Pregateste mai intai legumele! Toaca marunt morcovii, radacinile de patrunjel si pastarnac, telina si ceapa verde. Pune carnea la fiert intr-o oala incapatoare, in 3 litri de apa rece si...
Carnea va fi atat de frageda incat ti se va topi in gura, iar aromele se vor imbina perfect intr-un preparat pe care vei vrea sa-l faci iar si iar.
Ai nevoie de: 1 kg de carne de miel fara os (eu...
Pentru blat procedăm astfel:
Mixăm ouăle împreună cu zaharul până ce obţinem o compoziţie cremoasă. Încorporăm, rând pe rând, uleiul, laptele şi făina...
Am pus mai intai drojdia la dospit intr-un bol cu putina apa calduta si putin zahar.
Dupa ce a crescut am facut coca astfel:am batut ouale cu zaharul si sarea.Apoi am amestecat bine si am...
Mixam intr-un castron untul aflat la temperatura camerei cu zaharul brun si 50 gr zahar tos alb, apoi cu cate 1 ou, pe rand, pana se transforma intr-o crema fina. Adaugam cardamomul, cacao,...
Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile cu sarea, apoi adauga treptat zaharul si mixeaza pana la diluare.
Galbenusurile freaca-le impreuna cu uleiul.
Cerne faina,...
Spalam bine carnea,a mea a vut si putin os, am taiat oasele separat si le-am lasat cu putina carne, iar restul de carne am taiat-o bucati.
Am pus carnea la fiert cu apa in oala pt ciorba, iar cind...
Spalam carnea, o taiem cuburi.
Luam un vas termorezistent sau o tava, asezam carnea, presaram un pic de sare cu condimente, turnam vinul si punem un pic de ulei masline.
Curatam...
Biscuitii ii zdrobim in robotul de bucatarie sau cu mana apoi ii turnam intr-un bol. Margarina o punem pe foc cu zaharul si lasam sa se incalzeasca amestecand pana se topeste zaharul.
Turnam...
Curatam dovlecelul de interior si de coaja, il spalam si il taiem cubulete.
Fasolea verde o curatam de capete, o spalam si o rupem in trei bucati fiecare, sa fie mai micuta.
Curatam ceapa,...
Feliem fiecare bucata de muschiulet de porc in trei, dar lasam cate un capat intreg si batem cele trei felii usor cu ciocanul de snitele.
Din condimente, putin ulei si sare, facem un sos cu care...
In vasul robotului de bucatarie am pus faina, sarea si zaharul. Le-am amestecat cu o lingurita. Intr-o cana am pus drojdia, 2 linguri lapte caldut si 1 lingura de faina si am amestecat bine pina ce...
Prima data pregatim taiteii:
Intr-un bol punem oul, un praf de sare si le amestecam.
Adaugam faina treptat pana obtinem un aluat omogen.
Presaram faina pe masa de lucru, intindem aluatul intr-o...
Chiftele
Carnea de peste se trece prin masina de tocat sau in robotul de bucatarie si se marunteste. Ceapa si usturoiul se toaca marunt,cartoful se da pe razatoare,painea se inmoaie in apa,apoi se...
Blatul:ouale se bat cu putina sare pana isi dubleaza volumul.Se adauga zahatul si se mixeaza pana devin o crema.Adaugam pe rand untul topit,iaurtul si faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si...
Curatati si spalati legumele .
Ceapa, telina, Kapia cubulete si morcovul rondele se calesc usor (2 minute) in ulei.
Adaugati carnea, pasta de ardei iute si dulce, sare si mai caliti 5 minute....
Punem penele la fiert in apa cu sare si putin ulei.
Intre timp calim ceapa maruntita pana devine sticlie(galbuie), dupa care adaugam ciupercile taiate si le calim pana se evapora apa din ele. Se...
Fierbem laptele cu o cana de zahar si cele doua esente de vanilie. Cand zaharul s-a topit lasam laptele la racit.
Pregatim doua vase (oale) una mai mica si una mai mare. Cea mica sa incapa in cea...
Rasolul porționat se pune la fiert în oala sub presiune cu apă rece, foi de dafin sare și piper boabe, cca. 30 de minute după ce a început fluieratul. Între timp se curăță...
Prajiti cartofii pana se obtine o culoare aurie, scoatati cartofii pe un servetel de hartie.
Apoi puneti o tigaie la foc mediu si adaugati uleiul. Peste ulei adaugati ceapa condimentata cu piper,...
Baza:
Macinam biscuitii in robotul de bucatarie pana se fac ca o pulbere fina apoi ii amestecam cu o lingura de zahar pudra.
Topim untul la microunde (sau pe foc) apoi il adaugam in compozitia de...
Puiul se spala si se portioneaza.
Se pune la fiert intr-o cratita de 5 l.
Dupa ce a dat 2-3 clocote se arunca apa in care a fiert si se pune in alta apa la fiert,in care punem si bucatile de pui....
Marinata: se amesteca otetul balsamic ,baza Mirodenia (Fuchs) si cimbru.
Pieptul de porc se spala si se pune la macerat pentru 1-2 ore in marinata pregatita anterior.
Dupa acest timp se pune...
Gelatina se pune la hidratat conform instructiunilor de pe plic.
Frisca se bate pana sta pe teluri.
Branza se amesteca impreuna cu mierea ,zaharul vanilat si gelatina hidratata.
Toate acestea se...
Pentru astazi am ales
Ciorba de miel reteta cu legume proaspete, tarhon si leustean
Pregateste mai intai legumele! Toaca marunt morcovii, radacinile de patrunjel si pastarnac, telina si ceapa verde. Pune carnea la fiert intr-o oala incapatoare, in 3 litri de apa rece si...
Stufat fraged de miel
Carnea va fi atat de frageda incat ti se va topi in gura, iar aromele se vor imbina perfect intr-un preparat pe care vei vrea sa-l faci iar si iar. Ai nevoie de: 1 kg de carne de miel fara os (eu...
Tort cu fructe de padure si crema de ciocolata
Pentru blat procedăm astfel: Mixăm ouăle împreună cu zaharul până ce obţinem o compoziţie cremoasă. Încorporăm, rând pe rând, uleiul, laptele şi făina...