lili2010

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 28.04.2010

RETETE23
PRIETENI3
Retete

Macarons cu lamâie si mac

In Prajituri la 20 Noi 2011

Macarons: O conditie esentiala in realizarea lor este ca albusurile sa fie separate de galbenusuri cu 2-3 zile inainte, pastrate la frigider si scoase cu 12 ore inainte de a incepe sa le preparam. Deci...eu le-am lasat o noapte la temperatura camerei. Faina de migdale, impreuna cu zaharul...

Pisaladiere (tarta cu ceapa si ansoa)

In Pizza la 17 Sep 2011

Se dizolva drojdia in apa calduta, se adauga sarea, uleiul si faina. Se framanta aluatul si se lasa la dospit.  Ceapa se toaca julien si se pune cu ulei la inabusit intr-o tigaie.Se lasa la foc mic pana se inmoaie bine fara a se colora.Aici,eu am adaugat sucul de rosii.  Aluatul...

"INDIENELE" mele cu frisca

In Prajituri la 17 Sep 2011

Blaturi : Se prepara o compozitie obisnuita de pandispan:am separat albusurile de galbenusuri.Albusurile le-am batut spuma cu zaharul,am adaugat galbenusurile si la final,faina.Pe o tava de cuptor,asezam hartie de copt,pe care punem cu ajutorul unui pos,forme rotunde,avand grija sa lasam...

Tarta cu caise si crema "frangipane"

In Prajituri la 10 Iul 2011

  Garnisiti o forma de tarta cu aluatul de foietaj si intepati din loc in loc cu o furculita.Dati la frigider pentru a prepara continuarea. Intr-un castron amestecati ingredientele pentru crema,desfaceti caisele in doua. Garnisiti aluatul de tarta cu aceasta crema,deasupra...

Chesecake cu cirese fara coacere

In Prajituri la 10 Iul 2011

Am sfaramat biscuitii si fisticul,le-am pus impreuna intr-un bol si le-am amestecat bine cu untul moale. Am asezat fondul de biscuiti in formele de patiserie si am tasat bine !Le-am pus la frigider pana cand a fost gata crema. Pentru compotul de cirese,am pus ciresele cu zaharul intr-o...

Inima de capsuni

In Torturi la 10 Iul 2011

Se prepara un blat   obisnuit din oua,zahar si faina. Se îmbraca cu hartie de copt o forma cu pereti detasabili,in care se pune la copt compozitia de blat.Se coace in cuptorul preîncalzit la 200 grade. Când este copt,se scoate si se lasa sa se  raceasca inainte...

Turta cu carne si ciuperci

In Pui la 3 Apr 2011

  Taiati pieptul de pui in bucati mici.Curatati ciupercile si tocati-le felii.Curatati si tocati julien ceapa,usturoiul marunt. Incalziti jumatate din cantitatea de unt impreuna cu uleiul intr-o tigaie/wok si caliti ceapa,usturoiul si ciupercile timp de 10 minute.Adaugati si restul de...

Mini-sarlote cu spuma de ciocolata

In Prajituri la 3 Apr 2011

Topiti ciocolata pe baie de aburi impreuna cu laptele.Lasati sa se racoreasca. Separati albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,galbenusurile se adauga in ciocolata topita,unul cate unul,amestecand bine. Incorporati albusurile batute spuma,delicat,in compozitia...

Gratin de peste

In Somon la 3 Apr 2011

Am pus pestele cu o cantitate de lapte doar cat sa-l acopere, la fiert.Am adaugat o foaie de dafin,sare si piper.Am lasat sa fiarba,am acoperit si l-am lasat la foc moale timp de 8 minute.Am adaugat prazul si am mai lasat inca 2 minute. In acest timp,am pus cartofii in apa fierbinte cu sare...

Tarta "Ratatouille"

In Aperitive / Garnituri la 18 Mar 2011

Am curat ceapa si am tocat-o julien. Celelalte legume le-am spalat si tocat. Am pus la calit in ulei ceapa si ardeiul gras.Am adaugat apoi cuburile de vanata si dovlecel. Eu am pus si cateva bucatele de friptura de curcan ramasa,apoi am adaugat rosia taiata felii. Am asezonat cu...

Aripi de pisica de mare cu sos de macris

In Peste la 6 Mar 2011

Aripile mele de pisica au fost congelate...am vrut sa vad cum sunt la gust... Deci...le-am decongelat,le-am uscat si le-am taiat in doua pe fiecare(au fost mari). Le-am asezat pe fiecare pe cate o bucata de folie de aluminiu cu ulei de masline,câte o felie de lamaie,sare,piper si...

Tarta cu crema de portocale si bezea

In Prajituri la 5 Mar 2011

Foaia de aluat fraged se pune in forma ,se inteapa,se acopera cu hartie de copt si fasole si se coace 20 minute in cuptorul incins dinainte la 160 grade. Crema: Intr-o cratita se pun la fiert apa cu zaharul si untul.Separat,se amesteca galbenusurile cu amidonul dizolvat in putina...

