Din ingredientele mentionate pentru coca am facut un aluat elastic pe care l-am intins si l-am asezat intr-o tava peste hartia de copt.
Branza dulce am amestecat-o cu ouale, zaharul vanilat si fructoza. Am mixat foarte bine crema de branza, apoi am adaugat stafidele si am amestecat din nou...
Pentru pandispan am frecat ouale cu fructoza, am adaugat uleiul si am amestecat pana la omogenizare. Ulterior am pus lapte si am amestecat foarte bine, am pus fulgii de grau si faina cu praful de copt si am omogenizat compozitia. Aam copt la 170 de grade Celsius pandispanul pentru aproximativ 15...
Ciocolata neagra si ciocolata cu lapte le-am rupt bucatele si le-am pus impreuna cu laptele si untul la topit in cuptorul cu microunde (2 minute la putere maxima). Am omogenizat crema de ciocolata, am adaugat cacao, faina si praful de copt si am amestecat din nou. Aceasta compozitie am impartit-o...
Ciocolata cu lapte am rupt-o bucatele si am pus-o intr-un castron impreuna cu cele 4 linguri de mascarpone. Am incalzit ciocolata si mascarponele in cuptorul cu microunde, timp de 1 minut la putere maxima. Cand am scos din cuptor ciocolata nu era complet topita, dar am amestecat pana cand am...
Gelatina am hidratat-o in 150 ml apa, apoi am incalzit-o fara a ajunge la punctul de fierbere. Am lasat sa se raceasca gelatina.
Branza de vaci am amestecat-o cu iaurtul si mierea, am mixat-o foarte bine pentru a obtine o crema cat mai fina, am adaugat apoi 1/2 din gelatina topita si am mixat...
Stafidele le-am pus intr-un pahar cu apa calduta sa se hidrateze. Merele le-am curatat de coaja si le-am taiat cubulete pe care le-am adaugat la fructoza caramelizata. Am lasat in continuare pe foc tigaia cu mere pana cand sucul lasat de acestea s-a redus foarte mult. La sfarsit am adaugat...
Ouale le-am batut spuma, am adaugat grisul si am omogenizat compozitia. Branza zdrobita cu furculita am adaugat-o peste oua, am pus si stafidele si am amestecat foarte bine. Am pus la fiert o oala cu apa. Am modelat bile din compozitia de branza si le-am tavalit prin faina. Am pus bilele in apa...
Am pus la fiert un pahar de apa impreuna cu fructoza. Merele le-am curatat, am scos semintele si le-am taiat felii. In apa fierbinte am adaugat mere si am stors imediat lamaia peste mere. Am adaugat apa in asa fel incat merele sa fie acoperite de apa. Am adaugat bucatele de fructe deshidratate...
Bananele se paseaza si se amesteca cu sucul de lamaie. Se mixeaza apoi cu iaurtul de baut si smantana pentru a se obtine un piure fin. Gelatina se incalzeste in 100 ml apa, fara a nu se fierbe si se toarna peste piure-ul de banane. Se aseaza intr-o tava si se lasa la frigider peste noapte....
Piersicile au fost feliate. Am oprit 4 feliute pentru decor, restul le-am pus la fiert cu foarte putina apa. Cand au fost usor moi, le-am luat de pe foc si le-am mixat pentru a obtine un piure fin.
Mascarponele l-am amestecat cu mierea, omogizand foarte bine compozitia. Piscoturile le-am rupt...
Merele le-am spalat bine si am taiat 8 felii din fiecare mar. Am pus la fiert merele cu putina apa (nu le acoperea complet), betisorul de scortisoara, cuisoare si ghimbir. Am acoperit oala cu un capac. Cand merele erau moi, le-am scos pe o farfurie si am lasat sosul sa mai scada....
Reteta de preparare a papanasilor
Am omogenizat branza de vaci cu smantana, oul, bicarbonatul de sodiu si zaharul vanilat, apoi am adaugat 5 linguri de faina. In functie de consistenta compozitiei poate este necesar sa se mai adauge putina faina. Cu ajutorul unei linguri am luat din...
