publicat la 08.05.2017
publicat la 08.05.2017
publicat la 02.05.2017
Astazi daca simti ca nu ti se acorda suficienta atentie, te porti ca un copil razgaiat ce esti! Plangi, bati din picior, arati cu degetul si zici doar “Vreau, vreau, vreau”!
Bucataras.ro
[email protected]
Gogosari marinati
Curatam ,spalam si apoi taiem in 4 gogosarii.Intr-o oala mai mare (eu am folosit ceaunul) se face urmatorul amestec:otet, zahar,sare, ulei,miere, boabe de mustar, boabe de piper si foile de dafin.Amestecam bine.Dam la foc si cand aceasta zeama incepe sa clocoteasca adaugam gogosari taiati...
Mancare de fasole galbena pastai
Spalam ceapa si morcovul.Ceapa o taiem marunt iar morcovul il dam prin razatoare.Punem la incins putin ulei si inabusim ceapa , morcovul si cateii de usturoi zdrobiti.Intre timp spalam, curatam si rupem pastaile in bucati mai mici .Punem intr-un vas pastaile si rasturnam peste ele amestecul...
Salata de ghebe cu usturoi
Ciupercile se spala si apoi se pun la fiert in apa cu sare si putin otet.Lasam la fiert circa 15-20 min dupa care scurgem de apa .Intr-o tigaie in care incingem putin ulei sotam cativa catei de usturoi taiati fin. .Adaugam si ciupercile si mai lasam cateva minute dupa care...
Jambon de porc la cuptor
Spalam bucata de jambon, o condimentam cu sare si o punem intr-un vas.Acoperim cu apa, turnam vinul si adaugam cateva boabe de piper, cateva frunze de dafin si rozmarin.Dam la foc mic si lasam sa fiarba circa 30 min., sub capac.Din cand in cand luam spuma.Cand furculite intra usor...
Ciorba de varza cu afumatura
Taiem coastele in bucati potrivite le spalam si le punem la fiert.Cand sunt pe jumatate fierte adaugam ceapa taiata marunt,morcovul taiat rondele , ardeiul gras taiat cubulete si varza taiata un pic mai mare.Lasam sa fiarba la foc potrivit sub capac.Cand totul este fiert adaugam rosiile...
Sos de mustar
Se curata ceapa, se spala ,se taie marunt , se inabuse in unt si se stinge cu o ceasca de supa de zarzavat(sau apa).Se adauga faina in ploaie amestecand continuu ca sa nu se formeze cocoloase apoi mustarul , smantana si cascavalul.Se lasa sa fiarba cateva minute iar...
Carnati cu cartofi la cuptor
Cartofii se curata, se spala si apoi se taie in 4 pe lungimea lor.Se pun la fiert intr-un vas cu apa in care adaugam putina sare si putin ulei.Lasam sa fiarba pana cand intra furculita in ei.Ii scurgem de apa si ii punem intr-un vas .Condimentam cu sare si piper si stropim cu sos de soia.Adaugam...
Oua pane
Fierbem ouale in apa cu sare.Lasam sa se raceasca si apoi le curatam. Intr-un vas batem bine ouale crude cu putina sare si apoi adaugam faina pana cand compozitia are consistenta unei smantani mai groase.Amestecam bine. Trecem ouale fierte prin acest amestec apoi prin pesmet din nou prin...
Ciorba din aripioare de pui cu dovlecel
Curatam aripioarele, le spalam si le punem la fiert intr-o oala cu apa. Condimentam cu sare si lasam la fiert circa 15 min. Spumam din cand in cand. Separat spalam , curatam si taiem ceapa, morcovul si ardeiul gras . Adaugam totul in oala cu ciorba si lasam la fiert circa 15 min....
Bulz cu afumatura
Pregatim intr-un ceaun mamaliga:punem apa , putina sare si cand apa incepe sa fiarba turnam in ploaie malaiul, amestecand incontinuu pana se obtine o mamaliga bine legata. Separat carnatii si kaizerul se taie in cubulete mici si se prajesc intr-o tigaie cu ulei incins. Intr-un vas(eu...
Sardine la cuptor
Se curata , se spala si apoi se lasa la scurs sardinele. Separat preparam urmatorul sos:amestecam uleiul de masline cu zeama de lamaie, cu ardeiul iute taiat fasiute subtiri, cu ceapa taiata marunt,cu usturoiul zdrobit,caperele si apa.Condimentam totul cu sare si piper dupa gust si amestecam...
Frigarui de pui cu bacon
Se indeparteaza pielea de pe pieptul de pui , se dezoseaza , se bate putin cu ciocanul si apoi fiecare bucata de piept se taie in 4 bucati.Stropim fiecare bucata cu putin ulei de masline, apoi condimentam cu sare , piper ,marar oregano.Pe fiecare bucata astfel condimentata asezam cate o...
Bors de peste cu orez cu legume si leustean
Preparare Bors de peste cu orez cu legume si leustean Ceapa, morcovul,ardeiul gras, pastarnacul se curata , se taie ca pentru ciorba si se pune in apa rece cu sare intr-o oala.Cand apa incepe sa clocoteasca se adauga si orezul.Cand zarzavatul este aproape fiert se adauga rosiile decojite...
Pilaf cu carne de pui in vas roman
Pieptul de pui se taie in bucati mai maricele iar pulpele se taie in doua.Se pun la fiert intr-un vas cu apa si sare.Se spumeaza din cand in cand iar cand carnea este aproape fiarta se adauga zarzavatul( ceapa taiata marunt, morcovul dat prin razatoare si ardeiul gras taiat cubulete) si mararul...