Supa-crema de usturoi cu scoici Saint-Jacques

In Fructe de mare la 5 Mar 2011

 Capatanile de usturoi se reteaza putin in varf cu ajutorul unui cutit , se stropesc cu putin ulei de masline, se invelesc in folie de aluminiu si se dau la cuptor(incins) 40 de minute.Apoi se curata si se pun impreuna cu smantana la fiert .Se mixeaza si se asezoneaza de sare si piper.Se...

Osso Bucco

In Vita la 5 Mar 2011

Bucatile de carne se spala,se usuca,se dau prin faina si se pun in tigaie cu ulei sa se rumeneasca. Se toaca ceapa julien,morcovii rondele,cateii de usturoi grosier Intr-o cratita,se pun la calit cepele pentru cateva minute,se adauga apoi rondelele de morcovi si usturoiul tocat.Lasam...

Cotlet cu pesto si branza albastra

In Porc la 22 Feb 2011

Am taiat in doua inimile de anghinare si le-am rumenit la foc iute in putin ulei de masline. Le-am scos din tigaie si le-am pus pe hartie absorbanta la scurs. Cotletele de porc le-am asezat intr-un vas uns cu ulei. Le-am uns cu sosul pesto,am asezonat cu sare si piper si am adaugat...

Ficatei de pui cu mere

In Ficat la 22 Feb 2011

Se curata de pielite ficateii de pui,se spala si se lasa la scurs. Se curata,se spala si se toaca prazul. Se curata merele de coaja si se taie felii,se trec sub jet de apa rece si se lasa la scurs. Se pun ficateii in tigaie cu ulei,sa se prajeasca putin dupa care se scot. In aceeasi...

Somon cu piure de pastârnac

In Somon la 6 Feb 2011

Începem prin a curata pastârnacul,îl spalam si îl taiem cuburi. Ceapa o curatam si o tocam fin,o punem la calit in putin ulei de masline. Cand ceapa devine translucida,adaugam pastârnacul si acoperim cu lapte.Lasam sa fiarba. Fileurile de somon le asezonam...

Tarta cu spanac si branza proapata

In Aperitive / Garnituri la 2 Oct 2010

Am tocat ceapa si ardeiul gras si le-am pus sa se rumeneasca in tigaie cu putin ulei. Spanacul l-am spalat bine ,l-am lasat sa se scurga si l-am taiat grosier si l-am adaugat si pe el in tigaie cat sa se inmoaie. Am sarat,piperat,am luat tigaia de pe foc si am adaugat branza proaspata...

Lasagna cu vinete si dovlecei

In Lasagna la 2 Oct 2010

Am inceput prin a prepara legumele:am taiat felii pe lungime vanata si dovlecelul si le-am pus putin in tigaie cu ulei sa se caleasca. Le-am scos apoi pe hartie absorbanta si m-am ocupat de sos. Am tocat ceapa verde si am pus-o in tigaie cu putin ulei pana a devent sticloasa.Am adaugat...

Tarta cu rosii si brânza

In Aperitive / Garnituri la 2 Oct 2010

Se aseaza aluatul intr-o forma de tarta sau un vas care merge la cuptor,se inteapa aluatul din loc in loc. Se unge suprafata tartei cu mustar si se aseaza apoi felii de branza peste care smantana si jambonul sau sunca taiata feliute. Se taie rosiile rondele si se acopera suprafata tartei....

Rulada cu crema de nuca de cocos

In Prajituri la 2 Oct 2010

Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile si la urma faina amestecata cu cacao. Se aseaza compozitia pe hartie de copt si se pune in tava, la cuptor pentru 20 minute la foc potrivit. Se scoate cu grija blatul pe un prosop...

Vinete gratinate cu cascaval

In Mancaruri de legume la 2 Oct 2010

Taiem vinetele felii rotunde, fara a le curata de coaja si le punem la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierte, le scurgem de apa. Ceapa,ardeiul si kaizerul ,taiate cubulete, le-am calit putin. Dupa ce s-au scurs de apa vinetele, pregatim un vas care merge la cuptor, il ungem cu unt si...

Iepure pe pat de legume

In Mancaruri cu carne la 24 Sep 2010

Se curata legumele (morcovii,cartofii,esalotele),se spala ciupercile si rosiile si se taie in lamele. Se taie morcovii rondele si esalotele lamele,cartofii se taie in jumatati sau sferturi(depinde de marimea lor) Kaizerul se taie marunt. Pregatim pentru fiecare portie cate o folie...

Afisate 1 - 23 din 23 retete    

Postari recente

publicat la 20.11.2011

Macarons cu lamâie si mac

publicat la 17.09.2011

"INDIENELE" mele cu frisca

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Tu te gândesti cu nostalgie la perioada anilor ’90, deoarece atunci a fost ultima data când ai umblat dezbracat în public.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]