Taiem carnea bucatele potrivite ,o condimentam adaugam paharul de vin si o lasam la frigider 30 min.
Intre timp curatam dovleceii de coaja ii taiem rondele ,condimentam si ii punem la prajit in ulei incins (atentie uleiul poate sa "sara" cand sunt puse rondelele de dovlecei).
Dupa ce carnea...
Pregatim coastele, adica le taiem in doua daca sunt prea mari, le punem la fiert intr-o oala de 4-6 litri cu apa si un pic de sare. In timp ce fierb mai luam spuma formata.
Curatam si tocam legumele bucatele, nici prea mari dar nici prea mici, stiti voii mai potrivite. Cand carnea e...
Curatam dovleceii de coaja si ii razuim pe razatoarea mare. Tocam ceapa si mararul marunt si amestecam totul cu branza rasa, ouale, cateii de usturoi zdrobiti si faina. Condimentam si sa nu uitam intre timp punem uleiul la incins intr-o tigaie mai mare. Incepem sa formam chiftelutele cu o lingura...
Curatam crevetii (le rupem capul si curatam crusta). Pregatim piastra pe aragaz unsa cu ulei de masline. Punem crevetii, condimentam cu sare si piper si adaugam sucul de la lamaie, coniacul ( atentie cu coniacul, poate sa se aprinda pe piastra ), apoi patrunjelul tocat si usturoiul. La final,...
Spalam vinetele si taiem coada, ( dupa gust se pot curata de coaja sau nu )
Se feliaza pe lung in felii de 6 - 10 mm grosime se sareaza , pipereaza si se lasa 20 min intr-o strecuratoare mai mare sa se scurga apa ce iese din vinete
Intre timp pregatim pe un tocator mai mare hartie...
Dupa ce spalam midiile si scoicile le punem la fiert pentru 10 min, in apa cu sare , pana se deschid .
Intre timp tocam legumele si pui de caracatita (sa nu uitam de scoici)daca sunt deschise se dau la o parte de pe foc si se scurg de apa scoatem carnea din ele si o punem pe o farfurie dupa...
Dupa ce am cumparat homarul ,(atentie trebuie sa ramana viu pana cand e pus la fiert) pregatim o oala sau cratita mai are punem 1,5 litri de apa la fiert in care am adaugat o lingurita de sare si piper dupa gust punem homarul viu in apa fiarta si lasam la fiert 8 ..10 min
Cand...
mezelurile le tocam cubulete si le calim in 30ml ulei de masline. Ouale le batem intr-un castron cu condimentele si laptele, dupa care le turnam peste mezeluri. Lasam totul la prajit si amestecam in ele pana ouale se transforma in jumari ...
Sa pregatim si salata : toate verdeturile se...
Curatam si evisceram pestele si il condimentam .
Adaugam vinul, jumatate de lamaie si jumatate de portocala, felii de peste si-l lasam cel putin 4 -12 ore la frigider la marinat.
Pregatim legumele :
Le curatam de coaja , de foi, si le taiem fideluta .
Totul se pune peste...
Curatam spanacul de radacini si eventualele codite de la frunze care sunt mai mari,il spalam si il lasam sa se scurga.
Pregatim o oala cu 1 litru de apa cu sare(o lingurita)si punem la fiert . Cand a dat in clocot punem spanacul si-l lasam sa fiarba 10 min , dupa care strecuram si il...
pregatim pastele : punem o oala cu 1,5 litri de apa cu o lingurita de sare la fiert.
