Articole

5 condimente esentiale pentru mancare

Postat de: ellamaria in Condimente

O mancare gustoasa este o mancare in care punem si condimente nu doar sare si piper. O combinatie de cinci ingrediente chinezesti pot da mancarii tale un gust aparte.Citeste continuarea

Traditii in jurul lumii: ce semnificatie are bradul impodobit (I)

Postat de: Adinuta in Craciun

Cati oameni si cate culturi, tot atat de multe idei, tot atat de multe stari si modalitati de a trai si simti o sarbatoare. Craciunul este imbratisat de fiecare tara in parte intr-un mod deosebit...Citeste continuarea

De ce decoram bradul de Craciun

Postat de: Adinuta in Craciun

Cu mult timp inainte de aparitia sarbatorilor crestin, plantele si copacii care ramaneau verzi de-a lungul intregului an aveau o semnificatie aparte pentru oameni in timpul iernii. Asa cum decoram...Citeste continuarea

Interviurile Bucataras: Ionela

Postat de: Bucataras in Bucatarasii

La 8 ani a incercat sa faca un cozonac :))), va dati seama ce a iesit ... Sa o descoperim pe Ionela2682:Citeste continuarea

Cateva intrebuintari mai putin cunoscute ale maionezei

Postat de: Adinuta in Bucataras eFeminin

Maioneza este o emulsie cremoasa facuta din galbenusuri de ou, ulei, sare, suc de lamaie si mustar. Anumite retete de maioneza se fac cu otet in locul sucului de lamaie sau cu diferite tipuri de...Citeste continuarea

Mutulica se prezinta

Postat de: Ina in Cu de toate

" Dupa chestia asta n-o sa ma mai citeasca nimeni ... ceea ce este spre binele meu, pentru ca a inceput sa-mi placa " - Mutulica.Citeste continuarea

De ce cad aluaturile dupa coacere?

Postat de: Adinuta in Bucataras eFeminin

Exista un numar mai mare de factori pentru care un tort, o prajitura sau un chec cade dupa ce se raceste. Cand acest lucru se intampla, nu este totul pierdut.Citeste continuarea

Muzeul martipanului -Budapesta

Postat de: mihaelar63 in Bucataras hai hui

Cum eu nu stiu sa prepar deserturi ,, va servesc '' cu imagini de la Muzeul Martipanului din Budapesta .Vazand atatea bunatati m-am gandit si la voi .Este un muzeu micut situat pe deal langa...Citeste continuarea

Framantam sau nu aluatul pentru paine?

Postat de: Adinuta in Tipsuri

Scopul framantarii painii este formarea glutenului. Glutenul, dupa cum stim, este o combinatie de apa cu doua proteine ce se gasesc in faina: gluteina si gliadina. In mod traditional se amesteca...Citeste continuarea

Cu ce putem inlocui grasimea in dulciurile de casa?

Postat de: Adinuta in Bucataras eFeminin

Grasimea are numeroase functii in gatit si copt, dar uneori chiar ne dorim o mancare mai saraca in grasimi. Prin experimente realizate de dieticieni din jurul lumii, au fost descoperite mai multe...Citeste continuarea

Interviurile Bucataras: Dana (retetegg)

Postat de: Bucataras in Bucatarasii

Dana este o prezenta placuta, cu retete delicioase, care azi si-a deschis sufletul in fata noastra. Sa o descoperim in rindurile de mai jos:Citeste continuarea

Una dintre cele mai scumpe mancaruri din lume este facuta din ... cuib de pasare

Postat de: Adinuta in Bucataras eFeminin

Se pare ca timp de mai bine de 400 de ani, supa de cuib de pasari a fost considerata una dintre cele mai scumpe mancaruri din lume si chiar si in ziua de astazi un castron de supa costa intre 30 si...Citeste continuarea

Ce mancam in post la micul dejun?

Postat de: Adinuta in Bucataras eFeminin

Micul dejun este, sau ar trebui sa fie cea mai importanta masa din zi, pentru multi poate singura pe care o luam acasa. Ce mancam de dimineata ne poate oferi energia de care avem nevoie pentru a fi...Citeste continuarea

10 lucruri INEDITE despre mere. Le stiai?

Postat de: Cristi_Roman in Fructe

De la fruct al pacatului la ingredient de baza in alimentatie, de la inalbitor de dinti pana la promotor al sanatatii, marul face parte constant din viata fiecaruia dintre noi. Daca nu il consumam...Citeste continuarea

Sfaturi practice pt pregatirea supei

Postat de: Ionutza in Tehnici

Cu siguranta ti s-a intamplat nu o data sa adaugi mai multa sare decat e nevoie la mancare. Cu siguranta ti s-a intamplat si tie sa iti iasa supa tulbure ori sa nu aiba o culoare multumitoare....Citeste continuarea

Mananca mai multe nuci si seminte pentru un creier sanatos si o mai buna dispozitie

Postat de: Adinuta in Bucataras eFeminin

Pot unele alimente sa ne faca mai inteligenti? Cercetarile arata ca nucile si semintele sunt ce avem nevoie pentru a stimula activitatea cerebrala si a avea o stare de spirit mai echilibrata. De la...Citeste continuarea

Anasonul

Postat de: mitinita in Condimente

Anasonul se prezinta sub forma de seminte ovale, aromate si sunt printre cele mai cunoscute mirodenii din toate timpurile. Se foloseste la fabricarea bauturii grecesti ouzo .Citeste continuarea

