Ouale se spala bine si se sparg intr-un castron , la care adaugam laptele putina sare si piper alb ( avind in vedere cit de sarata este telemeaua)apoi batem bine, dupa care adaugam telemeaua rasa.
Intr-o tigaie de teflon sau ceramica punem uleiul, lasam sa se incinga bine, apoi adaugam...
Laptele se pune la fiert si lasam sa se raceasca dar nu de tot , luam smintina care s-a format deasupra , ( laptele trebuie sa fie caldut ca apa de pine).
Intr-un vas de preferinta de lut dar daca nu este e bun orice, eu am folosit un recipient de plastic, il ungem cu iaurtul...
Se cerne faina intr-un castron apoi se face o adincitura se pune zaharul,sarea si drojdia si cu putina apa calda.
Se face o maia pe care o lasam la crescut 10 minute.Intre timp cirnatul de casa il taiem rondele si il prajim putin apoi il scoatem pe hirtie absorbanta (...
Dovlecelul se curata se spala se feliaza apoi se sareaza putin si se lasa 10min . cu sarea sa se inmoaie dupa care se stoarce bine de apa.Intr-un castron batem ouale bine cu putina sare , piper si laptele apoi adaugam 2 linguri de faina in ploaie si batem in continuare pina se...
Se spala ardeiul si se taie 2 rondele de la baza ardeiului de cca. 2 cm.( cu cit ardeiul este mai mare cu atit mai bine) Intr-o tigaie teflonata sau cu ceramica punem uleiul la incins apoi asezam bucatile de ardei si spargem ouale in ele.Cu o lingura punem uleiul fierbinte deasupra oualor...
Se pune apa intr-o oala cu o lingurita sare, se da in clocot apoi usor adaugam faina de malai in ploaie si mestecam continuu sa nu faca cocoloase .
lasam sa fiarba 10-15 min .Cind este fiarta dupa imaginatie asezam pe un platou intins si adaugam brinzica si miezul de lapte .
Pofta sa...
Omleta cu telemea Delaco si rosii chery
Ouale se spala bine si se sparg intr-un castron , la care adaugam laptele putina sare si piper alb ( avind in vedere cit de sarata este telemeaua)apoi batem bine, dupa care adaugam telemeaua rasa. Intr-o tigaie de teflon sau ceramica punem uleiul, lasam sa se incinga bine, apoi adaugam...
Iaurt de casa
Laptele se pune la fiert si lasam sa se raceasca dar nu de tot , luam smintina care s-a format deasupra , ( laptele trebuie sa fie caldut ca apa de pine). Intr-un vas de preferinta de lut dar daca nu este e bun orice, eu am folosit un recipient de plastic, il ungem cu iaurtul...
Chifle cu cirnati de casa si cabanos
Se cerne faina intr-un castron apoi se face o adincitura se pune zaharul,sarea si drojdia si cu putina apa calda. Se face o maia pe care o lasam la crescut 10 minute.Intre timp cirnatul de casa il taiem rondele si il prajim putin apoi il scoatem pe hirtie absorbanta (...
Dovlecel pane cu telemea Delaco
Dovlecelul se curata se spala se feliaza apoi se sareaza putin si se lasa 10min . cu sarea sa se inmoaie dupa care se stoarce bine de apa.Intr-un castron batem ouale bine cu putina sare , piper si laptele apoi adaugam 2 linguri de faina in ploaie si batem in continuare pina se...
Ochiuri de oua in rondele de ardei si telemea Delaco
Se spala ardeiul si se taie 2 rondele de la baza ardeiului de cca. 2 cm.( cu cit ardeiul este mai mare cu atit mai bine) Intr-o tigaie teflonata sau cu ceramica punem uleiul la incins apoi asezam bucatile de ardei si spargem ouale in ele.Cu o lingura punem uleiul fierbinte deasupra oualor...
Mamaliguta cu branză de vacă şi Miez de lapte Delaco
Se pune apa intr-o oala cu o lingurita sare, se da in clocot apoi usor adaugam faina de malai in ploaie si mestecam continuu sa nu faca cocoloase . lasam sa fiarba 10-15 min .Cind este fiarta dupa imaginatie asezam pe un platou intins si adaugam brinzica si miezul de lapte . Pofta sa...