ALUAT:
- se cerne faina si se aseaza intr-un vas unde vom framanta aluatul
- se face o maia din drojie 2 linguri de lapte si zaharul si se lasa putin la crescut
- se incalzeste laptele fara a-l fierbe si se adauga sarea si margarina pentru a se topi
- peste faina se adauga maiaua,...
- se decongeleaza foietajul si se taie in fasii de 1 cm si se aseaza in tava pe hartie de copt
- se umezesc cu putina apa fasiile si se presara mac, chimen si sare (daca le preferati mai sarate)
- se dau la cuptor si se coc 15-20 min la 200 grade
Umplutura:
- dai jambonul prin masina de tocat sau prin razatoarea cu ochiuri mari si o amesteci cu branza si untul la temp. camerei
Rulada:
- bati ouale ca pentru omleta si adaugi treptat laptele si faina apoi ceapa verde si patrunjelul tocate fin, sare si piper dupa gust
-...
- scurgem nautul fiert si racit 10 min intr-o sita si il asezam pe hartie absorbanta de bucatarie ssi il stergem cu grija
- amestecam nautul cu toate celelalte ingrediente
- punem in tava de la cuptor hartie de copt si punem nautul in tava asezat frumos astfel incat bobitele sa nu se...
Coronita cu carne tocata
ALUAT: - se cerne faina si se aseaza intr-un vas unde vom framanta aluatul - se face o maia din drojie 2 linguri de lapte si zaharul si se lasa putin la crescut - se incalzeste laptele fara a-l fierbe si se adauga sarea si margarina pentru a se topi - peste faina se adauga maiaua,...
Saleuri cu mac si chimen - de post
- se decongeleaza foietajul si se taie in fasii de 1 cm si se aseaza in tava pe hartie de copt - se umezesc cu putina apa fasiile si se presara mac, chimen si sare (daca le preferati mai sarate) - se dau la cuptor si se coc 15-20 min la 200 grade
Rulada cu jambon
Umplutura: - dai jambonul prin masina de tocat sau prin razatoarea cu ochiuri mari si o amesteci cu branza si untul la temp. camerei Rulada: - bati ouale ca pentru omleta si adaugi treptat laptele si faina apoi ceapa verde si patrunjelul tocate fin, sare si piper dupa gust -...
Naut crocant - gustare
- scurgem nautul fiert si racit 10 min intr-o sita si il asezam pe hartie absorbanta de bucatarie ssi il stergem cu grija - amestecam nautul cu toate celelalte ingrediente - punem in tava de la cuptor hartie de copt si punem nautul in tava asezat frumos astfel incat bobitele sa nu se...