In timp ce fierbe apa pregatim sunculita afumata o punem la prajit intr-un pic de ulei de masline si curatam legumele. Ceapa o tocam fideluta, mmorcovul si ardeiul cubulete, (dar sa fim atenti la sunculita sa...
pregatim carnea
daca este taiata bucati mari le mai taiem noi mai mici,
sunculita o taiem bucatele ,dupa care le punem intrun castron si le condimentam bine cu (vegeta,piper,origano,rosmarin,busuioc,cimbru,spondoc,boia de ardei dulce)totul amestecar bine si adaugam paharul de vin,...
curatam legumele de eventualele frunze ,
brocolli si conopida le separam de partile mai groase in bucatele mai mici,
le spalam bine si pregatim o oala potrivita ca marime cu apa cu sare si le punem la fiert (atentie la brocolli fierb mai repe dedecat restul legumelor) .
intre timp taiem...
Carnea, mai bine spus gusa, o taiem bucati , aripioarele le trecem prin flacara la aragaz sa ardem ciumpii ramasi si taiem varfurile sa ramana doar cele doua parti mai carnoase . Dupa aceea condimentam, piperam si amestecam totul cu rozmarinul, foile de dafin si salvia, dar si cu vinul intr-un...
spalam bine ficateii si inimile de sange si ii lasam sa se scurga intr-o strecuratoare , dupa care condimentam cu piper, vegeta si alte condimente dupa gust si punem la prajit cu un pic de ulei de masline, vinul din pahar si sunculita taiata cuburi ( nu va speriati daca isi schimba culoarea...
se portioneaza carnea , se condimenteaza cu vegeta , piper , rosmarin , oregano,putin busuioc,paharul de vin si putin ulei de masline
se pune intr-un castron acoperit cu folie de plastic ,
se lasa la frigider 30 min ,dupa care se da la cuptor pt 30 min la temperatura de 180 grade...
Carne de vanat (caprioara , cerb )cu sos si dovlecei prajiti
Taiem carnea bucatele potrivite ,o condimentam adaugam paharul de vin si o lasam la frigider 30 min. Intre timp curatam dovleceii de coaja ii taiem rondele ,condimentam si ii punem la prajit in ulei incins (atentie uleiul poate sa "sara" cand sunt puse rondelele de dovlecei). Dupa ce carnea...
Ciorba de coaste de vitel
Pregatim coastele, adica le taiem in doua daca sunt prea mari, le punem la fiert intr-o oala de 4-6 litri cu apa si un pic de sare. In timp ce fierb mai luam spuma formata. Curatam si tocam legumele bucatele, nici prea mari dar nici prea mici, stiti voii mai potrivite. Cand carnea e...
Chiftelute de dovlecei albi cu carne si carne de pui prajita
Curatam dovleceii de coaja si ii razuim pe razatoarea mare. Tocam ceapa si mararul marunt si amestecam totul cu branza rasa, ouale, cateii de usturoi zdrobiti si faina. Condimentam si sa nu uitam intre timp punem uleiul la incins intr-o tigaie mai mare. Incepem sa formam chiftelutele cu o lingura...
Creveti prajiti cu lamaie, patrunjel si sos de soia dulce
Curatam crevetii (le rupem capul si curatam crusta). Pregatim piastra pe aragaz unsa cu ulei de masline. Punem crevetii, condimentam cu sare si piper si adaugam sucul de la lamaie, coniacul ( atentie cu coniacul, poate sa se aprinda pe piastra ), apoi patrunjelul tocat si usturoiul. La final,...
Rulouri de vinete ( involtini di melanze )
Spalam vinetele si taiem coada, ( dupa gust se pot curata de coaja sau nu ) Se feliaza pe lung in felii de 6 - 10 mm grosime se sareaza , pipereaza si se lasa 20 min intr-o strecuratoare mai mare sa se scurga apa ce iese din vinete Intre timp pregatim pe un tocator mai mare hartie...
Fructe de mare (midii, scoici (vongole verace)si puisori de caracatita
Dupa ce spalam midiile si scoicile le punem la fiert pentru 10 min, in apa cu sare , pana se deschid . Intre timp tocam legumele si pui de caracatita (sa nu uitam de scoici)daca sunt deschise se dau la o parte de pe foc si se scurg de apa scoatem carnea din ele si o punem pe o farfurie dupa...
