Pentru cojile de tarte, vom amesteca galbenusurile cu zaharul, adaugam untul si faina, amestecam pana se omogenizeaza dupa care se inveleste in folie alimentara si se da la frigider cca 1 ora.
Ungem formele cu ulei sau unt.
Intindem o foaie de cca 3 mm grosime si taiem cercuri cat formele...
Se deschide pachetul de foi de placinta proaspete si se intinde pe planseta. Branza de vaci se amesteca foarte bine cu ouale, zaharul, zaharul vanilinat si sarea.Se adauga apoi coaja de lamaie maruntita.Se unge vasul yena cu un pic de ulei si se aseaza trei foi de placinta unse cu putin ulei....
Se amesteca untul cu zaharul intr-un castron, se adauga praful de copt amestecat cu faina proaspat cernuta, faina de migdale si ouale. Se amesteca bine si se imparte aluatul in doua. In prima parte, se adauga colorant rosu, iar in celalalt, galben.Se captuseste o tava...
Se spala prunele,se scot samburii si se aseaza jumatati intr-un vas yena uns cu unt.
Pentru prepararea aluatului,se amesteca ingredientele solide cu cele lichide pana se omogenizeaza si se formeaza un aluat ca de clatite.
Se toarna aluatul peste prunele din vas,apoi se...
Pregatirea aluatului de tarta:
Se amesteca faina si zaharul pudra impreuna cu untul rece taiat cubulete pana devine o compozitie nisipoasa.
Peste aceasta se adauga galbenusul,zeama de lamaie si apa rece treptat pana aluatul incepe sa se lege.
Cand aluatul este gata,se inveleste in folie...
Intr-o cratita se pun bucatatele de ciocolata alba si apoi se toarna jumatate din cantitatea de smantana.Se pune la foc mic sau baine-marie pana se topeste complet.
Cand ciocolata alba este topita se adauga si restul de smantana si se introduce la frigider pentru 3-4...
Intr-un vas de dizolva ciocolata calda Green Sugar in laptele de cocos si se amesteca pana la omogenizare.
Cand ciocolata este dizolvata se amesteca cu frisca batuta,dupa care se toarna intr-o caserola si se introduce la congelator pentru 4-5 ore.
Inghetata se amesteca...
Intr-o cratita zaharul se dizolva in apa la foc mic si se lasa sa fiarba pana devine sirop,dupa care se da deoparte si se lasa la racit.
Cand s-a racit se adauga zeama de lamaie,sampania si albusurile batute spuma.Se amesteca bine,apoi compozitia se pune intr-o caserola si se introduce la...
Intr-o tigaie se caramelizeaza zaharul dupa care se adauga untul si cativa stropi de apa. Dupa ce s-a topit se pun bananele intregi sau taiate in jumatate pe lungime si le sotam un pic.
Cand e aproape gata punem whiskey-ul si si le flambam.
Le servim pe platou alaturi de inghetata de...
Se pune la fiert apa cu uleiul si sarea,iar cand da in clocot se adauga faina amestecandu-se pana se incorporeaza. Se da la rece apoi adaugam ouale unul cate unul mixand la putere mare. Cu ajutorul posului cu sprit turnam gogosile si le coacem primele 13 min la putere mai mare iar restul de...
Intr-un vas se pun la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand a inceput sa fiarba, se ia de pe foc si se adauga faina. Se amesteca bine si se lasa sa se racoreasca.Ouale se bat bine, apoi se incorporam in compozitie. Tapetam o tava cu hartie de copt si cu ajutorul unui pos formam...
Se mixeaza bine ouale impreuna cu un praf de sare, apoi se adauga pe rand zaharul, vanilia, uleiul, laptele, amoniacul si la sfarsit faina. Se ia cate o lingurita din compozitie, si se pune in presa dupa care se coc aproximativ 5 minute.
Se servesc lipite intre ele cu...
Cu ajutorul unui pai se scot mai usor samburii cireselor. Intr-un blender se mixeaza laptele/crema de orez, ciresele si indulcitorul, dupa care se toarna compozitia intr-o caserola.
Caserola se asaza in congelator si, din 15 in 15 minute, se amesteca inghetata, pentru...
Se pune laptele la fiert.Cand incepe sa clocoteasca se adauga crema de galbenusuri cu zahar si esenta de vanilie.Se amesteca pana se ingroasa,avand grija sa nu se faca omleta.
Se da deoparte,iar cand s-a racit se adauga frisca lichida batuta spuma tare.Separat se blenduiesc...
Incalzim laptele intr-un vas peste care adaugam coaja de lamaie si portocala si cele 2 plicuri de zahar vanilat si amestecam bine. Separat galbenusurile le frecam cu cele 250 g de zahar pana ce acesta se topeste.
