gabriela_aysondu

1

Bucataras
incepator

bucuresti

Bucataras din 08.11.2013

RETETE17
PRIETENI196
Retete

Kadayif

In Dulciuri la 28 Noi 2013

Scoatem fideaua pt. kadayif din cutie si o separam fir cu fir pt. ca ea este presata. Tocam nuca la robot si o amestecam cu o lingurita de scortisoara. Tava de la cuptor o ungem cu 50 g unt si punem 1/3 din fidea peste care punem jumatate din nuca macinata. Punem 2/3 din fidea. Acum...

Fursecuri fragede cu gem

In Dulciuri la 27 Noi 2013

Untul,zaharul pudra si galbenusurile le mixam pana obtinem o pasta cremoasa. Incorporam treptat faina apoi adaugam esenta si laptele. Aluatul obtinut il punem in folie alimentara si il dam pentru o ora la frigider. Se intinde o foaie subtire si dam forma fursecurilor pe care le dam la...

Salam de biscuiti reteta cu rahat, nuca si stafide

In Dulciuri la 27 Noi 2013

Salam de biscuiti reteta Punem apa cu zaharul tos si zaharul vanilat la fiert . Cand a dat in clocot  adaugam margarina si cacaoa. Omogenizam bine si cand margarina s-a topit luam de pe foc si punem esenta. Intr-un castron rupem biscuitii,punem rahatul taiat cubulete...

Gem de gutui

In Dulceata / Gem la 23 Noi 2013

Spalam gutuile bine,le taiem pe jumatate si le scoatem samburii. Punem apa si zaharul intr-o oala la foc mic. Gutuile le dam prin razatoarea mare si le punem in oala,le fierbem la foc mic pana se inmoaie dar nu mai mult de 45 de min. Punem zaharul vanilat ,zeama de la lamaie si punem...

Sarmalute in foi de vita

In Vita la 23 Noi 2013

Intr-un castron amestecam carnea cu ceapa data prin razatoare,orezul spalat,bulionul,patrunjelul tocat marunt,sare si piper. Formam sarmalele,le asezam in oala,amestecam o lingura de bulion cu apa si punem peste sarmale. Le fierbem la foc mic. POFTA BUNA!!

Chiftele din piept de curcan

In Curcan la 19 Noi 2013

Spalam pieptul si il tocam. Intr-un castron punem carnea,oualele,ceapa si cartoful pe care le-am dat prin razatoarea mica si le-am scurs de zeama,usturoiul dat prin razatoarea mica,sare,piper,pesmet si omogenizam. Formam chiftelele,le dam prin faina si le prajim in uleiul incins. POFTA...

Varza noua cu piept de curcan

In Curcan la 19 Noi 2013

Tocam ceapa fideluta si o calim in ulei incins. Pieptul il taiem cubulete il pumen peste ceapa si il rumenim putin. Varza o tocam fideluta,o punem peste carne,punem putina apa si punem capacul la oala. Cand s-a inmuiat punem sare,piper si bulionul diluat cu putina apa , amestecam si...

Ciocanele la cuptor

In Mancaruri cu carne la 18 Noi 2013

Spalam ciocanelele si intr-un castron le amestecam cu ingredientele. Le asezam in tava,punem foi de dafin,cateii de usturoi si deasupra bucatele de unt. Intr-un castronel diluam bulionul cu putina apa si punem deasupra. Bagam tava la cuptor. Se serveste cu orice garnitura. POFTA BUNA!

Friganele cu banane

In Dulciuri la 16 Noi 2013

Intr-un castron se cerne faina se amesteca cu praful de copt,se adauga zaharul,cocosul si se amesteca. Separat,intr-un castron se zdrobesc bananele cu o furculita,peste care se adauga ingredientele amestecand bine,se pune un praf de sare si coaja de lamaie. Daca conpozitia este prea moale...

Chec cu stafide si caise confiate

In Dulciuri la 16 Noi 2013

Separam albusurile de galbenusuri. Stafidele le punem la inmuiat pentru 25 de minute in apa calda cu zahar si esenta de rom. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana ce se fac spuma,adaugam untul (la temperatura camerei),apoi laptele. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Se...

Mancarica de naut cu carne, reteta simpla si gustoasa

In Mancaruri cu carne la 14 Noi 2013

Cum se prepara Mancarica de naut cu carne, reteta simpla si gustoasa: Nautul se pune la inmuiat de cu seara,schimband apa de 3-4 ori. Nautul se pune la fiert in 3 litri de apa. Se toaca ceapa,morcovul,ardeiul si se calesc in ulei. Spalam carnea,o taiem cubulete mici si o punem peste...

Mercimek corbasi - Ciorba de linte

In Ciorbe la 12 Noi 2013

Se pune apa la fiert cu sare,se spala lintea,iar cand apa a inceput sa clocoteasca se pune lintea. Ceapa se toaca fin si se caleste in ulei,cand devine sticloasa se adauga sarea , boiaua de ardei si o calim la foc mic inca 5 min. Lintea o amestecam din cand in cand sa nu se lipeasca iar...

Sekerpare - fursecuri insiropate

In Dulciuri la 12 Noi 2013

Intr-un lighean punem oualele,margarina la temperatura camerei,nuca de cocos,grisul,praful de copt,zaharul pudra si faina putin cate putin si incepem sa framantam. Coca este gata cand nu se mai lipeste de maini si e putin tare. Rupem bucatele cat o nuca si le dam forma. Le asezam in tava...

Borek - Pachetele cu spanac

In Dulciuri la 12 Noi 2013

Ceapa tocata fin se caleste apoi se adauga spanacul se pune sare dupa gust si se caleste pana ramane fara apa. Se lasa la racit. Punem untul la topit,adaugam uleiul si omogenizam. Se ia o foaie de placinta si se unge cu amestecul de unt si ulei,se pune peste inca o foaie si se unge....

Orez turcesc - Reteta simpla si aromata

In Aperitive / Garnituri la 11 Noi 2013

Cum se prepara Orez turcesc - Reteta simpla si aromata Intr-o oala punem untul la topit cu focul la minim, cand s-a topit punem fideaua (o mana) maruntita (cam 1 cm) si o calim amestecand continuu pana se maroneste bine. Spalam orezul bine, il scurgem de apa si il punem in oala, il calim la...

Chiftelute in sos de rosii

In Vita la 11 Noi 2013

Ceapa se da prin razatoarea mica, se scurge si se amesteca cu carnea, patrunjelul tocat, oul, sare piper si pesmet. Facem bilute mici, le dam prin faina si le prajim. Le scoatem pe o farfurie. Spalam rosiile, le taiem pe jumatate, scoatem semintele si le dam prin razatoarea mica (coaja o...

Pocea cu branza "peynirli poca"

In Dulciuri la 8 Noi 2013

Se dizolva zaharul in apa calda dupa care dizolvam si drojdia,lasam 5 min sa creasca. Intr-un lighean punem laptele,albusurile,uleiul,iaurtul,sarea si drojdia,pe care le amestecam bine. Punem faina cat cuprinde si formam o coca care sa nu se lipeasca de maini,pufoasa si elastica. Branza...

Afisate 1 - 17 din 17 retete    

Postari recente

publicat la 28.11.2013

Kadayif

publicat la 27.11.2013

Fursecuri fragede cu gem

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Te simti ca un fluture viu colorat in aceasta perioada. Singura problema- Gura are tendinta de a functiona inaintea restului corpului.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]