Briose cu ciocolata si fructe de merisor
Punem la inmuiat fructele de merisor intr-un vas cu apa calduta in care am pus o lingurita de brandy. Rupem ciocolata bucati, o punem intr-o craticioara si lasam sa se topeasca.Lasam apoi sa se raceasca. Intr-un vas amestecam faina cu praful de copt dizolvat in zeama de lamaie si adaugam...
Carnaciori "melc"
Taiem carnatii in bucati de circa 20 cm., ii infasuram sub forma de melc si infigem un betisor de frigaruie ca sa nu se desfaca in timpul frigerii.Ungem carnatii cu putin ulei si ii asezam intr-o tava cu gratar in care am pus o cana cu apa.Dam la cuptor si cand sunt facuti pe o parte ii...
Pulpe si piept de curcan in sos de citrice
Spalam carnea o condimentam cu sare si o asezam intr-un vas. Facem un amestec de vin, ulei de masline, mustar,rozmarin si oregano .Amestecam bine si turnam peste carne.Acoperim cu o folie de aluminiu si dam la rece pentru 2-3 ore dupa care scoatem din vas ,o clatim cu putina apa calduta...
Tarta sarata cu branza
Preparam umplutura pentru tarta :radem telemeaua , jumatate din cantitatea de cascaval si apoi punem intr-un vas unde adaugam smantana ,2 oua,faina,mararul si praful de copt stins in putina zeama de lamaie.Amestecam bine si daca este cazul saram. Ungem...
Caras cu sos de rosii si capere,la cuptor
Curatam si spalam pestele.Il condimentam cu sare si piper .Il asezam intr-o tava si asternem combinat rondele de dovlecel si fasii de ardei gras.Pregatim un sos din :ulei de masline, vin , rosii decojite si date prin razatoare,zeama de lamaie, usturoi zdrobit,cimbru si capere.Amestecam...
Pulpe de pui marinate,cu cartofi si rosii cherry la cuptor
Pentru marinata amestecam bine vinul , uleiul de masline,zeama de lamaie ,sosul de soia,usturoiul zdrobit ,foile de dafin , boabele de piper,oregano, rozmarin , marar. Pulpele de pui le curatam, le spalam si le condimentam dupa gust cu sare si piper.Le asezam intr-un vas si turnam...
Chec cu cacao
Punem intr-un vas faina, zaharul ,cacao si amestecam bine.Adaugam pe rand laptele, uleiul si ouale.Mixam bine.La final adaugam praful de copt pe care l-am dizolvat in putina zeama de lamaie si mai apoi bicarbonatul de sodiu alimentar.Dupa ce omogenizam bine turnam compozitia in forma de chec...
Ardei umpluti cu carne
Se toaca carnea si odata cu ea si ceapa.Se prepara apoi amestecul cu care vom umple ardeii:carnea tocata se amesteca cu orezul bine spalat,cimbrul,2-3 linguri de apa rece,jumatate din legatura de patrunjel si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Se amesteca bine. Separat se taie un...
Budinca din carne tocata
Sotam ceapa taiata marunt si ardeiul gras taiat cubulete in putin unt.Carnaciorii ii taiem bucati mici si ii adaugam si pe ei si mai tinem pe foc cateva minute. Se toaca carnea ,se pune intr-o tigaie si se inabuse pe foc potrivit pana isi schimba culoarea si pana nu mai lasa...
Chiftelute cu motz
Se toaca carnea, se amesteca cu ouale, usturoiul , ceapa si mararul taiate marunt.Odata cu carnea se pot trece prin masina si ceapa, usturoiul si mararul dar eu am preferat sa le tai.Se amesteca bine cu mana.Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Se adauga putina apa minerala (le face mai...
Piure de cartofi la cuptor
Se curata cartofii,se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare.Cand sunt gata fierti , se scurg de apa , se pun intr-un vas si se zdrobesc.Adaugam putin unt ,supa de legume si amestecam bine. Separat , intr-o tigaie incingem uleiul si rumenim ceapa taiate marunt.Adaugam si ardeiul gras...
Guguluf cu lamaie si glazura de zahar ars si fulgi de migdale
Se separa albusurile de galbenusuri.Se mixeaza bine galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat si se adauga treptat ca la maioneza uleiul apoi faina. Se amesteca bine. Separat se bat spuma albusurile cu un strop de sare si se adauga peste amestecul de mai sus . Se adauga...
Ciorba de dovlecei dreasa cu ou
Taiem cubulete dovleceii si ardeiul gras, ceapa o taiem marunt , morcovul il dam prin razatoare si punem la fiert in apa cu putina sare.Eu am avut putina grasime de la o zburatoare de casa(o gaina adica............hihihi) si am pus putina ca sa ii dea gust si...
Chec aperitiv
Amestecam intr-un vas faina cu praful de copt .Adaugam pe rand ouale, uleiul, laptele si condimentam dupa gust cu sare si piper. Amestecam bine si apoi adaugam maslinele feliate, carnaciorii si sunca cubulete, ardeiul gras taiat si el cubulete, cascavalul ras si amestecam usor pentru a nu se...
Paine in vas de yena
Coca pentru paine am framantat-o la masina de paine.Cand programul s-a terminat scoatem coca , o mai framantam noi putin si o asezam pe capacul unui vas de yena uns cu putin ulei si tapetat cu faina.Facem cateva crestaturi , presaram seminte de susan si putina faina si lasam la...
Corabioare cu salata de ton
Fierbem orezul in apa cu sare, il spalam sub jet de apa rece ,il lasam la scurs si apoi il asezam intr-o salatiera.Adaugam bucatile de peste scurse de ulei, ardeiul gras taiat cubulete , maslinele taiate si semintele de susan rumenite usor(eu le-am rumenit in cuptorul cu microunde).Amestecam...