publicat la 15.11.2021
publicat la 11.09.2021
publicat la 11.04.2021
Întrucât sunteţi atât de deschişi la noi descoperiri ale tehnicii, vi se propune – şi acceptaţi bucuroşi! – să fiţi parte dintr-o serie de experimente ce ţin de teleportare.Din păcate, tot ceea ce veţi reuşi este să apăreţi în mai multe locuri deodată… pe Foursquare. Chiar şi aşa, acest lucru vă bucură, deoarece deveniţi Mayor în insulele Maldive fără măcar să fi trecut pe acolo! Hai, că nu e puţin lucru, nu?!
Bucataras.ro
[email protected]
Aperitiv mini foietaj cu chorizo
Ungem aluatul de foietaj cu zacusca, punem salamul chorizo, maslinele si cascavalul razuit. Rulam si taiem felii cam de 3 cm. Asezam feliile intr o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru 20-25 de minute.
Cartof dulce umplut
Cartofii se taie pe jumatate si se pun intr o tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru aproximativ 35-40 de minute. Dupa ce scoatem tava din cuptor, lasam putin cartofii sa se raceasca si ii scobim cu o lingurita. Miezul il amestecam cu celelalte ingrediente, umplem cartofii si dam...
Desert prajitura Ferrero Rocher
Pentru blat se bat albusurile spuma cu zaharul,apoi se adauga nucile,faina,cacaua si untul topit si se amesteca cu o spatula. Punem compozitia intr o tava de aprox 49 lungime si 29 latine tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit 160 de grade pentru 30 de minute.Dupa ce este...
Desert prajitura Boema
Se separa ouale si se bat albusurile spuma cu sarea si zaharul, apoi adaugam galbenusurile, vanilia si mai mixam putin. Apoi cernem faina si cacaoa si amestecam usor de jos in sus cu o paleta pana se omogenizeaza.Tapetam tava cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru...
Desert placinta cu branza si stafide
Amestecam branza cu zaharul, ouale, stafidele, coaja de lamaie si esenta de vanilie. Topim untul si il amestecam cu uleiul. Cu o pensula ungem fiecare foaie de placinta si o punem in tava. Eu am pus prima data 4 foi apoi amestec de branza iar 4 foi si amestec de branza iar restul de foi...
Desert tort cu ciocolata neagra si alba
Pentru blat separam ouale, batem albusurile cu praful de sare si zaharul.Dupa ce s-a topit zaharul adaugam galbenusurile si mixam.Apoi se adauga vanilia, faina si cacao si amestecam cu o lingura de silicon de jos in sus.Turnam compozitia intr o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul...
Desert chec cu ciocolata si nuci
Separam ouale, batem albusurile spuma cu sarea si zaharul. Dupa ce s-a topit zaharul, adaugam galbenusurile si mixam putin. Apoi adaugam vanilia, faina si mixam pana se incorporeaza. Pregatim 2 tavi cu hartie de copt si punem putin din compozitie, apoi ciocolata si nuci maruntite. Mai punem peste...
Desert Lava cake
Punem intr-o cratita ciocolata, untul si zaharul pe foc la bain-marie. Dupa ce s-au topit zaharul si untul, dam cratita jos dupa bain-marie si adaugam ouale si galbenusurile unul cate unul. Amestecam cu un tel pana se omogenizeaza .La sfarsit adaugam faina si amestecam. Eu am folosit forme de...
Desert eclere
Intr-o cratita la foc mic, punem laptele, apa si untul. Lasam pana se topeste untul, apoi punem faina si amestecam bine la foc mic inca 5 minute sa scoatem cat mai multa apa din aluat. Stingem focul si lasam aluatul sa se raceasca. Dupa ce s-a racit adaugam ouale, cate unul pe rand si...
Desert Mini Pavlova
Albusurile se bat spuma cu sarea,se adauga otetul apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se topeste.La sfarsit se adauga amidonul si se mixeaza 1-2 minute.Se pune toata compozitia intr-un pos si pe o tava tapetata cu hartie de copt se fac cercuri pline, apoi peste cercuri se mai adauga o...
Cartofi cu muschi de porc la cuptor
Curatam cartofi si ii taiem cuburi.Ii punem intr o tava de yena cu carnea taiata cuburi.Punem 2 linguri de ulei,apa si condimentele.Dam la cuptor aproximativ o ora. Pofta buna!
Mazare cu piept de pui
Taiem pieptul de pui cuburi si il calim impreuna cu ceapa 10 minute.Apoi adaugam mazarea,bulionul,delikatul,si un pahar cu apa si lasam pe foc 20 de minute. La sfasit punem patrunjelul tocat. Pofta buna!
Tarta cu visine
Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare apoi se adauga zaharul treptat pana devine o spuma lucioasa. Galbenusurile se bat cu uleiul si se incorporeaza in spuma batuta si se mixeaza. Se adauga zaharul vanilat, praful de copt si esentele. Apoi se adauga...
Prajitura FOI
Se amesteca toate ingrendientele si se adauga treptat faina pana devine un aluat elastic. Aluatul se imparte in 9 bucati care se coc pe tava intoarsa de la aragaz. Se dau la cuptor cate 3-4 minute fiecare. Se opreste o cana de lapte iar restul se pune la fiert, se adauga margarina si se...
Bomboane din biscuiti
Se faramiteaza biscuitii .Se amesteca cu cacao si zahar.Se adauga untul,stafidele,si lapte pana se obtine o compozitie mai tare.La sfarsit se adauga si rom. Se fac in mana bilute si se dau prin cocos. Pofta buna!