Ienibaharul

Postat de: mitinita in Condimente

Ienibaharul e o mirodenie cu un gust intreit: scortisoara, nucsoara si cuisoara.Citeste continuarea

Nucsoara

Postat de: mitinita in Condimente

Nucsoara este folosita pentru a da gust oricarui desert, de la inghetata la biscuiti, dar puteti sa o folositi cu incredere si la sosuri sau fripturi. Samanta de nucsoara inchisa intr-o coaja cu...Citeste continuarea

Uleiuri naturale pentru o atmosfera de Sarbatoare

Postat de: Adinuta in Craciun

Zilele de Sarbatoare sunt despre spiritualitate, iubire, ne pregatim sufletul dar si casa de o alta schimbare, desi o repetam in fiecare an. Si daca ne pregatim casa in culori de rosu si alb, ne...Citeste continuarea

Postul negru o data pe saptamana - un plus de sanatate si tinerete

Postat de: Adinuta in Bucataras eFeminin

Stramosii nostri traiau intr-o lume plina de stres si de lipsuri. Mancarea nu le era mereu la indemana si zilele de post negru erau destul de comune. Acest stil de viata ne-a influentat intr-un...Citeste continuarea

Mituri culinare folositoare

Postat de: Ionutza in Bucataras eFeminin

Uneori aparenţele înşală. Sunt multe lucruri pe care ar trebui să le ştim despre produsele consumate zilnic şi totuşi, nu le cunoaştem. Pur şi simplu avem impresia că avem cunoştinţe...Citeste continuarea

Cum potrivim condimentele cu preparatele noastre preferate.

Postat de: Ionutza in Condimente

Pentru rezultate de exceptie la gatit, este bine sa invatam ce condimente merg mai bine cu produsele care urmeaza sa fie gatite ca fel principal la masa, in acest mod noi avand la indemana...Citeste continuarea

De ce este bine sa ne incepem ziua cu apa si lamaie

Postat de: Adinuta in Bucataras eFeminin

Apa curata amestecata cu suc de lamaie proaspat stors este una dintre cele mai eficiente metode de a incepe ziua cu un plus de energie. Cei mai multi dintre noi ne bazam pe cafea sau ceai verde si...Citeste continuarea

Interviurile Bucataras: Adasev

Postat de: Bucataras in Bucatarasii

Adina este alaturi de noi din iulie 2010. O prezenta foarte placuta, viseaza la o casuta mica si ar vrea sa ajute copiii autisti. Sa o cunoastem in rindurile de mai jos ...Citeste continuarea

Modalitati naturale de a scapa de acnee

Postat de: Adinuta in Bucataras eFeminin

Acneea este o problema dermatologica ce nu afecteaza doar adolescentii, ci si milioane de adulti. Exista nenumarate tratamente medicamentoase pentru a scapa de acnee, insa se gasesc la fel de multe...Citeste continuarea

Prajiturele pentru Mos Craciun

Postat de: bitza in Concurs

Va astept pe toti si pe toate la concurs :)Citeste continuarea

Care sunt beneficiile untului ghee si cum il putem face acasa

Postat de: Adinuta in Alimente

Pentru unii este cunoscut ca unt clarificat, pentru altii este elixirul aurii al vindecarii – ghee este un ingredient cheie in bucataria Indiana si Ayurvedica cunoscut pentru versalitate, gust...Citeste continuarea

Cooking with Diva in bucatarie ( Cristina ) si Electrolux - Passion4Cooking

Postat de: pusikmea in Bucataras hai hui

Asadar, intr-o zi cu soare primesc un mesaj de la Cristina in care ma invita sa particip la concursul organizat pe site-ul ei, la prima aruncare cu ochiul, am zis nu, pentru ca nu stiam ce sa fac...Citeste continuarea

Pregătiți ghetuțele, vine Moș Nicolae

Postat de: carmenvlad in Cu de toate

În noaptea de 5 spre 6 decembrie, căruntul Moș Nicolae, ocrotitorul copiilor sosește cu daruri pentru copiii cuminți și cu un snop de nuielușe pentru cei care nu au fost cuminți. Copiii,...Citeste continuarea

Cum suntem pacaliti sa mancam prea mult zahar

Postat de: Adinuta in Bucataras eFeminin

Zaharul si glutamatul de sodiu au un lucru in comun: oamenii sunt mai dispusi sa cumpere produse care le contin, in special daca sunt denumite altfel. Cei care vor sa le evite nu le observa in...Citeste continuarea

Scurta pledoarie pentru consumul de unt

Postat de: Adinuta in Bucataras eFeminin

Exista nenumarate discutii despre cat de sanatos sau nesanatos este untul si cu ce poate fi inlocuit. Insa pe masura ce se raspandesc tot mai mult informatiile despre cat de daunatoare sunt...Citeste continuarea

Patru super alimente benefice sanatatii

Postat de: Adinuta in Bucataras eFeminin

In ziua de astazi poate fi destul de dificil de stiut ce este bine sa mananci si ce nu. Pe masura ce aflam tot mai multe lucruri despre sanatate si nutritie, descoperim tot mai multe despre...Citeste continuarea

Tapioca

Postat de: mitinita in Condimente

Se obtine din radacina de cassava si este folosit mai ales la deserturi.Citeste continuarea

Uleiul de susan

Postat de: mitinita in Condimente

Uleiul de susan se produce prin presarea la rece a semintelor de susan si se poate folosi la foarte multe retete,mai ales la cele asiatice.Citeste continuarea

Wasabi

Postat de: mitinita in Condimente

Este condimentul verde care se adauga la sushi, cunoscut si drept "hreanul japonez"Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]