja,am lasat si tulpinile la patrunjel si leustean. Se tin la soare cateva zile pana s-au uscat bine. Uneori se usuca intr-o zi,uneori...

Torshi Liteh

In Conserve la 10 Sep 2011

  Se coc vinetele pe aragaz sau afara. Se curata de coaja si se lasa cateva ore la scurs. Dupa ce s-au scurs se taie marunt ierburile spalate si uscate. Vinetele se taie marunt sau se dau prin mixer,se amesteca cu o jumatate de cana de otet si se pun intr-o craticioara. Se...

Udon

In Paste la 8 Sep 2011

Se cerne faina intr-un bol si se face o gaura in mijloc. Se dizolva sarea in apa si se adauga la faina.Se amesteca pana se formeaza un aluat. Se pune intr-o punga Ziploc si se sare pe ea de 100 de ori...nu ma intrebati de ce dar fiind un lucru japonez precis ca are o explicatie. Se acopera...

Salata de pepene cu telemea marinata

In Salate la 8 Sep 2011

Se taie telemeaua in cubulete si se pune la marinat cu oregano,coaja de portocala rasa marunt,piperul,sarea si uleiul de masline extra virgin. Se da la frigider peste noapte. Se taie pepenele rosu in cubulete si se amesteca usor cu telemeaua marinata. Se adauga otet balsamic si se...

Umeboshi

In Muraturi la 8 Sep 2011

Se curata corcodusele de codita si se spala. Indepartati fructele lovite,patate sau stricate. Se scurg de apa si se intind pe un prosop de bucatarie ca sa se usuce. Se pun corcodusele intr-un bol de plastic mai mare si se amesteca impreuna cu jumatate din sarea. Se adauga otetul ,se...

Sa bem pentru Gabytza - Trandafirata

In Bauturi la 5 Sep 2011

Culegeti trandafirii cu miros puternic,petale sanatoase si catifelate. Se pare ca cele rosii sunt cele mai potrivite. Se spala petalele si se pun intr-un vas. Se pune zahar peste,se amesteca si apoi se mai pune zahar cat sa le acopere. Se lasa deoparte,acoperit si se tine intr-un loc...

Prajitura cu caise

In Prajituri la 21 Aug 2011

Cum se prepara prajitura cu caise Se mixeaza zaharul cu ouale,apoi se adauga untul si laptele. Separat,se amesteca faina cu praful de copt si sarea. Se adauga la amestecul de oua si se incorporeaza usor. Nu trebuie amestecat mult,numai cat sa fie incorporat. Se spala caisele si se...

Afisate 451 - 480 din 835 retete    

Postari recente

publicat la 26.09.2021

Desert muffins cu fructe

publicat la 26.09.2021

Chifle pufoase

publicat la 26.09.2021

Cartofi noi in stil grecesc

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Nu te stradui sa-ti arati intelepciunea!Daca ai intelepciune,ea se va exprima singura,fara sa depui nici un efort....

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]