De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.
Bucataras.ro
[email protected]
Fasole verde cu maioneza
Fasolea se curata de capete,se spala si se pune la fiert in apa clocotita cu 1 lingurita de sare cca 1 jumatate de ora,dupa care se strecoara si se lasa la racit.Se prepara o maioneza din 1 galbenus fiert,1 galbenus crud,2 lingurite mustar,vegeta,piper(optional),200ml ulei si se da la...
Ciuperci umplute cu branza la cuptor
Ciupercile se curata de pielite,se spala.Cozile se toaca marunt si se amesteca cu branza,smantana,verdeata,ceapa,usturoi,sare,piper.Ciupercile se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt,se umplu cu compozitia preparata,se dau la cuptor cca 30-40 min. Se servesc cu cartofi aurii si sos de...
Dovlecei pane
Doveceii se curata,se spala si se taie felii de cca 1 cm,se da un praf de sare si se lasa la scurs cca 20 min.Ouale se bat cu sare si piper.Dovleceii se dau prin faina, apoi prin ou si se prajesc in ulei incins pe ambele parti.Se consuma cu mujdei de usturoi .Pofta buna!
Ciuperci umplute la gratar a la gelu
Ciupercile se curata,se spala.Cozile de la ciuperci se curata se toaca marunt,se amesteca cu salamul tocat,ceapa,usturoiul,patrunjelul,smantana,sare,piper.Se ia cu lingurita din tocatura si se pune in fiecare ciuperca. Deasupra se pune cate o feliuta de slanina.Se da la cuptorul incalzit cca 40...
Jambon la gratar
Se taie jambonul felii de cca 1 cm. grosime,se condimenteaza,se pune un varf de cutit de unt deasupra si se da la cuptorul incalzit(pe grilajul cuptorului)cca 30 min. Dupa cca 15-20 min se intorc bucatile. Se servesc cu cartofi aurii si salata de rosii. Pofta buna!
Pui pe sticla a la gelu
Puiul se curata de resturi de pene,se spala,se coase la gat.Se condimenteaza la exterior si interior si se da la rece cca 1 ora.Se pune pe sticla de 0,5 L umpluta jumatate cu apa.Se pune sticla cu puiul intr-o cratita sau tava cu apa putina si se da la cuptorul incalzit cca 1 ora pana se...
Chiftelute din varza dulce
Se desfac primele frunze de pe varza 6- 7 bucati din care o sa facem niste snitele de varza care apar in poza(o sa vedeti si reteta), se taie ca fideaua mai groasa se freaca cu un praf de sare si se pune in apa clocotita si se opareste circa 5-6 minute. Se scoate in strecuratoare si se lasa la...
Chiftele de oua
6 oua se fierb 8-10 min in apa cu un praf de sare. Se curata de coaja si se taie marunt (eu le-am zdrobit cu furculita) si se amesteca cu 2 oua intregi crude,se sareaza si se pune piper dupa gust,se adauga mararul si se amesteca bine. Se ia cu mana si se fac chiftelute rotunde de marimea...
Pulpa de porc la cuptor
Carnea se impaneaza cu felioare de slanina si jumatati de catei de usturoi,se sareaza,pipareaza,se pune boia,cimbru,se unge cu mustar si untura si se baga intr-o punga cu morcovii,telina,patrunjelul taiate felii,foile de dafin, 50 ml vin si 50 ml apa ,se da la rece pana a doua zi.Intr-o tava...
Peste la gratar
Pestele se curata de solzi si maruntaie,se spala bine,se sterge cu un stergar de panza. Se ung cu ulei amestecat cu piper,usturoi pisat,condimente pt. peste.Deasupra jarului se pune o tabla sa se inginga bine.Se pune sare grunjoasa si se pun pestii deasupra.Se lasa pe fiecare parte sa se...
Rulada din piept de pui cu ciuperci invelita in cascaval
Ceapa tocata marunt se caleste usor pana se inmoaie in unt, se adauga ciupercile taiate feli, se amesteca cca 4 minute, apoi se adauga smantana. Se mai lasa 4-5 minute la foc mic si se ia de pe foc. Carnea tocata se amesteca cu mararul, usturoiul, sare si piper. Se adauga si compozitia din...
Parjoale moldovenesti
Carnea se da de doua ori prin masina de tocat cu cateii de usturoi si painea inmuiata in lapte si stoarsa. Ceapa uscata, cea verde, usturoiul verde, cartofii, morcovul, patrunjelul, mararul, ouale, sarea, piperul, boiaua se toaca marunt, se rad pe razatoarea mare sau se toaca prin...
Jumari si untura
Se taie slanina bucati mai mari de cca 4 cm. Intr-o cratita potrivita sau mai bine intr-un tuci de fonta se pune 1 lingura de untura sau de ulei. Se incinge uleiul se pun bucatile de slanina, se pun 120 ml apa si se amesteca din cand in cand, pana cand se rumenesc bine [trebuie sa fie aurii...
Cotlet de porc umplut la tava
Se despica cotletul pe lungime, se aseaza carnatii cat e cotletul de lung si se leaga cu ata in cateva locuri (eu am folosit o tepusa de frigarui). Se unge tava cu untura si se aseaza un strat de legume taiate in doua pe lung,ceapa taiata in sferturi, cateii de usturoi. Cotletul se da cu sare,...