Se incinge cuptorul la 180 g C.
Caisele se lasa intr-o strecuratoare, la scurs.
Budinca se face conform indicatiilor de pe plic si se lasa la racit. Se pune folie alimentara peste, sa nu se formeze crusta.
Se freaca margarina cu zaharul. Se adauga ouale pe rand, apoi faina...
Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus si se formeaza bilute mici.
Eu am format bilute de 15 g fiecare, dar au fost prea mari, va sfatuiesc sa le faceti de 10g (daca sunt prea mari depasesc conturul formei si nu mai ies frumoase, rotunde). Obligatoriu sa le formati pe toate inainte...
Untul se freaca spuma cu 80 g zahar. Se adauga faina amestecata cu cacaua si nuca.
Albusurile se bat spuma cu restul de zahar (80 g) si se adauga la compozitia de mai sus, amestecand prin invaluire.
Se coace la 180 grade C .
Dupa coacere, cand este rece, se unge cu Nutella peste...
Ciocolata se topeste impreuna cu untul pe baie de aburi (bain marie).
Ouale se bat spuma impreuna cu zaharul pana isi schimba culoarea si cresc in volum.
Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga, in transe, in compozitia de oua, apoi se adauga in fir ciocolata topita.
Tava...
Se bat ouale spuma impreuna cu zaharul si zaharul vanilinat. Se adauga uleiul in fir subtire.
Faina se amesteca cu praful de copt si alunele, apoi se adauga la oua, alternand cu iaurtul.
Se unge forma de guguluf cu ulei, se toarna in ea aluatul si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade...
Merele se curata si se taie cubulete.
Cuptorul se incinge la 180 grade C si tava de briose se tapeteaza cu hartiute pentru briose.
Intr-un vas se amesteca ingredientele uscate: faina, zaharul, zaharul vanilinat, sarea si scortisoara. Intr-un alt vas, cele umede: ouale, laptele si...
Se incinge cuptorul la 180 grade C. Tava de cozonac se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina (eu am pus hartie de copt) Margarina, la temperatura camerei se mixeaza bine cu zaharul, apoi se adauga, unul cate unul, ouale.
Faina se amesteca cu praful de copt si sarea se se adauga, alternand cu...
Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu cele 5 linguri de zahar. Se adauga pe rand galbenusurile, apoi faina amestecata cu praful de copt si colorantul alimentar. Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 grd. Se coace...
Desert prajitura Ochiuri de oua
Se incinge cuptorul la 180 g C. Caisele se lasa intr-o strecuratoare, la scurs. Budinca se face conform indicatiilor de pe plic si se lasa la racit. Se pune folie alimentara peste, sa nu se formeze crusta. Se freaca margarina cu zaharul. Se adauga ouale pe rand, apoi faina...
Desert biscuiti cu unt
Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus si se formeaza bilute mici. Eu am format bilute de 15 g fiecare, dar au fost prea mari, va sfatuiesc sa le faceti de 10g (daca sunt prea mari depasesc conturul formei si nu mai ies frumoase, rotunde). Obligatoriu sa le formati pe toate inainte...
Desert prajitura cu albusuri si nuca
Untul se freaca spuma cu 80 g zahar. Se adauga faina amestecata cu cacaua si nuca. Albusurile se bat spuma cu restul de zahar (80 g) si se adauga la compozitia de mai sus, amestecand prin invaluire. Se coace la 180 grade C . Dupa coacere, cand este rece, se unge cu Nutella peste...
Desert prajitura cu multa ciocolata
Ciocolata se topeste impreuna cu untul pe baie de aburi (bain marie). Ouale se bat spuma impreuna cu zaharul pana isi schimba culoarea si cresc in volum. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga, in transe, in compozitia de oua, apoi se adauga in fir ciocolata topita. Tava...
Desert guguluf (chec) cu alune de padure
Se bat ouale spuma impreuna cu zaharul si zaharul vanilinat. Se adauga uleiul in fir subtire. Faina se amesteca cu praful de copt si alunele, apoi se adauga la oua, alternand cu iaurtul. Se unge forma de guguluf cu ulei, se toarna in ea aluatul si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade...
Desert briose cu mere si scortisoara
Merele se curata si se taie cubulete. Cuptorul se incinge la 180 grade C si tava de briose se tapeteaza cu hartiute pentru briose. Intr-un vas se amesteca ingredientele uscate: faina, zaharul, zaharul vanilinat, sarea si scortisoara. Intr-un alt vas, cele umede: ouale, laptele si...
Desert chec cu inima
Se incinge cuptorul la 180 grade C. Tava de cozonac se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina (eu am pus hartie de copt) Margarina, la temperatura camerei se mixeaza bine cu zaharul, apoi se adauga, unul cate unul, ouale. Faina se amesteca cu praful de copt si sarea se se adauga, alternand cu...
Desert prajitura cu Nutella
Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu cele 5 linguri de zahar. Se adauga pe rand galbenusurile, apoi faina amestecata cu praful de copt si colorantul alimentar. Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 grd. Se coace...