dantes

5

Bucataras
senzational

Lupeni

Bucataras din 17.05.2011

RETETE263
PRIETENI358
Retete / Mancaruri de post

Clatite cu legume

In Mancaruri de post la 8 Apr 2021

Pentru clatite se amesteca toate ingredientele adaugandu-se treptat apa pana cand se obtine o coca ce trebuie sa fie lichida si se lasa sa se odihneasca circa 10 minute. Clatitele se prajesc intr-o tigaie fara a mai adauga ulei. Legumele se curata si se taie julienne si se pun...

Mancare de dovlecei si rosii

In Mancaruri de post la 3 Apr 2021

Dovleceii se curata si se taie in forma de betisoare,rosiile se taie in patru. Se pune uleiul la incins si se adauga dovleceii cand acesta sunt la textura care ne place se adauga rosiile si se mai lasa pe foc doua minute. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gusy.

Noodles cu legume si ciuperci

In Mancaruri de post la 17 Iun 2020

  Puneti taiteii in apa clocotita si fierbeti timp de 3 minute, apoi ii scoateti si ii clatiti cu apa rece si ii lasati sa se scurga intr-o strecuratoare. Curatati si taiati morcovul in forma de betisoare subtiri, ardeii grasi ii taiati fideluta, la fel si ciupercile. Punem uleiul...

Pate vegetal

In Mancaruri de post la 16 Apr 2020

Ceapa se taie julienne si se caleste in ulei pana devine sticloasa. Se adauga sarea, usturoiul si se mai caleste putin, fara a se rumeni.  Ciupercile proaspete se taie in felii groase si se adauga peste ceapa si se sareaza si pipereaza dupa gust. Se amesteca bine si se gatesc la foc...

Legume la tava

In Mancaruri de post la 19 Dec 2019

Se spala si se curata legumele. Cartofii se taie in feli groase de circa 0,5 cm,brocolii se rup in buchetele mici,morcovii se taie pe lung in doua si la sparanghel se rupe partea lemnoasa. Se pun toate legumele in tava se stropesc cu ulei,se adauga condimentele si se amesteca toate cu mana....

Supa Alsaciana

In Mancaruri de post la 4 Apr 2019

Legumele se spala si se curata de coaja, daca trebuie. Cartofii se taie in cubulete, ceapa se taie julien, ciupercile se taie in felii subtiri, rosia si ardeiul gras se taie cubulete, morcovul se da prin razatoarea mica. Se pune ulei intr-o tigaie si se caleste ceapa pana devine translucida,...

Sarmale de post

In Mancaruri de post la 29 Mar 2018

Desfacem frunzele de varza si le punem la desarat in apa rece,ghebele daca sunt congelate le puneti si pe ele in apa rece.Tocam ceapa si o punem la calit in ulei,cand este inmuiata adaugam orezul,boiaua,2 linguri de pasta de rosii dizolvate in putina apa,cimbru sare si piper si mai lasam pe foc...

Linte rosie cu sparanghel

In Mancaruri de post la 25 Mar 2018

Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei cand este aproape gata se adauga lintea si se mai lasa la calit 2-3 minute, dupa care se adauga o cana de apa si se lasa la fiert pana scade complet. Se sareaza si pipareaza dupa gust. Sparanghelul se introduce in apa clocotita 2-3 minute si se...

Humus reteta

In Mancaruri de post la 6 Oct 2017

Humus reteta Se scurge nautul de lichid, se pune impreuna cu uleiul de susan si pasta de susan (daca este prea groasa, se amesteca cu putina apa pentru a deveni fluida). Se blenduieste totul bine si se condimenteaza dupa gust.

Mancare de fasole verde

In Mancaruri de post la 12 Apr 2017

Rupem fasolea in bucati mici si o punem la fiert in apa cu sare; cand este gata, o scurgem de apa, intr-o strecuratoare. Punem uleiul la incalzit si calim in el usturoiul taiat marunt si rosia curatata de coaja si pasata; cand este gata, adaugam fasolea pastai, amestecam bine si mai adaugam...