Branza am mixat-o bine impreuna cu smantana, ouale si fructoza pentru a obtine o compozitie cat mai fina. La sfarsit am adaugat faina, grisul, praful de copt si zaharul vanilat. Am turnat compozitia intr-o tava de silicon (nu a fost nevoie sa o ung cu nimic) si am dat la cuptor la 200 grade...
Intr-un castron mare am pus faina si am facut o depresiune in mijlocul acesteia, unde am pus drojdia. Aproximativ 150 ml apa calduta am folosit pentru a dizolva drojdia si fructoza. Am lasat drojdia aproximativ 10 minute, pana au inceput sa apara basicute la suprafata acesteia. Pe marginea...
Ananasul se curata si se feliaza. Intr-o tigaie am presarat fructoza si am lasat la foc mic pentru a se carameliza. In momentul cand fructoza s-a topit fara a incepe sa se inchida la culoare, am adaugat ananasul. Am lasat fiecare felie de ananas cate 3 minute pe fiecare parte sa se inmoaie putin....
Cele 3 oua le-am batut ca pentru omleta. Ciocolata am topit-o in microunde impreuna cu smantana si am lasat-o sa se raceasca putin apoi am amestecat-o cu ouale, fructoza, bicarbonat si faina. Am turnat compozitia intr-o tava imbracata cu hartie de copt. Am lasat blatul sa se coaca la 170 grade...
Para am taiat-o in jumatate si am asezat-o intr-o tava termorezistenta. Am presarat putina scortisoara si am adaugat cateva cubulete mici de unt pe cele 2 jumatati de para. Le-am uitat putin cam mult in cuptor, in principiu ar fi suficient 20 de minute la 170 grade Celsius.
Pentru jeleu am...
Prajitura cu branza dulce si bezea
Din ingredientele mentionate pentru coca am facut un aluat elastic pe care l-am intins si l-am asezat intr-o tava peste hartia de copt. Branza dulce am amestecat-o cu ouale, zaharul vanilat si fructoza. Am mixat foarte bine crema de branza, apoi am adaugat stafidele si am amestecat din nou...
Tort cu gutui si crema de branza dulce
Pentru pandispan am frecat ouale cu fructoza, am adaugat uleiul si am amestecat pana la omogenizare. Ulterior am pus lapte si am amestecat foarte bine, am pus fulgii de grau si faina cu praful de copt si am omogenizat compozitia. Aam copt la 170 de grade Celsius pandispanul pentru aproximativ 15...
Tort cu ciocolata si fructe de padure
Ciocolata neagra si ciocolata cu lapte le-am rupt bucatele si le-am pus impreuna cu laptele si untul la topit in cuptorul cu microunde (2 minute la putere maxima). Am omogenizat crema de ciocolata, am adaugat cacao, faina si praful de copt si am amestecat din nou. Aceasta compozitie am impartit-o...
Prajitura cu ciocolata si mandarine
Ciocolata cu lapte am rupt-o bucatele si am pus-o intr-un castron impreuna cu cele 4 linguri de mascarpone. Am incalzit ciocolata si mascarponele in cuptorul cu microunde, timp de 1 minut la putere maxima. Cand am scos din cuptor ciocolata nu era complet topita, dar am amestecat pana cand am...
Panettone cu crema de branza si fruct kaki
Gelatina am hidratat-o in 150 ml apa, apoi am incalzit-o fara a ajunge la punctul de fierbere. Am lasat sa se raceasca gelatina. Branza de vaci am amestecat-o cu iaurtul si mierea, am mixat-o foarte bine pentru a obtine o crema cat mai fina, am adaugat apoi 1/2 din gelatina topita si am mixat...
Desert cu mere caramelizate si biscuiti
Stafidele le-am pus intr-un pahar cu apa calduta sa se hidrateze. Merele le-am curatat de coaja si le-am taiat cubulete pe care le-am adaugat la fructoza caramelizata. Am lasat in continuare pe foc tigaia cu mere pana cand sucul lasat de acestea s-a redus foarte mult. La sfarsit am adaugat...