Pangasius cu piure de cartofi
Se spala bucatile de peste si se aseaza intr o tava cu folie de aluminiu unsa cu ulei.Se condimenteaza si se pun feliute de lamaie. Se da la cuptor la foc mediu aproximativ 40 de minute Se curata cartofii si se taie cuburi.Se pun la fiert cu putin delikat.Dupa ce s-au fiert se amesteca cu...
Varza murata cu carne de porc
Se caleste ceapa pana devine aurie .Apoi se adauga carnea taiata cubulete.Se lasa 5 minute. Se taie varza si se adauga peste carne.Se pun 2 cani cu apa,bulionul ,dafinul si cimbrul. Se lasa la foc mic pana scade apa. Pofta buna!
Pizza cu ciuperci
Drojdia se freaca cu un praf de sare iar peste se adauga apa calduta cu uleiul si se amesteca.Se pune faina cat cuprinde pana devine un aluat elastic.Se lasa la dospit pana isi mareste volumul inca o data. Se taie salamul,ciupercile si ardeiul cubulete. Se intinde o foaie din...
Supa de ficatei cu galuste
Se pun ficateii la fiert in 4 l de apa.Se spumeaza.Se taie ceapa si cartoful si se adauga peste ficatei. Se lasa pana se fierbe cartoful,se adauga zarzavatul si delikat. Separat se amesteca oul batut cu grisul pana devina o pasta.Din aceasta se iau cu lingurita galusti si se adauga in supa....
Tocana cu pui
Se rumenesc ciocanelele in ulei si se scot.In uleiul ramas se caleste ceapa taiata, pana devine aurie.Apoi se adauga ciocanelele,rosiile in bulion,o lingura de bulion,sare si piper dupa gust.La sfarsit se pune si usturoiul. Se lasa la foc mediu aproximativ 30 de minute. Pofta buna!
Pui cu ciuperci si smantana
Se taie ceapa,ciupercile si pieptul de pui cuburi.Se calesc ceapa cu pieptul de pui si ciupercile 5 minute.Apoi se adauga ardeiul .Se pune si un pahar cu apa. Se lasa la foc mediu pana se evapora apa.Apoi adaugam smantana amestecata cu o lingura de faina si un pahar cu apa. Se pune...
Tiramisu reţetă cu banane
Tiramisu reţetă cu banane Se face o cafea cu 2 linguri de cafea,2 de zahar si 400 ml apa si o lasati sa se raceasca. Intre timp preparati frisca.Intr-un bol puneti laptele impreuna cu praful de frisca si amestecati cu mixerul.Punem peste frisca crema de branza Mascarpone si amestecam...
Nuci umplute
Pentru aluat: Se amesteca ouale cu zaharul si uleiul pana ce se omogenizeaza,apoi se adauga faina cat cuprinde pana devine un aluat mai tare. Pentru crema: Se pune laptele la fiert cu margarina.Dupa ce s-a topit margarina se adauga zaharul si cacao si se amesteca.Apoi se adauga si 1...
Legume cu orez si piept de pui
Se taie ceapa cu pieptul de pui.Se pun sa se caleasca. Se pune si sare dupa gust. Dupa ce s-au calit se adauga amestecul de legume cu orez si se amesteca,apoi se lasa 15-20 de minute. La sfarsit se adauga si patrunjelul tocat si se ia de pe foc. Pofta buna!!!
Ciorba de pui cu corcoduse
Se spala copanele si se pun la fiert. Se spumeaza apoi se adauga ceapa tocata si orezul.Cand s-a fiert orezul se adauga zarzavatul si ouale. Cand s-au ridicat corcodusele la suprafata se stinge si se pune verdeata. Pofta buna!!
Gogosi
Intr-un bol se pune faina iar in mijlocul ei se face ca un cuib si se pun ouale,drojdia,coaja de lamaie,zaharul si suc putin cate putin si se amesteca pana se omogenizeaza. Se lasa la dospit 30 de minute. Se intinde o foaie din coca si se taie in bucati mici. Se pune ulei intr-o cratita...
Sarmale cu carne de gasca
Se toaca ceapa.Apoi se amesteca intr-un bol carnea,orezul,ceapa,bulionul,piperul si boia.Se amesteca pana se omogenizeaza compozitia. Se taie varza si se formeaza sarmalele. Intr-o cratita se aseaza pe fund un rand de varza tocata,bulion si piper si un rand de sarmale.Se acopera cu apa si...
Bomboane cu flori de salcam
Se pune zaharul intr-o cratita mai mica sa se caramelizeze.Se mai amesteca din cand in cand. Apoi se adauga florile,si se amesteca timp de 1 minut. Se adauga si faina ,si se amesteca.Apoi si uleiul si se mai amesteca 1 minut. Se ia de pe foc si compozitia se pune pe un tocator udat in...
Supa de pui
Se pun copanele la fiert.Cartofii si telina se taie bucati si se adauga in oala. Se spumeaza,apoi se toaca ceapa si ardeiul si se adauga in supa.Se pune si delikat dupa gust. Cand incepe sa fiarba se adauga fideaua si oul. Dupa ce s-a fiert se adauga patrunjelul si leusteanul si se ia de...
Pilaf cu pui
Se pune apa cu 2 linguri de ulei,delikatul si ceapa taiata sa fiarba.Cand incepe sa fiarba se pune orezul si se lasa la foc mic pana se ingroasa. Eu ciocanelele le-am pus pe gratar la aragaz.Dar se pot si praji. POFTA BUNA!!