Chiftelute din naut

In Mancaruri de post la 7 Apr 2017

Punem in vasul de la blender: nautul scurs de zeama, patrunjelul, usturoiul, faina, praful de copt si condimentele. Mixam pana cand obtinem o pasta; daca este prea moale compozitia, mai adaugam faina. Presaram pe un fund de lemn susanul; cu mainile umede, modelam chiftelutele de marimea unei nuci...

Ciorba de gulii

In Mancaruri de post la 6 Apr 2017

Telina, morcovul si gulia se curata si se dau pe razatoarea mare. Punem in oala, uleiul la incins, calim morcovul si telina putin, apoi adaugam si gulia la calit. Cand sunt toate calite, adaugam circa 1,5 litri de apa si lasam sa fiarba circa 30 de minute. Cand este gata, adaugam mararul tocat...

Iahnie de fasole picanta

In Mancaruri de post la 31 Mar 2017

Fasolea o punem la inmuiat, cel putin 12 ore si apoi o fierbem, schimband de doua ori apa si, cand se inmoaie, o scurgem bine. Cand este gata fasolea, punem la prajit in ulei, faina, pasta de ardei iute si adaugam sucul de rosii, fasolea si usturoiul pisat. Lasam totul pe foc inca cateva...

Placintele cu loboda si leurda

In Mancaruri de post la 30 Mar 2017

Spalam bine frunzele de loboda si leurda, apoi le taiem marunt. Punem uleiul si cateii de usturoi la incins, apoi adaugam frunzele de loboda si leurda si amestecam pana cand se inmoaie bine si le saram, dupa gust. Intindem foaia de placinta si o taiem in patrate de circa 8 cm. Pe fiecare...

Spaghete cu avocado si rosii

In Mancaruri de post la 28 Mar 2017

Punem spaghetele la fiert, in apa cu sare, circa 8 minute.Taiem avocado in doua, scoatem samburele si miezul pe care il pasam si il stropim cu suc de lamaie sa nu se oxideze. Curatam rosiile de coaja si le taiem in cubulete si le amestecam cu pasta de avocado, uleiul de masline si frunzele de...

Iahnie de naut

In Mancaruri de post la 22 Mar 2017

Nautul se pune la hidratat in apa rece, cu o zi inainte, apoi se fierbe 2-3 ore, pana cand se inmoaie si se scurge bine de apa. Punem intr-o oala uleiul, faina si usturoiul pisat; cand incep sa se prajeasca putin, adaugam nautul si sucul de rosii si lasam sa fiarba pana scade lichidul....

Sarmale cu pleurotus

In Mancaruri de post la 14 Mar 2017

Se opareste varza in apa sarata, circa 3-5 minute si se desface in foi. Ciupercile pleurotus se spala bine si se taie marunt. Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei, se adauga pasta de rosii, ciupercile taiate marunt, orezul. Se condimenteaza dupa gust si se amesteca bine.   Se...

Legume picante

In Mancaruri de post la 23 Dec 2016

Pentru pasta picanta toate ingredientele se  dau prin blender. Intr-o oala se pune uleiul se adauga ceapa si ardeiul iute si se calesc pana se inmoaie ceapa. Se adauga morcovii, boiaua de ardei iute,coriandru,turmericul si sare,se amesteca bine si se da focul mic,se adauga cartofi se...

Garnitura de legume

In Mancaruri de post la 6 Mar 2015

Conopida si brocolii le spalam bine si le rupem in buchetele mici, morcovii si telina le dam pe razatoarea mare, ardeiul il taiem fideluta. Punem ardeiul la calit in ulei si cand este gata pe jumatate adaugam celelalte ingrediente, condimentam cu sare si piper dupa gust, punem capacul si lasam...

Paste cu legume

In Mancaruri de post la 18 Dec 2014

Pastele se fierb in apa cu sare circa 8 minute.Legumele se spala si conopida si brocoli se rup in buchetele mici ardeiul se taie marunt iar morcovul si telina se dau pe razatoarea mare. Se pune la calit in ulei conopida si brocoli si cand sunt pe jumatate calite se adauga si restul legumelor...