Galuste cu branza de vaci si stafide
Ouale le-am batut spuma, am adaugat grisul si am omogenizat compozitia. Branza zdrobita cu furculita am adaugat-o peste oua, am pus si stafidele si am amestecat foarte bine. Am pus la fiert o oala cu apa. Am modelat bile din compozitia de branza si le-am tavalit prin faina. Am pus bilele in apa...
Aspic cu mar
Am pus la fiert un pahar de apa impreuna cu fructoza. Merele le-am curatat, am scos semintele si le-am taiat felii. In apa fierbinte am adaugat mere si am stors imediat lamaia peste mere. Am adaugat apa in asa fel incat merele sa fie acoperite de apa. Am adaugat bucatele de fructe deshidratate...
Jeleu de banane si capsuni
Bananele se paseaza si se amesteca cu sucul de lamaie. Se mixeaza apoi cu iaurtul de baut si smantana pentru a se obtine un piure fin. Gelatina se incalzeste in 100 ml apa, fara a nu se fierbe si se toarna peste piure-ul de banane. Se aseaza intr-o tava si se lasa la frigider peste noapte....
Piersici cu mascarpone
Piersicile au fost feliate. Am oprit 4 feliute pentru decor, restul le-am pus la fiert cu foarte putina apa. Cand au fost usor moi, le-am luat de pe foc si le-am mixat pentru a obtine un piure fin. Mascarponele l-am amestecat cu mierea, omogizand foarte bine compozitia. Piscoturile le-am rupt...
Compot de mere
Merele le-am spalat bine si am taiat 8 felii din fiecare mar. Am pus la fiert merele cu putina apa (nu le acoperea complet), betisorul de scortisoara, cuisoare si ghimbir. Am acoperit oala cu un capac. Cand merele erau moi, le-am scos pe o farfurie si am lasat sosul sa mai scada....
Reteta de preparare a papanasilor
Reteta de preparare a papanasilor Am omogenizat branza de vaci cu smantana, oul, bicarbonatul de sodiu si zaharul vanilat, apoi am adaugat 5 linguri de faina. In functie de consistenta compozitiei poate este necesar sa se mai adauge putina faina. Cu ajutorul unei linguri am luat din...
Prajitura cu branza dulce
Branza am mixat-o bine impreuna cu smantana, ouale si fructoza pentru a obtine o compozitie cat mai fina. La sfarsit am adaugat faina, grisul, praful de copt si zaharul vanilat. Am turnat compozitia intr-o tava de silicon (nu a fost nevoie sa o ung cu nimic) si am dat la cuptor la 200 grade...
Floricele din aluat de paine
Intr-un castron mare am pus faina si am facut o depresiune in mijlocul acesteia, unde am pus drojdia. Aproximativ 150 ml apa calduta am folosit pentru a dizolva drojdia si fructoza. Am lasat drojdia aproximativ 10 minute, pana au inceput sa apara basicute la suprafata acesteia. Pe marginea...
Ananas cu sos caramel
Ananasul se curata si se feliaza. Intr-o tigaie am presarat fructoza si am lasat la foc mic pentru a se carameliza. In momentul cand fructoza s-a topit fara a incepe sa se inchida la culoare, am adaugat ananasul. Am lasat fiecare felie de ananas cate 3 minute pe fiecare parte sa se inmoaie putin....
Tort cu ciocolata
Cele 3 oua le-am batut ca pentru omleta. Ciocolata am topit-o in microunde impreuna cu smantana si am lasat-o sa se raceasca putin apoi am amestecat-o cu ouale, fructoza, bicarbonat si faina. Am turnat compozitia intr-o tava imbracata cu hartie de copt. Am lasat blatul sa se coaca la 170 grade...
Para cu mascarpone si jeleu de portocala
Para am taiat-o in jumatate si am asezat-o intr-o tava termorezistenta. Am presarat putina scortisoara si am adaugat cateva cubulete mici de unt pe cele 2 jumatati de para. Le-am uitat putin cam mult in cuptor, in principiu ar fi suficient 20 de minute la 170 grade Celsius. Pentru jeleu am...