Se curata dovleceii de coaja si se taie bucatele ,dupa preferinta.
Ceapa se toaca marunt, apoi se caleste intr-o oala de marime mijlocie ,in ulei de masline.
Eu am adaugat si o lingurita de boia.
Cand s-a calit,se adauga dovlecelul si rosiile.
Se adauga sarea,piperul ,usturoiul.
Se...
Ceapa rosie si alba se toaca marunt.
Se ia o cratita de 3l in care se pune putin ulei de masline,in care se caleste ceapa.
Cand este calita,se adauga legumele,taiate dupa preferinta.
Se adauga circa un litru de apa si se lasa sa fiarba.
Cand sunt aproape fierte, se adauga fasolea...
Se taie ceapa,ardeiul,morcovii,patrunjelul,telina si rosiile in cubulete.
Se incinge uleiul de masline ,intr-o oala de 5 l.
Cand s-a incins ,se adauga ceapa tocata marunt si se lasa la calit,cand este aurie,se adauga o cana cu apa si se lasa sa fiarba la foc mediu.
Dupa 10 minute,se...
Dovlecel scazut
Se curata dovleceii de coaja si se taie bucatele ,dupa preferinta. Ceapa se toaca marunt, apoi se caleste intr-o oala de marime mijlocie ,in ulei de masline. Eu am adaugat si o lingurita de boia. Cand s-a calit,se adauga dovlecelul si rosiile. Se adauga sarea,piperul ,usturoiul. Se...
Fasole verde scazuta
Ceapa rosie si alba se toaca marunt. Se ia o cratita de 3l in care se pune putin ulei de masline,in care se caleste ceapa. Cand este calita,se adauga legumele,taiate dupa preferinta. Se adauga circa un litru de apa si se lasa sa fiarba. Cand sunt aproape fierte, se adauga fasolea...
Ciorba de varza -de post
Se taie ceapa,ardeiul,morcovii,patrunjelul,telina si rosiile in cubulete. Se incinge uleiul de masline ,intr-o oala de 5 l. Cand s-a incins ,se adauga ceapa tocata marunt si se lasa la calit,cand este aurie,se adauga o cana cu apa si se lasa sa fiarba la foc mediu. Dupa 10 minute,se...