Orez cu legume

In Mancaruri de post la 5 Apr 2014

Se spala orezul si se amesteca cu porumbul,mazarea,ardeiul gras taiat marunt. Se pune in tava se adauga uleiul,o cana de apa si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Deasupra se pune o folie de aluminiu si se da la cuptor circa 30 minute. Din cand in cand se amesteca si se mai adauga...

Varza calita de post

In Mancaruri de post la 4 Apr 2014

Varza murata se lasa la desarat in apa circa 2 ore, apoi se taie fideluta. Intr-un vas se incinge uleiul si se pute la calit ceapa taiata, apoi se pune deasupra varza si se lasa pe foc pana scade aproape de tot si se condimenteaza dupa gust cu cimpru, piper, boia.

Ghiveci de legume

In Mancaruri de post la 3 Apr 2014

Ceapa se caleste putin in ulei, se adauga legumele taiate cubulete se adauga apa cat sa acopere toate legumele si se fierbe, cand sunt aproape fierte se adauga pasta de rosii, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se mai lasa la fiert pana sunt gata legumele.

Prajitura cu mere

In Mancaruri de post la 15 Apr 2013

Pentru aluat framantam ingredientele pana cand obtinem un aluat omogen si usor de prelucrat,invelim aluatul intr-o folie alimentara si il bagam la frigider 30 de minute. Pentru umplutura curatam merele si le dam pe razatoarea mare si le punem la calit impreuna cu zaharul si scortisoara....

Mancare de spanac

In Mancaruri de post la 7 Apr 2013

Se spala spanacul se pune la fiert circa 10 minute, cand este gata se toaca marunt. Intr-o cratita punem uleiul peste care adaugam spanacul tocat si subtiem cu zeama rezultata din fierbere. Adaugam laptele si adaugam la foc mic 10 minute, punem usturoiul pisat si sare dupa gust, iar la final...

Ciuperci cu garnitura de arez

In Mancaruri de post la 6 Apr 2013

Spalam ciupercile, le taiem coditele, le saram si piparam dupa gust. Adaugam deasupara cate o felie subtire de branza tofu si le dam la cuptor cam 10 minute. Separat fierbem orezul si dam pe razaroarea mica morcovii. Calim in ulei morcovii, adaugam deasupra orezul si il condimentam dupa gust...

Tocanita de ciuperci(ghebe)

In Mancaruri de post la 3 Apr 2013

Se taie ceapa si ardeiul marunt si se calesc in ulei. Se adauga ciupercile eu am folosit ghebe congelate si nu a mai trebuit sa adaug apa. Se lasa sa fiarba inabusit circa 10 minute si se condimenteaza dupa gust.

Tocanita de cartofi cu ciuperci

In Mancaruri de post la 29 Mar 2013

Se taie julien ceapa, ardeiul si ciupercile si se calesc in ulei. Deasupra se adauga cartofii taiati si se adauga apa cam un centimetru deasupra cartofilor. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se lasa la fiert pana se fierb cartofii.

Pizza de post

In Mancaruri de post la 22 Mar 2013

Pentru aluat se amesteca faina,uleiul,drojdia dizolvata in apa,foarte bine,nu se lasa la dospit. Se intinde o foaie intr-o tava tapetata si deasupra se aseaza rosiile,branza,ciupercile taiate in felii si se adauga porumbul,cimbru si sarea si se da la cuptor cam 40 de minute.

Afisate 1 - 29 din 29 retete    

Postari recente

publicat la 22.10.2022

Reteta de zacusca de hribi

Horosmopul tau de astazi:

Rac

O plimbare cu rolele pe piatra cubică îţi va astâmpăra setea de sporturi extreme. Faptul că tot restul zilei vei trepida fără pauză devine un avantaj pentru rudele tale apropiate, care te vor folosi pe post de fotoliu pentru masaj.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 22

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]