Pregatim maiaua. Drojdia o amestecam cu o lingurita de zahar...
Incalzim laptele intr-un vas peste care adaugam coaja de lamaie si portocala si cele 2 plicuri de zahar vanilat si amestecam bine. Separat galbenusurile le frecam cu cele 250 g de zahar pana ce acesta se topeste.
Pregatim maiaua.
Drojdia o amestecam cu o lingurita de zahar...
Prepararea blatului:
De fiecare data cand fac un blat de tort, vasul in care spumez albusurile il sterg mai intai cu o felie de lamaie apoi cu o laveta uscata pentru o degresare totala.
Asadar,dupa degresare si separarea galbenusurilor de albus,vom mixa albusurile spuma tare...
Incalzim laptele intr-un vas peste care adaugam coaja de lamaie si portocala si cele 2 plicuri de zahar vanilat si amestecam bine. Separat galbenusurile le frecam cu cele 250 g de zahar pana ce acesta se topeste.
Pregatim maiaua. Drojdia o amestecam cu o lingurita de zahar pana cand se...
Într-un bol se pune făina, se face un gol la mijloc şi se adaugă ouăle, maiaua pregătită din drojdie, lapte şi puţin zahăr şi se frământă adăugându-se toate ingredientele. Se obţine un aluat de cozonac şi se lasă să crească lângă o sursă de căldură....
Se pregateste maiaua:se înmoaie drojdia uscată în puţin lapte încălzit în care s-a adăugat şi puţin zahăr.
Se pune restul de lapte la fiert şi după ce dă în clocot se adaugă 3-4 linguri de făină, amestecând în continuu pentru a nu face...
Ouale le mixam cu zaharul,adaugam apoi laptele, margarina Rama Maestro taiata cubulete, esenta de vanilie, coaja de lamaie si la sfarsit punem faina amestecata cu praful de copt.
Framantam un aluat neted, potrivit de tare din care formam niste bile de marimea unei nuci si le pun intr-o...
Se bat ouale cu zaharul si un praf de sare pana se fac o spuma fina, albicioasa. Se adauga treptat uleiul, laptele, amoniul stins si vanilia.
Se incorporeaza faina lingura cu lingura pana se obtine un aluat care nu se lipeste de peretii vasului sau de maini. Se...
Pentru prepararea blatului vom separa ouale. Ciocolata o topim cu untul in bain marie. Albusurile le batem spuma iar galbenusurile le batem cu zaharul si laptele. Adaugam peste acesta compozitie faina,praful de copt si cacaoa,iar la final incorporam ciocolata topita cu untul. Toate astea le...
In vasul robotului de bucatarie se pune zaharul pudra si faina de migdale si se amesteca pana la omogenizare. Apoi se cerne amestecul de 2-3 ori si aruncati mereu ce ramane in sita. Separat se bat albusurile, se adauga zaharul tos si se bat in continuare pana devine o spuma tare. Dupa preferinta,...
Intr-un bol se freaca untul cu zaharul, se adauga apoi oul, mierea de albine, bicarbonatul stins cu lapte, cacaoa si la sfarsit faina cernuta. Se framanta pana se obtine o compozitie omogena. Se imparte aluatul in 3 parti egale si se coc 3 foi pe fundul unei tavi de 20/30 cm.Se coc la foc...
Cuptorul trebuie preincalzit. Intr-un vas se amesteca faina cernuta, praful de copt, sarea si bicarbonatul.
Separat se bate zaharul cu untul, la mixer si se adauga si ouale, unul cate unul.
Se amesteca esenta de portocale cu laptele si colorantul portocaliu si se adauga peste...
Intr-un vas se mixeaza ouale cu zaharul si esenta de lamaie. Cand zaharul s-a topit se adauga uleiul ca la maioneza. Apoi se adauga faina si praful de copt si se framanta un aluat nu prea tare. Pudram mainile cu faina si incepem sa facem bilute mici de dimensiunea unei nuci mai mici. Se asaza in...
1.Se ia un vas yena,se unge toata suprafata cu un cubulet de unt,iar apoi se aseaza visinele fara samburi.
2.Separat intr-un bol mai mare se amesteca restul ingredientelor : faina , zaharul , sarea , laptele si ouale pana devine ca o smantana mai groasa.
3.Compozitia obtinuta se toarna in...
Desert mini tarte cu crema de vanilie si fructe
Pentru cojile de tarte, vom amesteca galbenusurile cu zaharul, adaugam untul si faina, amestecam pana se omogenizeaza dupa care se inveleste in folie alimentara si se da la frigider cca 1 ora. Ungem formele cu ulei sau unt. Intindem o foaie de cca 3 mm grosime si taiem cercuri cat formele...
