Curatam si spalam pulpele de pui, le portionam si le punem la fiert in apa rece cu putin sare.
Dupa ce curatam spuma, punem capac si fierbem vreo 20 minute.
Intre timp curatam legumele si le tocam potrivit. Le punem si pe ele in oala si le foerbem vreo 10 minute.
Spargem ouale...
Pregatim mai intai legumele: le curatam si le tocam cubulete. Le punem in apa rece la fiert cu putina sare. Apoi ne apucam de perisoare. Punem carnea intrun castron; presaram orezul spalat, dam ceapa pe razatoare, adaugam patrunjelul, cimbru, maggi, piper, putina sare, ouale si...
Mai intai spalam nine bucatile de piept, apoi le portionam. Eu am taiat carnea macra cubulete si oasele in 2. Le punem LA fiert in APA rece si avem grija sa spumam nine cand incepe sa clocoteasca. Dupa ce aml luat spuma,mai lasam LA fiert vreo ora, timp in care pregatim...
Bucatile de pui le-am curatat si taiat dupa cum v-am zis si le-am pus in oala cu 2l apa rece si un praf de sare; am spumat bine.
Legumele le-am curatat si tocat marunt - morcovii in doua, apoi feliute,varza am taiat-o fasiute,iar restul cubulete.Le-am adaugat pe toate in...
Fasolea o alegem de eventualele gunoaie si o punem la fiert in apa rece; Dupa cum am mai spus, eu schimb apa de 3 ori apoi trec la zeama finala. Dupa ce am schimbat cele 3 ape, punem apa rece peste fasole, 1 lingurita cu bicarbonat, 1 cu zahar si 1 lingurita de ulei (am pus doar o lingurita, din...
Spalam bine carnea afumata si coasta si le punem la fiert in apa rece. Spumam bine si o mai lasam sa fiarba vreo 10-15 minute. Legumele le curatam si le tocam marunt, apoi le punem la fiert peste carne vreo 10 minute, apoi adaugam si cartofii curatati si taiati cuburi mari. Lasam pe foc...
Carnea o spalam si o taiem bucatele mici- cam cat o nuca. Punem carnita la fiert intr-o oala cu cca 3 l de apa si un praf de sare. Spumam bine si mai lasam cca 10 minute sa fiarba.
Intre timp spalam si curatam legumele si le taiem cubulete.
Adaugam legumele taiate peste carnita si...
Curatam radacinoasele si le punem la fiert in apa rece. Cand incep sa se patrunda, adaugam cartofii taiati cuburi maricele (1,5x1,5 cm), sare si cimbrul si fierbem pana se patrund bine. Dregem ciroba cu otet si smantana amestecata cu ou si potrivim de sare. Cand este gata punem tarhonul tocat si...
Supa de pui cu galuste
Curatam si spalam pulpele de pui, le portionam si le punem la fiert in apa rece cu putin sare. Dupa ce curatam spuma, punem capac si fierbem vreo 20 minute. Intre timp curatam legumele si le tocam potrivit. Le punem si pe ele in oala si le foerbem vreo 10 minute. Spargem ouale...
Ciorba de perisoare
Pregatim mai intai legumele: le curatam si le tocam cubulete. Le punem in apa rece la fiert cu putina sare. Apoi ne apucam de perisoare. Punem carnea intrun castron; presaram orezul spalat, dam ceapa pe razatoare, adaugam patrunjelul, cimbru, maggi, piper, putina sare, ouale si...
Ciorba de vitel
Mai intai spalam nine bucatile de piept, apoi le portionam. Eu am taiat carnea macra cubulete si oasele in 2. Le punem LA fiert in APA rece si avem grija sa spumam nine cand incepe sa clocoteasca. Dupa ce aml luat spuma,mai lasam LA fiert vreo ora, timp in care pregatim...
Ciorba de pui cu zeama de varza
Bucatile de pui le-am curatat si taiat dupa cum v-am zis si le-am pus in oala cu 2l apa rece si un praf de sare; am spumat bine. Legumele le-am curatat si tocat marunt - morcovii in doua, apoi feliute,varza am taiat-o fasiute,iar restul cubulete.Le-am adaugat pe toate in...
Ciorba de fasole cu coasta afumata
Fasolea o alegem de eventualele gunoaie si o punem la fiert in apa rece; Dupa cum am mai spus, eu schimb apa de 3 ori apoi trec la zeama finala. Dupa ce am schimbat cele 3 ape, punem apa rece peste fasole, 1 lingurita cu bicarbonat, 1 cu zahar si 1 lingurita de ulei (am pus doar o lingurita, din...
Ciorba de cartofi cu afumatura
Spalam bine carnea afumata si coasta si le punem la fiert in apa rece. Spumam bine si o mai lasam sa fiarba vreo 10-15 minute. Legumele le curatam si le tocam marunt, apoi le punem la fiert peste carne vreo 10 minute, apoi adaugam si cartofii curatati si taiati cuburi mari. Lasam pe foc...
Ciorba cu carne de porc si legume de varaI
Carnea o spalam si o taiem bucatele mici- cam cat o nuca. Punem carnita la fiert intr-o oala cu cca 3 l de apa si un praf de sare. Spumam bine si mai lasam cca 10 minute sa fiarba. Intre timp spalam si curatam legumele si le taiem cubulete. Adaugam legumele taiate peste carnita si...
Ciorba de cartofi cu tarhon si kaizer
Curatam radacinoasele si le punem la fiert in apa rece. Cand incep sa se patrunda, adaugam cartofii taiati cuburi maricele (1,5x1,5 cm), sare si cimbrul si fierbem pana se patrund bine. Dregem ciroba cu otet si smantana amestecata cu ou si potrivim de sare. Cand este gata punem tarhonul tocat si...