Se cerne faina intr-un bol.
Drojdia proaspata se freaca cu zaharul pana se lichifiaza, adaugam o lingura de faina peste drojdie, apa calduta si o lasam la loc caldut sa se activeze.
Cartofii si sarea se amesteca cu faina.
Se adauga drojdia activata( drojdie cu apa si zahar ) peste faina...
Drojdia se dizolva in apa calduta si zahar.
Faina se cerne intr-un bol.
Se face o gropita in mijlocul fainii si se adauga drojdia cu apa dizolvata dupa care incepem a framanta. Dupa ce am incorporat toata faina adaugam sarea, oregano, uleiul si continuam framantarea. Coca rezultata se...
Drojdia se amesteca cu zaharul. Dupa ce se lichifiaza, turnam laptele caldut si o lingura de faina si lasam sa creasca un pic pana face basici.
Cernem faina intr-un bol si la mijloc facem o adincitura cu lingura. In aceasta adincitura adaugam laptele cu drojdia si amestecam un pic. Adaugam oul...
Drojdia se amesteca cu zaharul pana se lichifiaza.
Adaugam laptele caldut peste drojdie si 3 linguri de faina si omogenizam, o lasam sa se activeze sa creasca sa faca basici, vom obtine o maia.
Topim untul si-l lasam la temperatura camerei.
Cernem faina intr-un bol si o...
Se cerne faina intr-un bol mare.
Laptele caldut se amesteca cu zaharul si drojdia, dupa ce s-a dizolvat se toarna peste faina facand o gropita la mijloc si incepem a framanta. Adaugam oul batut cu sarea si framantam pana incorporam toata faina iar la final adugam uleiul si framantam...
Drojdia se amesteca cu zaharul.
Peste drojdie adaugam apa calduta.
Cernem faina intr-un bol si amestecam cu sarea. Facem o gropita la mijloc, adaugam pe rand apa amestecata cu drojdia si framantam cu mana pana incorporam toata faina si apa, vom obtinem un aluat nelipicios. Adaugam...
Intr-un bol cernem faina. Facem o gaura in mijlocul fainii si adaugam drojdia si zaharul. Dupa ce se activeaza drojdia, incepem a adauga iaurtul amestecat cu oul batut si framantam. Treptat adaugam apa calduta, sarea si framantam bine. Adaugam pe rand uleiul si framantam... Lasam aluatul sa...
Intr-un vas cernem faina, facem o adincitura in mijlocul ei unde vom pune drojdia sfarmata si zaharul. Lasam sa actioneze drojdia cu zaharul. cand zaharul s-a dizolvat si drojdia devine lichida adugam apa calduta pe rand si framantam( la mine a framantat robotul) se adauga sarea, uleiul si se...
Intr-un vas cernem faina si adaugam drojdia uscata, zaharul, sarea si apa calduta.
Framantam bine pana aluatul se dezlipeste de pe mana. Adaugam untul si iar framntam.
Lasam aluatul sa dospeasca pana isi dubleaza voumul.
Cand si-a dublat volumul, il scoatem pe blatul infainat, il facem...
Intr-un vas incapator amestecam faina de grau cu cea de porumb si sarea.
Facem o gropita in faina si adaugam drojdia dizolvata ( cu cateva linguri de apa si cu zahar) lasam sa se activeze, adaugam restul de apa calduta si incepem sa framantam. Framantam bine si adaugam uleiul pe rand....
Apa, drojdia uscata si zaharul se pun intr-un bol si se amesteca cu o lingura de faina.
Se lasa la dospit 10-15 minute,dupa care adaugam faina pe rand, framantam ( in cazul meu robotul) adaugam sarea si uleiul contiunuam cu framantatul pana obtinem un aluat nelipicios.
Aluatul obtinut se...
Intr-un bol punem faina,drojdia cu o lingurita de zahar lasam sa creasca adaugam putin oregano, laptele caldut dupa care framantam un aluat nelipicios la urma adaugam uleiul framantam si lasam sa creasca, cat creste coca ne apucam si feliem ingredientele. Impartim aluatul in doua si intindem...