Desert placinta cu branza dulce
Se deschide pachetul de foi de placinta proaspete si se intinde pe planseta. Branza de vaci se amesteca foarte bine cu ouale, zaharul, zaharul vanilinat si sarea.Se adauga apoi coaja de lamaie maruntita.Se unge vasul yena cu un pic de ulei si se aseaza trei foi de placinta unse cu putin ulei....
Chec Battenberg
Se amesteca untul cu zaharul intr-un castron, se adauga praful de copt amestecat cu faina proaspat cernuta, faina de migdale si ouale. Se amesteca bine si se imparte aluatul in doua. In prima parte, se adauga colorant rosu, iar in celalalt, galben.Se captuseste o tava...
Clafoutis cu prune
Se spala prunele,se scot samburii si se aseaza jumatati intr-un vas yena uns cu unt. Pentru prepararea aluatului,se amesteca ingredientele solide cu cele lichide pana se omogenizeaza si se formeaza un aluat ca de clatite. Se toarna aluatul peste prunele din vas,apoi se...
Tarta de fructe de padure si jeleu de corcoduse
Pregatirea aluatului de tarta: Se amesteca faina si zaharul pudra impreuna cu untul rece taiat cubulete pana devine o compozitie nisipoasa. Peste aceasta se adauga galbenusul,zeama de lamaie si apa rece treptat pana aluatul incepe sa se lege. Cand aluatul este gata,se inveleste in folie...
Inghetata de ciocolata alba
Intr-o cratita se pun bucatatele de ciocolata alba si apoi se toarna jumatate din cantitatea de smantana.Se pune la foc mic sau baine-marie pana se topeste complet. Cand ciocolata alba este topita se adauga si restul de smantana si se introduce la frigider pentru 3-4...
Inghetata de ciocolata fara zahar
Intr-un vas de dizolva ciocolata calda Green Sugar in laptele de cocos si se amesteca pana la omogenizare. Cand ciocolata este dizolvata se amesteca cu frisca batuta,dupa care se toarna intr-o caserola si se introduce la congelator pentru 4-5 ore. Inghetata se amesteca...
Cocktail cu inghetata de sampanie
Intr-o cratita zaharul se dizolva in apa la foc mic si se lasa sa fiarba pana devine sirop,dupa care se da deoparte si se lasa la racit. Cand s-a racit se adauga zeama de lamaie,sampania si albusurile batute spuma.Se amesteca bine,apoi compozitia se pune intr-o caserola si se introduce la...
Banana Split
Intr-o tigaie se caramelizeaza zaharul dupa care se adauga untul si cativa stropi de apa. Dupa ce s-a topit se pun bananele intregi sau taiate in jumatate pe lungime si le sotam un pic. Cand e aproape gata punem whiskey-ul si si le flambam. Le servim pe platou alaturi de inghetata de...
Duo profiterol
Se pune la fiert apa cu uleiul si sarea,iar cand da in clocot se adauga faina amestecandu-se pana se incorporeaza. Se da la rece apoi adaugam ouale unul cate unul mixand la putere mare. Cu ajutorul posului cu sprit turnam gogosile si le coacem primele 13 min la putere mai mare iar restul de...
Profiterol cu crema de afine si inghetata
Intr-un vas se pun la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand a inceput sa fiarba, se ia de pe foc si se adauga faina. Se amesteca bine si se lasa sa se racoreasca.Ouale se bat bine, apoi se incorporam in compozitie. Tapetam o tava cu hartie de copt si cu ajutorul unui pos formam...
Waffles cu inghetata de afine
Se mixeaza bine ouale impreuna cu un praf de sare, apoi se adauga pe rand zaharul, vanilia, uleiul, laptele, amoniacul si la sfarsit faina. Se ia cate o lingurita din compozitie, si se pune in presa dupa care se coc aproximativ 5 minute. Se servesc lipite intre ele cu...
Inghetata cu cirese si biscuit
Cu ajutorul unui pai se scot mai usor samburii cireselor. Intr-un blender se mixeaza laptele/crema de orez, ciresele si indulcitorul, dupa care se toarna compozitia intr-o caserola. Caserola se asaza in congelator si, din 15 in 15 minute, se amesteca inghetata, pentru...
Inghetata tigrata
Se pune laptele la fiert.Cand incepe sa clocoteasca se adauga crema de galbenusuri cu zahar si esenta de vanilie.Se amesteca pana se ingroasa,avand grija sa nu se faca omleta. Se da deoparte,iar cand s-a racit se adauga frisca lichida batuta spuma tare.Separat se blenduiesc...
Cozonac impletit
Incalzim laptele intr-un vas peste care adaugam coaja de lamaie si portocala si cele 2 plicuri de zahar vanilat si amestecam bine. Separat galbenusurile le frecam cu cele 250 g de zahar pana ce acesta se topeste. Pregatim maiaua. Drojdia o amestecam cu o lingurita de zahar...
Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Incalzim laptele intr-un vas peste care adaugam coaja de lamaie si portocala si cele 2 plicuri de zahar vanilat si amestecam bine. Separat galbenusurile le frecam cu cele 250 g de zahar pana ce acesta se topeste. Pregatim maiaua. Drojdia o amestecam cu o lingurita de zahar...
Tort cu Matcha si lemon curd
Prepararea blatului: De fiecare data cand fac un blat de tort, vasul in care spumez albusurile il sterg mai intai cu o felie de lamaie apoi cu o laveta uscata pentru o degresare totala. Asadar,dupa degresare si separarea galbenusurilor de albus,vom mixa albusurile spuma tare...
Cozonac cu nuca si cacao
Incalzim laptele intr-un vas peste care adaugam coaja de lamaie si portocala si cele 2 plicuri de zahar vanilat si amestecam bine. Separat galbenusurile le frecam cu cele 250 g de zahar pana ce acesta se topeste. Pregatim maiaua. Drojdia o amestecam cu o lingurita de zahar pana cand se...
Pasca cu branza dulce
Într-un bol se pune făina, se face un gol la mijloc şi se adaugă ouăle, maiaua pregătită din drojdie, lapte şi puţin zahăr şi se frământă adăugându-se toate ingredientele. Se obţine un aluat de cozonac şi se lasă să crească lângă o sursă de căldură....
Pasca moldoveneasca cu branza si stafide
Se pregateste maiaua:se înmoaie drojdia uscată în puţin lapte încălzit în care s-a adăugat şi puţin zahăr. Se pune restul de lapte la fiert şi după ce dă în clocot se adaugă 3-4 linguri de făină, amestecând în continuu pentru a nu face...
Piersici cu crema de ciocolata si nuci
Ouale le mixam cu zaharul,adaugam apoi laptele, margarina Rama Maestro taiata cubulete, esenta de vanilie, coaja de lamaie si la sfarsit punem faina amestecata cu praful de copt. Framantam un aluat neted, potrivit de tare din care formam niste bile de marimea unei nuci si le pun intr-o...
Nuci umplute cu crema de vanilie
Se bat ouale cu zaharul si un praf de sare pana se fac o spuma fina, albicioasa. Se adauga treptat uleiul, laptele, amoniul stins si vanilia. Se incorporeaza faina lingura cu lingura pana se obtine un aluat care nu se lipeste de peretii vasului sau de maini. Se...
Tort de ciocolata cu rodii
Pentru prepararea blatului vom separa ouale. Ciocolata o topim cu untul in bain marie. Albusurile le batem spuma iar galbenusurile le batem cu zaharul si laptele. Adaugam peste acesta compozitie faina,praful de copt si cacaoa,iar la final incorporam ciocolata topita cu untul. Toate astea le...
Macarons cu ciocolata
In vasul robotului de bucatarie se pune zaharul pudra si faina de migdale si se amesteca pana la omogenizare. Apoi se cerne amestecul de 2-3 ori si aruncati mereu ce ramane in sita. Separat se bat albusurile, se adauga zaharul tos si se bat in continuare pana devine o spuma tare. Dupa preferinta,...
Prajitura Kotanyi
Intr-un bol se freaca untul cu zaharul, se adauga apoi oul, mierea de albine, bicarbonatul stins cu lapte, cacaoa si la sfarsit faina cernuta. Se framanta pana se obtine o compozitie omogena. Se imparte aluatul in 3 parti egale si se coc 3 foi pe fundul unei tavi de 20/30 cm.Se coc la foc...
Whoopie pies cu ciocolata alba si portocale
Cuptorul trebuie preincalzit. Intr-un vas se amesteca faina cernuta, praful de copt, sarea si bicarbonatul. Separat se bate zaharul cu untul, la mixer si se adauga si ouale, unul cate unul. Se amesteca esenta de portocale cu laptele si colorantul portocaliu si se adauga peste...
Desert piersici umplute cu crema de ciocolata
Intr-un vas se mixeaza ouale cu zaharul si esenta de lamaie. Cand zaharul s-a topit se adauga uleiul ca la maioneza. Apoi se adauga faina si praful de copt si se framanta un aluat nu prea tare. Pudram mainile cu faina si incepem sa facem bilute mici de dimensiunea unei nuci mai mici. Se asaza in...
Clafoutis cu visine
1.Se ia un vas yena,se unge toata suprafata cu un cubulet de unt,iar apoi se aseaza visinele fara samburi. 2.Separat intr-un bol mai mare se amesteca restul ingredientelor : faina , zaharul , sarea , laptele si ouale pana devine ca o smantana mai groasa. 3.Compozitia obtinuta se toarna in...