Astice american ( homar ) cu sos de soia si lamaie
Dupa ce am cumparat homarul ,(atentie trebuie sa ramana viu pana cand e pus la fiert) pregatim o oala sau cratita mai are punem 1,5 litri de apa la fiert in care am adaugat o lingurita de sare si piper dupa gust punem homarul viu in apa fiarta si lasam la fiert 8 ..10 min Cand...
Jumari de ou cu mezeluri si salata de cruditati
mezelurile le tocam cubulete si le calim in 30ml ulei de masline. Ouale le batem intr-un castron cu condimentele si laptele, dupa care le turnam peste mezeluri. Lasam totul la prajit si amestecam in ele pana ouale se transforma in jumari ... Sa pregatim si salata : toate verdeturile se...
Pastrav salmonat cu legume si ciuperci la cuptor
Curatam si evisceram pestele si il condimentam . Adaugam vinul, jumatate de lamaie si jumatate de portocala, felii de peste si-l lasam cel putin 4 -12 ore la frigider la marinat. Pregatim legumele : Le curatam de coaja , de foi, si le taiem fideluta . Totul se pune peste...
Spanac cu carne si sunculita afumata
Curatam spanacul de radacini si eventualele codite de la frunze care sunt mai mari,il spalam si il lasam sa se scurga. Pregatim o oala cu 1 litru de apa cu sare(o lingurita)si punem la fiert . Cand a dat in clocot punem spanacul si-l lasam sa fiarba 10 min , dupa care strecuram si il...
Paste(spirale)cu sos din sunculita afumata
pregatim pastele : punem o oala cu 1,5 litri de apa cu o lingurita de sare la fiert. In timp ce fierbe apa pregatim sunculita afumata o punem la prajit intr-un pic de ulei de masline si curatam legumele. Ceapa o tocam fideluta, mmorcovul si ardeiul cubulete, (dar sa fim atenti la sunculita sa...
Tocanita din carne de porc cu couscous
pregatim carnea daca este taiata bucati mari le mai taiem noi mai mici, sunculita o taiem bucatele ,dupa care le punem intrun castron si le condimentam bine cu (vegeta,piper,origano,rosmarin,busuioc,cimbru,spondoc,boia de ardei dulce)totul amestecar bine si adaugam paharul de vin,...
Legume (brocolli,conopida, varza de bruxelles)la cuptor cu sunculita afumata si ciuperci
curatam legumele de eventualele frunze , brocolli si conopida le separam de partile mai groase in bucatele mai mici, le spalam bine si pregatim o oala potrivita ca marime cu apa cu sare si le punem la fiert (atentie la brocolli fierb mai repe dedecat restul legumelor) . intre timp taiem...
Gusa de porc & aripioare de pui marinate la cuptor cu garnitura de cartofi si sos de ciuperci cu portocala rosie
Carnea, mai bine spus gusa, o taiem bucati , aripioarele le trecem prin flacara la aragaz sa ardem ciumpii ramasi si taiem varfurile sa ramana doar cele doua parti mai carnoase . Dupa aceea condimentam, piperam si amestecam totul cu rozmarinul, foile de dafin si salvia, dar si cu vinul intr-un...
Ficatei si inimi de pui cu sunculita afumata si mamaliguta
spalam bine ficateii si inimile de sange si ii lasam sa se scurga intr-o strecuratoare , dupa care condimentam cu piper, vegeta si alte condimente dupa gust si punem la prajit cu un pic de ulei de masline, vinul din pahar si sunculita taiata cuburi ( nu va speriati daca isi schimba culoarea...
Carne de porc la cuptor cu sos de ciuperci
se portioneaza carnea , se condimenteaza cu vegeta , piper , rosmarin , oregano,putin busuioc,paharul de vin si putin ulei de masline se pune intr-un castron acoperit cu folie de plastic , se lasa la frigider 30 min ,dupa care se da la cuptor pt 30 min la temperatura de 180 grade...