Paine cu cartofi
Se cerne faina intr-un bol. Drojdia proaspata se freaca cu zaharul pana se lichifiaza, adaugam o lingura de faina peste drojdie, apa calduta si o lasam la loc caldut sa se activeze. Cartofii si sarea se amesteca cu faina. Se adauga drojdia activata( drojdie cu apa si zahar ) peste faina...
Pizza cu aluat maturat
Drojdia se dizolva in apa calduta si zahar. Faina se cerne intr-un bol. Se face o gropita in mijlocul fainii si se adauga drojdia cu apa dizolvata dupa care incepem a framanta. Dupa ce am incorporat toata faina adaugam sarea, oregano, uleiul si continuam framantarea. Coca rezultata se...
Paine de casa
Drojdia se amesteca cu zaharul. Dupa ce se lichifiaza, turnam laptele caldut si o lingura de faina si lasam sa creasca un pic pana face basici. Cernem faina intr-un bol si la mijloc facem o adincitura cu lingura. In aceasta adincitura adaugam laptele cu drojdia si amestecam un pic. Adaugam oul...
Japoneze cu lapte si unt
Drojdia se amesteca cu zaharul pana se lichifiaza. Adaugam laptele caldut peste drojdie si 3 linguri de faina si omogenizam, o lasam sa se activeze sa creasca sa faca basici, vom obtine o maia. Topim untul si-l lasam la temperatura camerei. Cernem faina intr-un bol si o...
Paine la tava
Se cerne faina intr-un bol mare. Laptele caldut se amesteca cu zaharul si drojdia, dupa ce s-a dizolvat se toarna peste faina facand o gropita la mijloc si incepem a framanta. Adaugam oul batut cu sarea si framantam pana incorporam toata faina iar la final adugam uleiul si framantam...
Paine
Drojdia se amesteca cu zaharul. Peste drojdie adaugam apa calduta. Cernem faina intr-un bol si amestecam cu sarea. Facem o gropita la mijloc, adaugam pe rand apa amestecata cu drojdia si framantam cu mana pana incorporam toata faina si apa, vom obtinem un aluat nelipicios. Adaugam...
Baghete cu iaurt si cascaval
Intr-un bol cernem faina. Facem o gaura in mijlocul fainii si adaugam drojdia si zaharul. Dupa ce se activeaza drojdia, incepem a adauga iaurtul amestecat cu oul batut si framantam. Treptat adaugam apa calduta, sarea si framantam bine. Adaugam pe rand uleiul si framantam... Lasam aluatul sa...
Paine
Intr-un vas cernem faina, facem o adincitura in mijlocul ei unde vom pune drojdia sfarmata si zaharul. Lasam sa actioneze drojdia cu zaharul. cand zaharul s-a dizolvat si drojdia devine lichida adugam apa calduta pe rand si framantam( la mine a framantat robotul) se adauga sarea, uleiul si se...
Painici Laugenbrot
Intr-un vas cernem faina si adaugam drojdia uscata, zaharul, sarea si apa calduta. Framantam bine pana aluatul se dezlipeste de pe mana. Adaugam untul si iar framntam. Lasam aluatul sa dospeasca pana isi dubleaza voumul. Cand si-a dublat volumul, il scoatem pe blatul infainat, il facem...
Paine cu faina si malai
Intr-un vas incapator amestecam faina de grau cu cea de porumb si sarea. Facem o gropita in faina si adaugam drojdia dizolvata ( cu cateva linguri de apa si cu zahar) lasam sa se activeze, adaugam restul de apa calduta si incepem sa framantam. Framantam bine si adaugam uleiul pe rand....
Covrigi de post
Apa, drojdia uscata si zaharul se pun intr-un bol si se amesteca cu o lingura de faina. Se lasa la dospit 10-15 minute,dupa care adaugam faina pe rand, framantam ( in cazul meu robotul) adaugam sarea si uleiul contiunuam cu framantatul pana obtinem un aluat nelipicios. Aluatul obtinut se...
Pizza
Intr-un bol punem faina,drojdia cu o lingurita de zahar lasam sa creasca adaugam putin oregano, laptele caldut dupa care framantam un aluat nelipicios la urma adaugam uleiul framantam si lasam sa creasca, cat creste coca ne apucam si feliem ingredientele. Impartim aluatul in doua si intindem...