publicat la 21.02.2024
publicat la 21.02.2024
publicat la 21.02.2024
Astăzi e ziua în care scoţi la plimbare conţinutul buzunarelor de la pantaloni. În sfîrşit, îţi vei reîntâlni verişorul despre care toată lumea credea că s-a înecat în râu. Sigur, nu mai e nici el tânăr, dar cu puţin ajutor s-ar putea să se pună pe picioare. A doua revelaţie va fi pe cântar, când vei afla că, de fapt, nu eşti obez.
Bucataras.ro
[email protected]
Cartofi cu sunculita, gratinati
Mai intai se fierb cartofii in coaja, eventual inainte cu o zi. Se curata apoi si se taie in cubulete potrivite. Se incinge uleiul in tigaie si se pun cubuletele de sunca. Se amesteca sa nu se arda. Ceapa se curata si se taie julienne. Se pune peste sunculita si se calesc impreuna....
Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline
Pentru inceput se spala vinetele, se taie coada apoi se feliaza si se taie in cubulete mici. Se presara putina sare peste ele. Se incinge o cratita cu 2 lg de ulei. Se rumenesc cubuletele de vinete. Daca sunt prea multe, se impart in doua si se rumenesc pe rand. Se scot pe o farfurie cu hartie...
Placinta cu spanac
Se lasa aluatul la temperatura camerei pentru a se dezgheta. Spanacul se pune intr-o strecuratoare pentru a se scurge bine de apa. Ceapa si usturoiul se curata. Ceapa se taie marunt iar usturoiul se piseaza. Intr-o cratita se pune uleiul apoi se adauga ceapa. Se...
Imam Bayildi - Rondele de vinete cu legume
Eu am folosit o bucata de vanata pentru rondele, una am taiat-o in doua. Se spala vinetele apoi se curata de coaja dar nu de tot, se taie in dungi. Una din ele se taie rondele cu grosimea de 0.5 cm. Cealalta se taie in doua pe lungime si se scobeste miezul cu ajutorul unei linguri. Miezul se...
Rulouri de vinete umplute cu ricotta
Se spala vanata, se sterge cu un prosop si i se taie capatul cu codita. Se taie apoi pe lungime 8 felii de 3-4 mm grosime. Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt si se asaza feliile de vinete. Se presara sare si piper apoi verdeturile de provence. Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de...
Ciuperci umplute, la cuptor
Ciupercile se curata, se spala rapid sub un jet de apa rece, apoi se pun la scurs. Ceapa se curata si se taie marunt. Slanina (cata doriti) se taie bucatele mici sau mai mari (dupa preferinte) si se pune peste ceapa. La fel se taie ardeiul si maslinele, marunt, apoi se amesteca toate la un...
Fasole pastai scazuta cu carnati
Fasolea se spala si se rupe in bucati mai mici. Ceapa se curata si se taie marunt. Morcovul se curata, se spala si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ardeiul se spala si se taie cubulete. Rosiile se oparesc timp de cateva secunde, apoi se curata de piele si se taie cubulete. Intr-o cratita,...
Mancare de legume de vara
Fasolea verde se curata la capete, se rupe bucatele mai mici si se pune la fiert in apa cu putina sare. Cand s-a fiert, se scurge de apa si se lasa deoparte. Ciupercile se curata, se spala si se taie felii . Intr-o cratita se pune uleiul sa se incinga apoi se...
Legume la tigaie
Se spala ciupercile si se taie felii. Dovleacul se curata de coaja si se taie cubulete. La fel si vânăta (la recomandarea lui Boss) se curata de coaja si se taie cubulete. Eu am lasat cateva cubulete si cu coaja. Ardeiul capia se spala si taie la fel in cubulete. Intr-o tigaie se pune...
Mazare cu sunca la cuptor
Se incalzeste cuptorul la 190 de grade. Intr-un bol mai larg se bat ouale, laptele si smantana pana la omogenizare. Se adauga mazarea (daca este proaspata se fierbe 10 minute separat, se scurge de apa), se amesteca, se pune sunca taiata bucati si branza, dupa care se amesteca usor. Se pune...
Tocanita de ciuperci champignon
Se curata si se spala ciupercile. Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune la calit in ulei si pasta de ardei. Dupa ce s-a inmuiat putin ceapa, se adauga ciupercile taiate feliute. Se lasa 5 minute sa se inabuseasca, dupa care se adauga apa in functie de cat sos doriti. Cand au fiert...
Iahnie de fasole boabe in pârgă
Se curata ceapa, se taie marunt si se pune la calit in ulei. Morcovul se curata si se da pe razatoarea mica. Se pune peste ceapa si se mai lasa putin la calit. Se pune apa in jur de 2-3 litri si se lasa sa fiarba. Eu am avut fasolea la congelator nefiarta. Am spalat-o si dupa ce a inceput sa...